EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Tipicoti
#5026 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Zasto nije Izet igrao obe utakmice ?
Nama su trebali udarci na gol sa distance sto je Izetov specijalitet, tog veceras nije bilo. Kako cemo dati gol ako ne sutamo u njega?
Ne razumijem... imamo Pjanica koji moze iz slobodnog udarca utrpati 2 od 3 lopte. Zasto nismo igrali na faul situaciju u zoni suta Pjanica?
Pa mi danas nismo imali dvije postene sanse !!!
Nama su trebali udarci na gol sa distance sto je Izetov specijalitet, tog veceras nije bilo. Kako cemo dati gol ako ne sutamo u njega?
Ne razumijem... imamo Pjanica koji moze iz slobodnog udarca utrpati 2 od 3 lopte. Zasto nismo igrali na faul situaciju u zoni suta Pjanica?
-
todd_smith
#5027 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Dobro su fanaticosi pjevali veceras
"Boli nas kurac za rezultat, mi smo se dosli zajebavati"
"Boli nas kurac za rezultat, mi smo se dosli zajebavati"
- thekupus
#5028 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
zato sto nije igrao utakmicu mjesecima, tek je do klupe dogurao u novom klubu...Tipicoti wrote:Zasto nije Izet igrao obe utakmice ?
- SkyLimit
#5029 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovo je kraj jedne ere. Kazu da svako carstvo ima svoj uspon, vrhunac i pad. Sad je sa padom u duboku provaliju iz koje se dugo ili mozda i nikad nece izvuci zavrsila i era nase reprezentacije. Nas uspon je bio pod Cirom, vrhunac pod Susicem ovjekovjecen u plasmanu u Brazil, no vec i prije samog Svjetskog prvenstva poceo je strmovit pad koji je Mesa tek privremeno uspio zaustaviti, no na kraju je bas on imao neslavnu cast da je na nasem kormilu kad smo definitivno lupili od dno.
Na SP 2018. godine biti ce se jos teze plasirati nego na ovo Europsko, pogotovo jer je jedna generacija igraca koja je obiljezila najslavniji period nase fudbalske reprezentacije sada usla u tridesete i njihovi najbolji dani su prosli. Ne mozemo do rezultata tako sto cemo i dalje forsirati njih, a opet ovi mladji ne pokazuju da su u stanju bezbolno ih zamjeniti. Bojim se da nam slijede teski dani i tezak period smjene generacije, a jedino bolnije od toga bi bilo i daljnje forsiranje ovih koji vise jednostavno ne mogu.
Ono sto najvise cudi je nedostatak zalaganja u ovim utakmicama sa Irskom. Pa pogledajte samo kad nasi igraci vrate loptu Begovicu, on ima u najboljem slucaju dvije sekunde da reaguje i da je ispuca jer se neki irski igrac vec zaletio prema njemu, a kad su Irci vracali loptu svom golmanu on se mogao namjestati koliko god je zelio, jer nikom nije padalo na pamet da ga malo zaganja. Bazdarevic poslije utakmice kaze da je pobjedila ekipa koja je pokazala vise zelje, kao da je to nesto sasvim normalno. Znaci i selektor sam priznaje da se nasi igraci ne trude maksimalno, i nikom nista. Pa zasto bi mi onda podrzavali ove igrace? Izgleda je je onih 10 000 KM za svaku pobjedu i 5 000 KM za svaki bod u kvalifikacijama jedino sto pojedine motivira da igraju za nacionalni tim. Iskreno, razocaran sam u igrace. Martin O'Neill je bolji trener od Bazdarevica nema govora, uostalom sama usporedba trenerskih karijera sve govori, ali jednom za promjenu ja necu krivicu svaliti samo na selektora. Jasno se vidi nezalaganje kod nasih reprezentativaca i neka im je to na sramotu, ako im je Bazdarevic kriv za taktiku, onda nije za to sto su jednostavno Irci u svakom duelu izgledali gladniji uspjeha. Da li je moguce da je doslo do zasicenja, pa ako je samo jedan plasman na SP(na kojem nisu nista ni uradili) bio dovoljan da zadovolji njihovu sportsku ambiciju, nikakvi oni sportisti nisu.
Sto se tice sudjenja, mi smo igrali toliko lose da bi zaista bilo kontraproduktivno pricati o necemu drugom, ali ostaje da je onaj faul nad Lulicem u prvoj utakmici bio puno blize penalu nego ovo "igranje rukom" Zukanovica u drugoj, ali ono sto mene najvise nervira je sto mi ne znamo podici medijsku hajku kad nas pokradu. Irci su napravili brend od onog igranja rukom Francuza a Hrvati su podigli planetu na noge zbog onog penala za Brazil, koji cak i nije bas bio situacija da nema nikakve osnove da se svira. A mi? U vezi onog gola Nigerije a i ovih odluka u vezi penala u duelima sa Irskom mi patimo u tisini, barem bi ovi u savezu mogli vrsiti medijski pritisak, naravno da znaju i da im je uopce stalo.
