Ne znam, ja sam ga par puta gledao i djelovao mi je normalnije od većine učenjaka i hafiza.ovo_mi_je_nick wrote:Bugari sa iskolačenim očima i nekim iritantnim glasom gdje svake sekunde nešto izvodi sa glasnim žicama i naravno nezaobilaznim socijalnim zubima koje pokazuje podizanjem gornje usne do nozdrva.... ne baš ugodno uhu a ni oku.
Islam - pitanja i odgovori
-
exampLe.
#5026 Re: Islam - pitanja i odgovori
- vjeshalica
#5027 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ismail ibn Musa Menk muftija zasigurno topexampLe. wrote:A zar ima neki islamski učenjak/tumač/hafiz kojeg je milina slušat'?
Slušao sam i gledao mnoge i domaće i strane, te skoro svi imaju taj nekakav agresivan, naporan, arogantan i odbojan stav pogotovo kada su učesnici tih nekih rasprava.
Jedini čovjek kojeg poštujem i dan danas je Hafiz Bugari, tog čovjeka bi mogao slušati i dan i noć. Ovi ostali su svi manje-više ala Zakir Naik.
Hafiz Bugari malo prehisterican u nastupima nekako plastican sa nastupima nije nimalo ugodan oku nekako je sta ja znam preumjetan i prenapadan
-
mali jomu
#5028 Re: Islam - pitanja i odgovori
exampLe. wrote: A zar ima neki islamski učenjak/tumač/hafiz kojeg je milina slušat'?
Slušao sam i gledao mnoge i domaće i strane, te skoro svi imaju taj nekakav agresivan, naporan, arogantan i odbojan stav pogotovo kada su učesnici tih nekih rasprava...
Svi ucenjaci/tumaci/hafizi/hadzije/veliki muslimani... koji u svom govoru ili nastupu imaju bilo kakvu agresivnost, prijetnju ili bilo kakva obecavanja, svi oni prizivaju samo sebi, dok u Islamu i Islamskom zivotu niko ne priziva sebi
- vatrogasac
#5029 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zanimljiv je meni i ovaj posebno uz kafu i sladoled.vjeshalica wrote: Ismail ibn Musa Menk muftija zasigurno top
-
NemesisTZ
#5030 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zbog cega je u pravu? Vase tvrdnje nemaju nikakvog utemeljenja jer medju njima tzv vehabijama Golos je jedan od najblazih i najtolerantnijih u svojim stavovima.Sara03 wrote: Koliko god si ti u pravu za Petrovića, toliko je i ona za Gološa. U suštini, prenapadan lik sa izuzetno devijantnim stavovima i pristupu mnogočemu, a znajući iz kakvog miljea potiče, nema se tu šta puno slagati. Niti postoji prostor za ovakve ili onakve namjere, jednostavno fakt.
nisam primjetio do sad nikakav radikalizam niti afinitet prema radikalnim radnjama za razliku kod nekih drugih poznatih daiija, tako da vase tvrdnje nemaju nikakvog smisla jer su proizvod predrasuda. To sto vam se ne svidja boja glasa, tonalitet i intonacija dok prica je nesto drugo.
- Idemedosumom
#5031 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ima:exampLe. wrote:A zar ima neki islamski učenjak/tumač/hafiz kojeg je milina slušat'?
Složiće se sigurno i pojedini ateisti
-
exampLe.
#5032 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zanimljiv video i obrazlozenje, ali opet je isto “rekla kazala” kao i dosad.Idemedosumom wrote:Ima:exampLe. wrote:A zar ima neki islamski učenjak/tumač/hafiz kojeg je milina slušat'?
Složiće se sigurno i pojedini ateisti
Ovo tumacenje je samo njegovo misljenje koje se bas i ne podudara sa ajetima.
Pregledat’ cu i ostalo, fin neki ciko.
- Idemedosumom
#5033 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zavisi čiji prijevod čitaš 
- vatrogasac
#5034 Re: Islam - pitanja i odgovori
Ne izazivaj da čitam ponovo isto.Idemedosumom wrote:Zavisi čiji prijevod čitaš
-
exampLe.
