Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Reglan

#5026 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Reglan »

Mislim da je u pitanju stanej elementarne nepogode a ne vanredno,valdja ima neka razlika izmedju to dvoje
Baba_Droga

#5027 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Ovo je preuzeto sa FB-a INFORMACIJE IZ MAGLAJA

"VAŽNO!!!
Upravo mi se javila Nejra Berbić (Nela). Ona je u Kosovi u motelu. Između Kosove i Šija s lijeve strane PUKLA JE STIJENA, OGROMNA, visi, ako padne u Bosnu mogla bi se voda vratit u Maglaj ponovo. Kaže da je prizor užasan. Zamolila je također da se ne diže panika, samo da stanovništvo bude u pripravnosti. Mještani Kosove su pripravni i evakuisat će ih ako se to desi."

Zadnja informacija je to da se stijena nije otkinula i svi su u pripravnosti!!!

Onda evo još nešta što sam preuzela: "PROVJERENO- svijeca u Maglaju kosta 5km, kutija Drine 10 km, prodaju momci iz starog suda po carsiji, a i kradje su masovno krenule. Dajte vojsci puske i rijesite problem ..."

Da se razumijemo, ovo postavljaju ljudi iz Maglaja i provjerene su informacije. Apelujte na ove što dijele pomoć da paze i neka ide iz ruke u ruku po porodicama.

Mislim ja pametujem sa kompa :-? ...ali eto valjda ljudi znaju šta rade :bih:
It_is_a_Leclerc

#5028 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

O'zone wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vjekoslav Bevandra potvrdio - proglasit će se vanredno stanje na nivou cijele BiH. Po prvi put u historiji naše zemlje.
KAd zatraže od njega. još niko iz entiteta nije zatražio

Proglašenje na nivou države donosi kompletnu mobilizaciju materijalno tehničkih sredstava za uspostacvljanje normalnog stanja
Jeste. Rekao je da je razgovarao sa Ćavarom i da je uz saglasnost entitetskih štabova donešena odluka da se proglasi, ali da čeka da mu se pošalje direktna obavijest, pa će sazvati telefonsku sjednicu.
I da, rekao je IZVANREDNO stanje.
Kvest

#5029 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Kvest »

Sutra u 9:3 ispred stadiona Grbavica se ponovno šalje pomoć za sva ugrozena mjesta.Donesite što više mozete,ali ono čega fali jesu vozila koji će prevući hranu to je najveci problem.
omar little

#5030 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by omar little »

jel ima negdje makar radio nas da se moze slusati na netu? ona bht stranica, NISTA mi ne radi ni tv ni radio linkovi. de, pliz proslijedite ljudi ako znate.
Alfons Kauders

#5031 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

srbija devera sa strujom... mole gradjane da stede

pola elektrane u obrenovcu ne radi, ostatak radi kapacitetom 500mw... i nije sigurno...

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=849298

koliko ja znam kod nas te tuzla radi normalno, te ugljevik ne (redovni remont), ostatak ok... pretpostavljam da struja dobija pofino struje iz BiH
dječak sa šibicama

#5032 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

O'zone wrote:
Vareš i dalje u potpunoj saobraćajnoj izolaciji: U gradu aktivirano 30 klizišta
Cuo sam se sa Varesom, cijeli grad je na nogama, desetine volontera, prave nasipe, ciste ulice.

Navikli su oni tamo na haoticne pojave, takav teren, uvijek zavejani snijegom i slicno.
Partijaner

#5033 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Partijaner »

:thumbup:
Image
Challenger__

#5034 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Challenger__ »

Mislim da se procedura može skratiti jednoglasnom Uredbom Predsjedništva (BiH) koju bi, nakndadno, potvrdio državni Parlament.

Da se ne čeka dolazak parlamentaraca u ovim okolnostima. Ako postoji jednoglasna saglasnost, stvar je formalne prirode.
O'zone
Globalni moderator

#5035 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

m-m wrote:Švrakić: Nije tačno da se u Maglaju voda prodaje za 5 maraka - naebo je sad Nikšić...