Ja Bazdarevicu na kraju zamjeram samo jednu konkretnu stvar: forsiranje Ibisevica i zanemarivanje Hodzica, sto je povezano jedno sa drugim. Ali to forsiranje Ibisevica je samo jedan dio nesluzbenog sistema kod nas da se u reprezentaciju tesko upada a jos teze iz nje ispada. Davno je trebalo rascistiti sa time, grijace klupa raznoraznih Stutgarta, Deportiva i Eibara ne pozivati u reprezentaciju, iznimku praviti samo u specificnim situacijama kao npr. Dzeko u City - u gdje ti konkurenti budu Aguero, Tevez i Balloteli. Mi smo utakmice sa Andorom iskoristili da razigravamo Vedu, a on se i tu ispromasivao. Pa nakon toga smo valjda propustili neki termin gdje smo mogli odigrati prijateljsku, pa na kraju je dosao logican izgovor da Hodzic nece igrati u barazu jer bi bilo neprikladno da debituje u takvim utakmicama. Znaci mladog momka koji redovno postize golove tokom citave sezone, koji igra Ligu Prvaka, nismo uopce koristili tokom kvalifikacija i baraza sve zbog naseg zatucang sistema "ne diraj ga, zaduzio nas je". Opet ne mislim da je ovo kljucni razlog sto smo ispali, daleko od toga, ali ovo je nesto sto me najvise nervira u vezi sistema koji vlada oko nase reprezentacije.
A Pjanica mi eto zao. Eto i nocas kod onog suta Medunjanina u prvom poluvremenu kad mu je Dzeko lijepo spustio loptu, tome je prethodila sjajna lopte Pjanica na Dzeku. Onda ona situacija kad je sjajnim pasom izbacio Viscu. Ali opet Pjanic ne valja, opet Pjanic najgori. Pa ja garantujem da bi i Iniesta izgledao prosjecno kad bi ga upario sa Cocalicem i Medunjaninom a na krila stavio Lulica i Viscu. Takve igracine bi i Messia pokvarile. Eto da je samo Visca uspio postici gol ili uputiti normalan ubacaj poslije svih situacija gdje ga je Pjanic sjajno izbacio u ovim kvalifikacijama i barazu, proslavio bi se. Ja odgovorno tvrdim da su Lulic i Visca najgori par krila na Svijetu
A opcenito mi ne mozemo sastaviti ni normalnih 11, mada znali smo to i od prije, samo vise volimo kukati poslije poraza. Vranjesu se vjerovatno vrtoglava u glavi koliko su ga vozali po njegovoj strani, na kraju ona smotana reakcija kad smo primili drugi gol, bas se vidi da je nekvalitetan igrac. A sto je najgore, mijenjao je Mujdzu koji i sam vise ne moze puno bolje od ovoga. Jbga, kad mi navodimo igrace iz Sampdorie, Hoffenhaima, Freiburga kao dokaz da imamo kvalitetnu ekipu, a istovremeno omalozavamo Irce jer njihovi igraju u nekom Norwichu ili Stokeu.
Nek sam se dostojno ispisao, svakako zadugo se nece imati o cemu pricati u vezi nase reprezentacije, gasi svjetlo.
Na SP 2018. godine biti ce se jos teze plasirati nego na ovo Europsko, pogotovo jer je jedna generacija igraca koja je obiljezila najslavniji period nase fudbalske reprezentacije sada usla u tridesete i njihovi najbolji dani su prosli. Ne mozemo do rezultata tako sto cemo i dalje forsirati njih, a opet ovi mladji ne pokazuju da su u stanju bezbolno ih zamjeniti. Bojim se da nam slijede teski dani i tezak period smjene generacije, a jedino bolnije od toga bi bilo i daljnje forsiranje ovih koji vise jednostavno ne mogu.
Ono sto najvise cudi je nedostatak zalaganja u ovim utakmicama sa Irskom. Pa pogledajte samo kad nasi igraci vrate loptu Begovicu, on ima u najboljem slucaju dvije sekunde da reaguje i da je ispuca jer se neki irski igrac vec zaletio prema njemu, a kad su Irci vracali loptu svom golmanu on se mogao namjestati koliko god je zelio, jer nikom nije padalo na pamet da ga malo zaganja. Bazdarevic poslije utakmice kaze da je pobjedila ekipa koja je pokazala vise zelje, kao da je to nesto sasvim normalno. Znaci i selektor sam priznaje da se nasi igraci ne trude maksimalno, i nikom nista. Pa zasto bi mi onda podrzavali ove igrace? Izgleda je je onih 10 000 KM za svaku pobjedu i 5 000 KM za svaki bod u kvalifikacijama jedino sto pojedine motivira da igraju za nacionalni tim. Iskreno, razocaran sam u igrace. Martin O'Neill je bolji trener od Bazdarevica nema govora, uostalom sama usporedba trenerskih karijera sve govori, ali jednom za promjenu ja necu krivicu svaliti samo na selektora. Jasno se vidi nezalaganje kod nasih reprezentativaca i neka im je to na sramotu, ako im je Bazdarevic kriv za taktiku, onda nije za to sto su jednostavno Irci u svakom duelu izgledali gladniji uspjeha. Da li je moguce da je doslo do zasicenja, pa ako je samo jedan plasman na SP(na kojem nisu nista ni uradili) bio dovoljan da zadovolji njihovu sportsku ambiciju, nikakvi oni sportisti nisu.
