Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
mO k3

#5026 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Connaisseur Karlin wrote:
Kat wrote:
Odlicno je sumirao sve problme,pitanja i zakljucke vezane za danasnje bosnjastvo :D hvala Kat

Nema problema ako ces se malo opismeniti (vec vidim da djeluje), a probleme Bosnjaka ostavi Bosnjacima, tvoji komentari slabo u tome pomazu.
Pijem kafu,koncentracija odmah bolja :D

Kako planirate smanjiti problem diskriminacije manjine Bosanjaka u RS od strane vecine Srba? Ovo je bas tipican Bosanjacki problem,pa rekoh da vas pitam. :) Eliminirali ste borbu za jedinstvenu BiH,eliminirali ste svoju prippadnost jednoj drzavi,eliminirali ste ideju ukidanja entieta!
Kmeeeeeeeeeee :mrgreen:
Allah ti pomogao kako ti ne dosadi kmečati vise , pomiri se sa situacijom vise :mrgreen:
Herb

#5027 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Herb »

Zbog prevelikih dugova mislim da je potrebno da se ukinu entiteti i vrati stari Ustav RBiH.Dodatni troškovi za administraciju nisu u ničijem interesu
155_mm

#5028 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

House wrote:Image

:D
Srbi diskriminiraju 14% Bosnjaka u RS , it's real Victory :cry:
pa i diskriminiraju iz jer ih je 14%. da ih je 3% sigurno bi bili izlozeni manjem teroru nego sto sad jesu.

sta mislis ti ko ce pojest onolike cevape koliko ih ti 14% bosnjaka mogu napraviti? znas li ti da je to direktan udar na ono produzavanje zivotnog vijeka gradjana svetosavskog entiteta? a to znaci direktno udar na vladu tog entiteta!
155_mm

#5029 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 155_mm »

Herb wrote:Mislim da je vrijeme za određene promjene u Ustavu.Pravi je momenat za povećanje mandata bošnjačkog člana predsjedništva,također i za veći broj Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH.
Mi hoćemo,mi možemo!!!!
i ti samo sipas so u ranu stovalaca svetog kmecoja. pa dokle vise.
Matzan

#5030 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Matzan »

mO k3 wrote:@ Karlin dok vidim da nas vi pokušavate uvjeriti drugačije i dok kmečite iz svih rupa , sve mi je jasno :mrgreen:
Ma neee,ja pokusavam razumjeti vas stav: zasto podrzavate bosnjacku politiku izjasnjavanjem kao Bosanjak. :-D

Ja ne zivim u BiH,i pokusavam kako vi u BiH zamisljate svoju buducnost. :)

Ja sam strana drzavljanka,nisma cak ni rodjena u BiH,a vani zivim duze od perioda na Balkanu. Meni vase etnicko opredjeljenje apsolutno nista ne znaci,ali sam jednsotavno radoznala : Kako vi uopste zamisljate BiH, i koga vi podrzavate u dnaasnjoj BiH politici ( Srbi i Hrvati imaju vlro jasan,iako vrlo negativan stav). :-D

Ne živiš u BiH, sve su prilike da ni nemaš namjeru, etničko opredjeljenje ti ništa ne znači, a zapjenila na temi?! :?

Da je čista radoznalost sumnjam.

Terapija?
Point.

#5031 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

kamberovica polje wrote:
Point. wrote:Pitao bih ove bosance - ne Bosnjake, ove gorde intelektualne velicine, neshvacene ponosne bosanske - ne Bosnjacke sinove i kceri, ove moralne velicine i pripadnike statisticke greske od 1%, da li ste ovako aktivni i ratoborni na poskoku ili nekom srpskom forumu? Vodite li ovako srcano i na tim forumima, vec odavno izgubljenu bitku? Ili se generalno najvise ospete na ime Bosnjak i njima mlatite praznu slamu? Eto iskreno odgovorite.
Ne, oni tamo ne tvrde da žele dobro ovoj državi pa barem znamo na čemu smo. :oops:
Znaci, 1% zeli dobro ovoj drzavi a 50,11% ne zeli? Citas li ti sam sebe? Objasni kako 1% posto moze biti u pravu, a 50% ne? Mislim, znam da se furate da ste intelektualna, neshvacena elita, ali i ovo je previse za vas. Bolan, pogresne bitke vodite. Zasto se ponasate kao da su vam Bosnjaci smrtni neprijatelji? Vidis, mi zelimo dobro ovoj drzavi na dva razlicita nacina, zato ne razumijem tu vasu bahatost i bezobrazluk, s obzirom da ste statisticka greska i da vjerovatno ima vise madjara nego bosanaca?
Upravo sto se na ovakvim forumima aktivni, a ne na onim tamo gdje zapravo trebate da drobite o bosanstvu, dovodi u sumnju vase rijeci da zelite dobro ovoj drzavi. Naprotiv.
Kat

