Koliko vidim, zasad je na temi o SDPu samo jedan esdepeovac...JThomas wrote:tačno se ovdje nekad možeš osjećati izostavljeno, samo, siroto ako nisi član nijedne stranke...
SDP
- Banksy
#50176 Re: SDP
- Leverage
#50177 Re: SDP
Ti pričaš na levelu njemačkih guzica, teško je s tobom ozbiljno razgovarati. Ali evo, da se proba i to.nemampojma0 wrote: Koji si ti lik, sto rek'o Dragan Mektic![]()
![]()
![]()
Kakvo bolan historijsko da ili ne, o cemu ti?
Kad je Niksic, kako sam kazes, uspio vratiti SDP na pozicije koje navodis, zasto onda sumnjas da sad ne zna sta radi?
Jel mislis da si stvarno politicki mudriji i pametniji nego cijeli KO TK?
Nikšić nije uspio vratiti SDP nego se SDP uspio vratiti, pri čemu Nikšiću ne poništavam njegov dio zasluga. Ipak,poznato je da sam rezultat SDP-a proglasio izbornim porazom i to i dalje mislim.
To što ti kao SDA fan priželjkuješ SDP kao konkubinu SDA mene uopšte ne čudi. Čudi me to da očekuješ da glasači SDP-a pristanu na to.
Politički mudriji i pametniji su glasači SDP-a koji ne žele SDA nego Bijedić i njegova družina.
- Banksy
#50178 Re: SDP
Na forumu, kao i u RLu, SDA i DF ubjeđuju SDP da im se pridruži...
- bunk
#50179 Re: SDP
Ko zivi u tk tacno zna ko je ko u ovoj igri prijestolja.
Najbolje se da opisat kao
Dobar.los i zao.
Dobar.los i zao.
- Leverage
#50180 Re: SDP
Glasao sam za SDP da predvodi vlast, ne da bude konkubina SDA/PDA.cyprus wrote: Nego si glasao da SDP, kako bi SDA i PDA sjeli u fotelje i uradili ništa?![]()
SDP u vlasti može uraditi bar nešto... U opoziciji ne može uraditi apsolutno ništa...
SDP u vlasti sa SDA/PDA ne može uraditi ništa, baš ništa. Može samo potrošiti kredit za naredne izbore kad se zapravo može učiniti nešto.
Vala baš. I ne samo na ovoj temi, na cijelom forumu nema više od 5 članova koje javno kažu da su članovi neke stranke.Banksy wrote:Koliko vidim, zasad je na temi o SDPu samo jedan esdepeovac...JThomas wrote:tačno se ovdje nekad možeš osjećati izostavljeno, samo, siroto ako nisi član nijedne stranke...
- JThomas
#50181 Re: SDP
pa nema, svi oni nisu članovi stranke, ali...
vjerujem da bar pola vodeće garniture nemaju šta ubjeđivati, da su oni ubijeđeni, odnosno kupljeni i ucjenjeni. ali da ne znaju kako da to prezentiraju članstvu i nižem rukovodstvu. a bogami ni glasačima, a da za četiri godine u ova doba ne ostanu bez valute za pregovore...
vjerujem da bar pola vodeće garniture nemaju šta ubjeđivati, da su oni ubijeđeni, odnosno kupljeni i ucjenjeni. ali da ne znaju kako da to prezentiraju članstvu i nižem rukovodstvu. a bogami ni glasačima, a da za četiri godine u ova doba ne ostanu bez valute za pregovore...
-
polacijela
#50183 Re: SDP
asker wrote:nemampojma0 wrote:Cita li iko ista ili samo ovdje istresa svoje mastarije i jed, jer se iste ne ostvaruju.
Pretpostavljam da su ovdje uglavnom mladji ljudi, pa ne mogu da vjerujem u ovoliku ostrascenost i iskljucivost pojedinih forumasa...nevjerovatno.
Vlast u TK ce ciniti SDP, DF i SDA.
Opcinski odbori iz cijele drzave su poslali svoje stavove centrali po pitanju koalicije sa SDA.
Stavovi se iznose kroz organe stranke i niko nije pozvaniji da kaze svoje misljenje o ovom pitanju od lokalnih organizacija koje se na terenu susrecu s realnom politikom, oslobodjenom idiotarija i teorija o ideologiji koje se mogu procitati na forumu. Siguran sam da 99% forumasa nikad nije vodilo, a kamoli formiralo, mjesni odbor, jer svi bistre visoku politiku. Znas koliko prosjecnog glasaca, koji je glasao za tebe, zaboli za principijelnost, kad ponovo gleda kako glasaci PDA zaposljavaju djecu, a on svoju mora da isprati u Njemacku da peru babama guzice. Ne mozes mu pomoci nista, jer si opozicija, a opozicija si jer si k'o fol principijelan. Al on nije glasao za tebe da budes opozicija, nego da dodjes na vlast da mu olaksas zivot, jer si mu obecao pomoci ako dodjes na vlast..i ti sad neces u vlast.
