SDP

Leverage

#50126 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Kantonalni odbor SDP-a Tuzla zeli sa SDA i PDA. Nije valjda Bijedic sam = odbor.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /190121134
Dopustit ćeš da ja znam malo bolje šta pojedini ljudi koji tu sjede misle o tome. Tvoja jedina informacija je taj link.

Bijedić je odigrao all-in sa ne baš najboljim kartama jer zna da mu se odavno sprema noga. Sad je ovo rat između njega i njegovih ahbaba sa jedne i nekih drugih s druge strane. U ovom momentu ne smijem biti direktniji.

Kako sam rekao prije neki dan, očekuj rat.
Last edited by Leverage on 21/01/2019 21:01, edited 1 time in total.
Leverage

#50127 Re: SDP

Post by Leverage »

shbc wrote: Sarajevo se ne bi slozilo s tobom. A nece ni ostatak na slijedecim izborima. Zivi bili pa vidjeli.
Sarajevski asfalt se ne bi složio sa mnom. Nigdje drugo NS nije bila prva stranka. Teško da će ikad i biti.
megaman4

#50128 Re: SDP

Post by megaman4 »

Control panel wrote:Niksicu izbaci bijedica iz SDP-a, raspusti tuzlanski KO ili stavi kljuc u bravu SDP-a, i objavi kad je dzenaza.
To ce mu i biti, s obzirom koji diletanti sjede u SDP-u. :-)

Sve sto im je rah. Durakovic govorio, na kraju se pokazalo tacnim.
Kikibombona

#50129 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:
Kikibombona wrote: Kantonalni odbor SDP-a Tuzla zeli sa SDA i PDA. Nije valjda Bijedic sam = odbor.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /190121134
Dopustit ćeš da ja znam malo bolje šta pojedini ljudi koji tu sjede misle o tome. Tvoja jedina informacija je taj link.

Bijedić je odigrao all-in sa ne baš najboljim kartama jer zna da mu se odavno sprema noga. Sad je ovo rat između njega i njegovih ahbaba sa jedne i nekih drugih s druge strane. U ovom momentu ne smijem biti direktniji.

Kako sam rekao prije neki dan, očekuj rat.
A na cijoj strani je 10 izabranih vijecnika, to je kljucno pitanje?
studiorum_tuzlaensis

#50130 Re: SDP

Post by studiorum_tuzlaensis »

Za sve ovo što se dešava sa SDP-om po ko zna koji put, glavni i odgovorni su u centrali.

Tako ti je kad na čelo kantonalnih odbora koji trebaju da nose stranku, ti postaviš stare lopine sa toliko oraha u džepu da im ispadaju kroz nogavice.

Proradili deponovani i sakriveni dokumenti u ladicama Tužilaštva, i usraše se.

Jedina nada mi je ovaj Hadžikadić, sa potpuno novim kadrovima koje neće biti strah SDA Tužilaštva. Općinski izbori će biti test.

A SDP, stranka ničega, stranka bez kompasa, programa i plana, a uskoro i bez kadra uopće će na sljedećim izborima u TK u bunar opozicije. Ovaj put tamo će ostati jako dugo, s obzirom da im glasačka baza yugoidiota i penzionera izumire.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 21/01/2019 21:05, edited 1 time in total.
meme_machine

#50131 Re: SDP

Post by meme_machine »

A sto koalicija i sa SDA i sa PDA? To je daleko vise nego sto treba za vecinu
shbc

#50132 Re: SDP

Post by shbc »

meme_machine wrote:A sto koalicija i sa SDA i sa PDA? To je daleko vise nego sto treba za vecinu
Al bas... Nevidjeni glupani. Da su bar samo PDA izabrali. Tako bi vjerovatno izgubili dosta u Tuzli, ali bi zadrzali u ostatku drzave gdje ljude boli briga za PDA. Ovako gube i u Tuzli i u drzavi.
statixx

#50133 Re: SDP

Post by statixx »

Zbog vertikale... :D
Leverage

#50134 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: A na cijoj strani je 10 izabranih vijecnika, to je kljucno pitanje?
Zastupnika.

To nije ključno pitanje jer je trta gujica. Većina njih bi se sad potpisala da nisu zastupnici uopšte.

Dvije su varijante, ispoštovati vlastitu glasačku bazu ili zastupati Bijedićeve interese za vlastitu korist.

Da je SDP isto što i SDA dileme ne bi bilo od samog početka, zar ne?
zbiljovski

#50135 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Sutra SDP zasjeda u Sarajevu, pretpostavljam da će biti burno. . .
Kikibombona

#50136 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Zastupnika.

To nije ključno pitanje jer je trta gujica. Većina njih bi se sad potpisala da nisu zastupnici uopšte.

