Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#5026 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

„Tri prsta“ Roberta Prosinečkog

Za razliku od mnogih kolega iz hrvatske reprezentacije koji su se 90-tih „lizali“ uz politiku Franje Tuđmana i HDZ-a, Robert Prosinečki je uvijek bio nezavisan i slobodouman od politike.

Nažalost, njegov možda i naivni pozdrav sa tri prsta koji je više puta javno praktikovao tokom igranja i treniranja u Crvenoj Zvezdi mogao bi naići na velike otpore kod bh. patriota koji taj pozdrav vezuju isključivo uz najteže ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

U praksi je potpuno nejasno kako FS RS koji je kandidovao Prosinečkog misli opravdati ove fotografije navijačima Bosne i Hercegovine, ukoliko bi glasali za Roberta Prosinečkog.

Mediji

Amar Osim jedan je od najomiljenijih trenera među bh. sportskim novinarima, izuzev možda među onima koji platu primaju iz Beograda a rade u Sarajevu, i dobar status reprezentacije u medijima uveliko bi mogao raširiti krila Zmajevima i povećati marketinšku atraktivnost FS BiH među domaćim firmama.

Predstavnici sedme sile vole Osima ne samo zbog vrhunskih rezultata, nego zbog dobrog odnosa sa novinarima sa kojima ne razgovara plastično kroz nekoliko napamet naučenih fraza, nego im uz dosta izdvojenog vremena daje konkretne i kvalitetne informacije.

Ni komunikacija sa svjetskim medijima neće biti problem, jer Osim govori francuski, njemački i engleski jezik.

https://bih.ba/240327-11-razloga-zasto- ... ora-fs-bih
Najjadnija kampanja ikada se nastavlja :oops:

Od Bokijevih 11 glupih razloga zasto po njemu Osim ima podrsku izvrsnog odbora izdvojio sam dva najgluplja.

Mada i onaj o Osimu starijem kao savjetniku pod cijenu jednog placenog selektora ulazi u uzi izbor.
Point.

#5027 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Grean wrote:
„Tri prsta“ Roberta Prosinečkog

Za razliku od mnogih kolega iz hrvatske reprezentacije koji su se 90-tih „lizali“ uz politiku Franje Tuđmana i HDZ-a, Robert Prosinečki je uvijek bio nezavisan i slobodouman od politike.

Nažalost, njegov možda i naivni pozdrav sa tri prsta koji je više puta javno praktikovao tokom igranja i treniranja u Crvenoj Zvezdi mogao bi naići na velike otpore kod bh. patriota koji taj pozdrav vezuju isključivo uz najteže ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

U praksi je potpuno nejasno kako FS RS koji je kandidovao Prosinečkog misli opravdati ove fotografije navijačima Bosne i Hercegovine, ukoliko bi glasali za Roberta Prosinečkog.

Mediji

Amar Osim jedan je od najomiljenijih trenera među bh. sportskim novinarima, izuzev možda među onima koji platu primaju iz Beograda a rade u Sarajevu, i dobar status reprezentacije u medijima uveliko bi mogao raširiti krila Zmajevima i povećati marketinšku atraktivnost FS BiH među domaćim firmama.

Predstavnici sedme sile vole Osima ne samo zbog vrhunskih rezultata, nego zbog dobrog odnosa sa novinarima sa kojima ne razgovara plastično kroz nekoliko napamet naučenih fraza, nego im uz dosta izdvojenog vremena daje konkretne i kvalitetne informacije.

Ni komunikacija sa svjetskim medijima neće biti problem, jer Osim govori francuski, njemački i engleski jezik.

https://bih.ba/240327-11-razloga-zasto- ... ora-fs-bih
Najjadnija kampanja ikada se nastavlja :oops:

Od Bokijevih 11 glupih razloga zasto po njemu Osim ima podrsku izvrsnog odbora izdvojio sam dva najgluplja.

Mada i onaj o Osimu starijem kao savjetniku pod cijenu jednog placenog selektora ulazi u uzi izbor.
Bas jadno, jadno. Da sam Amar, crvenio bih se od stida.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5028 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Point. wrote:Bas jadno, jadno. Da sam Amar, crvenio bih se od stida.
A sta recimo ti i Green radite konstantno ne ovom forumu nego suprotno od ovih kvazi-novinara??? Ovi ga dizu u nebesa a vi ga pljujete i serete po njemu. I u cemu je onda razlika izmedju njih koji ni u mislima nisu novinari i vas koji isto tako ni u mislima niste novinari. Oni makar imaju muda pa se potpisu svojim imenom i prezimenom!
I stvarno imas veliki problem ako mislis da Amar ovo narucuje.....ali ono bas veliki problem!
Point.

