BHTelecom All About
Moderator: Benq
- diablobih
#50126 Re: BHTelecom All About
Ne mogu nikako traziti, jer je arena otkupila prava za bih ligu. BH telecom zasigurno moze isto platiti i uzeti, to sto nece, je druga stvar.
-
arelinho
#50127 Re: BHTelecom All About
Pa ne mogu tražiti jer BH telekom nije vlasnik Arena. Arena kada kupi prava za utakmice koje rade onda oni rade sa tim utakmicama šta hoće i kako hoće.REDDEVILS wrote:Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#50128 Re: BHTelecom All About
Ma evo razmotava se polako, izgleda ukida se SK za BiH. Al` boli @Rugafeta, uveo im TM USK!arelinho wrote:Pa ne mogu tražiti jer BH telekom nije vlasnik Arena. Arena kada kupi prava za utakmice koje rade onda oni rade sa tim utakmicama šta hoće i kako hoće.REDDEVILS wrote:Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku
-
arelinho
#50129 Re: BHTelecom All About
Potpuno netačno. Napisao je o tome lijevi portal, a i da je neko drugi napisao to se neće desiti.Pitar sa Kariba wrote:Ma evo razmotava se polako, izgleda ukida se SK za BiH. Al` boli @Rugafeta, uveo im TM USK!arelinho wrote:Pa ne mogu tražiti jer BH telekom nije vlasnik Arena. Arena kada kupi prava za utakmice koje rade onda oni rade sa tim utakmicama šta hoće i kako hoće.REDDEVILS wrote:Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku
- Benq
#50130 Re: BHTelecom All About
kad bi se Aco Kabanica pitao , vjerovatno bi se i ukinulo , ali ne pita se.. Mtel je dobio SK sto znaci da mogu svi ako hoce , a provjereno znam da od ukidanja SK nema nista.Pitar sa Kariba wrote: Ma evo razmotava se polako, izgleda ukida se SK za BiH. Al` boli @Rugafeta, uveo im TM USK!
- agent_zero
#50131 Re: BHTelecom All About
Zašto bht i logosoft ne ponude isto za manje love ili bolje za istu lovu, zašto se jača konkurencija, a umjesto jačanja vlastite ponude, kuknjava opšta?
Kakva je to nesposobnost i bht i logosofta?
Kakva je to nesposobnost i bht i logosofta?
- REDDEVILS
#50132 Re: BHTelecom All About
Hvala na odgovoruarelinho wrote:Pa ne mogu tražiti jer BH telekom nije vlasnik Arena. Arena kada kupi prava za utakmice koje rade onda oni rade sa tim utakmicama šta hoće i kako hoće.REDDEVILS wrote:Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku
- Rugafet
#50133 Re: BHTelecom All About
Ma nije stvar samo u sk (mada je to najbolnija točka ) Eto nabroj mi popularne kanale koji su ubačeni u zadnje vrijeme. Koji god se kanal plaća odmah je problem. Nećeš mi valjda reći da je svaki po posebnoj cijeni za telecom, a po extra cijeni za telemach?MOSALJOZE wrote:Pa cijena mora biti svima jednaka,nije tu stvar u razlici.Rugafet wrote: Pa neka plate za svoje korisnike i ako je cijena malo viša. Kad mogu imat tolike platurde onda pare nisu problem a kad treba iskesirat za kanale kuknjava je nevidjena.
Jedino što je mjerodavno u ovom trenutku to je stanje na terenu a ono nije ni ni malo dobro za telecom. M sa druge strane ovako možemo filozofirat do prekosutra.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#50134 Re: BHTelecom All About
Ali nije fol u poslovanju samo ubaciti SK. Jbg BHT je za Telemach firma. Nazalost TM lovi u mutnom i moze im se, trenutno to odgovara i korisnicima. Meni su od ulice napravili naselje "treceg svijeta" kablovima koji vise, nekakvim metalnim stubovima koji su vezani za komsijske ograde ostatcima onih istih kablova. Fakat, kome se zaliti na to?
Kod nas je uvijek to dublje od onoga sta se pise. Koliko TM drzi trzista u RS? Ima li se to gdje pogledati?
Last edited by Pitar sa Kariba on 07/04/2017 11:03, edited 1 time in total.
- zateznistub
#50135 Re: BHTelecom All About
Koji crni odgovor? Lično me ne zanimaju sportski kanali ali potez koji je tm uradio je vrijedan pohvale. Tek kad se menadžment BHT-a komplet izmjeni more bit nesto i bude. Dok to rade debili sa SDA predznakom nema ništa. Srozali su firmu na dno
- diablobih
#50136 Re: BHTelecom All About
Nazovi RAK mozda...Pitar sa Kariba wrote:Ali nije fol u poslovanju samo ubaciti SK. Jbg BHT je za Telemach firma. Nazalost TM lovi u mutnom i moze im se, trenutno to odgovara i korisnicima. Meni su od ulice napravili naselje "treceg svijeta" kablovima koji vise, nekakvim metalnim stubovima koji su vezani za komsijske ograde ostatcima onih istih kablova. Fakat, kome se zaliti na to?Kod nas je uvijek to dublje od onoga sta se pise. Koliko TM drzi trzista u RS? Ima li se to gdje pogledati?