Ugasite racunare i izadjite malo na ulicu, medju ljude, bice vam mnogo jasnije. Ali nemojte setati po BBI i SCC, nego otidjite u Krajinu, Podrinje, Banovice...pa vidite kako je tamo biti ljevicar i sta znaci biti ljevicar, manite se salonske ljevice i teoretisanja.
P.S. Oni koji bi s Kukom i Fahrom, nek se presele u TK il neka traze kakvog posla u Avazu, da osjete njihovu dobrotu.![]()
Objasnilibunk wrote:Ko zivi u tk tacno zna ko je ko u ovoj igri prijestolja.
Dobar.los i zao.
- Leverage
#50184 Re: SDP
Bez gaća na guzici, a o valuti za pregovore da ni ne govorimo.JThomas wrote:pa nema, svi oni nisu članovi stranke, ali...![]()
A i dim voli da se dimi. Dim ide gore, a stolarija pada dole.
- nemampojma0
#50185 Re: SDP
Prepotentnost nije znak dominantnosti ili viseg nivoa, naprotiv to je manjak samopouzdanja i nAkih komplexa, dobri moj @LeverageLeverage wrote:Ti pričaš na levelu njemačkih guzica, teško je s tobom ozbiljno razgovarati. Ali evo, da se proba i to.nemampojma0 wrote: Koji si ti lik, sto rek'o Dragan Mektic![]()
![]()
![]()
Kakvo bolan historijsko da ili ne, o cemu ti?
Kad je Niksic, kako sam kazes, uspio vratiti SDP na pozicije koje navodis, zasto onda sumnjas da sad ne zna sta radi?
Jel mislis da si stvarno politicki mudriji i pametniji nego cijeli KO TK?
Nikšić nije uspio vratiti SDP nego se SDP uspio vratiti, pri čemu Nikšiću ne poništavam njegov dio zasluga. Ipak,poznato je da sam rezultat SDP-a proglasio izbornim porazom i to i dalje mislim.
To što ti kao SDA fan priželjkuješ SDP kao konkubinu SDA mene uopšte ne čudi. Čudi me to da očekuješ da glasači SDP-a pristanu na to.
Politički mudriji i pametniji su glasači SDP-a koji ne žele SDA nego Bijedić i njegova družina.
I ne znam sta se pozivas na glasace i govoris u njihovo ime, tebe sam pitao licno. Evo opet cu, jel mislis da si ti licno pametniji i mudriji u politickom smislu od cijelog KO SDP TK??? I tamo je 13 opcinskih organizacija i par nacelnika opcina i jos nekoliko dr sci, tako da svodjenje KO na Envera Bijedica ne pije vode.
I jos da znas, kruti principi su postapalice slabih karaktera.
Ocito je da ti ne razumijes ni realnost ove drzave i ovog drustva, niti politiku uopsteno. Nije ti politika mehanika, nit je tocak historije tocak mercedesa.
- ultima_palabra
#50186 Re: SDP
Sta kaze, glasali su za njih da im zaposle djecu, a ne da gledaju kako ovi glasacima PDA zaposljavaju djecu
Zapravo to nije smijesno.
Zapravo to nije smijesno.
- JThomas
#50187 Re: SDP
pa u jednu ruku je u pravu, kad imaš oraha u džepovima mudro je poslušati onoga ko drži tužilaštva i sudove 
- Leverage
#50188 Re: SDP
Moji stavovi se poklapaju sa stavovima većine članova i glasača SDP-a, zato ih iznosim ovako suvereno. Nije uopšte bitno da li sam ja pametniji od cijelog odbora, pametnije su desetine hiljada ljudi od njih, to je poenta koju ti ne razumiješ.nemampojma0 wrote: Prepotentnost nije znak dominantnosti ili viseg nivoa, naprotiv to je manjak samopouzdanja i nAkih komplexa, dobri moj @Leverage![]()
I ne znam sta se pozivas na glasace i govoris u njihovo ime, tebe sam pitao licno. Evo opet cu, jel mislis da si ti licno pametniji i mudriji u politickom smislu od cijelog KO SDP TK??? I tamo je 13 opcinskih organizacija i par nacelnika opcina i jos nekoliko dr sci, tako da svodjenje KO na Envera Bijedica ne pije vode.
Ocito je da ti ne razumijes ni realnost ove drzave i ovog drustva, niti politiku uopsteno. Nije ti politika mehanika, nit je tocak historije tocak mercedesa.
Ostala priča nivo njemačkih guzica. Bez komentara.
- cyprus
#50189 Re: SDP
Stvarno misliš da bi za četiri godine rezultati izbora mogli biti bitno drugačiji?Leverage wrote:Glasao sam za SDP da predvodi vlast, ne da bude konkubina SDA/PDA.cyprus wrote: Nego si glasao da SDP, kako bi SDA i PDA sjeli u fotelje i uradili ništa?![]()
SDP u vlasti može uraditi bar nešto... U opoziciji ne može uraditi apsolutno ništa...
