Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#5026 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

[/quote]

Dobri ste fakat, ide vam ta šuplja od ruke pravo. Inače, derbi je susret različitih gradova i tako to.[/quote]

ne, derbi je susret zeljeznicara i sarajeva, dakle vama metonimija (znas ono pruga krece i ti folovi), a nama grad, kao sto je pojmovno i sustinski odredjeno.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#5027 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Rondalf wrote:
Tabija je napisao/la:Ja sam navijač Sarajeva i uopšte nemam namjeru da provociram.Tekma je realno bila losa bgm mi imali KONACNO malo srece u derbijima,a i da ste vi zabili ili pobjedili bgm realno bi bilo..imali ste 2-3 sanse ..neznam sta bi onom Selimovicu dobije loptu sam na gol..a on je vraca Zebi..pa Beslija..Mi smo nekako na ho-ruk zabili ..Saida ste nam udvojili s dvojicom bas nije mogo nista tek prekid..Ja neznam zasto vi pljujete po Stanicu pa nas nijedan nije prosao po vasoj desnoj strani?nijednom ni Belosevic ni ostali..Kvesic vam je super igrac,ovi ostali obican prosjek kao kod nas..i Zolotic je dobar mlad igrac..Adilovic je po meni super odigrao,svaki duel je dobio nad Dupovcem,skok pa odigra svojim povratnu,druga je stvar sto ga niko nije pratio..Zeba je los bio..Po meni LOSA utakmica gdje smo mi imali vise srece,zelje i to je to.Sve je ono u 5 deka po kvaliteti.Za naviajce jeden i druge svaka cast!!Ovi s terena nisu svjesni za koje klubove igraju..
Ima i objektivnih navijača FKS.
"Objektivni navijac" ahahaa... ceegaaaa ba.... :lol:
M_e_m_o

#5028 Re: Sarajevski derbi

Post by M_e_m_o »

http://www.youtube.com/watch?v=mimldQHZ ... e=youtu.be

Sad dobro znaš da grad je naš! 8-)

P.S. 2:00 :shock: :dance:
ultima_palabra

#5029 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

The 51st State wrote:

ne, derbi je susret zeljeznicara i sarajeva, dakle vama metonimija (znas ono pruga krece i ti folovi), a nama grad, kao sto je pojmovno i sustinski odredjeno.
Ša mai filozof? :lol: Ne stoji ti ta furka nikako, vrati se psovanju i vrijeđanju na ličnoj osnovi.
The 51st State

#5030 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

ultima_palabra wrote:
The 51st State wrote:

Ša mai filozof? :lol: Ne stoji ti ta furka nikako, vrati se psovanju i vrijeđanju na ličnoj osnovi.
ad hominem? ti si inace onako vickast, no vrati se ti travnickim problemima ili cemu god, ova problematika te ne interesuje, kad si vec zapoceo.
Last edited by The 51st State on 04/11/2012 13:41, edited 1 time in total.
Mračajski proto

#5031 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

Image
north

#5032 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Slatka pobjeda nema šta, igralo se pod pritiskom zbog činjenice da dugo nismo uzeli komšije, pa onda drugi faktor pritiska je bio i što smo brzo prosuli +5 i kad se to sabere jebi ga i nisam očekivao neku našu lepršavu igru...3 bobe su tu i to je jedino što je bitno, a simptomatično je kako se neke stvari vraćaju, jer su komšije sa ovakvim rezultatom i ništa boljom igrom uzimale sve jače protivnike u prošloj sezoni (a i evo u ovu su slično ušli) i tako došli do trofeja...To je odgovor jednom od plavih forumaša koji je napisao kao u stilu, ako te vi zdovoljni sa ovakvom igrom i oni su....

Ali elem nejse, bili smo tu negdje u 5 deka, realno, mi sretniji i spretniji, a bogami ipak smo mi imali bolje šanse, iako su nas stisli baš bili jedno 15-ak minuta nakon našeg vodstva kada su imali one dvije dobre prilike, pogotovo ona jedna od masne kose čini mi se...

Posjeta vrlo dobra, kako je bilo zadnjih godina, napredak je primjetan, atmosfera je generalno mogla biti i bolja na obje strane, tu mislim na svoje HZ, znalo je to biti dosta bolje, a mislim da je glavni razlog nekvalitetan izbor pjesama pogotovo na početku utakmice...

Idemo dalje ...
ultima_palabra

#5033 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

The 51st State wrote:
ultima_palabra wrote:
The 51st State wrote:

ad hominem? ti si inace onako vickast, no vrati se ti travnickim problemima ili cemu god, ova problematika te ne interesuje, kad si vec zapoceo.
A ti ćeš mi reći šta me treba zanimati?

