BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#50151 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

irac300 wrote:
diablobih wrote:Nigdje nema konkretnog dokaza da im ne daju SK, pa evo, siguran sam da imaju sada milion posto sansu da uzmu SK, ali nece htjeti, jer ne zele da daju pare. Treba shvatiti, da ljudi vise se vole zaliti narodu, nego platiti kao sto svi ostali placaju.
Nikakve logike nema da BH Telecom ne bi kupio SK kanale po normalnoj tržišnoj cijeni. Ne mogu da nađem link, članak kada su prihvatili i po skupljoj cijeni da kupe, a ovi se opet ušutili. Nisam branioc Telecoma, ima i on svojih mana, ali ne volim ni ovu smrdljivu politiku sa istoka. Treba stvarno slijepac biti pa ne vidjeti da je ovo izmedju Telemacha i Mtela dogovoreno u Beogradu.
I ja evo citam sto neki pisu da telecom nece da plati kanale, pa bila je ponuda za SK kanale koja je dosla na adresu telecoma i koja je bila takva da se mislilo da ce radi velike cijene telecom je odbiti, telecom je bio i prihvatio tu ponudu ali nakon prihvatanja ta ponuda je povucena i nikada nije dosla nova ponuda. Tako da je deplasirano da telecom nece da plati nesto sto korisnici traze i moze to naplatiti od korisnika.

I meni je cudna naprasni dogovor oko ovoga i to u Beogradu, a za te kanale u BiH postoje registrovane firme koji imaju prava na distribuciju tih kanala.

Nadam se da ce jer je u interesu svih korisnika kod svih operatera da imaju sve kanale koji se distribruiraju na teritoriji BiH
zateznistub

#50152 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

diablobih wrote:Sto se mene tice, mogli su dogovoriti i u japanu, drago mi je sto imam sve sportske kanale.

@zateznistub, pa ako ne zele platiti ove ostale kanale, kao viasat, h2 itd itd. Onda ne vidim logiku da bi zeljeli platiti SK :D
Vec sam nekoliko puta napisao kako bht ima katastrofalnu politiku glede izbora kanala. Nakamarali su ova lokalna sranja od kanala, mada čitam da su na tm ushiceni usk kanalom ko da je neznamtista a ne loko sranje ko i ostali.
Prica je oko sk i as. I siguran sam da tm tu lovi u mutnom i stvara monopol (vec ga stvorio) za koji je nekad davno optuzivan bht.
zateznistub

#50153 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

skafiskafsnjak wrote:
A jbg sta je telecom godinama sa internetom radio, sad ce ovi sa kanalima...
Malo ti poređenje niđeveze.
irac300

#50154 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

kakaljin wrote:
irac300 wrote:
diablobih wrote:Nigdje nema konkretnog dokaza da im ne daju SK, pa evo, siguran sam da imaju sada milion posto sansu da uzmu SK, ali nece htjeti, jer ne zele da daju pare. Treba shvatiti, da ljudi vise se vole zaliti narodu, nego platiti kao sto svi ostali placaju.
Nikakve logike nema da BH Telecom ne bi kupio SK kanale po normalnoj tržišnoj cijeni. Ne mogu da nađem link, članak kada su prihvatili i po skupljoj cijeni da kupe, a ovi se opet ušutili. Nisam branioc Telecoma, ima i on svojih mana, ali ne volim ni ovu smrdljivu politiku sa istoka. Treba stvarno slijepac biti pa ne vidjeti da je ovo izmedju Telemacha i Mtela dogovoreno u Beogradu.
I ja evo citam sto neki pisu da telecom nece da plati kanale, pa bila je ponuda za SK kanale koja je dosla na adresu telecoma i koja je bila takva da se mislilo da ce radi velike cijene telecom je odbiti, telecom je bio i prihvatio tu ponudu ali nakon prihvatanja ta ponuda je povucena i nikada nije dosla nova ponuda. Tako da je deplasirano da telecom nece da plati nesto sto korisnici traze i moze to naplatiti od korisnika.

I meni je cudna naprasni dogovor oko ovoga i to u Beogradu, a za te kanale u BiH postoje registrovane firme koji imaju prava na distribuciju tih kanala.

Nadam se da ce jer je u interesu svih korisnika kod svih operatera da imaju sve kanale koji se distribruiraju na teritoriji BiH
Da, na to sam mislio, samo nisam mogao naći link. Sjećam se da sam se čak i ponadao da ćemo konačno dobiti SK, al' ovi se k'o funjare ušutiše.
zateznistub

#50155 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Živo me zanima zašto se bht javno ne oglasi po pitanju kanala
doff

#50156 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Ako im je skup Viasat paket, šta onda reći za SK? Cijena SK nije toliko visoka, nego je fazon što se plaća za sve korisnike a to telecom neće, nego želi samo za pretplatnike koji izaberu SK paket. Taj uslov je bio i sa Viasatom, pa je izletio iz programske šeme.