#5032 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Kat »

Kat wrote:
Odlicno je sumirao sve problme,pitanja i zakljucke vezane za danasnje bosnjastvo :D hvala Kat

Nema problema ako ces se malo opismeniti (vec vidim da djeluje), a probleme Bosnjaka ostavi Bosnjacima, tvoji komentari slabo u tome pomazu.

Kako planirate smanjiti problem diskriminacije manjine Bosanjaka u RS od strane vecine Srba? Ovo je bas tipican Bosanjacki problem,pa rekoh da vas pitam. :) Eliminirali ste borbu za jedinstvenu BiH,eliminirali ste svoju prippadnost jednoj drzavi,eliminirali ste ideju ukidanja entieta!
Ja te pohvalim a ti odmah sto bi se reklo u.kakis.
Danas ni Bosnjake vise nije briga o manjini Boanjacima u RS. Opa,a to znaci da nisu samo Bosanci i Hercegovci ugrozeni bosanjckom politkom!
Nece bas biti da su Bosnjaci eliminirali borbu za jedinstvenu BiH, prije ce biti da su je izgubili jer ni Srbi ni Hrvati nisu bili za to.
Ali ti se u to razumijes, nesto kao k'o u vjerske teme u kojima si briljirala :D
House

#5033 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by House »

Point. wrote:
kamberovica polje wrote:
Point. wrote:Pitao bih ove bosance - ne Bosnjake, ove gorde intelektualne velicine, neshvacene ponosne bosanske - ne Bosnjacke sinove i kceri, ove moralne velicine i pripadnike statisticke greske od 1%, da li ste ovako aktivni i ratoborni na poskoku ili nekom srpskom forumu? Vodite li ovako srcano i na tim forumima, vec odavno izgubljenu bitku? Ili se generalno najvise ospete na ime Bosnjak i njima mlatite praznu slamu? Eto iskreno odgovorite.
Ne, oni tamo ne tvrde da žele dobro ovoj državi pa barem znamo na čemu smo. :oops:
Znaci, 1% zeli dobro ovoj drzavi a 50,11% ne zeli? Citas li ti sam sebe? Objasni kako 1% posto moze biti u pravu, a 50% ne? Mislim, znam da se furate da ste intelektualna, neshvacena elita, ali i ovo je previse za vas. Bolan, pogresne bitke vodite. Zasto se ponasate kao da su vam Bosnjaci smrtni neprijatelji? Vidis, mi zelimo dobro ovoj drzavi na dva razlicita nacina, zato ne razumijem tu vasu bahatost i bezobrazluk, s obzirom da ste statisticka greska i da vjerovatno ima vise madjara nego bosanaca?
Upravo sto se na ovakvim forumima aktivni, a ne na onim tamo gdje zapravo trebate da drobite o bosanstvu, dovodi u sumnju vase rijeci da zelite dobro ovoj drzavi. Naprotiv.

ma nema ih ni 1% :D osramotili se na popisu i tačka.
maraccana

#5034 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Point. wrote:Vidis, mi zelimo dobro ovoj drzavi
Nemoj vise, ziv bio.... :lol:
Danguba

