Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5026 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote: Papci versus raja je li? Hajd' dobro...
Zaboravih reci da si ti Omadavn, u odredjenim aspektima, izuzetak kod ovih sto su u kontra. Daleko si ti od Sisoka, prog321, Fude i kompanije.

A papci vs raja je sarajevski fazon, meni apsolutno neblizak. Mislio sam na nesto drugo.
Ommadawn

#5027 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Ommadawn »

nosara wrote:Reforme Ante Markovic su preporodile zemlju... Na scenu stupaju kleronacisti i detroit i fudo moraju u cemeriku... U najkracem... :D
Nacionalisti su se pojavili ranije nego Markovićeve reforme. I nije bilo te sile koja bi nacionaliste zaustavila. Što se i pokazalo. Džaba i Marković i njegove dobre namjere.
nosara

#5028 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Ommadawn wrote:
detroit-mercy wrote: U pravi si, svi oni koji su dobili dzabalame stanove od drzave kuju je u zvijezde, djeca partijskih potrckala i slicono, a oni sto su radom ostvarivali i prije i sad, njima je manje vise svejedno :mrgreen: .
Nemoj mi samo rec da je rijec o raji i papcima :mrgreen:
I moja mama je dobila stan nakon 20 godina rada. Ja znam da bih dobio kurac i da bi mi bilo seliti, eventualno u inostranstvo, trbuhom za kruhom.
I ciji je problem tvoj trbuh...? Licni dozivljaji stvarnosti daleko su od validne argumentacije...
nosara

#5029 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Ommadawn wrote:
nosara wrote:Reforme Ante Markovic su preporodile zemlju... Na scenu stupaju kleronacisti i detroit i fudo moraju u cemeriku... U najkracem... :D
Nacionalisti su se pojavili ranije nego Markovićeve reforme. I nije bilo te sile koja bi nacionaliste zaustavila. Što se i pokazalo. Džaba i Marković i njegove dobre namjere.
Pojavili i pozicionirali, dva svijeta... Pojavio se i Amar, a sad je trofejniji od cijele PL... If ju nou vot aj min... :oops:
prog321

#5030 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Toliko su je preporodile da su komunisti na prvim slobodnim izborima dobili oko 5% glasova. :-D
PM72

#5031 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

prog321 wrote:
Ali Kemal wrote: Medjutim cinjenica je da nije propala kako ti objasnjavas :oops:
Nego ti jos nama ne dokaza da je Amerika poklonila 3 i po milijarde dolara pocetkom devedesetih :-)
Fudo lupeta, ali ti lažeš neprevazidjeno.
D
Ja nikada ne lazem. Koliko puta moram ponoviti da sve moje tvrdnje mogu dokazati? Jednostavno sam mislio da ste do sad naucili. :-D

>> ""Jugo­sla­vija je, dakle, 1991. godinu doče­kala s oko 20 mili­jardi dolara duga. Njen dug se prodavao za 30 centi za dolar, dakle smatrao se nenaplativim. Pret­hodno joj je Među­na­rodni mone­tarni fond uma­njio dug za 1.8 mili­jardi jer zemlja jed­no­stavno nije imala sred­stava za vra­ća­nje ni kamata, a kamoli glav­nice. Usto je SAD, u očajničkom pokušaju da spriječi rat i raspad države, Markoviću dala besporvratno oko 3,5 milijardi dolara kako bi stabilizirao dinar, no taj novac se istopio u šest mjeseci. ""<<

http://www.dnevno. hr /vijesti/komentari/bolji-zivot-jugoslavija-u-brojkama-121437
Ti prenosiš laži.Našao si na internetu komentare bilmeza kao što si i sam - pa umislio da je to argument za neku ozbiljnu diskusiju.
nosara

#5032 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:

Toliko su je preporodile da su komunisti na prvim slobodnim izborima dobili oko 5% glasova. :-D
On je bio u drugoj stranci... Neka ti mama promijeni pelene pa u krpe, sad ce farma da lakse zaspis... :D
prog321

#5033 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Ommadawn wrote: Nacionalisti su se pojavili ranije nego Markovićeve reforme. I nije bilo te sile koja bi nacionaliste zaustavila. Što se i pokazalo. Džaba i Marković i njegove dobre namjere.

Nacionalisti ne bi imali sanse da je ekonomija fercerala. :-D
nosara

#5034 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

PM72 wrote:
prog321 wrote:
Ali Kemal wrote: Medjutim cinjenica je da nije propala kako ti objasnjavas :oops:
Nego ti jos nama ne dokaza da je Amerika poklonila 3 i po milijarde dolara pocetkom devedesetih :-)
Fudo lupeta, ali ti lažeš neprevazidjeno.
D
Ja nikada ne lazem. Koliko puta moram ponoviti da sve moje tvrdnje mogu dokazati? Jednostavno sam mislio da ste do sad naucili. :-D

>> ""Jugo­sla­vija je, dakle, 1991. godinu doče­kala s oko 20 mili­jardi dolara duga. Njen dug se prodavao za 30 centi za dolar, dakle smatrao se nenaplativim. Pret­hodno joj je Među­na­rodni mone­tarni fond uma­njio dug za 1.8 mili­jardi jer zemlja jed­no­stavno nije imala sred­stava za vra­ća­nje ni kamata, a kamoli glav­nice. Usto je SAD, u očajničkom pokušaju da spriječi rat i raspad države, Markoviću dala besporvratno oko 3,5 milijardi dolara kako bi stabilizirao dinar, no taj novac se istopio u šest mjeseci. ""<<

http://www.dnevno. hr /vijesti/komentari/bolji-zivot-jugoslavija-u-brojkama-121437
Ti prenosiš laži.Našao si na internetu komentare bilmeza kao što si i sam - pa umislio da je to argument za neku ozbiljnu diskusiju.
:lol:

Provaljen tip odavno, a svi mediokriteti ga citiraju... Teski razbojnik i zloca... :-)
prog321

#5035 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Sram me bilo.
Jos sam i razbojnik. :-D
nosara

#5036 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:Sram me bilo.
Jos sam i razbojnik. :-D
Ti si mediokritet, a citiras razbojnika...