Njima niko ne brani da naprave zaseban paket, siguno će dosta raje uzet, a razliku cijene participiraju. Dakle dio troškova bi snosio telecom, dio korisnici.

Al menadžment Telecoma je dno dna, pa direktor je predsjednik kantonalnog odbora SDA ZDK, i na njegovom čelu je SDA izgubila dosta pozicija. Takvoj nestručnoj osobi je dato da upravlja jednim blagom.

Dovoljno je pogledat bilans stanja sad i prije par godina i sve će bit jasno.
irac300

#50157 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Ljudi moji, iako obožavam dokumentarce i dokumentarne kanale, ne može se nikako usporediti Viasat i SK, jer se zna koliko ljudi mnogo više prate sport, pogotovu lige kao što su engleska i španska. Ne znam kakav levat da je na čelu Telecoma, zašto bi propustio priliku da omogući čitav sportski paket sa Arenama, Eurosportom i SK? Gdje bukvalno pokrivaš sve sportske događaje na planeti.
tnt-tunja

#50158 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

Da li smo mi u mogucnosti preci na mtel televiziju, Federacija BiH???
kakaljin

#50159 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

tnt-tunja wrote:Da li smo mi u mogucnosti preci na mtel televiziju, Federacija BiH???

NE
tnt-tunja

#50160 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

Iz kojeg razloga? Politika?
A moze se mobilna tehnologija koristit...
kakaljin

#50161 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

tnt-tunja wrote:Iz kojeg razloga? Politika?
A moze se mobilna tehnologija koristit...
Vjerovatno jeste politika, a Mobilna je na drugacijem principu,
tnt-tunja

#50162 Re: BHTelecom All About

Post by tnt-tunja »

U kojem kurrcu od drzave mi zivimo. Ja sam korisnik Telemacha, prvenstveno radi Sk i radi brzeg neta koji mi telecom godinama nije zelio pruziti (moglo im se)...
Danas imamo opet istu situaciju, samo se promijenio operater, Telemach radi sta mu je volja, zato sto mu se moze.

Jedina razlika izmedju telecoma i telemacha jeste sto u telemachu sjede drasticno sposobniji ljudi
aditon

#50163 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

s čim se vi zamarate? Ko je i gdje dogovorio Arene za TM? Kao korisniku TM-a, ne zanima me ko je, gdje je i šta je dogovarao. Samo me zanima šta ja kao korisnik usluge dobijam za svoje novce. Što se mene tiče, ne mogu mi više ništa ponuditi od kanala jer sad sve imam što želim i samo me to interesuje. A korisnici BHT-a imaju dvije mogućnosti: tražiti da im se programska šema, ako ništa drugo, približno izjednači s konkurencijom ili da promijene operatera. Drugim stvarima se ne bi zamarao, ko, šta, gdje i kako...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#50164 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Jebe se telekomu, znaju da nije BIH samo Sarajevo.
sencobih

#50165 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

zateznistub wrote:
A imas li ti konkretan dokaz da ne žele platiti, ili samo onako šupljiras iz posta u post?
o spremnosti telemaha da proda pravo na reemitovanje kanala govore kazne koje su im presuđivali sudovi i izricao RAK kazne. Do sada im se uvijek isplatilo plaćati kazne, ali izgleda da je ovaj put dogorilo pa su napravili sporazum sa telekomom srbije za arene. Da li će im to biti dovoljno ili ce morati svima ponuditi vrijeme će pokazati.
diablobih

#50166 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Ja ne mogu vise ponavljati, ako ne mogu platiti obicne kanale, ko to garantuje da zele platiti SK, ja vise sam misljenja da se oni zale narodu, pa da bi dobili SK za skoro dzabe. Logicno to im nece nikad upaliti.
sencobih

#50167 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

diablobih wrote:Ja ne mogu vise ponavljati, ako ne mogu platiti obicne kanale, ko to garantuje da zele platiti SK, ja vise sam misljenja da se oni zale narodu, pa da bi dobili SK za skoro dzabe. Logicno to im nece nikad upaliti.
daj neki dokaz da telekom ne može platiti da se ne ponavljas bezveze. Zato što telemah nije želio prodati je kažnjavan u više navrata.
Dzontra_Volta

#50168 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

sencobih wrote:
diablobih wrote:Ja ne mogu vise ponavljati, ako ne mogu platiti obicne kanale, ko to garantuje da zele platiti SK, ja vise sam misljenja da se oni zale narodu, pa da bi dobili SK za skoro dzabe. Logicno to im nece nikad upaliti.
daj neki dokaz da telekom ne može platiti da se ne ponavljas bezveze. Zato što telemah nije želio prodati je kažnjavan u više navrata.
Daj ti neki dokaz da SK kanali nisu ponuđeni BH Telecomu (i ostalim operaterima) nakon posljednje odluke Konkurencijskog vijeća.
sencobih

