TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#5026 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Sad mu i xiaomi bolji od S9 :D Pravi onaj ispodprosjecni lik, kojem ne treba nista bolje od telefunkena, oukitela i golfa dvice.
MTV

#5027 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Svasta ima na ovom forumu za procitat.
zomri

#5028 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Ne daju u Bingu i Robotu usb stavljati pa zato :lol:
Čudo im na internet daju :lol: :lol: :lol:
diablobih

#5029 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

zomri wrote:Ne daju u Bingu i Robotu usb stavljati pa zato :lol:
Čudo im na internet daju :lol: :lol: :lol:
Gdje ce dati kada prodaju telefunken i awt.
r_faruk

#5030 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

da li se zaista ne moze kupiti dobar tv za manje od 1000KM? ako ne moze, zasto i koji je razlog? sta nude ti televizori koji su bolji. nedavno sam proveo par dana u kuci u kojoj je bio LG 85 inch-ni ekran (tu je negdje pet centimetara gore dole ne znam tacno). medjutim, slika me nesto i nije odusevila (gledali smo filmove na netflix-u), a u drugom stanu smo takodjer gledali utakmicu na tv-u istih dimenzija, samsung je u pitanju. ulazni signal je bio los tako da je tesko bilo procijeniti, slika je izgledala kao kada gledamo i slusamo vugdalica na obn-u :). da je bio barem koji kanal u HD-u pa da se poredi ali sta se moze.

dakle, zasto se ne isplati kupiti tv jeftiniji od 1000KM. ja sam kupovao i skuplje i jeftinije i nikada nisam osjetio pretjerane prednosti ili mane zbog kojih bi bio razocaran kupovinom kada je slika u pitanju. stvari koje mene nerviraju (raspravljali smo jednom prilikom) vi smatrate necim sasvim normalnim i prirodnim za televizore, a ja zbog njih pizdim i hebem mater sony-u. sa druge strane kupim svasta nesto od sony-a i budem zadovoljan, ali televizorima nisam nikako...

moze li odgovor na boldirano pitanje?
drug_profi

#5031 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by drug_profi »

Evo ja ću ti ko laik odgovoriti. Kupujem TV da mi traje bar desetak godina. Ako ne kupim nešto što je u tom momentu vrh ili pri vrhu, pogriješio sam.
Također trebam kupiti kvalitetan uređaj gdje neće komponente i diode početi krepavati redom nakon par hiljada sati rada.
Dalje, treba mi nešto što je dizajnerski lijepo jer će zauzimati centralno mjesto.
Kad na to dodaš i malo sujete radi brenda, onda jeftin uređaj ne dolazi u obzir.
Po meni za prosječnog korisnika manje-više je teško uočiti razlike u frkevenciji osvjetljenju i sl. Naročito što ti doživljaj zavisi i od tvog ambijenta u sobi i gdje ta TV stoji.
Lično uvijke kupujem uređaje koji imaju jak brend i koji su u gornjoj cjenovnoj kategoriji, ali nikad high-end. U slučaju kupovine TV, 1200-1500 maraka bih dao. Dalje mi je bacanje para, manje od toga također.
jarobot

#5032 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Pa ta slika je primjer dobre crne boje. Ili slikaj credits poslije filma, moze i tako :D
Hajde ti svoj uskijaj da vidim..
Daj postavi ti sliku da vidimo ti ionako gledaš testove.
De stavi ti od svoga tv da vidimo .
Jebiga neznam gdje je problem.
Sad mi se ne da pisati ovom MTV koji je vjerojatno nedorasli tinajdžerčić kojemu je svijet na youtube recenzijama ...
Meni super tv za 598 km i tu nema komleksa. Ti si MTV kompeksaš tipa barnd ime a ne ja . Meni eto svejedno šta piše ispod bio to jeftini Telefunken ili skupi precjenjeni samsung. S9 nisam spomenuo nego sam rekao da je stvarni život dugačiji kad izađeš iz svijeta youtube i igrica.
Ja za tvoj imfo "MTV" vozim Forda Fokusa MK2 ( jelde cigansko auto ) ,imam sećan brak i prelijepo dijete kome posvećujem više vremena i ne brinem koliko mi je crna boja na televizoru i ambijetalno osvjetljenje.
Ima skromni huawei mate 10 , nosim nebrendirane farmerice i patike i moja sreća ne piše na brendu odjeće ili tehničke opreme . Moja sreća je u mojoj porodici.
Za Telefunken sam napisao za sve normalne ljude kojima treba nešto uz normalnu cijenu za svakodnevnu upotrebu i ako vama troici to ne paše ne trebate se miješati sa vašim brendiranim sranjma....
I jeste ponovo za novce koje košta Telefunken 43 inčni smart odličan...