#5029 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
A sta recimo ti i Green radite konstantno ne ovom forumu nego suprotno od ovih kvazi-novinara??? Ovi ga dizu u nebesa a vi ga pljujete i serete po njemu. I u cemu je onda razlika izmedju njih koji ni u mislima nisu novinari i vas koji isto tako ni u mislima niste novinari. Oni makar imaju muda pa se potpisu svojim imenom i prezimenom!
I stvarno imas veliki problem ako mislis da Amar ovo narucuje.....ali ono bas veliki problem!
Prenosi te, po obicaju. Ko pljuje Amara, samo konstatujemo da frajer van Bosne nije mogao meda, pa cak ni kakak quracspor, to nije pljuvanje nego samo cinjenica.
I ne kazen da ove bljutave tekstove narucuje Amar, nego da sam on stidio bih se da me ovi kvazi novinari hvale i daju podrsku i ulizuju u analni otvor.
hrasno38

#5030 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Prenosi te, po obicaju. Ko pljuje Amara, samo konstatujemo da frajer van Bosne nije mogao meda, pa cak ni kakak quracspor, to nije pljuvanje nego samo cinjenica.
I ne kazen da ove bljutave tekstove narucuje Amar, nego da sam on stidio bih se da me ovi kvazi novinari hvale i daju podrsku i ulizuju u analni otvor.
A eto svi dosadasnji selektori osim Cire su ko mogli meda van Bosne pa i sam Zuti je bas onako treniro vrhunske ekipe!
lakilaka

#5031 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by lakilaka »

hrasno38 wrote:
nemoj da vrijedjas pointa i greena. imaju oni pravo da se kriju iza nicka i da pljuju i blate. vjerovatno im je amar napravio nesto lose u zivotu ili timu za koji navijaju. to je jace od njih. ne mogu oni protiv toga.
sve u svemu, ko god bude selektor, bice pljuvanja i blacenja. show must go. ideeeemoooooo.
Bazinga1234

#5032 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Mit da nam je Amar nabio komplekse vol 573350913
LeTalek

#5033 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

Robi tata sistema!

Posle Milojevića najjaci trener Zvezde poslednjih 10-ak god...
Bazinga1234

#5034 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

LeTalek wrote:Robi tata sistema!

Kakav sistem preferira Robi?
Ofanzivan ili defanzivan fudbal?
Muhamed Đakmić

#5035 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Bazinga1234 wrote:

Kakav sistem preferira Robi?
Štoperima se od plate odbijalo ako nabiju loptu naprijed. Između ostalog, do te mjere je insistirao na igri od noge do noge.
Bazinga1234

#5036 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Ako je tako :D onda je to odlicno. Bez preskakanja igre molicu lijepo.
LeTalek

#5037 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

Bazinga1234 wrote:

Kakav sistem preferira Robi? I
Ofanzivan, sa stoperima visoko napred. Tako je barem Zvezda igrala.
Veoma mu je bitan posed lopte, igra kratkih pasova..
Bazinga1234

#5038 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

hvala na odgovoru. :thumbup:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5039 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mali_milojica »

Dobro,lijepo je to od Robija,nego kako će odbiti Sunjicu od plate nabijenu loptu :oops:
LeTalek

#5040 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

Bazinga1234 wrote:hvala na odgovoru. :thumbup:
Nema na cemu.
Point.

#5041 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
A eto svi dosadasnji selektori osim Cire su ko mogli meda van Bosne pa i sam Zuti je bas onako treniro vrhunske ekipe!
Ako nista, barem su vodili ekipe van superjake Katarske i japanske lige.
Grean

#5042 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Muhamed Đakmić wrote:
Štoperima se od plate odbijalo ako nabiju loptu naprijed. Između ostalog, do te mjere je insistirao na igri od noge do noge.
Ovo je bio razlog zbog kojeg sam redovno kritikovao Mesu dok su ga ovi koji danas guraju Osima krvnicki branili, razlog zbog kojeg mi je Robi bio prvi izbor i onda kad Osima nije bilo u planu a i kasnije kad su se pominjali Kek, Katanec, Magat, Terim i ini. Za mene je Robi najbolji izbor jer je trener koji ce vratiti igru.

Sa druge strane argumenti Amarovih pristalica su sta ce nam stranac, on zna pomnoziti igraca i novinare sa nulom, reci Spahi da izbaci u korner, poznaje nasu ligu i Osim stariji mu moze biti savjetnik.
Ni jedne rijeci sta bi to on novo, progresivno unio u igru reprezentacije.

Sasvim jasno ko je tu zasljepljen klupskom bojom i gura neki inat na ustrb reprezentacije.

Sa druge strane ni jedan sportski novinar se nije potrudio da pravi usporedbu po pitanju igre. Njima su slicni argumenti kao ovim Osimovcima sa foruma, tri prsta, stranac i tako to. Mozda svjesno a mozda i neznanje. Nije im bilo bitno kako igramo ni kad je Mesa preuzeo i napravio salto mortale po pitanju igre u odnosu na Susica.
hrasno38

#5043 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Ako nista, barem su vodili ekipe van superjake Katarske i japanske lige.
Jest jest sa veeeeelikim uspjehom! Ufati se ti momcino neceg drugog nije za tebe fudbal. Mislis da je dovoljno staviti grb nekog kluba na avatar i odmah sve znas o sportu :lol: :lol: :lol: :lol:
Grean

#5044 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

KOMENTAR: Prosinečki je dobro rješenje, ali neka bude Amar!