#5035 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

mO k3 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Danas ni Bosnjake vise nije briga o manjini Boanjacima u RS. Opa,a to znaci da nisu samo Bosanci i Hercegovci ugrozeni bosanjckom politkom!
Kaže mi Hercegovac u Zagrebu :mrgreen:
Hercegovka :D koja niti je ovdje rodjena niti je sta veze za ovu zemlju izuzev dva foruma. :-) :-)
Kat

#5036 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Kat »

Point. wrote:
kamberovica polje wrote:
Ovo sve vise lici kad vehabije pocnu o Islamu pricati. Samo oni znaju sta je Islam.
Tako i ovi tzv. Bosanci samo oni upravu. Isti mentalni sklop.
Dodje mi da ih zovem Sekulane Vehabije :lol:
kamberovica polje

#5037 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

Point. wrote:
kamberovica polje wrote:
Nisam se ja izjasnio ko Bosanac i ne smatram se elitom nikakve vrste. Ja samo hoću reći da politika većinskog naroda do sad ni po čemu nije pokazala da želi dobro ovoj državi a stalno se busa u prsa patriotizmom. S obzirom da taj većinski narod stalno glasa za iste te licemjera po čemu bi ja trebao zaključiti da želite dobro Bosni i Hercegovini?
Herb

#5038 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Herb »

155_mm wrote:
Herb wrote:Mislim da je vrijeme za određene promjene u Ustavu.Pravi je momenat za povećanje mandata bošnjačkog člana predsjedništva,također i za veći broj Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH.
Mi hoćemo,mi možemo!!!!
i ti samo sipas so u ranu stovalaca svetog kmecoja. pa dokle vise.
Također sam zaboravio navesti obavezno jačanje privrednog sektora na područjima gdje je visok postotak Bošnjaka.Dovoditi strane investitore jer više radnih mjesta,više aparatlija na području šumske.
Win-win
General War

#5039 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

mO k3 wrote: Kmeeeeeeeeeee :mrgreen:
Allah ti pomogao kako ti ne dosadi kmečati vise , pomiri se sa situacijom vise :mrgreen:
...Prošlo je pet godina otkako je Sud za ljudska prava u Strazburu presudio da se pripadnicima manjina u BiH mora omogućiti kandidiranje za Predsjedništvo i Dom naroda BiH. Ni do danas presuda nije provedena, niti su bh. političari ičim, osim riječima, pokazali volju da se prekine ekskluzivitet konstitutivnih naroda i njihova dominacija u političkom životu.
"Mi u Bosni i Hercegovini imamo preko 80 odluka ustavnih sudova koje nikada nisu realizovane. Odatle je sve krenulo i sad dolazimo do situacije kada treba izjednačiti po nekim elementarnim pravima sve građane. I naravno, takav jedan odnos međunarodne zajednice se i dalje produžava, čineći time samo medvjeđu uslugu Bosni i Hercegovini. Sigurno će neprovođenje takve jedne odluke voditi daljnjem etabliranju etniciteta na pojedinim teritorijama jer nema to vezivno tkivo koje se zove 'ostali'“, tvrdi Begić.

Vidim da i vi imate svetca. sveti "pravim se lud-oje" :D
Connaisseur Karlin

#5040 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Connaisseur Karlin »

mO k3 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Danas ni Bosnjake vise nije briga o manjini Boanjacima u RS. Opa,a to znaci da nisu samo Bosanci i Hercegovci ugrozeni bosanjckom politkom!
pogresno,ali evo ti moj odgovor:

Image
maraccana

#5041 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by maraccana »

Danguba wrote:
mO k3 wrote:
Hercegovka :D koja niti je ovdje rodjena niti je sta veze za ovu zemlju izuzev dva foruma. :-) :-)
Ko biva svako ko je rođen i živi ovdje, ima osnovu da se pita u vezi ove zemlje :lol: , pa zadnji koji bi se više ikako trebali pitati u vezi ove zemlje jesu zapravo, oni koji su rođeni i žive u njoj, s obzirom kakav cirkus čine decenijama. :lol:
Connaisseur Karlin

#5042 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Danguba wrote:
mO k3 wrote:
tako je :thumbup:
Connaisseur Karlin

