Ostaci sarenika od sinoc
Moderator: anex

hadzinicasa wrote: ↑04/04/2023 12:28hvalaaaaaaaaaaaaaaa tman imam sve sastojke osim malina, pa cu napravitiimmuno wrote: ↑04/04/2023 09:13
evo stas deres
Lisnato tijesto isjeces krug 22cm ibockas ga viljuskom premazes sokom od narandje I malo poses secerom I ispeces, isjeces jos jedan krug I podijelis ga kao na slici nista ne bockas niti premazujes samo ispeces.
800g krem jogurta turski il grcki
100g secera u prahu
Korica od limuna I sok od pola limuna
130g Mascarpone, sve izmjesati..
Zamrznute maline 500g
Sok od pola limuna
2 kasike secera u prahu
2 kasike maizene izmjesati sa malo vode
Maline kuhati kratko dodati sve sastojke, maizenu na kraju I kuhati dok se malo zgusne.
Pripremiti obruc za torte, okolo staviti prozirnu foliju, prvo puni krug lisnato tijesta, jogurt kremu malo vise na to maline... Za kraj stavis malo vise malina I na to poredas isjeceno lisnato tijesto I u frizider.
Ja sam maline "oslobodila"kospica
Eh eto ga ide brzo I meni je stvarno za 10.
Gosti na iftaru se odusevili.
Pozdrav I![]()
kad pojedem cupavce!
![]()
Digla_da_kreci wrote: ↑05/04/2023 20:36 Tea, predivna ti je Pavlova. Nisam je nikad jela jer nisam ljubitelj puslica.Sac sa prethodne strane je bas onako meraklijski.
![]()
Sanabija, zaspamala bih temu da ti komentarisem svaku sliku, ali kao i uvijek, odlicno kuhas. Omlet sa zarama je my kind of thing.![]()
Mama, jes to ti na forumu?
Ma svaka joj častJack Be Nimble wrote: ↑12/04/2023 02:44Mama, jes to ti na forumu?![]()
Moja stara bere zare u po Amerike, pa se ljudi ibrete i pitaju sta radi. Em ne znaju sta je zara, niti da se moze jesti.
Kada dodjem kod nje i ponudi zeljanik moram pitat, jel to stvarno zeljanik ili zaranik? Ne volim zaru, a ona pravi zeljanik od zare![]()
Zato nam treba burek sa spinatom i burek sa zarom![]()

Lijepo izgleda nema staGandalfSivi wrote: ↑17/04/2023 00:58 Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Tuna marinirana u sojinom sosu sa soli i biberom, przena na maslinovom ulju.
Mahune prvo obarene, pa preprzene na puteru sa bijelom lukom i smrskanom paprikom.
Srce articoka sa lukom, pa paradajzom, lukom i persunom, przeno na maslinovom ulju, sa balsamic sircetom.
Sve u svemu, jako ukusna vecera…
i ukusna vjerujemGandalfSivi wrote: ↑17/04/2023 00:58 Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Mahune prvo obarene, pa preprzene na puteru sa bijelom lukom i smrskanom paprikom.
Srce articoka sa lukom, pa paradajzom, lukom i persunom, przeno na maslinovom ulju, sa balsamic sircetom.
Pravim uvijek sa besamelom.Na puteru uprziti blago brasno dodavati mlijeko i ukuhavati do potrebne gustoce.Ja sve odokativno.Stavim jedno pet kasika brasna na jedno 100 grama putera i dodajem mlijeko.I na kraju muskantni orascic.skafiskafsnjak wrote: ↑18/04/2023 11:43 Ljudi , da li ste ikada lazanje pravili ? imate kakav recept ?
Jel bolje kupiti besamel ili praviti sa maslacem mlijekom i brasnom?
Tea lana wrote: ↑18/04/2023 18:14Pravim uvijek sa besamelom.Na puteru uprziti blago brasno dodavati mlijeko i ukuhavati do potrebne gustoce.Ja sve odokativno.Stavim jedno pet kasika brasna na jedno 100 grama putera i dodajem mlijeko.I na kraju muskantni orascic.skafiskafsnjak wrote: ↑18/04/2023 11:43 Ljudi , da li ste ikada lazanje pravili ? imate kakav recept ?
Jel bolje kupiti besamel ili praviti sa maslacem mlijekom i brasnom?
Dinstam fasirano na sitno nasjeckanom luku i dodam dvije konzerve paradaiza.pelat koji izblendam.Zacine po volji.
Redam standardno.Kore ne barim.Nego vruce slazem i obavezno ostavim da odstoji nekada dva sata a vecinom noc ranije napravim stavim pod foliju i pecem pred rucak.Tek pred samo pecenje dodajem sir.
GandalfSivi wrote: ↑17/04/2023 00:58 Uhvatih slobodno poslijepodne, pa rekoh moglo bi se i malo kuhati. Pa kaze:
Najjednostavniji