#5035 Re: Islam - pitanja i odgovori
Moze li mi neko objasniti zasto vjernici cesto pokusavaju da “izmisle” cudo tamo gdje ga nema?
Da budem malo jasniji evo nekih primjera:
-Neko je uslikao drvo koje izgleda kao da klanja sa ciljem da to predstavi kao cudo, odmah su tu komentari vjernika “subhanallah”, “estakfirullah”, “masallah” itd.
-Ima par videa na YouTubeu gdje se bebe smire kada im roditelji puste ezan ili ucenje Kur’ana (ponovo sa ciljem nekog wanna be cuda) i opet su tu masala estakvirla subhanala komentari.
-Macka koja ne zeli da stane na Kur’an? Subhanala!
-Citas dalje kad puf! Kazu NASA objavila DOKAZ da je Mjesec bio prepolovljen estaaaakvirla!...what?
-Neko objavio sliku gdje “Allah” (arapskim slovima naravno) pise na palacinkama/banani/jabuci/krompiru/ribi...subhanala!
Koja je poenta ovoga, ne kontam?
Da budem malo jasniji evo nekih primjera:
-Neko je uslikao drvo koje izgleda kao da klanja sa ciljem da to predstavi kao cudo, odmah su tu komentari vjernika “subhanallah”, “estakfirullah”, “masallah” itd.
-Ima par videa na YouTubeu gdje se bebe smire kada im roditelji puste ezan ili ucenje Kur’ana (ponovo sa ciljem nekog wanna be cuda) i opet su tu masala estakvirla subhanala komentari.
-Macka koja ne zeli da stane na Kur’an? Subhanala!
-Citas dalje kad puf! Kazu NASA objavila DOKAZ da je Mjesec bio prepolovljen estaaaakvirla!...what?
-Neko objavio sliku gdje “Allah” (arapskim slovima naravno) pise na palacinkama/banani/jabuci/krompiru/ribi...subhanala!
Koja je poenta ovoga, ne kontam?
- Idemedosumom
#5036 Re: Islam - pitanja i odgovori
U nedostatku drugih stvari, javlja se potreba za čudima.

- MarlboroGold
#5037 Re: Islam - pitanja i odgovori
Bajram Šerif Mubarek Olsun vama koji slavite 
-
exampLe.
#5038 Re: Islam - pitanja i odgovori
Bajrambarecola, lijepo se provedite. 
-
takojegovorio
#5039 Re: Islam - pitanja i odgovori
U regalu Kuran pored Biblije
U Sarajevu je objavljena knjiga „Kulturni identitet bosanskih muslimana“ Marinka Zekića, a u Varšavi „Islamizacija Zapada i vesternizacija islamskoga sveta“ koja je proglašena najboljom knjigom na području Balkanistike.
Evo nađoh na vestima ovu vest! Međutim, da li postoji "evropski Islam" i "arapski islam,i ako postoji koje su sličnosti a koje razlike?
U Sarajevu je objavljena knjiga „Kulturni identitet bosanskih muslimana“ Marinka Zekića, a u Varšavi „Islamizacija Zapada i vesternizacija islamskoga sveta“ koja je proglašena najboljom knjigom na području Balkanistike.
Evo nađoh na vestima ovu vest! Međutim, da li postoji "evropski Islam" i "arapski islam,i ako postoji koje su sličnosti a koje razlike?
-
takojegovorio
#5040 Re: Islam - pitanja i odgovori
Svet je odavno raščistio sa "čudima",baš onda kada su arapi napustili Španiju ,1492 god. i okrenuo se boljem i dostojnijem životu,barem onih razumnih,koji ne uzimaju sve zdravo za gotovo.Doprinos arapa je nesumnjiv,ali od stare slave se ne živi.Sve što danas imaju arapi jeste nafta,izuzev Turske koja je ekonomski jaka.Idemedosumom wrote:U nedostatku drugih stvari, javlja se potreba za čudima.