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... a-5-maraka
- Evo da ti ja kažem jednu pametnu da se sramiš dok si živ. Ja jedinka sam izvukao više ljudi i podijelio hrane u Sarajevu i Maglaju nego svi tvoji vojnici i civilna zaštita, sa vozilom od 50.000 KM i nafte 2.000 KM. Ti si potrošio 36 miliona para od naroda koje služe isključivo za ovakve situacije i kriv ti neko drugi srami se. Onaj što vodi civilnu zaštitu mora odmah biti smijenjen, on nema pojma o komandi, rasulo između njih i vojske da nije bilo policije u Maglaju ne bi se znalo ništa njima svaka čast. Civilna zaštita nema radio stanice, a kamo li nešto više. Je li vas stid? Helikopter koristite baš za ono što govorite, tri TV ekipe u njemu sa opremom ako ih izbacite može se spasiti po težini petero djece i petero majki ili starica ali neka ima Boga. Dok ovo prođe ja idem da vas rušim pa makar i toljagama, evo javno kažem, a krivičnu prijavu za nenamjensko trošenje novca od naroda i to novac za spašavanje ja ću lično potpisati- poručio je ogorčeni Švrakić premijeru Nikšiću.
yoyo13

#5036 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by yoyo13 »

Zna li neko kakav je put preko Crnog vrha za na relaciji Tesanj-Zepce
stihija

#5037 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by stihija »

Oštećena kula u Srebreniku.
Boskero

#5038 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:22, edited 1 time in total.
fukara_tz

#5039 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by fukara_tz »

U Tuzli poplave pod kontrolom, ali klizista uzas....najnovije

Alfons Kauders

#5040 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
m-m wrote:Švrakić: Nije tačno da se u Maglaju voda prodaje za 5 maraka - naebo je sad Nikšić...

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... a-5-maraka
- Evo da ti ja kažem jednu pametnu da se sramiš dok si živ. Ja jedinka sam izvukao više ljudi i podijelio hrane u Sarajevu i Maglaju nego svi tvoji vojnici i civilna zaštita, sa vozilom od 50.000 KM i nafte 2.000 KM. Ti si potrošio 36 miliona para od naroda koje služe isključivo za ovakve situacije i kriv ti neko drugi srami se. Onaj što vodi civilnu zaštitu mora odmah biti smijenjen, on nema pojma o komandi, rasulo između njih i vojske da nije bilo policije u Maglaju ne bi se znalo ništa njima svaka čast. Civilna zaštita nema radio stanice, a kamo li nešto više. Je li vas stid? Helikopter koristite baš za ono što govorite, tri TV ekipe u njemu sa opremom ako ih izbacite može se spasiti po težini petero djece i petero majki ili starica ali neka ima Boga. Dok ovo prođe ja idem da vas rušim pa makar i toljagama, evo javno kažem, a krivičnu prijavu za nenamjensko trošenje novca od naroda i to novac za spašavanje ja ću lično potpisati- poručio je ogorčeni Švrakić premijeru Nikšiću.
malo stranackih saopstenja nikad nije na odmet...
O'zone
Globalni moderator

#5041 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Kvest wrote:Sutra u 9:3 ispred stadiona Grbavica se ponovno šalje pomoć za sva ugrozena mjesta.Donesite što više mozete,ali ono čega fali jesu vozila koji će prevući hranu to je najveci problem.
PA daj nek neko javi da li se može ići sa privatnim vozilima!!!! Ja sam spreman ujutro da krenem. KAd se spusti zadnje sjedište može čak i u moje auto stati 100-150 kila
kurty

#5042 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kurty »

dječak sa šibicama wrote:
O'zone wrote:
Vareš i dalje u potpunoj saobraćajnoj izolaciji: U gradu aktivirano 30 klizišta
Cuo sam se sa Varesom, cijeli grad je na nogama, desetine volontera, prave nasipe, ciste ulice.

Navikli su oni tamo na haoticne pojave, takav teren, uvijek zavejani snijegom i slicno.
Vares nije u potpunoj saobracajnoj izolaciji... Danas je kid mene bio covjek iz varesa... Put iz Breze je blokiran I kako kaze Jos bar dva CE trebati da se put procisti
Last edited by kurty on 17/05/2014 17:34, edited 1 time in total.
Zovem se Zelena

#5043 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

Jel tačno da je ugrožena putna komunikacija Kladanj-Tz?
Šveđanin

#5044 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Šveđanin »

Za forumaše iz SWE:
Under de senaste dagarna har människor i Balkan drabbats hårt av de katastrofala översvämningarna. Tusentals människor är utan el, vatten, mat och varma kläder, och många tvingas lämna sina hem på grund av jordskred.