Image

Image
r_faruk

#5033 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

drugi profil wrote:Evo ja ću ti ko laik odgovoriti. Kupujem TV da mi traje bar desetak godina. Ako ne kupim nešto što je u tom momentu vrh ili pri vrhu, pogriješio sam.
Također trebam kupiti kvalitetan uređaj gdje neće komponente i diode početi krepavati redom nakon par hiljada sati rada.
Dalje, treba mi nešto što je dizajnerski lijepo jer će zauzimati centralno mjesto.
Kad na to dodaš i malo sujete radi brenda, onda jeftin uređaj ne dolazi u obzir.
Po meni za prosječnog korisnika manje-više je teško uočiti razlike u frkevenciji osvjetljenju i sl. Naročito što ti doživljaj zavisi i od tvog ambijenta u sobi i gdje ta TV stoji.
Lično uvijke kupujem uređaje koji imaju jak brend i koji su u gornjoj cjenovnoj kategoriji, ali nikad high-end. U slučaju kupovine TV, 1200-1500 maraka bih dao. Dalje mi je bacanje para, manje od toga također.
Hvala na odgovoru.
zomri

#5034 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

jarobot wrote: Image
Druže, ovo je užas! Ako si ti samog sebe uvjerio da ti je tv ok, pa neka ti bude.

Ali ovo je tema koja se bavi preporukama televizora; oni koji su poput tebe zadovoljni sa bilo kojim nemaju šta tražiti na temi, neka jednostavno kupe prvi tv na koji naiđu a koji im se uklapa u budžet.
jarobot

#5035 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

zomri wrote:
jarobot wrote: Image
Druže, ovo je užas! Ako si ti samog sebe uvjerio da ti je tv ok, pa neka ti bude.

Ali ovo je tema koja se bavi preporukama televizora; oni koji su poput tebe zadovoljni sa bilo kojim nemaju šta tražiti na temi, neka jednostavno kupe prvi tv na koji naiđu a koji im se uklapa u budžet.
Znači ovo je užas samo mi još reci da li je užas zato što je telefunken ili onako sa stručne strane zato što ti sebe smatraš stručnjakom . Stalo mi je do iskrenog odgovora... :D
I otkad ti to odeđuješ pravila gdje ko može učestvovati i diskutovati.
Možda kad budeš imao privatni forum i privatni internet tad možda iskupiš 6-7 sebi sličniš pa da svršavaš na brand -name o ovdje ne.
Ja ću diskutovati u duhu foruma a ti samo sanjaj da možeš nekog otjerati sa foruma !!! :D
MTV

#5036 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

jarobot wrote:
jarobot wrote:
diablobih wrote:Pa ta slika je primjer dobre crne boje. Ili slikaj credits poslije filma, moze i tako :D
Hajde ti svoj uskijaj da vidim..
Daj postavi ti sliku da vidimo ti ionako gledaš testove.
De stavi ti od svoga tv da vidimo .
Jebiga neznam gdje je problem.
Sad mi se ne da pisati ovom MTV koji je vjerojatno nedorasli tinajdžerčić kojemu je svijet na youtube recenzijama ...
Meni super tv za 598 km i tu nema komleksa. Ti si MTV kompeksaš tipa barnd ime a ne ja . Meni eto svejedno šta piše ispod bio to jeftini Telefunken ili skupi precjenjeni samsung. S9 nisam spomenuo nego sam rekao da je stvarni život dugačiji kad izađeš iz svijeta youtube i igrica.
Ja za tvoj imfo "MTV" vozim Forda Fokusa MK2 ( jelde cigansko auto ) ,imam sećan brak i prelijepo dijete kome posvećujem više vremena i ne brinem koliko mi je crna boja na televizoru i ambijetalno osvjetljenje.
Ima skromni huawei mate 10 , nosim nebrendirane farmerice i patike i moja sreća ne piše na brendu odjeće ili tehničke opreme . Moja sreća je u mojoj porodici.
Za Telefunken sam napisao za sve normalne ljude kojima treba nešto uz normalnu cijenu za svakodnevnu upotrebu i ako vama troici to ne paše ne trebate se miješati sa vašim brendiranim sranjma....
I jeste ponovo za novce koje košta Telefunken 43 inčni smart odličan...