#5043 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ali u RS ispod 14% bosnjaka sa dijasporom,tamo su manjina i Srbi ih diskriminiraju,kao sto Bosanjci diskriminiraju manjinu Bosance i Hercegovce unutar BiH i van BiH ;-)

:pisnuo: :stidljiv: Svega sam se načitao ali i to da su Bošnjaci na nivou Mosada pa diskriminiraju Bosance i Hercegovce van BiH to još nisam. Alal ti vjera, jesi li ovo sam smislio ili ti je neko pomogao. Vidi se bistrina iz ovog posta. :lol: :mrgreen:
Pa Bosanci i Hercegovci u BiH jesu ugorzeni od bosnjacke politike,ako mislis da nisu,dokazi :D
mirzaaa33

#5044 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Neko je pitao šta dalje
Povijest pokazuje jasnu činjenicu: islam je jedina misao koja je
mogla uzbuditi maštu muslimanskih naroda i ostvariti kod njih
neophodnu mjeru discipline, inspiracije i energije. Nijedan drugi ideal,
stran islamu, nije nikada uspio ostvariti bilo kakav efekat od značaja ni
na polju kulture ni na polju države. Ustvari, sve što je u povijesti
muslimanskih naroda veliko i vrijedno spomena, stvoreno je pod zna-
menjem islama.
Narod, kao i pojedinac, koji je prihvatio islam nesposoban je da
nakon toga živi i umire za bilo koji drugi ideal. Nezamislivo je da se
musliman žrtvuje za kakvog cara ili vladara, ma kako se on zvao, ili u
slavu neke nacije, partije ili čega sličnog, jer po najjačem islamskom
instintku on u ovome prepoznaje jednu vrstu bezboštva i idolatrije.
Alternativa je jasna: ili kretanje u pravcu islamske obnove ili
pasivnost i stagnacija. Za muslimanske narode treća mogućnost ne
postoji.
Stoga je i povijest svakog muslimanskog naroda istovremeno i kro-
nologija „blistavih dostignuća. i pobjeda, koliko i žalosnih zabluda i poraza.
Svi naši uspjesi i neuspjesi, politički kao i moralni, stvarno su samo
odraz našeg prihvaćanja islama i njegove primjene u životu. Slabljenje
utjecaja islama u praktičnom životu naroda, bilo je uvijek praćeno degradaci-
jom ljudi i društvenih i političkih ustanova.
Prvi i najvažniji takav zaljučak svakako je zaključak o nespojivosti
islama i neislamskih sistema. Nema mira ni koegzistencije između
„islamske vjere" i neislamskih dru štvenih i političkih institucija.
mO k3

#5045 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Hercegovci legitimni pišu svi na isti kalup :mrgreen:
Daj budite malo opušteniji ne morate jedni od drugih da kopirate , imajte svoje " ja"
Budite originalni ,ujedno pozdravi tvoje na kamenjarskom forumu :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#5046 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Matzan wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Ja ne zivim u BiH,i pokusavam kako vi u BiH zamisljate svoju buducnost. :)

Ja sam strana drzavljanka,nisma cak ni rodjena u BiH,a vani zivim duze od perioda na Balkanu. Meni vase etnicko opredjeljenje apsolutno nista ne znaci,ali sam jednsotavno radoznala : Kako vi uopste zamisljate BiH, i koga vi podrzavate u dnaasnjoj BiH politici ( Srbi i Hrvati imaju vlro jasan,iako vrlo negativan stav). :-D

Ne živiš u BiH, sve su prilike da ni nemaš namjeru, etničko opredjeljenje ti ništa ne znači, a zapjenila na temi?! :?

Terapija?
da,terapija :D ama ne razumijem vas,nigdje niste objasnili sta je cilj vase bosanjacke politike :D eto ima vas 50% ,i sta sad ?
General War

#5047 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by General War »

Kat wrote: Ovo sve vise lici kad vehabije pocnu o Islamu pricati. Samo oni znaju sta je Islam.
Tako i ovi tzv. Bosanci samo oni upravu. Isti mentalni sklop.
Dodje mi da ih zovem Sekulane Vehabije :lol:
:lol:
Narkomanija je cudo...imas jedan tipican segregacioni ustavni poredak u zemlji, Apartheid na svakom cosku gdje da nesto hoces da uradis ili budes moras se deklarisati...a tebi Bosanci vehabije :lol:
Yug

#5048 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

Samo da udje i ovo u zapisnik kao adekvatan argument ovoj dubokoumnoj raspravi.