Sto se tice sudjenja, mi smo igrali toliko lose da bi zaista bilo kontraproduktivno pricati o necemu drugom, ali ostaje da je onaj faul nad Lulicem u prvoj utakmici bio puno blize penalu nego ovo "igranje rukom" Zukanovica u drugoj, ali ono sto mene najvise nervira je sto mi ne znamo podici medijsku hajku kad nas pokradu. Irci su napravili brend od onog igranja rukom Francuza a Hrvati su podigli planetu na noge zbog onog penala za Brazil, koji cak i nije bas bio situacija da nema nikakve osnove da se svira. A mi? U vezi onog gola Nigerije a i ovih odluka u vezi penala u duelima sa Irskom mi patimo u tisini, barem bi ovi u savezu mogli vrsiti medijski pritisak, naravno da znaju i da im je uopce stalo.
Ja Bazdarevicu na kraju zamjeram samo jednu konkretnu stvar: forsiranje Ibisevica i zanemarivanje Hodzica, sto je povezano jedno sa drugim. Ali to forsiranje Ibisevica je samo jedan dio nesluzbenog sistema kod nas da se u reprezentaciju tesko upada a jos teze iz nje ispada. Davno je trebalo rascistiti sa time, grijace klupa raznoraznih Stutgarta, Deportiva i Eibara ne pozivati u reprezentaciju, iznimku praviti samo u specificnim situacijama kao npr. Dzeko u City - u gdje ti konkurenti budu Aguero, Tevez i Balloteli. Mi smo utakmice sa Andorom iskoristili da razigravamo Vedu, a on se i tu ispromasivao. Pa nakon toga smo valjda propustili neki termin gdje smo mogli odigrati prijateljsku, pa na kraju je dosao logican izgovor da Hodzic nece igrati u barazu jer bi bilo neprikladno da debituje u takvim utakmicama. Znaci mladog momka koji redovno postize golove tokom citave sezone, koji igra Ligu Prvaka, nismo uopce koristili tokom kvalifikacija i baraza sve zbog naseg zatucang sistema "ne diraj ga, zaduzio nas je". Opet ne mislim da je ovo kljucni razlog sto smo ispali, daleko od toga, ali ovo je nesto sto me najvise nervira u vezi sistema koji vlada oko nase reprezentacije.
A Pjanica mi eto zao. Eto i nocas kod onog suta Medunjanina u prvom poluvremenu kad mu je Dzeko lijepo spustio loptu, tome je prethodila sjajna lopte Pjanica na Dzeku. Onda ona situacija kad je sjajnim pasom izbacio Viscu. Ali opet Pjanic ne valja, opet Pjanic najgori. Pa ja garantujem da bi i Iniesta izgledao prosjecno kad bi ga upario sa Cocalicem i Medunjaninom a na krila stavio Lulica i Viscu. Takve igracine bi i Messia pokvarile. Eto da je samo Visca uspio postici gol ili uputiti normalan ubacaj poslije svih situacija gdje ga je Pjanic sjajno izbacio u ovim kvalifikacijama i barazu, proslavio bi se. Ja odgovorno tvrdim da su Lulic i Visca najgori par krila na Svijetu
A opcenito mi ne mozemo sastaviti ni normalnih 11, mada znali smo to i od prije, samo vise volimo kukati poslije poraza. Vranjesu se vjerovatno vrtoglava u glavi koliko su ga vozali po njegovoj strani, na kraju ona smotana reakcija kad smo primili drugi gol, bas se vidi da je nekvalitetan igrac. A sto je najgore, mijenjao je Mujdzu koji i sam vise ne moze puno bolje od ovoga. Jbga, kad mi navodimo igrace iz Sampdorie, Hoffenhaima, Freiburga kao dokaz da imamo kvalitetnu ekipu, a istovremeno omalozavamo Irce jer njihovi igraju u nekom Norwichu ili Stokeu.
Nek sam se dostojno ispisao, svakako zadugo se nece imati o cemu pricati u vezi nase reprezentacije, gasi svjetlo.
Last edited by SkyLimit on 17/11/2015 03:08, edited 4 times in total.
-
todd_smith
#5030 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
koji je kurac onda Medunjanin igrao?thekupus wrote:zato sto nije igrao utakmicu mjesecima, tek je do klupe dogurao u novom klubu...Tipicoti wrote:Zasto nije Izet igrao obe utakmice ?
-
Tipicoti
#5031 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sljedeca utakmica je utakmica protiv Estonije 6.septembra 2016 kvalifikacije za SP u Rusiji........(mozda bude prije toga neka prijateljska protiv ovih sto su se kvalifikovali za Francusku da se na nama vjezbaju i da sebi dizu samopouzdanje.)