Dvije su varijante, ispoštovati vlastitu glasačku bazu ili zastupati Bijedićeve interese za vlastitu korist.

Da je SDP isto što i SDA dileme ne bi bilo od samog početka, zar ne?
Zastupnika, lapsus.

Ne vjerujem da se tu radi samo o Bijedicu. Ti znas bolje ali zvuci nelogicno da jedan covjek diktira procese - pa nije Fidel Kastro.

Vrh SDP-a pregovara sa SDA. To je danas rekao Irfan Cengic. Otvoreno je rekao da je SDP podijeljen, da mnogi zele u vlast sa SDA. Nije Bijedic hazarder da se sam zaleti.

A rekao sam da su isti kada je u pitanju kriminal, korupcija i mito. Jedni i drugi su tesko ostetili sve aspekte drustvenog zivota. SDA je naravno daleko veci krivac, taman toliko koliko su imali vise vlasti.

Neko je dobro rekao: razlika izmedju SDA i SDP je sto jedni idu na dzumu a drugi ne.

I sada ss pokazalo da ih medjusobno privlaci zelja za vlascu, tj. pohlepa i kriminalne ambicije.

Misljenja sam da SDP ne moze donijeti nikakve pozitivne promjene za BH drustvo te se nadam da ce uci u koaliciju sa SDA i tako propasti vec na narednim izborima. Ili ce opstati kao mala stranka uhljeba, konkubina SDA.

Jedino negativno u tome sto ce ovaj narod patiti jos neko vrijeme, ali jbg, tako nam je... I steta sto ce Niksic, Bijedic i ostali SDP kriminalci kupiti amnestiju od SDA tuzilastva.
palermo

#50137 Re: SDP

Post by palermo »

Ček, ček.....sarajevski SDP uđe u vlast sa otpatcima SDA to je progres, kad tuzlanski SDP hoće isto sa otpatcima SDA onda je to kriminal i krah SDP-a......

i onda mi kažu nema sarajevocentričnosti.....
Opetja033

#50138 Re: SDP

Post by Opetja033 »

palermo wrote:Ček, ček.....sarajevski SDP uđe u vlast sa otpatcima SDA to je progres, kad tuzlanski SDP hoće isto sa otpatcima SDA onda je to kriminal i krah SDP-a......

Ti fakat poredis NiP i PDA?
palermo

#50139 Re: SDP

Post by palermo »

Opetja033 wrote:
palermo wrote:Ček, ček.....sarajevski SDP uđe u vlast sa otpatcima SDA to je progres, kad tuzlanski SDP hoće isto sa otpatcima SDA onda je to kriminal i krah SDP-a......

Pa ja nisam gatao ko je bolji i pošteniji.....

al geneza njihovog nastanka je potpuno ista.....
shbc

#50140 Re: SDP

Post by shbc »

Tuzlanski hoce i sa SDA
palermo

#50141 Re: SDP

Post by palermo »

shbc wrote:

Tuzlanski hoce i sa SDA
pa....i ovi su htjeli sa Fahrom.....nećeš zar reći da je Fahro bolji....
Control panel

#50142 Re: SDP

Post by Control panel »

Cim se pocne razgovarati o pozicijama u SDPu govna isplivaju na povrsinu.
Opetja033

#50143 Re: SDP

Post by Opetja033 »

palermo wrote:
Opetja033 wrote:

Pa ja nisam gatao ko je bolji i pošteniji.....

al geneza njihovog nastanka je potpuno ista.....
PA niko nije osuđivao SDP jer su usli u koaliciji sa strankom koja je nastala iz SDA nego ih napadaju sto je u pitanju PDA.
Spinujes, svjesno ili nesvjesno.
shbc

#50144 Re: SDP

Post by shbc »

palermo wrote:
shbc wrote:

Tuzlanski hoce i sa SDA
pa....i ovi su htjeli sa Fahrom.....nećeš zar reći da je Fahro bolji....
Sve je bolje od SDA. I svaka koalicija koja njih izbacuje iz vlasti je korak blize unistavanju tog kancera.
Leverage

#50145 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Zastupnika, lapsus.

Ne vjerujem da se tu radi samo o Bijedicu. Ti znas bolje ali zvuci nelogicno da jedan covjek diktira procese - pa nije Fidel Kastro.

Vrh SDP-a pregovara sa SDA. To je danas rekao Irfan Cengic. Otvoreno je rekao da je SDP podijeljen, da mnogi zele u vlast sa SDA. Nije Bijedic hazarder da se sam zaleti.

A rekao sam da su isti kada je u pitanju kriminal, korupcija i mito. Jedni i drugi su tesko ostetili sve aspekte drustvenog zivota. SDA je naravno daleko veci krivac, taman toliko koliko su imali vise vlasti.

Neko je dobro rekao: razlika izmedju SDA i SDP je sto jedni idu na dzumu a drugi ne.