PIŠE: Mladen BOŠNJAK

Imao sam neki čudan predosjećaj da će me kancelarija Nogometnog saveza staviti na muke.

Najiskrenije i najljudskije unaprijed sam počeo žaliti za jednim kandidatom. Amarom Osimom ili Robertom Prosinečkim. Idealna kombinacija bila bi da Prosinečki postane selektor, a Osim da mu asistira s pojačanim ingerencijama, znatno jačim i višim od klasičnog pomoćnika.

Ali, kako nikoga ne tangira moje pirjanje na laganoj vatri, selektorom će postati jedan od njih, a drugi će, sasvim izvjesno, biti potrošen. Barem na neko vrijeme. U toj varijanti moje simpatije zaokreću se prema Amaru Osimu. Ipak, domaći je stručnjak, lik kakve volim: neobični flegman koji ponekad više podsjeća na lidera kvartovskog ganga nego na nogometnog trenera, koji osvaja trofeje bez upadanja u euforiju, apsolutno bez prenaglašavanja vlastite uloge… Mangup! Bude li izabran, žalit ću za Prosinečkim.

S druge strane – gromada! Igračka, u prvome redu. Kao trener nakupio prilično iskustvo. Dosta karakternih podudaranja s Osimom. Bez galame, bez afera, bez silnih obećanja, bez kuknjave… Robert Prosinečki – svjetsko ime, europski gospodin, čovjek koji je našoj reprezentaciji i našoj zemlji uvijek prilazio bez ikakvih predrasuda. Bude li izabran, žalit ću za Osimom.
Ne znam jeli krajnje sužen izbor ikoga u kancelarijama saveza stavio na ražanj, vlada li u njima ikakav šušur, jeli slatka dilema dotaknula kritičnu točku? Imaju li u Savezu ikakav plan B, šta ako ni jedan kandidat ne dobije potreban broj glasova? Postoji li projekcija kad će ova trakavica završiti, ima li itko pojma kuda bi nas njen produžetak mogao odvesti?

Dakle, da prekinem barem vlastitu trakavicu. Neka bude Amar! To privatno zagovaram, isto tako preporučujem onima koji odlučuju. Da konačno dobijemo izbornika. Ako bude Prosinečki neću biti žalostan, ali preporučujem Osima. Da to već jednom završi!

Za neko veliko natjecanje ionako ćemo, s ovom pameti, malo pričekati!

http://sportske.ba/komentar-prosinecki- ... bude-amar/
Evo jedan iznijansiran stav po pitanju izbora, da ne bude da su svi koji pisu na ovu temu oni koji zutu stampu i bljuvotine zovu novinarstvom.

Bez pljuvanja i degradiranja onog drugog kandidata.
Tito_i_Partija

#5045 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Muhamed Đakmić wrote:Štoperima se od plate odbijalo ako nabiju loptu naprijed. Između ostalog, do te mjere je insistirao na igri od noge do noge.
Mislim da je ovo neka vrsta urbane legende. Jel' im svima napravio reviziju ugovora sa klauzulom zabrane nabijanja? :-D
studeni76

#5046 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by studeni76 »

https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601

Da nije smijesno bilo bi zalosno! Znaci sad je od vitalnog nacionalnog interesa Amarov izbog :-)
Zemljo otvori se. Ono vec sad zna da Robijem upravljaju menadzeri al je zato Osim nezavisan. Oni vec sad znaju da ce ovaj staranac dovest neke strane anonimuse al ce zato Amar samo dovodit domace vedete! Ma daj ba :run:
enkoo83

#5047 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by enkoo83 »

I nastavljamo u 2018 lokal patriotizam :-) :-)

https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601
Nadzorna_ploca

#5048 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Dupli sport je rijetko vidjeno smece na dunjaluku.
strong69

#5049 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by strong69 »

studeni76 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/gledam-tel ... kog/263601

Da nije smijesno bilo bi zalosno! Znaci sad je od vitalnog nacionalnog interesa Amarov izbog :-)
Zemljo otvori se. Ono vec sad zna da Robijem upravljaju menadzeri al je zato Osim nezavisan. Oni vec sad znaju da ce ovaj staranac dovest neke strane anonimuse al ce zato Amar samo dovodit domace vedete! Ma daj ba :run:
Kakvo smeće i očajan tekst. Stavljati Jami, pitu i Konzum u isti tekst sa reprezentacijom može samo dobro retardirana osoba. Uz sve to koristeći izraz "Bosnjo".
Grean

#5050 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Radi se o nekom A. Beganovicu.

Pukli su skroz. Uz to svi najavljuju kako oni znaju da Amar ima prednost u IO. Vidjet cemo.
Locked