Prvi ide direktno, a drugi u baraz.

Gasi temu, gasi svjetla ...
Prvi ide direktno, a drugi u baraz.

Gasi temu, gasi svjetla ...
-
oridjidji
#5032 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Vidjeli smo sve nocas i pozicije ovoj dvojici igraca. Valjda vi ocekujete da oni kroz 11 igraca po zemlji ili po zraku pronadju idealno Dzeku oko kojeg je parkiran autobus. Dzeko je odigrao korektno. Jednom dvaput je dao pogresan pas. Zracne duele cas dobijao cas gubio.dakine wrote:Pa dobro si rekao...sam u 11 iraca, i nije nista mogao da uradi. Al uzmi li se u obzir ono sto je uradio, uradio je kako treba i kako se od njega ocekuje. Gdje su vezni igraci, kad vise lopti jedan napadac na sredini terena pokupi i prenese na protivnicku stranu.Koliko je lopti dobio od Pjanica i Medunjanina? Koliko centarsuteva? S kim je imao da odigra? Smijesno...ovakva igra i ocekivati nesto, ne ide nikako...oridjidji wrote:I sta je napravio nocas osim sto se gradio? Potpuno neupotrebljiv sam u 11 Iraca.dakine wrote:Ma ljudi realno jedini igrac koji je sta napravio kod nas je Dzeko! Nisam do sada tako mislio, al nakon ove dvije utakmice tvrdim da je on nas najbolji i najvrijedniji igrac. Najvise se trudio, gradio, uposljavao igrace, al sta ce jadan sam, kad nema sa kim da igra. Pa gledam ga, kad ide na njega lopta i kad se zagradi, ma moze irac kur*c pusit al nece mu je uzet nema sanse...lik je vise igrao centralnog veznog nego napadaca...usput, irci zasluzeno prosli dalje, vise pokazali u 2 utakmice, tako je to...
Meni je Medo nocas bio katastrofa. Toliko nas je usporavo u prenosu lopte da bih ga zamjenio na poluvremenu.
On i Coca definitivno nisu odradili zamisljeno. Trebali su biti prvi koji ce kvalitetno prenositi loptu Pjanicu.Lulicu, Visci. Pjanic je utakmicu zapoceo ofanzivnije, da bi ga Mesa kasnije sa ulaskom Besica vratio na mjesto koje uobicajeno igra. Otuda njegov onaj jedan ulazak u 16 sa pocetka utakmice onim driblingom jer je stajao puno blize golu na samom pocetku utakmice. Poslje toga nije cestito ni dobijao lopte. Prenos lopte stekao svo vrijeme. Jos da dodam da mi bekove nemamo. Pamtili iko jedno istrcavanje bekova na njihovu polovicu da valja i iznosenje lopte po strani od njih?
Svo vrijeme pricamo da je postavka igre bila losa.
Last edited by oridjidji on 17/11/2015 03:04, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#5033 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
SkyLimit, sve si dobro napisao osim toga za Viscu. Ne slazem se uopste. Ako se ne varam on je uputio onaj pas Lulicu kojeg je morao realizovati.
U vezi zalaganja si odlicno primjetio. Nama treba gol, ali nas pritiscu na nasoj polovini umjesto obratno. Mada je to i do postavke igre.
U vezi zalaganja si odlicno primjetio. Nama treba gol, ali nas pritiscu na nasoj polovini umjesto obratno. Mada je to i do postavke igre.
- Ricken
#5034 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
@jeza u ledja:
Ne samo da neznam ja, nego nezna ni fudbalska krovna kuća.
Prema njima sudac procjenjuje:
1. ide li lopta prema ruci ili ruka prema lopti, tj. želi li igrač igranjem lopte ostvariti neku prednost.
2. udaljenost od mjesta s kojeg je lopta upućena, tj. je li igrač imao vremena pomaknuti ruku i spriječiti kontakt.
3. položaj ruke (je li ruka u prirodnom položaju), tj. potiče li položaj ruku igranje rukom.
Nemoraju sva tri uvjeta bit ispunjena da bi penal bio sviran. Jednostavno stvar procjene. I to je tako.
Kod Zukanovića je po procjeni sudije ruka otišla prema lopti i na taj način je uticao na intenzitet i putanju lopte te krajnji ishod akcije. Kraj priče.
Prema procjeni je sudije, da prirodan položaj u toj situaciji je ruka na boku a ne na prsima. To ruka uz tijelo, to u mahali kad budeš igro.
1. ide li lopta prema ruci ili ruka prema lopti, tj. želi li igrač igranjem lopte ostvariti neku prednost.
2. udaljenost od mjesta s kojeg je lopta upućena, tj. je li igrač imao vremena pomaknuti ruku i spriječiti kontakt.
3. položaj ruke (je li ruka u prirodnom položaju), tj. potiče li položaj ruku igranje rukom.