I sada ss pokazalo da ih medjusobno privlaci zelja za vlascu, tj. pohlepa i kriminalne ambicije.

Misljenja sam da SDP ne moze donijeti nikakve pozitivne promjene za BH drustvo te se nadam da ce uci u koaliciju sa SDA i tako propasti vec na narednim izborima. Ili ce opstati kao mala stranka uhljeba, konkubina SDA.

Jedino negativno u tome sto ce ovaj narod patiti jos neko vrijeme, ali jbg, tako nam je... I steta sto ce Niksic, Bijedic i ostali SDP kriminalci kupiti amnestiju od SDA tuzilastva.
Naravno da nije sam, ja ne tvrdim da je sam nego da je u manjini. Da je sam ne bi se nikad usudio da pomisli na ovo.

Ono što želim reći je da neki od onih koji su mu večeras dali podršku da pregovara sa SDA i PDA zapravo žele da ga diskredituju i da ga se riješe, to znam 100%, to i on zna samo što sad ne smije da zucne. Mislim da nije loš fol, makar je donekle rizičan.

I ja otvoreno tvrdim da je SDP podijeljen oko ovoga, ali samo u rukovodećim strukturama. Obični članovi i glasači SDP-a u 95% slučajeva nemaju nikakvu dilemu da se sa SDA/PDA ne treba ići ni u kakav dogovor. A to nisu glasači SDA, vrlo je loše kad ih se ne sluša, zadnji put je počelo da se dimi iz zgrada.

To smo već elaborirali i složit ćemo se da se ne slažemo. Vrijeme će pokazati da li će to biti tako ili ne.
Leverage

#50146 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote: pa....i ovi su htjeli sa Fahrom.....nećeš zar reći da je Fahro bolji....
Fahro nema direktorsku motorizovanu brigadu koja blokira rad i razvoj svakog preduzeća u TK. Ti ljudi se moraju maknuti, a to je moguće samo ako se ne ide u vlast sa SDA ili PDA.
palermo

#50147 Re: SDP

Post by palermo »

Opetja033 wrote:
PA niko nije osuđivao SDP jer su usli u koaliciji sa strankom koja je nastala iz SDA nego ih napadaju sto je u pitanju PDA.
i glasao sam za SDA ali.....

Samo ukazujem na različite kriterije......a različiti kriteriji dolaze od sad već vidljive sarajevocentričnosti...
Leverage

#50148 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote:
Opetja033 wrote:
i glasao sam za SDA ali.....

Samo ukazujem na različite kriterije......a različiti kriteriji dolaze od sad već vidljive sarajevocentričnosti...
Čovjek ti je objasnio o čemu se radi.

PDA i NiP nisu isti po jednoj vrlo bitnoj stvari. PDA je ono što je u najvećoj mjeri vladalo TK-om u protekle dvije decenije.

Ako mogu tako da se izrazim, na području TK PDA je više SDA nego SDA.
drug_profi

#50149 Re: SDP

Post by drug_profi »

Leverage wrote:
Kikibombona wrote: Nasa stranka ce preuzeti veliki broj glasova od SDP- i DF-a. Ostatak ce pokupiti Hadzikadic.

Tebi se lijepo govorilo da je SDP slicno sto i SDA, ali nisi htio slusati. Zato ce sada tvoj glas biti sjedinjen sa Izetbegovicem i Kukicem. I meni je veoma drago zbog toga. Taman ste jedni za druge.
To nije stranka ljevice. Nije ni Hadžikadić. Meni je drago da si se ti izjasnio da priželjkuješ desničarske i centrističke parlamente u 100%-tnom kapacitetu. To govori mnogo o tebi.

Ja ti i dalje kažem da nije, a to ćeš vidjeti u narednih nekoliko mjeseci. Moj glas ne vrijedi puno u glasačkoj kutiji, ali će zbog njega da gori. I zbog mnogih drugih.

Da sam Nikšić ili Bijedić nikad ne bih uzeo taj glas od kojeg će me glava zabolit'.
Mislim da si u zabludi da je SDP nesto vise lijevo od NS. SDP je odavno odvojen od realnosti i borbe za radnicka prava.
Mislim zar nije ocigledno do sada postalo?
Leverage

#50150 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi wrote: Mislim da si u zabludi da je SDP nesto vise lijevo od NS. SDP je odavno odvojen od realnosti i borbe za radnicka prava.
Mislim zar nije ocigledno do sada postalo?
Ako gledamo Nikšića i Bijedića onda si u pravu.

Ali ja gledam glasačku bazu, a ne Nikšića i Bijedića. Ljudi koji glasaju za SDP očekuju od SDP-a to. I SDP to treba da radi. Niko ne voli kad se dimi.
Post Reply