Image

Image
Ma sta mi rece. Neda ti se pisati "ovom MTV-u" pa me onda 3 puta pominjes. Smijesan si :lol: :lol:

Ovo nije tema o porodicama, autima, mobitelima vec o TV. Ne znam sto meni govoris koje auto vozis jer ja na ovoj temi u zadnjih 10 strana nisam pomenuo auto. Malo si fulio. Na kraju krajeva realno bas me zaboli sta vozis. Bio to Golf 2 ili ferarri bas me briga.
A ne znam koju poentu ima pominjanje braka, djece za to ti je namjenjeno ovo http://ispovesti.com

Sto se tice mobitela, Huawei je postao marka 3-4 po prodaji u svijetu. I zamisli da ti ja dodjem i kazem da si glupo bacio pare na taj telefon kada i Oukitell od 159 KM radi isto kao i tvoj i da daje bolje fotografije od tvog i kazem da je Huawei Mate 10 precjenjeno govno i sranje. I jos na sve to kazem da patis od brendiranih stvari. Takav si ti bio ovih zadnjih 10 strana i jos se nasao uvrijedjen pa opleti po kome nego po MTV-u. A MTV pored toga sto moze biti fin i kulturan prema forumasima moze biti nevidjeno nekulturan i biti djubre. Pa ako si mislio postici nesto u svom postu govoreci da sam nedorasli tinejdzer, kompleksas a ti ostvareni coek sa prelijepim djetetom si se gadno prevario jer me ti kao forumas apsolutno neinteresujes kao ni tvoje misljenje poslije ovakvog posta. Ovo ako je ona crna boja koju si na sva zvona hvalio je sve samo nije crna. Probijanje bijelog LED osvjetljenja je na kriminalnom nivou.

A kako da saznam nesto o bilo kojem uredjaju bez citanja nekih recenzija, videa na YouTube pa tek odlaska u prodavnicu i probavanja uredjaja pa ako se dokaze da je kao sto je u recenziji se kupi. U mobilmediji dozvole ustekavanja USBa na sve TV a ne ko sibicari u Robotu USB ima virusa. :lol: :lol:

Ili patis od toga sto si neki ljudi mogu priustit nesto brendirano i/ili skuplje/kvalitetnije od tebe pa krenes sa napadom.
jarobot

#5037 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

Mir mali MTV ,zapalio si se ko hepo kockica youtube stručnjak za test televizora .
E ovako za tebe i za jarana ti na predhodnoj stranici onaj test crne boje uopšte nije Telefunken nego LG j8500 :P skinuto sa interneta da provjerim koliko poznajete materiju ,zato što već kad se ime kaže to ne valja i vi po sličicama sa interneta već prepoznajete marku cijenu klasu.
Jadno ,jadno :izet:
MTV

#5038 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

U cemu si ti strucnjak. U supljiranju?!
Dovidjenja nebitni.
erotica

#5039 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by erotica »

luxferre wrote:Jel ima neko iskustva sa ovim TV iz telecoma. U pitanju je philips 49PUS6412 amber light 2
Imam ja taj tv, šta te zanima?
probook

#5040 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by probook »

r_faruk wrote: stvari koje mene nerviraju (raspravljali smo jednom prilikom) vi smatrate necim sasvim normalnim i prirodnim za televizore, a ja zbog njih pizdim i hebem mater sony-u. sa druge strane kupim svasta nesto od sony-a i budem zadovoljan, ali televizorima nisam nikako...
Kupovat cu ove godine tv do max 1200 KM... Moze i nize... A bas sam mislio sony uzeti :?
zomri

#5041 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Kad bi još znao čitati tamo gdje je skinuo sliku, gdje bi mu kraj bio :roll:
The black uniformity of this LG TV is bad. Some flashlighting and clouding issues can be seen near each corner of the screen which affects greatly the uniformity of the screen when displaying a black image. Black uniformity issues are usually a bit more present on IPS TVs, but the SJ8500 is definitely worse than most of them.
MTV

#5042 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Ma nas dvoje troje obmanjujemo ljude, radimo za Samsung i Sony i hocemo da izbijemo iz ljudi velike pare.

