FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zippoo87
#50226 Re: FC Barcelona
ja pustio utakmicu i zaspao ,probudio se nakon zavrsetka
a kako vidim sta pisete,dobra tekma bila a Barca ocajna
sada vec zaostaju 6 bodova za Realom ,koje ce tesko namiriti...jer Real bolje igra u dosadasnjem prvenstvu
a kako vidim sta pisete,dobra tekma bila a Barca ocajna
sada vec zaostaju 6 bodova za Realom ,koje ce tesko namiriti...jer Real bolje igra u dosadasnjem prvenstvu
- skenderija04
#50227 Re: FC Barcelona
Ma druze, tada je pucalo na sve strane. Prosle su dvije godine i 7 titula. Ne vidim okidac u clasicu. Pazi,ovo je idealan trenutak da Barcelona pobijedi 2:1 kao i uvijek kada je gubila ligeLSD wrote:A sjeti se "Anoeta efekta" prije dvije sezoneskenderija04 wrote:Jedino sto interesuje sada je reakcija. Niko ne zna sta je sa ovim ljudima. Neko napada trenera, neko igrace , neko sve to skupa.... Ne znam. Barsa danas nije izgubila, cak je i bod prevelika nagrada, ali ja se osjecam kao da su ih 6:0 razbili. Bodovna razlika je najmanje bitna, problem je za sta se uhvatiti i biti optimista? Da mogu(i moraju) bolje to svi znamo. Meni ova ekipa lici na onu Rajkardovu zadnju sezonu. Bar tako djeluju na terenu. Puno medjusobno pricaju, svadjaju se, jedan drugog postavljaju kao da nema neko zaduzen za to. Previse dugih lopti, sredine doslovno nema, ...Kao da je grupa gradjana u pitanju a ne ekipa. Ali sta je tu je. Niti ce januarski prelazni rok rijesiti probleme , niti ce neka sok terpija kao prije dvije godine uroditi plodom. Ovo samo igraci mogu izvesti na pravi put, ali od ovih mozda puno i trazimo. Najbolje od svega je to sto dolazi Clasico. Nema boljeg scenarija za vadjenje. Ipak nije sve u srcu i mudima. Treba imati i neku igru, a bojim se , da je Barcelona nema. A i da se dobije clasico? Nista. U Pamploni ce opet biti povuci potegni.
Vidjecemo, za sada samo sacuvati mir, i izgurati do pauze sa sto manje ogrebotina.u nastavku te sezone došao Atletico i isprcen sa tricom u mreži, na kraju sa uzela tripleta i ispisala historija.
Da se ne ponovi ista prica![]()
Ali Skenda, Gomes je preloš, prespor, neodlucan, izgubljen u prostoru. A 35 miliona koštao. Znamo da je sadašnja Barca zapravo MSN (70% tima) i ostalih 7 hamala koji trce za njih i donose im lopte...veceras su u vezi bila tri dizelaša, od cega je nevidljivi Rakitić zamjenjen na poluvremenu.
Investicija od 30 miliona Paco Alcacer veceras presjedio na kupi dok se ganja neki rezultat. Lucho nije ni pomislio da ga ubaci![]()
Real ce ovakvu Barcu nakantati bolno, nešto se rapidno mora promjeniti.
Ma nije do Gomesa ni do Arde ni do Aleixa...Ni do Luisa... Ja mislim da se nakupilo svega. Ja bih analizirao igru ali sta da analiziram kada ne znam sta Barcelona igra? Ovo veceras je bilo nejasno, . Sta su htjeli da postignu?
A ovih 35 miliona je ono sto mi vidimo. To je puno vise druze.1. 35 miliona Valenciji. 2. Grimaldo Banfici za 1,5 da se ne mjesa i ne trazi svojih 25% vlasnistva nad Gomesom. 3. Posudba Montoye i Munje.....Paco je 20 miliona. Onih 10 je dug od Mathieua.