Nemoraju sva tri uvjeta bit ispunjena da bi penal bio sviran. Jednostavno stvar procjene. I to je tako.
Kod Zukanovića je po procjeni sudije ruka otišla prema lopti i na taj način je uticao na intenzitet i putanju lopte te krajnji ishod akcije. Kraj priče.
Prema procjeni je sudije, da prirodan položaj u toj situaciji je ruka na boku a ne na prsima. To ruka uz tijelo, to u mahali kad budeš igro.
-
Unitedforever
#5035 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Martin O'Neill je za Mehmeda Baždarevića Sir Alex Ferguson. Čovjek je pokazao kako se sprema jedan dvomeč i sa limitiranim igračima.
- mirzadelibasic
#5036 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Kako kaže moj komšija, ma kakav Hodzic, djes' podrediti Dinamo i Herthu 
- jeza u ledja
#5037 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nijedna od te 3 stavke nije zadovoljena. Naravno da je stvar procjene. Svaki prekrsaj koji sudija dosudjuje je stvar procjene. Te procjene se rade na osnovu uputa. U ovom slucaju linijski sudija je pogresno procjenio i nije slijedio te upute.Ricken wrote:@jeza u ledja:
Kad si vec tako dobar u guglanju ukucaj nesto tipa "Irska BiH penal" u gugl pa nadji jedan clanak koji tvrdi da je pravilno dosudjen penal i na osnovu cega.
EDIT: U stvari trebao sam stati nakon ovog :
jer ne zelim dobijati ban radi tebe.Ricken wrote: Ne samo da neznam ja
Jeste, ne znas.
Vozdra.
- luckylaka
#5038 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
SkyLimit wrote:Ovo je kraj jedne ere. Kazu da svako carstvo ima svoj uspon, vrhunac i pad. Sad je sa padom u duboku provaliju iz koje se dugo ili mozda i nikad nece izvuci zavrsila i era nase reprezentacije. Nas uspon je bio pod Cirom, vrhunac pod Susicem ovjekovjecen u plasmanu u Brazil, no vec i prije samog Svjetskog prvenstva poceo je strmovit pad koji je Mesa tek privremeno uspio zaustaviti, no na kraju je bas on imao neslavnu cast da je na nasem kormilu kad smo definitivno lupili od dno.
A Pjanica mi eto zao. Eto i nocas kod onog suta Medunjanina u prvom poluvremenu kad mu je Dzeko lijepo spustio loptu, tome je prethodila sjajna lopte Pjanica na Dzeku. Onda ona situacija kad je sjajnim pasom izbacio Viscu. Ali opet Pjanic ne valja, opet Pjanic najgori. Pa ja garantujem da bi i Iniesta izgledao prosjecno kad bi ga upario sa Cocalicem i Medunjaninom a na krila stavio Lulica i Viscu. Takve igracine bi i Messia pokvarile. Eto da je samo Visca uspio postici gol ili uputiti normalan ubacaj poslije svih situacija gdje ga je Pjanic sjajno izbacio u ovim kvalifikacijama i barazu, proslavio bi se. Ja odgovorno tvrdim da su Lulic i Visca najgori par krila na Svijetu![]()
- luckylaka
#5039 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Inace nesto kontam kojiqrac ovo meni treba.Zbog njih uzimam kredit,zbog njih sam na ivici otkaza jer me nema na poslu,zbog njih adim nalaze i mjerim secer i masnocu svakih par mjeseci,zbog njih sam zapustio zenu,dijete,familiju,zbog njih Meshe(prije toga Safeta)Vede,Mireta,Mede i ekipe hodam ko lud u hefti kada je utakmica a oni mi tako vrate.I ne samo meni.Sit sam svega.Qrcenja pojedinaca,neznanja pojedinaca,javasluka pojedinaca,mafijasa iz saveza,polupismenih novinara i ostalih lezi hljebovica koji su se prikacili da vide licni interes.Danas mi dijete place i kaze,,nemoj babo to raditi od sebe nisu te vrijedni"Pa i nisu.Svasta bi jos izlajao ali bime kostalo ne dozivotnog bana nego golog otoka.Nemam rijeci da opisem danasnje nezalaganje,nezainteresovanost,neznanje i sve sto ide uz ovu utakmicu.Mene sramota jeli i njih.Sramota da vas je ne licno od mene nego od onih jadnih bosanaca kojima ste bili jedina nada za bolje sutra.Nema opravdanja ni za Meshu,Emira,Ognjena,Mireta,Vedu,Dzeku i ostale.Svi ste krivi .Sramota,sramno...
