Loše je samo ako ti misliš da je loše i ako pristupaš tome kao nečemu lošem i sakrivenom.Bloo wrote:https://libela.org/sa-stavom/9917-tko-s ... cnice-jos/
Christine Northrup, autorica publikacije "Women's body, women's wisdom" istaknula je kako: "Ništa u našem društvu – osim nasilja i straha – ne drži ženu "na svom mjestu" kao degradacija menstruacije". Etiketiranjem menstruacije "tajnim, ženskim poslom" usađuje se misao kako ono što je najnormalnija stvar na svijetu – je ustvari nešto loše.
I nikad nisam doživjela da neki muškarac u mom društvu ili okruženju "degradira" činjenicu da imam menstruaciju. Štaviše ..
Susrela sam se sa muškarcima koji imaju razumjevanja, koji ponekad i precjenjuju tu bol i neugodnosti koje ciklus nosi.
Ne stavljam uloške u papirnu kesu i donesem ih iz prodavnice najnormalnije, u kesi u kojoj donosim sve ostalo.
Kad mi treba uložak priđem i kažem: imaš li uložak/tampon. Kad idem ih promjenit, ponesem u ruci kutijicu u kojoj ih držim (sve držim organizovano po neseserima, kutijama, pa tako i uloške)
Majke mi k'o da na Marsu živim kad pročitam ovako neke stvari.
Il' sam ja jednostavno glupa pa ne shvatam "dubinu" materije.