Sve u svemu, haoticno. Ipak, kada dodju Korejanac , Takeshi Kubo iz Japana. i Xavi Simons..
Moram naci nesto za optimizam
- skenderija04
#50228 Re: FC Barcelona
...
Last edited by skenderija04 on 28/11/2016 01:12, edited 1 time in total.
-
LSD
#50230 Re: FC Barcelona
Ne znam ni ja brate, ali eto - nek se nešto igraskenderija04 wrote: Ja bih analizirao igru ali sta da analiziram kada ne znam sta Barcelona igra? Ovo veceras je bilo nejasno, . Sta su htjeli da postignu?
Nema ništa od ove sezone, treba se pomiriti sa tim.
Lucho je na kraju sezone bivši.
-
tufahija12345
#50231 Re: FC Barcelona
vidjecemo za Gomesa al po meni je Denis pun pogodak transfer. Brz, okretan, zna i prodriblat. odlican u presingu. Ocekujem dosta od njega u nastavku sezone.
- KB9
#50232 Re: FC Barcelona
ako ih real otrese u subotu liga je gotova stvar
- p206
#50233 Re: FC Barcelona
u ovom sistemu to su dvije najvažnije pozicije... one koje vežu napad i odbranu, koje se oslobadjaju presinga protivnika i koje diktiraju tempo, gdje su igrali oni koji ne gube loptu Xavi i Iniesta.. i gdje kad u sredinu udje igra Messi.tufahija12345 wrote:vidjecemo za Gomesa al po meni je Denis pun pogodak transfer. Brz, okretan, zna i prodriblat. odlican u presingu. Ocekujem dosta od njega u nastavku sezone.
Tu ne mogu igrati Gomes i slicni osim ako se ne promjeni 4123 sto znamo da nece
-
solo2
#50234 Re: FC Barcelona
Evo da se i ja istresem 
MSN - otsjecen jer je presing na 30 metara a imas previse dizelasa u sredini (Busquets, Rakitic, Gomes, Sergi R.) i loptu ne mozes prenijeti naprijed
Iniesta fali nenormalno jer je mozak sredine i uljeva samopouzdanje kod Busuqetsa koji je pogubljen i spor kao i Rakitic a mali Suarez nema s kim
Barci treba Marco Veratti (umjesto Busquetsa) i uigravati ga sa Suarezom i Rafinhom u sredini onda kada Iniesta nije prijeko potreban
Mascheranu se zahvaliti i naci desnog beka i golmana - Umtitija platiti debelo!
Albu cuvati ko malo vode na dlanu jer da je Digne jucer igrao bilo bi 3-1
MSN - otsjecen jer je presing na 30 metara a imas previse dizelasa u sredini (Busquets, Rakitic, Gomes, Sergi R.) i loptu ne mozes prenijeti naprijed
Iniesta fali nenormalno jer je mozak sredine i uljeva samopouzdanje kod Busuqetsa koji je pogubljen i spor kao i Rakitic a mali Suarez nema s kim
Barci treba Marco Veratti (umjesto Busquetsa) i uigravati ga sa Suarezom i Rafinhom u sredini onda kada Iniesta nije prijeko potreban
- skenderija04
#50235 Re: FC Barcelona
Ne znam ja koliko je ovo takticki problem. Iako izgleda da su linije razdvojene i da Busquets djeluje potpuno usamljen , rjesenje postoji i Luis ga je pronasao. Reciomo protiv Seville prvih pola sata je bilo jako slicno kao juce. Kada je SergiRo prisao Busquetsu i odbrana prakticno bila sa trojicom pozadi, Barcelona je izgledala jako dobro. Dakle rjesenja postoje. Sad vise nema svrhe pricati o promjeni sistema jer on je vec promjenjen. Treba vidjeti gdje je greska, a moguce je da i nije na terenu. Ovaj put nema svadja, problema sa trenerom i izlazi se iz dvije sjajne sezone. Moguce je da jednostavno, nema volje i snage za vise. Vidjecemo clasico,mada je to utakmica koja nije mjerilo nicega. Barcelona moze pobijediti u subotu, ali niko ne moze biti siguran da ce pobijediti u Pamploni ili Eibaru npr. Ne djeluju uvjerljivo a protivnici su vidjeli da se moze igrati protiv Barcelone sto i sa velikim uspjehom i rade.solo2 wrote:Evo da se i ja istresem
-
solo2
#50236 Re: FC Barcelona
Evo da se i ja istresem 