- fakat
#5040 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Zanimljivo, narocito prvih par paragrafa. Zenit ove generacije je ustvari bila ona tekma u Zenici protiv Grcke, od tada sve ide polako ali sigurno silaznom putanjom. Ne izboriti plasman u relativno laganoj grupi gdje si nosioc a prakticno tri tima mogu do EP je tezak pad. Grupa za Rusiju ce biti teza od ove, Grcka mora da se digne, Kipar nas je vec namucio, itd. Osim podmladjivanja a ja bih jos volio vidjeti i promjenu igre jer smori ovo neko insistiranje na tehnickoj potkovanosti, jalovoj tike-take na nekih 35 m od protivnickog gola mada znam da to ne zavisi samo od zelja ali brate mili spori smo ocajno. Odlicno si primjetio da smo trebali i mi dici halalbuku oko sudijskih greska, ulagati zalbe, traziti istragu pa cak i ako ne pjie vode, ali takvi smo kilavi u svemu, pocev od politike.SkyLimit wrote:Ovo je kraj jedne ere. Kazu da svako carstvo ima svoj uspon, vrhunac i pad. Sad je sa padom u duboku provaliju iz koje se dugo ili mozda i nikad nece izvuci zavrsila i era nase reprezentacije. Nas uspon je bio pod Cirom, vrhunac pod Susicem ovjekovjecen u plasmanu u Brazil, no vec i prije samog Svjetskog prvenstva poceo je strmovit pad koji je Mesa tek privremeno uspio zaustaviti, no na kraju je bas on imao neslavnu cast da je na nasem kormilu kad smo definitivno lupili od dno.
A Pjanica mi eto zao. Eto i nocas kod onog suta Medunjanina u prvom poluvremenu kad mu je Dzeko lijepo spustio loptu, tome je prethodila sjajna lopte Pjanica na Dzeku. Onda ona situacija kad je sjajnim pasom izbacio Viscu. Ali opet Pjanic ne valja, opet Pjanic najgori. Pa ja garantujem da bi i Iniesta izgledao prosjecno kad bi ga upario sa Cocalicem i Medunjaninom a na krila stavio Lulica i Viscu. Takve igracine bi i Messia pokvarile. Eto da je samo Visca uspio postici gol ili uputiti normalan ubacaj poslije svih situacija gdje ga je Pjanic sjajno izbacio u ovim kvalifikacijama i barazu, proslavio bi se. Ja odgovorno tvrdim da su Lulic i Visca najgori par krila na Svijetu![]()
- fakat
#5041 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nakon Nigerije ja im ne dam da mi to vise rade, ali ta fudbalska euforija je kao droga pa na kraju ne odolimluckylaka wrote:Inace nesto kontam kojiqrac ovo meni treba.Zbog njih uzimam kredit,zbog njih sam na ivici otkaza jer me nema na poslu,zbog njih adim nalaze i mjerim secer i masnocu svakih par mjeseci,zbog njih sam zapustio zenu,dijete,familiju,zbog njih Meshe(prije toga Safeta)Vede,Mireta,Mede i ekipe hodam ko lud u hefti kada je utakmica a oni mi tako vrate.I ne samo meni.Sit sam svega.Qrcenja pojedinaca,neznanja pojedinaca,javasluka pojedinaca,mafijasa iz saveza,polupismenih novinara i ostalih lezi hljebovica koji su se prikacili da vide licni interes.Danas mi dijete place i kaze,,nemoj babo to raditi od sebe nisu te vrijedni"Pa i nisu.Svasta bi jos izlajao ali bime kostalo ne dozivotnog bana nego golog otoka.Nemam rijeci da opisem danasnje nezalaganje,nezainteresovanost,neznanje i sve sto ide uz ovu utakmicu.Mene sramota jeli i njih.Sramota da vas je ne licno od mene nego od onih jadnih bosanaca kojima ste bili jedina nada za bolje sutra.Nema opravdanja ni za Meshu,Emira,Ognjena,Mireta,Vedu,Dzeku i ostale.Svi ste krivi .Sramota,sramno...
- luckylaka
#5042 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Blago se tebi kad mozes tako.Evo i ja cu ih pokusati ignorisati da vidim dokle ce ici.fakat wrote:Nakon Nigerije ja im ne dam da mi to vise rade, ali ta fudbalska euforija je kao droga pa na kraju ne odolimluckylaka wrote:Inace nesto kontam kojiqrac ovo meni treba.Zbog njih uzimam kredit,zbog njih sam na ivici otkaza jer me nema na poslu,zbog njih adim nalaze i mjerim secer i masnocu svakih par mjeseci,zbog njih sam zapustio zenu,dijete,familiju,zbog njih Meshe(prije toga Safeta)Vede,Mireta,Mede i ekipe hodam ko lud u hefti kada je utakmica a oni mi tako vrate.I ne samo meni.Sit sam svega.Qrcenja pojedinaca,neznanja pojedinaca,javasluka pojedinaca,mafijasa iz saveza,polupismenih novinara i ostalih lezi hljebovica koji su se prikacili da vide licni interes.Danas mi dijete place i kaze,,nemoj babo to raditi od sebe nisu te vrijedni"Pa i nisu.Svasta bi jos izlajao ali bime kostalo ne dozivotnog bana nego golog otoka.Nemam rijeci da opisem danasnje nezalaganje,nezainteresovanost,neznanje i sve sto ide uz ovu utakmicu.Mene sramota jeli i njih.Sramota da vas je ne licno od mene nego od onih jadnih bosanaca kojima ste bili jedina nada za bolje sutra.Nema opravdanja ni za Meshu,Emira,Ognjena,Mireta,Vedu,Dzeku i ostale.Svi ste krivi .Sramota,sramno....