SDP u vlasti sa SDA/PDA ne može uraditi ništa, baš ništa. Može samo potrošiti kredit za naredne izbore kad se zapravo može učiniti nešto.
- Leverage
#50190 Re: SDP
2006-2010.cyprus wrote:[
Stvarno misliš da bi za četiri godine rezultati izbora mogli biti bitno drugačiji?
-
Digresija
#50191 Re: SDP
SDP će svakao doživjeti krah, ili ušao u vlast sa SDA ili ne participirao u njoj nikako. Jedino što ih može spasiti kraha je vlast bez SDA, ali to je očigledno nemoguće.
-
asker
#50192 Re: SDP
A mozda je jednostavno izgubljeno neko obecano mjesto u UO drzavne firme u TK. Pa nisu ni crvendaci imuni na to pobogu.nemampojma0 wrote: Prepotentnost nije znak dominantnosti ili viseg nivoa, naprotiv to je manjak samopouzdanja i nAkih komplexa, dobri moj @Leverage![]()
- zateznistub
#50193 Re: SDP
Nermin Nikšić je novi Zlatko Lagumdžija....
Toliko
Toliko
- nemampojma0
#50194 Re: SDP
Ne silaze ti s jezika te njemacke guziceLeverage wrote:Moji stavovi se poklapaju sa stavovima većine članova i glasača SDP-a, zato ih iznosim ovako suvereno. Nije uopšte bitno da li sam ja pametniji od cijelog odbora, pametnije su desetine hiljada ljudi od njih, to je poenta koju ti ne razumiješ.nemampojma0 wrote: Prepotentnost nije znak dominantnosti ili viseg nivoa, naprotiv to je manjak samopouzdanja i nAkih komplexa, dobri moj @Leverage![]()
Ostala priča nivo njemačkih guzica. Bez komentara.
- Kikibombona
#50195 Re: SDP
Zato kazem, iz moje perspektive, kao glasacu, ne bi bio problem da NS udje u koaliciju sa PDA. Ako je usla sa Konakovicem i Isakom Ramom, moze i sa Kukicem. Isak Ramo je A-SDA, kao kod vas PDA - uzas i nuzno zlo.Leverage wrote:Nakon ovih izbora to je tako, ali treba biti vrlo oprezan kad je Kukić u pitanju. Rudnik će braniti na gerilski način do zadnjeg PDA-ovca. To je njegova baza, iz tog rudnika potekla je sva njegova moć. Kad padne rudnik pada i Kukić.Kikibombona wrote: E ovo boldano si dobro rekao.![]()
Mada, opet smatram da je SDA vece zlo. PDA je mala i moze se kontrolisati. SDA je mocan kriminalni kartel.
SDA djeluje na većoj teritoriji i predstavlja kompleksniji aparat, utoliko je i opasnija.
SDA je defintivno crvenija linija i neoprostiv grijeh. SDA je velika kriminalna organizacija a njeni otpaci su male organizacije koje se mogu kontrolisati.
- Leverage
#50196 Re: SDP
Ihi, dobacio sam do zamal UO neke državne firme. Nije loš ovaj forum.
- cyprus
#50197 Re: SDP
Aha, to znači smatraš pod bitno drugačijim... Suštinski gledano, ja to i ne vidim kao suštinski drugačiji rezultat... Jedino je pregovaračka pozicija bila nešto bolja, ali da su se nacionalisti mogli izbjeć - nisu ni tada...Leverage wrote:2006-2010.cyprus wrote:[
Stvarno misliš da bi za četiri godine rezultati izbora mogli biti bitno drugačiji?
- Leverage
#50198 Re: SDP
SDA se mogla otjerati u opoziciju na svim nivoima i to nikad lakše. Sad tek znamo kakav je to bio promašaj Lagumdžije.cyprus wrote: Aha, to znači smatraš pod bitno drugačijim... Suštinski gledano, ja to i ne vidim kao suštinski drugačiji rezultat... Jedino je pregovaračka pozicija bila nešto bolja, ali da su se nacionalisti mogli izbjeć - nisu ni tada...
- Leverage
#50199 Re: SDP
Ja teško mogu svariti i Kukića jer je on bio lider SDA ovdje dvije decenije. Jednostavno ih ne mogu ni jedne.Kikibombona wrote: Zato kazem, iz moje perspektive, kao glasacu, ne bi bio problem da NS udje u koaliciju sa PDA. Ako je usla sa Konakovicem i Isakom Ramom, moze i sa Kukicem. Isak Ramo je A-SDA, kao kod vas PDA - uzas i nuzno zlo.
SDA je defintivno crvenija linija i neoprostiv grijeh. SDA je velika kriminalna organizacija a njeni otpaci su male organizacije koje se mogu kontrolisati.
Ali je tačno da je manje lakše kontrolisati.
-
putokaz1
#50200 Re: SDP
Neznamo kako su SDP i DF progurali klub Hrvata u ZDK s obzirom da je na glaanju bilo 4-4 i 1 neutralan