Albu cuvati ko malo vode na dlanu jer da je Digne jucer igrao bilo bi 3-1[/quote]
Ne znam ja koliko je ovo takticki problem. Iako izgleda da su linije razdvojene i da Busquets djeluje potpuno usamljen , rjesenje postoji i Luis ga je pronasao. Reciomo protiv Seville prvih pola sata je bilo jako slicno kao juce. Kada je SergiRo prisao Busquetsu i odbrana prakticno bila sa trojicom pozadi, Barcelona je izgledala jako dobro. Dakle rjesenja postoje. Sad vise nema svrhe pricati o promjeni sistema jer on je vec promjenjen. Treba vidjeti gdje je greska, a moguce je da i nije na terenu. Ovaj put nema svadja, problema sa trenerom i izlazi se iz dvije sjajne sezone. Moguce je da jednostavno, nema volje i snage za vise. Vidjecemo clasico,mada je to utakmica koja nije mjerilo nicega. Barcelona moze pobijediti u subotu, ali niko ne moze biti siguran da ce pobijediti u Pamploni ili Eibaru npr. Ne djeluju uvjerljivo a protivnici su vidjeli da se moze igrati protiv Barcelone sto i sa velikim uspjehom i rade.[/quote]
Problem je sto lopta previse ide nazad a naprijed je nema ko iznijeti - jedini put kada je to uspjelo jucer rezultiralo je golom - da bi se vratila ona igra od prosle i pretprosle sezone kada su kontrama ubijali potrebno je da Iniesta igra u super formi i odmah ostali dobiju na samopouzdanju - sjeti se onih kontri protiv Atletica u kupu prosle godine [youtube]https://youtu.be/Hm1wfYpeWm8[/youtube]
Albu cuvati ko malo vode na dlanu jer da je Digne jucer igrao bilo bi 3-1[/quote]
Ne znam ja koliko je ovo takticki problem. Iako izgleda da su linije razdvojene i da Busquets djeluje potpuno usamljen , rjesenje postoji i Luis ga je pronasao. Reciomo protiv Seville prvih pola sata je bilo jako slicno kao juce. Kada je SergiRo prisao Busquetsu i odbrana prakticno bila sa trojicom pozadi, Barcelona je izgledala jako dobro. Dakle rjesenja postoje. Sad vise nema svrhe pricati o promjeni sistema jer on je vec promjenjen. Treba vidjeti gdje je greska, a moguce je da i nije na terenu. Ovaj put nema svadja, problema sa trenerom i izlazi se iz dvije sjajne sezone. Moguce je da jednostavno, nema volje i snage za vise. Vidjecemo clasico,mada je to utakmica koja nije mjerilo nicega. Barcelona moze pobijediti u subotu, ali niko ne moze biti siguran da ce pobijediti u Pamploni ili Eibaru npr. Ne djeluju uvjerljivo a protivnici su vidjeli da se moze igrati protiv Barcelone sto i sa velikim uspjehom i rade.[/quote]
Problem je sto lopta previse ide nazad a naprijed je nema ko iznijeti - jedini put kada je to uspjelo jucer rezultiralo je golom - da bi se vratila ona igra od prosle i pretprosle sezone kada su kontrama ubijali potrebno je da Iniesta igra u super formi i odmah ostali dobiju na samopouzdanju - sjeti se onih kontri protiv Atletica u kupu prosle godine [youtube]https://youtu.be/Hm1wfYpeWm8[/youtube]
- Distortion
#50237 Re: FC Barcelona
Ja koliko sam upratio, Messi je dosta puta znao da dodje po loptu na svoju polovinu i dalje razigravao i uvezivao sredinu. Sinoc tog skoro pa da nije bilo. Onaj presing je bio nezgodan i mora se priznati da je Eusebio takticki odlicno postavio igru i nadmudrio Lucha koji nije znao sta da radi. Sa tri spora igraca na sredini to nije islo i vidjelo se odmah koliko je njihova sredina bila brza i uvijek prije na lopti. Kao da niko nije imao muda stati na loptu, pokusati napraviti visak u sredini i stvarati prostor za Neymara. Jednom je to uspjelo i dali su gol. Dva puta je Gomes imao sansu da napravi zadnji pas ali sporo i ljudi mu uklizu na vrijeme.