-
biggy.ba
#5043 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
luckylaka wrote:Inace nesto kontam kojiqrac ovo meni treba.Zbog njih uzimam kredit,zbog njih sam na ivici otkaza jer me nema na poslu,zbog njih adim nalaze i mjerim secer i masnocu svakih par mjeseci,zbog njih sam zapustio zenu,dijete,familiju,zbog njih Meshe(prije toga Safeta)Vede,Mireta,Mede i ekipe hodam ko lud u hefti kada je utakmica a oni mi tako vrate.I ne samo meni.Sit sam svega.Qrcenja pojedinaca,neznanja pojedinaca,javasluka pojedinaca,mafijasa iz saveza,polupismenih novinara i ostalih lezi hljebovica koji su se prikacili da vide licni interes.Danas mi dijete place i kaze,,nemoj babo to raditi od sebe nisu te vrijedni"Pa i nisu.Svasta bi jos izlajao ali bime kostalo ne dozivotnog bana nego golog otoka.Nemam rijeci da opisem danasnje nezalaganje,nezainteresovanost,neznanje i sve sto ide uz ovu utakmicu.Mene sramota jeli i njih.Sramota da vas je ne licno od mene nego od onih jadnih bosanaca kojima ste bili jedina nada za bolje sutra.Nema opravdanja ni za Meshu,Emira,Ognjena,Mireta,Vedu,Dzeku i ostale.Svi ste krivi .Sramota,sramno...
Ajd bar ce agonija jos kratko trajati. Svakako je reprezentacija skup "izbjeglica" koje su drugi stvarali i koji se jos pale na prizemne patriotske parole. Iduce generacije ce bolit kurac za ovu vukojebinu i, kao i Zlatan, imati obraza i morala i igrati za ljude koji su od njih i napravili nesto. A mi cemo krpati nasu reptrezentaciju od otpadaka seoske lige koje ni Hrvati ni Srbi nisu htjeli. I bit' u rangu Andore.
- kamen spoticanja
#5044 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
JaoRipicipi wrote:Nisi svjestan kakve gluposti pises.kamen spoticanja wrote:Dzaba je...znam ja da bi ti volio kraljevu gardu ali zapeo si s zelenim muslicima pa ti jos ostaje forumologija...dok ne osjedis_BataZiv_0809 wrote:
Ma ya nek smo im pokazali
- pirmin
#5045 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovaj post od Skylimit-a kopirati i poslati mejlom na adresu saveza. Covjek objasnio sve.
Jedino ne znam zna li Slavica doci do mejlova.
Jedino ne znam zna li Slavica doci do mejlova.
- Charuga
- Globalni moderator
#5046 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”budza wrote:imbecil te napravio, stoko jedna nekulturna.agent_zero wrote:Znaš li šta je minuta šutnje imbecilu? ili ti je mozak zaostao kao kod onih kozojeba?
» agent_zero
» budza
14 dana
-
doktor78
#5047 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
BackInBlack wrote:
Sve u svemu lose zapoceta kvalifikacija sa relativno dobrim krajem. Vise nije moglo ... realno.
Visca po meni otkrice kvalifikacija, Dzeko, sem golova (6? Andori) prosjek .... Pjanic flop, covjek od prve utakmice bas nista specialno nije pokazao. Negativno me iznenadio Begovic, imao je par kikseva. Lulic ... ko da je na mrvama spavao.
Mesauz male takticke greske bilo je Ok. Doveo par novih lica ... ali realno bi se trebao par starih rijesiti.
- seln
#5048 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Evo, da i ja napisem nekolike...
najgore razocarenje je proslo, sad je ostala praznina i depresija. Srecom, nisam nikakav strucnjak, pa cu pisati samo MHO.
1. Trener Mesa... mnogo hteo, mnogo zapoceo, manjak znanja njega je pomeo...
Mesija, kao i svaki novi trener, a onda hladan tus. Jebi ga, ne moze se za sicu koju mi nudimo dobiti dobar trener- I tacka.
Ciro je bio vrh onoga sto smo mogli dobiti, zato sto je bio na zalasku karijere, ali je ipak bio najbolji do sada.
Da smo tada imali kvali grupe kao proslu za svjetsko i ovu za EP, pojeli bi ih i trazili repete. Ali jebena fudbalska sreca... Spanija, Portugal..
2. Nase"zvijezde"...vec odavno (od one folklorne priredbe u Innsbrucku protiv Egipta) se vidi da mnogo toga ne stima u ekipi. Dolazak Mese je to malo zamazao, ali nije popravio. Ili radikalna prekompozicija reprezentacije ili cemo sljedecih nekoliko ciklusa sluziti drugima za nabijanje gol razlike.