Nu är det vår tur att agera!
Vi startade denna insamling för att hjälpa utsatta familjer som har mist sina hem på grund av de extrema översvämningarna i Bosnien och Hercegovina och som nu är i akut behov av mat, kläder, blöjor, barnmat, filtar m.m. Därför vänder vi oss nu till er som vill vara med och hjälpa till. Vi har öppnat ett konto enbart för detta och dit kan ni kan skicka en frivillig summa pengar. Pengarna kommer sedan skickas till Röda Korset i Bosnien och Hercegovina och bosniska organisationen "Djeca-Djeci" som har hand om alla inköp.

Ingen kan inte gör allt men alla kan göra något. VARENDA lite krona räknas!

KONTOUPPGIFTER:

Typ av konto: Swedbank bankkonto
Clearingnummer: 8304-8
Kontonummer: 123 108 044-9

Tusen tack till er som vill hjälpa till!
Vill du göra en god gärning? Gå till sängs och känna att du hjälpt någon hemlös individ utan vatten och mat nere i balkan? Ge en gåva till Röda korset som är där nere på plats med det viktigaste, vatten och mat!

Sms:a AKUT till 72 900 för att ge bort 50 kr !!

Ajmo jugovci vääääldigt viktigt att ni delar och gillar denna status!

När du är klar, printa med mobilen och lägg upp det som kommentar (detta är enbart så fler ska se inlägget)
pospanko123

#5045 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by pospanko123 »

yoyo13 wrote:Zna li neko kakav je put preko Crnog vrha za na relaciji Tesanj-Zepce
Po mojim informacijama nije prohodan zbog klizista. Rade sve da ga osposobe.
ema_

#5046 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ema_ »

OBAVJESTENJE!!! Nakon kontakta sa obe granicne policije i carine RH i BiH. Nemoguce je preci kombijem/bus/Kamion punim stvari bez da to nije popisano od strane crvenog kriza austrije, slovenije itd i doznaceno na crveni kriz u BiH..
U danasnjem dopisu koje je vijece ministara uputilo na carinu BiH stoji da bez potpisane i ovjerene kolicine robe se ne moze preci ni jedna od granica...
SHARE Proslijedite ovo dalje svima koji planiraju sa velikim kolicinama krecati bez navedih dokumenata!!

:roll:
shandrprcSA

#5047 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shandrprcSA »

omar little wrote:jel ima negdje makar radio nas da se moze slusati na netu? ona bht stranica, NISTA mi ne radi ni tv ni radio linkovi. de, pliz proslijedite ljudi ako znate.
vidi pp
yoyo13

#5048 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by yoyo13 »

pospanko123 wrote:
yoyo13 wrote:Zna li neko kakav je put preko Crnog vrha za na relaciji Tesanj-Zepce
Po mojim informacijama nije prohodan zbog klizista. Rade sve da ga osposobe.
Sad sam zvao PU Tesanj, put je prohodan za putnicka vozila. :thumbup:
Last edited by yoyo13 on 17/05/2014 17:38, edited 1 time in total.
almir1977

#5049 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Eurosa wrote:
123456789 wrote: Joj jebo te dezinformacija! Znas li da se ZP sastoji od NASELJA i da to nije jedna kasaba kao sto je npr centrar nekog grada?

Hajde molim te, reci mi kako si dosla do zakljucka DA NEMA ZELJEZNOG POLJA!?

Hajde ne tersaj,ono sto sam ja vidjela maloprije na FTV NEMA niceg, doslovno. :( I ne , ne znam,izvinjavam se.
Željezno polje je, kako sam ja skontao, skup sela/zaseoka na većem teritoriju.
agnostic_front

#5050 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by agnostic_front »

stihija wrote:Oštećena kula u Srebreniku.
Kako to, pa zar nije kula na uzvišenju? Ili klizište?
Post Reply