Sinoc Pique ne zna sam kako je zavrsio utakmicu, Alba isto tako. Messi kao da je imao problem s misicem i nije isao 100% na loptu. Suareza se sjecam jedino da je ganjao golmana nepotrebno kad bi ovaj primio loptu i onaj sut iz lijepe prilike u trenutku kad je nepotrebno isao na atraktivan nacin da sutne loptu. Neymar skoro da nije igrao u fazi odbrane a u mislima je imao teret zutog kartona zbog kojeg bi propustio Madrid.
Naravno sve to nije opravdanje za onako losu partiju. Cinjenica je da Lucho i pomocnik nisu imali plan kako uzeti tri boda. Sociedad je napadao a Barcelona nije imala prostora da odradi nekoliko kontri.
Sociedad je igrao gotovo savrseno dobru utakmicu i svaka im cast na onakvoj partiji.
Nije ni Madrid odigrao nesto spektakularno. Rekao bih da su u nekim utakmicama imali srece. Cinjenica je da pobjedjuju i da imaju 6 bodova prednosti. S obzirom na kikseve Barcelone u dosadasnjem dijelu i nije velika razlika.
Sinoc Pique ne zna sam kako je zavrsio utakmicu, Alba isto tako. Messi kao da je imao problem s misicem i nije isao 100% na loptu. Suareza se sjecam jedino da je ganjao golmana nepotrebno kad bi ovaj primio loptu i onaj sut iz lijepe prilike u trenutku kad je nepotrebno isao na atraktivan nacin da sutne loptu. Neymar skoro da nije igrao u fazi odbrane a u mislima je imao teret zutog kartona zbog kojeg bi propustio Madrid.
Naravno sve to nije opravdanje za onako losu partiju. Cinjenica je da Lucho i pomocnik nisu imali plan kako uzeti tri boda. Sociedad je napadao a Barcelona nije imala prostora da odradi nekoliko kontri.
Sociedad je igrao gotovo savrseno dobru utakmicu i svaka im cast na onakvoj partiji.
Nije ni Madrid odigrao nesto spektakularno. Rekao bih da su u nekim utakmicama imali srece. Cinjenica je da pobjedjuju i da imaju 6 bodova prednosti. S obzirom na kikseve Barcelone u dosadasnjem dijelu i nije velika razlika.
-
solo2
#50238 Re: FC Barcelona
Skenderbeze - daj nam malo pravih informacija u vezi ovih desavanja na relaciji Messi - Enrique - Barca, koliko ima istine o problemima u produzenju ugovora Messija, produzenju ugovora Enriqea itd. - svasta se pise a znam da ti imas puno bolje izvore i informacije
Hvala!
Hvala!