Ne mozemo bez Spahica, Ibisevica, Pjanica (eventualno Besica i Begovica)? Pa nek' ne mozemo. Mislili smo da necemo moci bez Salihamidzica, Barbareza, Bajramovica, koji su fakat ginuli u poredjenju s danasnjim manekenima, pa se opet prezivjelo.
Bolje je sada napraviti bolan rez, izostati sa SP 2018 (izostacemo i ovako i onako), pa imati mladu ekipu, bez manekena i nakurcenih kockara zeljnih kavge.
3. Protivnik....cestitke Ircima, zasluzeno su pobijedili. Ne toliko zasluzeno igrom koliko zeljom i zalaganjem. Nije im ni trebala pomoc sudije, koju im je ovaj ipak izdasno pruzio. Malo mi ide na q potenciranje one dvojice-trojice papaka koji su ometali minut sutnje; bilo je tu twitera njihovh zvanicika, kao uzasno, kao sramota (kaze nacija koje je decenijama zdusno podrzavala teroristicku IRA), ali na cast im.
4. Sudija...stvarno nije trebao biti onoliko pristrasan, Irci bi pobijedili i bez toga, ovako je samo dao opravdanje nekim nasim manekenima. Niti je ono bio penal (za razliku od onog dzudo zahvata nad Djuricem), niti bi neko davao onoliko kartona za svaku rijec, ali eto...i njemu na cast.
najgore razocarenje je proslo, sad je ostala praznina i depresija. Srecom, nisam nikakav strucnjak, pa cu pisati samo MHO.
1. Trener Mesa... mnogo hteo, mnogo zapoceo, manjak znanja njega je pomeo...
Mesija, kao i svaki novi trener, a onda hladan tus. Jebi ga, ne moze se za sicu koju mi nudimo dobiti dobar trener- I tacka.
Ciro je bio vrh onoga sto smo mogli dobiti, zato sto je bio na zalasku karijere, ali je ipak bio najbolji do sada.
Da smo tada imali kvali grupe kao proslu za svjetsko i ovu za EP, pojeli bi ih i trazili repete. Ali jebena fudbalska sreca... Spanija, Portugal..
2. Nase"zvijezde"...vec odavno (od one folklorne priredbe u Innsbrucku protiv Egipta) se vidi da mnogo toga ne stima u ekipi. Dolazak Mese je to malo zamazao, ali nije popravio. Ili radikalna prekompozicija reprezentacije ili cemo sljedecih nekoliko ciklusa sluziti drugima za nabijanje gol razlike.
Ne mozemo bez Spahica, Ibisevica, Pjanica (eventualno Besica i Begovica)? Pa nek' ne mozemo. Mislili smo da necemo moci bez Salihamidzica, Barbareza, Bajramovica, koji su fakat ginuli u poredjenju s danasnjim manekenima, pa se opet prezivjelo.
Bolje je sada napraviti bolan rez, izostati sa SP 2018 (izostacemo i ovako i onako), pa imati mladu ekipu, bez manekena i nakurcenih kockara zeljnih kavge.
3. Protivnik....cestitke Ircima, zasluzeno su pobijedili. Ne toliko zasluzeno igrom koliko zeljom i zalaganjem. Nije im ni trebala pomoc sudije, koju im je ovaj ipak izdasno pruzio. Malo mi ide na q potenciranje one dvojice-trojice papaka koji su ometali minut sutnje; bilo je tu twitera njihovh zvanicika, kao uzasno, kao sramota (kaze nacija koje je decenijama zdusno podrzavala teroristicku IRA), ali na cast im.
4. Sudija...stvarno nije trebao biti onoliko pristrasan, Irci bi pobijedili i bez toga, ovako je samo dao opravdanje nekim nasim manekenima. Niti je ono bio penal (za razliku od onog dzudo zahvata nad Djuricem), niti bi neko davao onoliko kartona za svaku rijec, ali eto...i njemu na cast.
-
VjecitiStudent
#5049 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ne razumijem čemu kuknjava, pa reprezentativni fudbal godinama daleko nadmašuje bilo šta drugo što je ova zemlja u stanju da napravi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5050 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sta komentarisati? Koga? Nema potrebe. Nakon onakvog izdanja, nema se sta reci.
Bilo-proslo. Euro je za nas prosla stvar.
Mesa, ako ostanes, spremaj ekipu za kvalifikacije za SP. Pripremaj po svom, prestani zvati one koji to vise ne zasluzuju.
Necu nikad pola ruzne rijeci reci, samo da vidim da ekipa gine na terenu. Da se bore maksimalno, pa sta bude.
Ono sinoc je sramota.
Bilo-proslo. Euro je za nas prosla stvar.
Mesa, ako ostanes, spremaj ekipu za kvalifikacije za SP. Pripremaj po svom, prestani zvati one koji to vise ne zasluzuju.
Necu nikad pola ruzne rijeci reci, samo da vidim da ekipa gine na terenu. Da se bore maksimalno, pa sta bude.
Ono sinoc je sramota.