#50169 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

dokaz je ova iznenadna saradnja sa telekomom srbije jer i jedni i drugi su do sada plaćali kazne, a vjerovatno im je prijetila veća kazna nego inače. Open IPTV im nije konkurencija u Federaciji BIH jer ih nema ili ima vrlo malo preko Logosofta , a telemaha nema u RS-u, jedni drugima ne smetaju.
MTV

#50170 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

agent_zero wrote:Zašto bht i logosoft ne ponude isto za manje love ili bolje za istu lovu, zašto se jača konkurencija, a umjesto jačanja vlastite ponude, kuknjava opšta?

Kakva je to nesposobnost i bht i logosofta?
Logosoft je danas ubacio Arenu Sport 1 SRB u osnovni i Arena Sport 1 SRB HD u HD paketu. Za SK su rekli da pratimo FB ako bude rado ce nas obavijestiti.

imam samo osnovni paket pa to ovako izgleda
https://imgur.com/a/pU8y9
doff

#50171 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Istina je da je kažnjavan jer nije dozvoljavao distribuciju. Prošle godine su obznanili cijenu i uslove ali im se ponuda nije svidjela. Neće da pristanu da dio troškova participiraju nego su htjeli troškove prebacit na korisnike, isto kao sa HBO. S druge strane su pristali sufinansirat pink paket.

To je čisti hir. Korisnici zbog tog hira ispaštaju.

Opet kažem da je Viasat paket izbačen baš iz razloga što telecom želi sve troškove prebacit na korisnike.

Izgleda da Telecomu nije bitan kvalitet nego kvantitet a to opravdavaju pink paketom, koje sufinansiraju samo zbog broja a ne zbog kvaliteta.

Zašto ne ubace i ove regionalne kanale, tipa prva, b92, nova...
diablobih

#50172 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

sencobih wrote:
Ne kazem ne mogu platiti, nego ne zele da plate, velika razlika. Kukaju preko raznoraznih novonastalih portala, kukaju ovako preko uposlenika, koji dalje sire njihovo kukanje. Sve oni mogu, samo ne zele.
Dzontra_Volta

#50173 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

sencobih wrote:dokaz je ova iznenadna saradnja sa telekomom srbije jer i jedni i drugi su do sada plaćali kazne, a vjerovatno im je prijetila veća kazna nego inače. Open IPTV im nije konkurencija u Federaciji BIH jer ih nema ili ima vrlo malo preko Logosofta , a telemaha nema u RS-u, jedni drugima ne smetaju.
Vidiš kako odjednom Telecom Srbije ne valja. A dok su puhali u isti rog, onda su "telecomaši" vidjeli jedino problem u SK i Telemachu.
A to nije nikakav dokaz.
Čak obratno, to može biti samo dokaz da je svima ponuđena ista cijena za SK kanale. Koliko plaća Mtel, tolika cijena (ni manje ni više) je i za ostale operatere. Pa kome se isplati, nek uvodi.
agent_zero

#50174 Re: BHTelecom All About

Post by agent_zero »

doff wrote:Istina je da je kažnjavan jer nije dozvoljavao distribuciju. Prošle godine su obznanili cijenu i uslove ali im se ponuda nije svidjela. Neće da pristanu da dio troškova participiraju nego su htjeli troškove prebacit na korisnike, isto kao sa HBO. S druge strane su pristali sufinansirat pink paket.

To je čisti hir. Korisnici zbog tog hira ispaštaju.

Opet kažem da je Viasat paket izbačen baš iz razloga što telecom želi sve troškove prebacit na korisnike.

Izgleda da Telecomu nije bitan kvalitet nego kvantitet a to opravdavaju pink paketom, koje sufinansiraju samo zbog broja a ne zbog kvaliteta.

Zašto ne ubace i ove regionalne kanale, tipa prva, b92, nova...
Ova priča mi djeluje istinita.
Maharadza

#50175 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

diablobih wrote:
sencobih wrote:
Ne kazem ne mogu platiti, nego ne zele da plate, velika razlika. Kukaju preko raznoraznih novonastalih portala, kukaju ovako preko uposlenika, koji dalje sire njihovo kukanje. Sve oni mogu, samo ne zele.
Žalosno je to ali ima istine kada nas Bošnjake na temi politika nazivaju 'Prošnjacima'.. Telecom je najbolji primjer zašto, tj. nigdje struke, nigdje truda, konkretnog i poštenog rada, nego samo daj guzovače, daj donaciju, heljp, kme, kme, a ovamo bi da i dalje šire 'armiju' uhljeba koja broji hiljadama! :run:
Locked