nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
autoskolee
#5026 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Normalno da sam upravu.
Samo ne znam sto je vama normalno da treba namjerno u makazice uletit ali ok, uletice i vama pa se cujemo onda
Samo ne znam sto je vama normalno da treba namjerno u makazice uletit ali ok, uletice i vama pa se cujemo onda
- ranger
#5027 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
izadji malo s tom autoskolom na otvoren put, pa vidi u realnim situacijama kako i sta se desava, jel se lakse vratit il je lakse proci, puno si u gradskoj prika...autoskolee wrote:Normalno da sam upravu.
-
autoskolee
#5028 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Aha znaci auto brze moze ubrzat nego zakocit? Brze je sa 80 na 100 da uletis u makazice nego zakocit dok si jos na pola auta u preticanju? i jel mi se cini da je uzbrdo prestizao? nmg da vjerujem ali haj dostaranger wrote:izadji malo s tom autoskolom na otvoren put, pa vidi u realnim situacijama kako i sta se desava, jel se lakse vratit il je lakse proci, puno si u gradskoj prika...autoskolee wrote:Normalno da sam upravu.
- KB9
#5029 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ovaj slupani je fakat lose odreagovo 
- ranger
#5030 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kraaalju idi bola pretekni nekog, nisi odavno ocigledno... il ti zao Yarisa, osiguran je jebo ga patak.. pusti.autoskolee wrote:Aha znaci auto brze moze ubrzat nego zakocit? Brze je sa 80 na 100 da uletis u makazice nego zakocit dok si jos na pola auta u preticanju? i jel mi se cini da je uzbrdo prestizao? nmg da vjerujem ali haj dostaranger wrote:izadji malo s tom autoskolom na otvoren put, pa vidi u realnim situacijama kako i sta se desava, jel se lakse vratit il je lakse proci, puno si u gradskoj prika...autoskolee wrote:Normalno da sam upravu.
-
autoskolee
#5031 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma nista dok ne iskusis na svojoj kozi il nekom svom voljenom mlatices da je normalno uletit u makazice i da je normlano kad vidis auto iz suprotnog pravca nastavit preticanje 
-
BadBoy
#5032 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pogledaj klip još jednom sve ti fino piše, to "no anger don't worry" je rekao čovjeku koji je bio prestizan, ne liku koji je prestizao i koji je "skrivio" ovo prevrtanje. Nema šta njemu glavu skidad. Taj što je prestizao sa bengom je samo nastavio dalje.autoskolee wrote:Oj "no anger dont worry" pa pojeo bi svaki dio onog stakla i svoje zube cuj no angerquarterback wrote:https://youtu.be/bTKL-WERvWw
nije nas trkac ali i nema neke razlike
po mom misljenju ovaj momak se malo previse prepao, mogao je proci i bez prevrtanja ali ko zna kako bi ko od nas reagovao u slicnoj situaciji, lako je pametovati iz ove perspektive sta je mogao i kako je mogao
-
autoskolee
#5033 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Aha dobro si nego samo ne vjerujem da ljudi opravdavaju makazice umjesto zakocit i sacekat priliku.BadBoy wrote:Pogledaj klip još jednom sve ti fino piše, to "no anger don't worry" je rekao čovjeku koji je bio prestizan, ne liku koji je prestizao i koji je "skrivio" ovo prevrtanje. Nema šta njemu glavu skidad. Taj što je prestizao sa bengom je samo nastavio dalje.autoskolee wrote:Oj "no anger dont worry" pa pojeo bi svaki dio onog stakla i svoje zube cuj no angerquarterback wrote:https://youtu.be/bTKL-WERvWw
po mom misljenju ovaj momak se malo previse prepao, mogao je proci i bez prevrtanja ali ko zna kako bi ko od nas reagovao u slicnoj situaciji, lako je pametovati iz ove perspektive sta je mogao i kako je mogao
- ranger
#5034 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
naravno da makazice nisu pozeljne i normalne, ali kazem da je decko zbog neiskustva napravio dramu skrsio svoje auto i mogo poginut bez veze... pogledati klip na 1:08.autoskolee wrote:Ma nista dok ne iskusis na svojoj kozi il nekom svom voljenom mlatices da je normalno uletit u makazice i da je normlano kad vidis auto iz suprotnog pravca nastavit preticanje
samo se pitam koja bi teorija bila da je bio audi a1 umjesto bmw-a posto je bmw ocito problem.
-
citroen xm
#5035 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gdje ćeš se vraćati kada si već uporedo sa autom koje pretičeš. To je teže i pogubnije. Makazice ne trebaju da se dešavaju, zato se preticanje treba "isplanirati", ali u ovakvoj situaciji nema vraćanja.
-
autoskolee
#5036 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije to problem ne citas. Kazem BMW jer je BMW bio a problem je sto ovaj sto pretice vozi auto duplo vece mase to sam govorio.ranger wrote:naravno da makazice nisu pozeljne i normalne, ali kazem da je decko zbog neiskustva napravio dramu skrsio svoje auto i mogo poginut bez veze... pogledati klip na 1:08.autoskolee wrote:Ma nista dok ne iskusis na svojoj kozi il nekom svom voljenom mlatices da je normalno uletit u makazice i da je normlano kad vidis auto iz suprotnog pravca nastavit preticanje
samo se pitam koja bi teorija bila da je bio audi a1 umjesto bmw-a posto je bmw ocito problem.
-
530i
#5037 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozio je Yaris po ograničenju, samo je kasnio sa kočenjem, početnička greška...čim je vidio bmw-a trebao je na jako kočenje. Ovako se usr'o kad je vidio da čovjek ne popušta i odletio na zid bočno...
