FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

tufahija12345

#50151 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

LSD wrote:
Tito_i_Partija wrote:
LSD wrote: Ta trojica Masijaca koji se naveo su bolji igraci od Dignea, Gomesa i Paca....znaci, bezveze bacene pare i još otjerani mladi talenti :facepalm: ali dobro, to je ta famozna Barcina transfer politika :mrgreen:

I Skenda brate, naleti malo češće ovdje :mrgreen: ti si boss ove teme.
Ja stvarno ne znam ko je uopste dos'o na ideju da se dovede Digne. Pa jos od njegovog vremena u Romi je bilo jasno da taj tip pojma o fudbalu nema. Vjerovatno isti tip koji je doveo i Mathieu-a.
Pa Robert je gori od Zubizarete za klasu :!: al fakat....eto, docekah da i to napišem :lol:

Zubizareta je bar dovodio neke ozbiljne igrace, jasno bilo je i promašaja (Fabregas, Alexis, Afellay, Song, Vermaelen, Mathieu, Douglas). Ali bilo je i nevjerovatnih transfer pogodaka: Mascherano, Villa, Adriano, Alba, Rakitić, Suarez, Ter Stegen, Bravo (neki od ovih navedenih su dovedeni za presmiješnu cijenu za današnje prilike u fudbalu, veliki krediti za to idu Zubiju). A covjek je bio nenormalno osporavan, pljuvan i na kraju otjeran ko pas , iako je legenda Barce.

Ovaj ublehaš Robert je doveo samo Umtitija kao pravo pojacanje :thumbup: realno, momcina je stijena ala naš Kolašinac :mrgreen: i jedno od boljih pojacanja u zadnje vrijeme...ostalo su bile sve redom fule (Turan, Vidal, Paco, Digne, Gomes) :facepalm: ...Denisa ne racunam kao njegov transfer, vec kao povratak sa posudbi.

Na to sve - odricu se talentovanih masijaca Grimaldo, Munir, Sandro, Samper :facepalm: ne daju šansu domacim momcima iz jedne od najboljih fudbalskih škola na svijetu, vec kupuju i dovode kojekakve ojebine od igraca.
jbga sad. Kad su ti masijci bili u barci i igrali, nije dan mogao proci na ovom forumu da se oni ne popljuju. Sad okrecemo pricu. Nema smisla. Inteligentni smo ljudi, valjda je ocekivano da bar malo duze pamtimo neke stvari.

Rakitic je bio sigurno dobro izvagan transfer koji je doveden da krpi rupe iza Messija. Izvanredno pojacanje. Pa i danas ces naci na stotinu mjesta gdje ga pljuju da je promasen igrac, al to nije vazno jer je se dokazo. Meni licno su puno vazniji komentari kada je doveden umjesto Fabregasa na pocetku sezone tipa: nije on igrac za barcelone, spor, loš, ovakav onakav. U drugom dijelu sezone podero fudbal.
Polahko, dadnimo pojacanjima sezonu, i onda ce svima biti jasno, i nama i ljudima u barceloni sta im je dalje ciniti. ili ce biti Vidali il Rakitici, albe i td.
Tito_i_Partija

#50152 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote: Na to sve - odricu se talentovanih masijaca Grimaldo, Munir, Sandro, Samper :facepalm: ne daju šansu domacim momcima iz jedne od najboljih fudbalskih škola na svijetu, vec kupuju i dovode kojekakve ojebine od igraca.
Joj sad kad Sajo naleti pa ti ocita bukvicu. :D
Charuga
Globalni moderator

#50153 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

@skenderija

Šta je sa tim malcem što igra za barcelonu B, a spominjao se juče u kontekstu da je Murinjo bacio oko na njega? Piše da igra kao Iniesta, ili da podsječa na njega igrom, ne znam tačno.
skenderija04

#50154 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Charuga wrote:@skenderija

Šta je sa tim malcem što igra za barcelonu B, a spominjao se juče u kontekstu da je Murinjo bacio oko na njega? Piše da igra kao Iniesta, ili da podsječa na njega igrom, ne znam tačno.
Ne znam na koga mislis. Koiko ja zanam, jedino ga interesuje Grimaldo , bivsi kapiten Barse B koji igra za Benficu, ali on je lijevi bek.
Charuga
Globalni moderator

#50155 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

skenderija04 wrote:
Charuga wrote:@skenderija

Ne znam na koga mislis. Koiko ja zanam, jedino ga interesuje Grimaldo , bivsi kapiten Barse B koji igra za Benficu, ali on je lijevi bek.
Ma nije taj. Možda je i Čelzi u pitanju, ne mogu da se sjetim. Neki veznjak.
Distortion

#50156 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

LSD wrote:

Da je ušla bar jedna u gol, za onih onih prvih 20-30 minuta- do kraja bi pukla petarda....ali ne znaju zabiti i zato su ostavili Malagu sa 10-ericom ispred svog gola kojima je odgovarao bod....u suprotnom bi se morali otvoriti i nešto pokušati.
Nema to veze sa izostankom Messija, koliko sa Suarezom :!: danas je falio taj golgeter koji ce zabiti bar jedan gol iz svih onih šansi, a to Paco nije.
Ne može Pique igrati zadnjih pola sata centarfora, to je neozbiljno za klub kakav je Barca.
Jel sudija kod ponistenog gola Piquea svirao ofsajd Gerardu ili Gomesu. Gomes definitivno nije bio u ofsajdu a Pique je u momentu centarsuta bio u ofsajdu i ukljucio se u nastavak akcije. Sta pravilo kaze u ovakvim situacijama? Nakon suta Gomesa Pique nije u ofsajdu.