- joske
#50137 Re: BHTelecom All About
http://www.mtel.ba/single-article/3898 evo Mtel dobio SK zvanicno
Svi postojeći korisnici sa osnovnim IPTV paketom mogu uživati u svim Arena Sport i šest Sport Klub kanala bez dodatne nadoknade sad i BHt moze isto ovako sa cjenama ako ikad bude SK u ponudi
Svi postojeći korisnici sa osnovnim IPTV paketom mogu uživati u svim Arena Sport i šest Sport Klub kanala bez dodatne nadoknade sad i BHt moze isto ovako sa cjenama ako ikad bude SK u ponudi
- ElRe
#50138 Re: BHTelecom All About
Od ukidanja SK za trziste BiH, nema nista. Sve ostaje kao i do sada.Pitar sa Kariba wrote:Ma evo razmotava se polako, izgleda ukida se SK za BiH. Al` boli @Rugafeta, uveo im TM USK!arelinho wrote:Pa ne mogu tražiti jer BH telekom nije vlasnik Arena. Arena kada kupi prava za utakmice koje rade onda oni rade sa tim utakmicama šta hoće i kako hoće.REDDEVILS wrote:Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku
- skafiskafsnjak
#50139 Re: BHTelecom All About
Mene nakon 2 godine zovu i pitaju zasto sam otkazao usluge...svasta....
- irac300
#50140 Re: BHTelecom All About
Iako sam politički vakcinisan, mislim da ovo ima veze sa politikom, a ne nesposobnošću BH Telecoma. Da smo država k'o što nismo, Telemach bi davno bio sankcionisan zbog ovog monopola.zateznistub wrote:Koji crni odgovor? Lično me ne zanimaju sportski kanali ali potez koji je tm uradio je vrijedan pohvale. Tek kad se menadžment BHT-a komplet izmjeni more bit nesto i bude. Dok to rade debili sa SDA predznakom nema ništa. Srozali su firmu na dno
- diablobih
#50141 Re: BHTelecom All About
Evo ne drzi monopol telemach nad ostalim kanalima, zasto druge kanale ne uvedu?irac300 wrote:Iako sam politički vakcinisan, mislim da ovo ima veze sa politikom, a ne nesposobnošću BH Telecoma. Da smo država k'o što nismo, Telemach bi davno bio sankcionisan zbog ovog monopola.zateznistub wrote:Koji crni odgovor? Lično me ne zanimaju sportski kanali ali potez koji je tm uradio je vrijedan pohvale. Tek kad se menadžment BHT-a komplet izmjeni more bit nesto i bude. Dok to rade debili sa SDA predznakom nema ništa. Srozali su firmu na dno
- Maharadza
#50142 Re: BHTelecom All About
Pitar sa Kariba wrote:Ali nije fol u poslovanju samo ubaciti SK. Jbg BHT je za Telemach firma. Nazalost TM lovi u mutnom i moze im se, trenutno to odgovara i korisnicima. Meni su od ulice napravili naselje "treceg svijeta" kablovima koji vise, nekakvim metalnim stubovima koji su vezani za komsijske ograde ostatcima onih istih kablova. Fakat, kome se zaliti na to?Kod nas je uvijek to dublje od onoga sta se pise. Koliko TM drzi trzista u RS? Ima li se to gdje pogledati?
http://m.avaz.ba/clanak/280917/petreus- ... estitorimaDanas ne postoji transparentan sistem u cijeloj zemlji za instaliranje optičkog kabla na javnu infrastrukturu kao što su električni stubovi koji su u vlasništvu elektropreduzeća, ili kanali. Korištenje takve infrastrukture za postavljanje optičkog kabla uobičajena je praksa u razvijenim zemljama, jer je to najefikasniji način da se osigura visokokvalitetna usluga građanima i privredi.
Donošenje seta zakona, propisa te uspostavljanje agencija koje imaju iskustva u tranziciji iz trenutne “crne rupe” u kojima se nalaze propisi o telekomunikacijama, u adekvatno reguliran sistem po uzoru na EU, treba se dogoditi što je prije moguće. U međuvremenu, sadašnji sistem pogoduje diskriminatornim praksama usmjerenim protiv investitora kao što je KKR i u nekim slučajevima korupciji. Ona područja BiH koja srede sistem dobit će više ulaganja.