- spree
#5038 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno sa ces nastaviti preticanje. Sta treba pokusati usporiti, a eventualno uspori i ovaj kojeg petices i onda ne mozes nigdje. Kad si na pola auta imas samo jednu opciju.
Poslano sa mog Note7 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog Note7 koristeći Tapatalk
-
Naslovnica
#5039 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Apsolutno se slažem.tempuser wrote:Slazem se, zaustavi klip na 1,08 pa ces vidjeti da se BMW vratio u traku prije nego je Yaris skrenuo sa ceste, tako da me je reakcija bila "radikalna", ne vidi se brzinomjer ali imam utisak da ja je i on fino przio! Jbga isprekidana crta ni lik sa BMW-om nije bio trkac preko pune.quarterback wrote:https://youtu.be/bTKL-WERvWw
Početnička greška Yarisa.
- permanentan
#5040 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ovaj u yarisu je imao sasvim dovoljno prostora da prodje, bmw se vratio u svoju traku, uopste nije morao bjezati lijevo, dovoljno je kocenje bilo.
A slazem se da je prilikom preticanja kocenje opcija u ranoj fazi, prilikom pocetka, u ovakvim situacijama samo gas.
Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
A slazem se da je prilikom preticanja kocenje opcija u ranoj fazi, prilikom pocetka, u ovakvim situacijama samo gas.
Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk
- insomnia78
#5041 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovaj sa konzervom odreagov'o ko muda
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- dobar osjecaj
#5042 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bezbroj puta sam se s malim auticem tipa ovog Yarisa nasla u istoj situaciji. Usporim, vozilo koje pretice srecom uvijek stigne da odradi preticanje i srecom nikom nista. Meni je ova reakcija vozaca Yarisa bespotrebna. Zali boze autica.
-
530i
#5043 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vozio je 30-40 metara samo gledajući u auta ispred sebe...početnička greška. Kilometri i vrijeme donose prijeko potrebnu hladnokrvnost.
- Ned071
#5044 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Alfa 156 karavan okoncala svoj vijek maloprije na grbavici....
-
direstraits0078
#5045 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Yaris mozda i nije vozio preko ogranicenja. Na videu na 0:18 se pojavljuju dva vozila ispred njega, on ne reaguje uopce, ni da gas oduzme. Tek nakon nekih 35 metara on reaguje. 35 metara je dovoljno da se zaustavi vozilo koje vozi 70 km/h. Po njemu, on je vozio 88 km/h, ja mislim da je vozio nesto malo ispod 100 km/h, sudeci po onome sto se vidi sa snimka. Glupa situacija, nije odreagovao kako treeba, spava za volanom.530i wrote:Vozio je Yaris po ograničenju, samo je kasnio sa kočenjem, početnička greška...čim je vidio bmw-a trebao je na jako kočenje. Ovako se usr'o kad je vidio da čovjek ne popušta i odletio na zid bočno...
- zateznistub
#5046 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Opet sve go strucnjak...pa jbt potrebno je sekunda da pogleda negdje drugdje u trenutku kad je ovaj naletio i eto belaja... 
-
direstraits0078
#5047 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Citave 2 sekunde on ne reaguje. Ako vozi 55 mph, kao sto kaze, koliko je presao metara? 50, da se ne zahmetis. Pri toj brzini su sekunde jako bitne, svaki dan se mogu uvjeriti koliko zombija s mobitelima, sminkom na retrovizoru i slicnim razgledanjem zavrsi zalijepljeno u vozilo ispred sebe ili u vozilu u suprotnoj traci. Hajd kad sebe zayebu, nije pola jada, ali zgaze pjesaka, biciklistu, ubiju dijete uredno svezano u autu u suprotnoj traci itd.zateznistub wrote:Opet sve go strucnjak...pa jbt potrebno je sekunda da pogleda negdje drugdje u trenutku kad je ovaj naletio i eto belaja...
- insomnia78
#5048 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma frajer je vec bio proso kad je on "reagov'o"
Dovoljno bi bilo da je samo pustio gas kad ih je uocio
S moje sokoćalo
Dovoljno bi bilo da je samo pustio gas kad ih je uocio
S moje sokoćalo
-
Throttle
#5049 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da si jednom bio u situaciji da kocis da se neko ubaci a i on isto koci ne bi tako pricao. Ja jesam. Druga stvar, na snimku je cesta na kojoj 100% nije ogranicenje vece od 70..pogledaj sirinu trake... ovaj gazi dosta preko 100.. treca stvar, da je lik s yarisom vozio normalno ne bi ni doslo do ovoga jer bmw ne bi krenuo u preticanje.autoskolee wrote:Nema nigdje brzinomjera nisam znao da si naucnik odokativno odredit brzinu. + 1.0 yaris uzbrdo tjera ga garant 200Throttle wrote:Covjek snima kako ubija Yarisa zestoko preko ogranicenja i na kraju je kriv lik koji mozda vozi 10-20 iznad ogranicenja-jer je bio u preticanju- samo zato sto vozi BMW![]()
Po meni je krivac ovaj s Yarisom zbog neprilagodjene brzine, da je vozio normalno imao bi vise vremena za reakciju a ni ovaj s BMWom ne bi krenuo preticati jer bi ga vidio na vrijeme![]()
A normalno je jel kad vidis auto dolazi ti u susret ti jos vecu gascinu spucas i skoro izguras covjeka kojeg pretices i ovog ubijes? A nije normalno kad vidis auto zakoci cekaj drugu priliku? bravo bravo
Meni kad auto ide u susret usaltam u nizu i preteknem auto. Ovom s bmwom je naletila budala i zato se i desilo sto se desilo
-
samo pozitiva