P.S. Danas predatavljen novi sponzor FC Barcelone NESTLE.
skenderija04

#50157 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Javno tuzilastvo trazi 2 godine zatvora za Neymara i Rosella i 8,4 miliona kazne za FCB u slucaju Neymar2 ( DIS)

U obrazlozenju se kaze da se predugovor koji je napravila Barcelona sa Neymarom moze smatrati kao prevara jer je uticao na "poremecaj slobodnog trzista i da druge ekipe nisu mogle dovesti Brazilskog igraca" Dakle opstrukcija slobodnog trzista :D :D :D

Izvrsno
R9..

#50158 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Zasto vishe ne puste momka da igra lopte.....Nek uzmu pare ako je duzan i zdravo.
Tito_i_Partija

#50159 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Pa zato sto je "opstrukcija slobodnog trzista", t.j. Perez nije stig'o da ga kupi na vrijeme, pa mu sad krivo. :D
Point.

#50160 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

U ovoj Barci kriminalac do kriminalca. Messi ne placa porez, Neymar i otac mu po ko zna koji put optuzeni. Predlazem Barci da mjesto u upravi naprave ibza Uli Hoenessa, pa da bidne perfect match. :)
Last edited by Point. on 23/11/2016 17:42, edited 1 time in total.
al-em

#50161 Re: FC Barcelona

Post by al-em »

Igra li leo veceras?
skenderija04

#50162 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

:-20:45 vs. Real Sociedad

André umjesto Inieste. Ostalo znate.

6 godina bez pobjede u San Sebastiánu

Madrid na 7 bodova i ceka...

Aleix Vidal se ozenio u po sezone i dobio je dozvolu da bude par dana slobodan.

Luis Enrique odbio da pregovara o obnovi ugovira do Februara.

Jako bitna tekma. Valjda ce se prekinuti tradicija
Tomahawk11
Globalni moderator

#50163 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote::-20:45 vs. Real Sociedad

Sta prognoziras?
skenderija04

#50164 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote::-20:45 vs. Real Sociedad

Sta prognoziras?
Real Sociedad 4:0 :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#50165 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Uh, puno je...1-0 mjera :mrgreen:
Ne znam zasto, ali mislim da ovo Barca dobija veceras.
Istina, ne ide u prilog nista...tradicija zadnjih x godina, forma Sociedada, igracki problemi u Barci, ali....dosta vise i tog Sociedada.
LSD

#50166 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Uh, puno je...1-0 mjera :mrgreen:
Istina, ne ide u prilog nista...tradicija zadnjih x godina, forma Sociedada, igracki problemi u Barci, ali....dosta vise i tog Sociedada.
Haman 10 godina Barca ne može meda na Anoeti ;-) taj stadion je odavno Mordor za Blaugranu :mrgreen: neki gadni kompleski su tu nabijeni i nema lijeka.

veceras je bod ko kuća :thumbup: ako dođu do njega, jel
Tomahawk11
Globalni moderator

#50167 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Uh, puno je...1-0 mjera :mrgreen:
Haman 10 godina Barca ne može meda na Anoeti ;-) taj stadion je odavno Mordor za Blaugranu :mrgreen: neki gadni kompleski su tu nabijeni i nema lijeka.

veceras je bod ko kuća :thumbup: ako dođu do njega, jel
Ma patio je i Madrid godinama sa Deportivom, to vise nije bilo humano, kako god, i bod bio uspjeh, a najcesce bilo po usima....al svemu dodje kraj, pa tako mora i ovom Sociedadu i njihovom terorisanju Barce.
Veceras nije idealna situacija, ali bas zato nesto kontam da ce biti max oprezni i nekih 0-2 :)
sumirprimus

#50168 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

statistika je tu da trpi i da se rusi i dopunjuje...
veceras hladno dvica ko plitak potok :thumbup:
ajmoi barsa deri ove baske spance sta su vec..
omar little

#50169 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

cautious pessimism kod mene :D
sumirprimus

#50170 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

omar little wrote:cautious pessimism kod mene :D
sramota. :D
eto cujemo se na kraju. :wink:
Charuga
Globalni moderator

#50171 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Još ni jedan udaraca nisu uputili, ni pored ni u okvir gola. Igraju u podređenom položaju, ovo do sada nije ni B od Barse.
sumirprimus

#50172 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Charuga wrote:Još ni jedan udaraca nisu uputili, ni pored ni u okvir gola. Igraju u podređenom položaju, ovo do sada nije ni B od Barse.
e ba dobro te je... mani suhve...ide u drugom...ko bog..

uhhh vela a nije zeljko dobro je :lol:
omar little

#50173 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ljudi ih sabili na polovinu. prijete, uzimaju lopte, iskoristavaju greske, gol im u zraku
Tomahawk11
Globalni moderator

#50174 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Charuga wrote:Još ni jedan udaraca nisu uputili, ni pored ni u okvir gola. Igraju u podređenom položaju, ovo do sada nije ni B od Barse.
e ba dobro te je... mani suhve...ide u drugom...ko bog..

uhhh vela a nije zeljko dobro je :lol:
ReKni mu....sta se rasirio, dosta sto je moderator....eno mu Zeljine i PL teme :mrgreen:

Al fakat, zasad bolje stoji Sociedad :oops:
Charuga
Globalni moderator

#50175 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Petnaest minuta poslije ... i dalje bez udarca u ili prema okviru gola.
Post Reply