AWT, VOX i Telefunken imaju bolju sliku i panel od nekog OLED od po 4000 KM. Mi patimo od brend imena jer valjda za razliku od njega nemamo porodicu i lijepu djecu pa lijecimo komplekse na brand televizorima.
r_faruk

#5043 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

probook wrote:
r_faruk wrote: stvari koje mene nerviraju (raspravljali smo jednom prilikom) vi smatrate necim sasvim normalnim i prirodnim za televizore, a ja zbog njih pizdim i hebem mater sony-u. sa druge strane kupim svasta nesto od sony-a i budem zadovoljan, ali televizorima nisam nikako...
Kupovat cu ove godine tv do max 1200 KM... Moze i nize... A bas sam mislio sony uzeti :?
Ja ti nisam bas neka referenca, svima je na ovom forumu sony pojam za kvalitet, ja ih ne volim. Obzirom da sam jedina osoba kojoj se tv sony ne svidja, nemoj mene slusati :)
semirsar

#5044 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

probook wrote:
Uzmi ti sony slobodno. Ne znam sto se @r_faruk razocarao, nesto se ne sjecam, volio bih da nam opise ako nije problem.
I de, Boga vam, ne padajte na @jarobota, co'jk vas samo tako voza :mrgreen:
MTV

#5045 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Sve zavisi od serije do serije bilo koje marke. Najbolje je vidjeti koji ti se svidja u cjenovnom rangu, procitat recenziju na rtings.com pa pogledati koji video na youtubu. Onda spremiti koji video sliku na USB otici u radnju i zamoliti da testiras na jednom, dva TV-a. I onda ako nema puno falinki kupiti TV. Tako sam makar ja uradio. Meni se vise svidja Samsung TV i njegove Smart mogucnosti ali isto tako neki njihovi TV ovi mi se nesvidjaju. Ali ima i mnogo skupih samsungova pa negovorim da su smece samo zato sto nemam para za njega.
Rugafet

#5046 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Rugafet »

Ja nakon citanja pojedinih komentara ovdje prosto ne smijem vise ni upalit tv kad dodjem kuci. Platio sam ga samo 799 KM a to je ispod granice koju ste vi postavili pa postoji realna opasnost da mi se nesto dogodi dok gledam u njega. Ne znam, mozda iskoci crnokosa djevojcica i udavi me na trosjedu :lol: ili me dokrajci isijavanje bijele boje iz creditsa

Ovom prilikom apelujem da svi vi koji posjedujete televizore a usudili ste se da ih platite manje od tisucu maraka pobacate daljinske a televizore prekrijete plahtama. U posebnoj su pasnosti vlasnici Telefunkena i Philipsa kod n jih je crna posebno opasna :lol:
typeOnegative

#5047 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Evo i ja razbijam glavu danima , na kraju sam se odlucio za LG 49 UH8507. znam da za te pare ima bolje , ali to mi je jedino prihvatljivo rjesenje sa 3D opcijom da prati standarde , a da ne zalozim bubreg :-D

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-49UH8507
MTV

#5048 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Sto se tice 3D-a, od njega su skoro svi proizvodjaci odustali. Mislim nadje se jos po koji 3D TV ali vremenom ih ima sve manje i manje.

ako je ziv @Cook reci ce ti malo vise informacija oko TV-a.
typeOnegative

#5049 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

MTV wrote:Sto se tice 3D-a, od njega su skoro svi proizvodjaci odustali. Mislim nadje se jos po koji 3D TV ali vremenom ih ima sve manje i manje.

ako je ziv @Cook reci ce ti malo vise informacija oko TV-a.
To znam da su odustali , mada bas i ne razumijem zasto ??? ta odluka mi je totalno nelogicna jer filmska industrija nije odustala i nista znacajno ih nema manje nego prije :-)
Filmovi redovno izlaze , prakticno svaki blockbuster izlazi u 3D formatu na Bluray-u , a osim toga 3D TV mi treba jos i za igre jer dosta naslova igram tako . Kako god 3D je must have u mom slucaju :)
Last edited by typeOnegative on 20/03/2018 21:52, edited 2 times in total.
typeOnegative

#5050 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

-
Post Reply