- Charuga
- Globalni moderator
-
solo2
#50240 Re: FC Barcelona
upravo to! smrdi Marca na kilometarCharuga wrote:http://sport.ba/clanak/203295/usijano-n ... ueov-potez
- skenderija04
#50241 Re: FC Barcelona
Charuga wrote:http://sport.ba/clanak/203295/usijano-n ... ueov-potez
Sedmica Kkasika. Ne pije vode. Sve sto se napise, ima pozadinu.solo2 wrote:Skenderbeze - daj nam malo pravih informacija u vezi ovih desavanja na relaciji Messi - Enrique - Barca, koliko ima istine o problemima u produzenju ugovora Messija, produzenju ugovora Enriqea itd. - svasta se pise a znam da ti imas puno bolje izvore i informacije
Hvala!
- skenderija04
#50242 Re: FC Barcelona
- MESSI: Pa gdje ce mu biti bolje nego u Barsi. Gdje god da ode ocekivace da osvoji sve ali ako ne onda ce se spominjati milioni koje je placen. Messi zbog para ne ide nigdje. Ne kazem da je skroman i vjeran Barsi vec kada se dodje na te cifre koje on zaradjuje godinama, pare gube na znacaju. Eventualni pritisak spanskje drzave i sudova, ali i to je sviranje nekoj stvari.solo2 wrote:Skenderbeze - daj nam malo pravih informacija u vezi ovih desavanja na relaciji Messi - Enrique - Barca, koliko ima istine o problemima u produzenju ugovora Messija, produzenju ugovora Enriqea itd. - svasta se pise a znam da ti imas puno bolje izvore i informacije
Hvala!
-LE Prije clasica je odbio da pregovara oko produzenja ugovora. Kazu da je umoran, i da misli da je njegov ciklus zavrsen. Vidjecemo. I ako ode , nije radi svadje ili "truhlih jabuka"
- skenderija04
#50243 Re: FC Barcelona
I SRETAN VAM 29. NOVEMBAR

-
sumirprimus
#50244 Re: FC Barcelona
a moglo je bit katastrofra...
avion koji se srusio i u kom su poginuli fudbaleri brazilske ekipe,prevozio je skoro argentinsku reprezentaciju...
mislim katastrof je i ovako
avion koji se srusio i u kom su poginuli fudbaleri brazilske ekipe,prevozio je skoro argentinsku reprezentaciju...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#50245 Re: FC Barcelona
Imam snimak te utakmice i ponekad pogledam onako na preskok... Onaj pas Messija za Villu s centra obavezno.skenderija04 wrote:I SRETAN VAM 29. NOVEMBAR![]()
![]()
![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#50246 Re: FC Barcelona
Jel ko poslao Mourinhu razglednicu na datum
To bilo davno
sprem'te se 
To bilo davno
-
kory_galaktikos
#50247 Re: FC Barcelona
jel te stid ccsumirprimus wrote:a moglo je bit katastrofra...
avion koji se srusio i u kom su poginuli fudbaleri brazilske ekipe,prevozio je skoro argentinsku reprezentaciju...![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#50248 Re: FC Barcelona
Ne tako davno je drugi tim Barse s lakoćom rješavao ovakve timove u kupu, a danas se i oni pate kao i prvotimci.
- Charuga
- Globalni moderator
#50249 Re: FC Barcelona
To je ovaj mali što je dao go Herkulesu, Alenja.Charuga wrote:Ma nije taj. Možda je i Čelzi u pitanju, ne mogu da se sjetim. Neki veznjak.skenderija04 wrote:Ne znam na koga mislis. Koiko ja zanam, jedino ga interesuje Grimaldo , bivsi kapiten Barse B koji igra za Benficu, ali on je lijevi bek.Charuga wrote:@skenderija
Šta je sa tim malcem što igra za barcelonu B, a spominjao se juče u kontekstu da je Murinjo bacio oko na njega? Piše da igra kao Iniesta, ili da podsječa na njega igrom, ne znam tačno.
-
solo2
#50250 Re: FC Barcelona
sve i nekako ali ovaj Paco je odron od igraca
za njega je Djuric Sevcenko -