No, u čemu je problem? Razna tumačenja Kur an a ,iako se baš u Kur an u kaže da se sledi Božiji Poslanik,dovode do katastrofalnih posledica u islamskom svetu! Ko god "uči" ili, bez zadnje namere proučava Islam, videće da mnogo stvari u realnom životu ne mogu se primeniti sledeći Kur an i Sunet!
Zato, muslimani, stručne knjige u ruke,za svaku nauču disciplinu, i možda dostignete slavne islamske i arapske naučnike!
- sinuhe
#5041 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zasto se dzamije zovu po vladarima a crkve po likovima iz biblije?
Ima li to politicku poruku?
- vatrogasac
#5042 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nisam siguran da su i sve crkve po likovima iz Biblje. Što se tiče džamija one najčešće nose imena po onima koji su ih gradili i uvakufili. U Sarajevu imaš Buzadžinu džamiju koju je napravio davno neki čovjek koji je po čaršiji prodavao bozu i od tih para je napravio. Nema političke poruke. Ili Šarena džamija, ili Hadžijska ili Čaršijska itd. Većina seoskih džamija nose nazive sela u kojem su.sinuhe wrote:Zasto se dzamije zovu po vladarima a crkve po likovima iz biblije?
-
drogon2
#5043 Re: Islam - pitanja i odgovori
Zasto u Kuranu,a i u knjigama svih ostalih svjetskih religija ima toliko poziva na nasilje?
- arzuhal
#5044 Re: Islam - pitanja i odgovori
Da bi istinska ljudska priroda došla do izražaja, da bi se ljudska bit ostvarila u svojoj punini.
-
mali jomu
#5045 Re: Islam - pitanja i odgovori
drogon2 wrote: Zasto u Kuranu,a i u knjigama svih ostalih svjetskih religija ima toliko poziva na nasilje?
arzuhal wrote: Da bi istinska ljudska priroda došla do izražaja, da bi se ljudska bit ostvarila u svojoj punini.
arzo sjebo si, nije...
obrnuto je... ljudska bit nikad ne moze doci do izrazaja u bilo kakvom nasilju prema ikom, jer to nije ljudska priroda, vec necija druga...?
zato na primjer; nema vise poslanika koji su cijeli vrijeme govorili o Resulu dok nije dosao... sve zatvorio i otisao
- arzuhal
#5046 Re: Islam - pitanja i odgovori
Nisam, Mujo, jer sam samo odgovarao na postavljeno pitanje, a nisam pokušavao dati odgovor. To ostavljam onima koji znaju odgovore bez obzira na postavljena pitanja.
-
allem_77
#5047 Re: Islam - pitanja i odgovori
Pokušaj saam naći odgovor?drogon2 wrote:Zasto u Kuranu,a i u knjigama svih ostalih svjetskih religija ima toliko poziva na nasilje?
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com ... a-19303864
http://www.prometej.ba/clanak/prijevodi ... zsoya-1889
.
.
.
Istražuj, jer ovdje, na forumu ćeš teško naći kvalitetan odgovor.
- Idemedosumom
#5048 Re: Islam - pitanja i odgovori
Mi nudimo kvantitet, ne nužno i kvalitet 
-
allem_77
#5049 Re: Islam - pitanja i odgovori
Savjet tražimo kad vec znamo rješenje, ali nam se ono ne sviđa.
Ljudi nisu zatočenici sudbine, nego zatočenici vlastitog uma. – Frenklin Ruzvelt
Ljudi nisu zatočenici sudbine, nego zatočenici vlastitog uma. – Frenklin Ruzvelt
-
mali jomu
#5050 Re: Islam - pitanja i odgovori
Uh prepao si me, ucinilo mi se da si se sjebao, ali poslije ovog sto si napisao... u pravu siarzuhal wrote: Nisam, Mujo, jer sam samo odgovarao na postavljeno pitanje, a nisam pokušavao dati odgovor. To ostavljam onima koji znaju odgovore bez obzira na postavljena pitanja.