Nisi cak ni razbojnik... :lol:

Dizes mi zivac, a uskoro ce tekma... Sto ti to treba...? Mrzis Bosnu...!? :roll:
Last edited by nosara on 13/10/2015 19:45, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#5038 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

Blagoja Adzic, Slobodan Milosevic, Veljko Kadijevic, Miodrag Bulatovic :mrgreen: da nastavimo niz :mrgreen: . Sve kleronacionalisti iz prvih partijskih saffova. O Dobrici Cosicu uzoritom partijasu da ne pisemo.
nosara

#5039 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

detroit-mercy wrote:
Blagoja Adzic, Slobodan Milosevic, Veljko Kadijevic, Miodrag Bulatovic :mrgreen: da nastavimo niz :mrgreen: . Sve kleronacionalisti iz prvih partijskih saffova. O Dobrici Cosicu uzoritom partijasu da ne pisemo.
Mene ti misevi nisu mogli otjerat... Karakter, sta li... :D
detroit-mercy

#5040 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote: Papci versus raja je li? Hajd' dobro...
Zaboravih reci da si ti Omadavn, u odredjenim aspektima, izuzetak kod ovih sto su u kontra. Daleko si ti od Sisoka, prog321, Fude i kompanije.

A papci vs raja je sarajevski fazon, meni apsolutno neblizak. Mislio sam na nesto drugo.
Pa de nam to nesto drugo raztabiri :mrgreen: pismeni vs nepismeni, seljaci vs grdska raja, cool vs oni manje cool :mrgreen: Mora biti nesto od toga, ne igramo se kviskoteke, iznesi svoj stav.
detroit-mercy

#5041 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:
Koji misevi, ideolosku bracu nazivas misevima :mrgreen: sve su to drugovi :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5042 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Pa de nam to nesto drugo raztabiri :mrgreen: pismeni vs nepismeni, seljaci vs grdska raja, cool vs oni manje cool :mrgreen: Mora biti nesto od toga, ne igramo se kviskoteke, iznesi svoj stav.
Mene samo zanima sta vas, koji ste otisli, motivise da nas ubjedjujete da Juga nije valjala?

Pustite nas da se rahat patimo, jer za bolje ne znamo. :roll:

Al' prc milojka ima tu nesto vise :D
nosara

#5043 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

detroit-mercy wrote:
nosara wrote:
detroit-mercy wrote: Blagoja Adzic, Slobodan Milosevic, Veljko Kadijevic, Miodrag Bulatovic :mrgreen: da nastavimo niz :mrgreen: . Sve kleronacionalisti iz prvih partijskih saffova. O Dobrici Cosicu uzoritom partijasu da ne pisemo.
Koji misevi, ideolosku bracu nazivas misevima :mrgreen: sve su to drugovi :mrgreen: .
Dobri ti drugovi... Nadjete li se kad je kakva godisnjica...? :D
Fudo387

#5044 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Sa socioloskog aspekta, zanimljivo je posmatrati kalibar ljudi koji su pro i contra na ovim temama :ginisovac:
Pa jeste, imas onog konceptualnog :D umjetnika, mescini da se zove Damir Avdic, frajer vas u bobu opisao. :D
Fudo387

#5045 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Pa de nam to nesto drugo raztabiri :mrgreen: pismeni vs nepismeni, seljaci vs grdska raja, cool vs oni manje cool :mrgreen: Mora biti nesto od toga, ne igramo se kviskoteke, iznesi svoj stav.
Mene samo zanima sta vas, koji ste otisli, motivise da nas ubjedjujete da Juga nije valjala?

Ti fakat mislis da jos zivis u jugoslaviji? :lol:
Cuj sto me ubjedjujes da juga ne valja, pusti me da se patim....oj hljebu. :lol:
nosara

#5046 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:

Hrane mit o tome da ih je Juga otjerala, ali mudro presucuju ikakvu pricu o povratku na slobodnu teritoriju iako je Juga kaput... Bezobrazni ali ne i glupi... :D
detroit-mercy

#5047 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:

De nam reci sta je to vise.
Kako je tebi valjala kad nisi bio ni dovoljno star da znas sta je Juga?
Trece, ja ne kazem da nije valjala ali je daleko od ovoga sto ideolozi ovdje napricase, ovo o drzavi blagostanja i slicna sranja. Bilo je tu svega.
nosara

#5048 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Ti fakat mislis da jos zivis u jugoslaviji? :lol:
Cuj sto me ubjedjujes da juga ne valja, pusti me da se patim....oj hljebu. :lol:
Stigao je mozak... :lol:
Fudo387

#5049 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:
Nisu ni nas, Fudo je otisao kad mu je bilo qrcu ceif. :mrgreen:
I ti bi da si znao kako i kuda.
detroit-mercy

#5050 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

nosara wrote:
detroit-mercy wrote:
nosara wrote:

Dobri ti drugovi... Nadjete li se kad je kakva godisnjica...? :D
Zaigramo Uzicko ili Kozaracko i sve vicemo ko nas to bre zavadi :mrgreen: .
Post Reply