Fer ugovor
Nedavno je „Telemach“ finalizirao ugovor s „Elektroprivredom“ Mostar kojim će plaćati najam za korištenje njihovih stubova, pokazujući tako relativnu atraktivnost digitalizacije u tom dijelu BiH. Mi nudimo slične, dugoročne, fer ugovore diljem zemlje, a isto tako pokušavamo sarađivati s općinama u pogledu korištenja infrastrukture. Na sve operatere trebali bi se primjenjivati isti standardi
- irac300
#50143 Re: BHTelecom All About
O tome se već da polemisati. Da se ne ponavljam, ali već par puta sam ovdje pisao zašto ne uvedu ponovo Viasat paket kanala.diablobih wrote:Evo ne drzi monopol telemach nad ostalim kanalima, zasto druge kanale ne uvedu?irac300 wrote:Iako sam politički vakcinisan, mislim da ovo ima veze sa politikom, a ne nesposobnošću BH Telecoma. Da smo država k'o što nismo, Telemach bi davno bio sankcionisan zbog ovog monopola.zateznistub wrote:Koji crni odgovor? Lično me ne zanimaju sportski kanali ali potez koji je tm uradio je vrijedan pohvale. Tek kad se menadžment BHT-a komplet izmjeni more bit nesto i bude. Dok to rade debili sa SDA predznakom nema ništa. Srozali su firmu na dno
- zateznistub
#50144 Re: BHTelecom All About
Slažem se da ima i politike. Pored toga, u menadžmentu firme sjede ljudi koji su ili nesposobni (čitaj stranački spoaobni) ili potkupljeni od konkurencije, što me ne bi mnogo iznenadilo da se jednom pokaže kao istinito..irac300 wrote:Iako sam politički vakcinisan, mislim da ovo ima veze sa politikom, a ne nesposobnošću BH Telecoma. Da smo država k'o što nismo, Telemach bi davno bio sankcionisan zbog ovog monopola.zateznistub wrote:Koji crni odgovor? Lično me ne zanimaju sportski kanali ali potez koji je tm uradio je vrijedan pohvale. Tek kad se menadžment BHT-a komplet izmjeni more bit nesto i bude. Dok to rade debili sa SDA predznakom nema ništa. Srozali su firmu na dno
- diablobih
#50145 Re: BHTelecom All About
Nigdje nema konkretnog dokaza da im ne daju SK, pa evo, siguran sam da imaju sada milion posto sansu da uzmu SK, ali nece htjeti, jer ne zele da daju pare. Treba shvatiti, da ljudi vise se vole zaliti narodu, nego platiti kao sto svi ostali placaju.
- irac300
#50146 Re: BHTelecom All About
Nikakve logike nema da BH Telecom ne bi kupio SK kanale po normalnoj tržišnoj cijeni. Ne mogu da nađem link, članak kada su prihvatili i po skupljoj cijeni da kupe, a ovi se opet ušutili. Nisam branioc Telecoma, ima i on svojih mana, ali ne volim ni ovu smrdljivu politiku sa istoka. Treba stvarno slijepac biti pa ne vidjeti da je ovo izmedju Telemacha i Mtela dogovoreno u Beogradu.diablobih wrote:Nigdje nema konkretnog dokaza da im ne daju SK, pa evo, siguran sam da imaju sada milion posto sansu da uzmu SK, ali nece htjeti, jer ne zele da daju pare. Treba shvatiti, da ljudi vise se vole zaliti narodu, nego platiti kao sto svi ostali placaju.
- zateznistub
#50147 Re: BHTelecom All About
A imas li ti konkretan dokaz da ne žele platiti, ili samo onako šupljiras iz posta u post?diablobih wrote:Nigdje nema konkretnog dokaza da im ne daju SK, pa evo, siguran sam da imaju sada milion posto sansu da uzmu SK, ali nece htjeti, jer ne zele da daju pare. Treba shvatiti, da ljudi vise se vole zaliti narodu, nego platiti kao sto svi ostali placaju.
- diablobih
#50148 Re: BHTelecom All About
Sto se mene tice, mogli su dogovoriti i u japanu, drago mi je sto imam sve sportske kanale.
@zateznistub, pa ako ne zele platiti ove ostale kanale, kao viasat, h2 itd itd. Onda ne vidim logiku da bi zeljeli platiti SK
@zateznistub, pa ako ne zele platiti ove ostale kanale, kao viasat, h2 itd itd. Onda ne vidim logiku da bi zeljeli platiti SK
- irac300
#50149 Re: BHTelecom All About
Pa OK, ti tako razmišljaš, tebi dobro, komšiji nek' crkne krava. Ja bih bio sretniji da smo normalna država i da svi korisnici kablovskih i IPTV usluga imaju sve kanale, pa da sami biraju gdje im bolje, a ne ovako monopolistički.diablobih wrote:Sto se mene tice, mogli su dogovoriti i u japanu, drago mi je sto imam sve sportske kanale.
- skafiskafsnjak
#50150 Re: BHTelecom All About
Pa u normalnoj drzavi je tako. Konkurencija... pa gradjani na kraju dobiju vise za istu cijenu ili plate manje ...irac300 wrote:Pa OK, ti tako razmišljaš, tebi dobro, komšiji nek' crkne krava. Ja bih bio sretniji da smo normalna država i da svi korisnici kablovskih i IPTV usluga imaju sve kanale, pa da sami biraju gdje im bolje, a ne ovako monopolistički.diablobih wrote:Sto se mene tice, mogli su dogovoriti i u japanu, drago mi je sto imam sve sportske kanale.
A jbg sta je telecom godinama sa internetom radio, sad ce ovi sa kanalima...