Čisto mi je šega da neko tako šupalj i prizeman bistri šatro filozofiju...
Reglan

#5034 Re: Sarajevski derbi

Post by Reglan »

Nije sramota cestitati i priznati poraz nego je sramota traziti neke nepostojece argumente i umanjivati nasa 3 boda i sebi pripisivati neke uspjeh iz poraza.To znamo i mi i vi,samo znam jebeno je trpiti nas.
The 51st State

#5035 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

sta si ti neki guru?
i ko se sad bavi vrijedjanjem na licnoj osnovi? tankocutan li si na glavu amara osima....
Eldinn

#5036 Re: Sarajevski derbi

Post by Eldinn »

Sad dobro znas da grad je nas!! 8-)
manijak1

#5037 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

kad si tako pitarski određen i pametan haj pojasni razliku između metafore i metonimije pa se onda spusti na suštinu da je ovo samo gradski derbi pa onda lijepo odredi iz kojeg je grada F.K/N.K :D Željezničar.Garant iz Lukavice .
Pa kad smo i kod trpljenja imate šestogodišnje iskustvo koje ima veze s nama :oops:
Koliko ja znam tankoćutan je osjetljiv a Amar nije baš takav :D
Senad_Duster

#5038 Re: Sarajevski derbi

Post by Senad_Duster »

Vi nama bježite 3 boda mi vama 3 titule :*
JoeyTribbiani

#5039 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

arshavin wrote:Nije sramota cestitati i priznati poraz nego je sramota traziti neke nepostojece argumente i umanjivati nasa 3 boda i sebi pripisivati neke uspjeh iz poraza.To znamo i mi i vi,samo znam jebeno je trpiti nas.
A to nije bilo raje koja je čestitala? Šta treba, orden neki da dobijete što ste nas "razvalili"? To se ne kaže da smo sami krivi što nismo zabili iz šansi koje smo kreirali? Pa nemoj podvaljivat nama ono što vi godinama radite. Tražite nepostojeće argumente i umanjujete naše titule.
caulfield holden

#5040 Re: Sarajevski derbi

Post by caulfield holden »

Nazalost derbi je postao samo sinonim za primitivizam, glupost, ocaj. Obicna izlika za kretene svih formata da iskazu svoje "intelektualne" sposobnosti. Igra nikad gora, navijaci nikad gluplji. Cast izuzecima
The 51st State

#5041 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

manijak1 wrote:kad si tako pitarski određen i pametan haj pojasni razliku između metafore i metonimije pa se onda spusti na suštinu da je ovo samo gradski derbi pa onda lijepo odredi iz kojeg je grada F.K/N.K :D Željezničar.Garant iz Lukavice .
Pa kad smo i kod trpljenja imate šestogodišnje iskustvo koje ima veze s nama :oops:
Koliko ja znam tankoćutan je osjetljiv a Amar nije baš takav :D
da, knjizevno obrazovani manijaci su obracali paznju na razlike izmedju stilskih figura kada su pisali parolu :D , btw. tu je bombu oko metonimije bacio neki vas advokat...
originalno iz kiseljaka, ali eto dogegali ste se nekako....
pazljivije citaj, ofalio si...
htcxone

#5042 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

caulfield holden wrote:Nazalost derbi je postao samo sinonim za primitivizam, glupost, ocaj. Obicna izlika za kretene svih formata da iskazu svoje "intelektualne" sposobnosti. Igra nikad gora, navijaci nikad gluplji. Cast izuzecima
:? :? još jedan "doc. dr. iza tastature" :thumbup:
ultima_palabra

#5043 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

The 51st State wrote:

sta si ti neki guru?
i ko se sad bavi vrijedjanjem na licnoj osnovi? tankocutan li si na glavu amara osima....
Čisto malo da vidiš kako je... glavni kriterij u životu da li je neko rođen u koševskoj bolnici, a u isto vrijeme zaklinjanje u tipa koji stavlja X umjesto potpisa. Mora da nije lako...
Edin H.

#5044 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnosti :-)
Kemal Malovčić

#5045 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

derbi je bio odličan :thumbup: tribine pune, navijanje relativno dobro (mada je jug ušutio poslije transparenata i gola), igra dobra s obzirom na teren, važnost utakmice, pritisak, presudila je želja i borbenost sarajeva i način na koji su pismeno odigrali, pogotovo završetak utakmice, u sarajevu svi dobri, u želji se niko nije isticao
burek_in_space

#5046 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

04 nov 2012, 13:55 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» racionalista
04 nov 2012, 13:49 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Rondalf
04 nov 2012, 13:37 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Ricken

14 dana, idemo dalje....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5047 Re: Sarajevski derbi

Post by plain vanilla »

amoninan wrote:
plain vanilla wrote:kao da ste Barcelonu pobijedili :mrgreen:
zemljotres u Zanzibaru, zlatko na umoru, izgori ti pita
:lol: :lol: :lol:

pa sta cu, kad citam vase komentare, ispade Zeljo jaci od Barse
doduse, mozda i jeste :? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5048 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

plain vanilla wrote: :lol: :lol: :lol:

pa sta cu, kad citam vase komentare, ispade Zeljo jaci od Barse
doduse, mozda i jeste :? :D
Šta je sa Slobodom ono :?
Kemal Malovčić

#5049 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

htcxone wrote:
caulfield holden wrote:Nazalost derbi je postao samo sinonim za primitivizam, glupost, ocaj. Obicna izlika za kretene svih formata da iskazu svoje "intelektualne" sposobnosti. Igra nikad gora, navijaci nikad gluplji. Cast izuzecima
:? :? još jedan "doc. dr. iza tastature" :thumbup:
ne znam šta očekuje od fudbala
u isto vrijeme su bila dva koncerta (jedni kopiraju vrlo intelektualan bend, a drugi improviziraju u džez maniri), vjerujem da su bile i neke predstave, potom art film možda, promocije itd
Mračajski proto

#5050 Re: Sarajevski derbi

Post by Mračajski proto »

Kako ih sjebaše parole i paljenje zastava, strašno.
Post Reply