Bilo jednom u Americi
:-D
Asim B. je urlao u mikrofon, i tek što je odlučio napraviti pauzu, shvatih da su te psovke koje sam čuo jedino što su oni u stanju reći bez uplitanja engleskog jezika. Pošto se muzika utišala, rozokošuljaši su počeli sa standardnim komešanjem, jedan stariji je i razbio flašu bud lighta* (bljutavo američko pivo koje prosječnog čovjeka ne "dirne" ni nakon 7 flaša) o sto, dok je visokofrekventnim glasom rekao "Did you fuck my mum!?" To je pitanje koje nisam očekivao od jednog, najmanje, tridesetogodišnjaka nekom golobradom momčiću sjajnog čela i masne kose, na što mu je ovaj “trehno” boga i rekao "Duude, ja ne znam your mum, are you crazy?" Ja bih se i dalje pokušavao ubjediti da je to samo neki sleng, i da je valjda kul pričati tako, da nisam čuo neko djevojče kako očito polupijana pita drugu "What did you say Šaćira?"

Asim B. opet izlazi na binu, rozokošuljaš i ljubičastokošuljaš su počeli s naguravanjem, - "your girl is slut, I don´t want her to talk shit about me!"dopiralo je kroz hardcore ambijent uz zvuke lomljenja flaša, nekvalitetno ozvučenje, engleskobosanski jezik i neku nasumičnu priču likova kraj slot aparata. Lik u džemperu (sa onim V izrezom, kežual) udara bocom o sto i govori, na moje čuđenje, na tečnom bosanskom, “Zna se ko je najjači ovdje!! Uaaargh!”, u međuvremenu osiguranje uspjeva da razdvoji onu dvojicu šarenokošuljaša dok rozi govori redaru "Dont touch me jebem ti mater” pokušavajući da ga odgurne, dolazi i gazda, rozokošuljaš i njega pokušava gurnuti, nakon čega mu se ovaj unosi u facu i poentira “Još jednom me gurni buddy, razbiću te ko sijalicu!"

Izvode ga vani, Asim vrišti da neće, neće dijamante, neka curica priča kako je izvjesni Baha slomio nos nekom vani.

Tek kad čovjek ode negdje vani shvati da se Bosna i Hercegovina najviše voli iz daleka, ali isto tako neki shvate da su “naši” jedini razlog koji može da neutrališe tu ljubav, a nekada te čak i natjerati da je zamrziš, onako kako ljudi mrze samo one koji su im nanijeli veliko zlo i štetu u životu. Tu večer mi je prolazilo na stotine pitanja kroz glavu, tipa kako je ovo moguće, koliko ograničen se rodiš da postaneš ovakav i tako dalje, ali taj događaj te večeri je zaista iskristalisao neke stvari i uklonio neke sumnje koje sam gajio o nama samima.

Naime... Sevdah, ćevapi s lukom, rakija, teferiči, janje na ražnju uz pivu, psovke, degenek koji možeš dobiti bez razloga, ali i dati bez razloga, kafane, meza, pjevači i pjevačice i još gomila sličnih stvari nemaju nikakve veze s dušom bosanskom, šta god to ona bila, jarane. Nikakve.
mO k3

#5049 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Matzan wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Ja ne zivim u BiH,i pokusavam kako vi u BiH zamisljate svoju buducnost. :)

Terapija?
da,terapija :D ama ne razumijem vas,nigdje niste objasnili sta je cilj vase bosanjacke politike :D eto ima vas 50% ,i sta sad ?
Nista :) et ti odgovora
Connaisseur Karlin

#5050 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

mO k3 wrote:

Kmeeeeeeeeeee :mrgreen:
Nek' ja vama Bog na pomoci ,zivjeti u BiH nije lako ako nisi etno-nacionalisticki zatrovan :)
Locked