FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#50126 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Mogu biti među prva 4 na kraju sezone ... 8-)
p206

#50127 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

nek po Lionel Messiju nazovu glavnu ulicu, stadion i na kraju citav grad.,i to je malo.

nikad ga ne mogu platiti koliko im je radosti i novca donio u Barcelonu
a ovim milionerima sto su danas igrali ebem sve nesposobno
tufahija12345

#50128 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Fakat su navijaci barcelone najrazmazeniji na svijetu. Zasto psovke igracima sredinom novembra kad zaostajemo samo jedan bod za prvim i osim el klasika zavrsenim svim najtezim protivnicima. Ovakvih rezultata je uvijek bilo i uvijek ce biti. Ne razumijem.
Vertig0

#50129 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

p206 wrote:nek po Lionel Messiju nazovu glavnu ulicu, stadion i na kraju citav grad.,i to je malo.

nikad ga ne mogu platiti koliko im je radosti i novca donio u Barcelonu
a ovim milionerima sto su danas igrali ebem sve nesposobno
Dobro znali su oni bez lea dobiti i real u gostima :)
Nije danas toliko lose bilo al jbg
Distortion

#50130 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nisam gledao utakmicu al vidim da se spominju neke greske sudija. Ofsajdi i golovi?

Ako nisu mogli dobit Malagu s igracem vise 20 minuta onda...

Razumijem da teze ide kad nema Messija i Suareza, naravno i Inieste ali nije izgovor. Ima igraca koji moraju dati vise i preuzeti vise odgovornosti jer su mnogo placeni...

Razumijem i da se desavaju ovakvi kiksevi ali ovako se ne brani titula.
p206

#50131 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

tufahija12345 wrote:Fakat su navijaci barcelone najrazmazeniji na svijetu. Zasto psovke igracima sredinom novembra kad zaostajemo samo jedan bod za prvim i osim el klasika zavrsenim svim najtezim protivnicima. Ovakvih rezultata je uvijek bilo i uvijek ce biti. Ne razumijem.
Psovke zato što se kriju iza Messijeve genijalnosti i ne preuzimaju odgovornosti koliko bi trebalo.
I Realu ponekad lošije ide jer Ronaldo nekad padne u formi, ali zato ima uvijek neko ko povuče više Bale, Benzema, Modrić, Marcelo.
Ako kiksaju u sljedećem kolu mogu se poselamiti sa titulom, da ne govorim da u el classicu moraju dobiti.
tufahija12345

#50132 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

p206 wrote:
tufahija12345 wrote:Fakat su navijaci barcelone najrazmazeniji na svijetu. Zasto psovke igracima sredinom novembra kad zaostajemo samo jedan bod za prvim i osim el klasika zavrsenim svim najtezim protivnicima. Ovakvih rezultata je uvijek bilo i uvijek ce biti. Ne razumijem.
Psovke zato što se kriju iza Messijeve genijalnosti i ne preuzimaju odgovornosti koliko bi trebalo.
I Realu ponekad lošije ide jer Ronaldo nekad padne u formi, ali zato ima uvijek neko ko povuče više Bale, Benzema, Modrić, Marcelo.
Ako kiksaju u sljedećem kolu mogu se poselamiti sa titulom, da ne govorim da u el classicu moraju dobiti.
Nemoj me pogresno shvatit, al zbog tih zakljucaka imam osjecaj da ne pratis spansku ligu.
LSD

#50133 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Gerard Piqué: "Ovo je jedna od onih utakmica gdje lopta jednostavno neće ući u gol. Moramo pobjeđivati i zabijati od početka utakmice, ne bismo trebali u zadnjim minutama tražiti pobjednički gol. Trebamo nastaviti dalje bez obzira na trenutnu situaciju."
Sergio Busquets: "Željeli smo pobijediti, ali lopta jednostavno nije htjela ući u gol. Pokušali smo tisuću i jedan put, no jednostavno nam je trebalo malo više sreće. Odsutnost Lea i Luisa nam ne trebaju biti nikakve izlike za današnji rezultat."
Jah, a zašto lopta nece u gol, to nisu pojasnili javnosti, da se ne bi zamjerali saigracima....a nece zato što je u napadu neki Paco (covjek koji je formalno na terenu, a zapravo nije :lol: ), lijeni turčin ili onaj Gomes koji ne zna zabiti ni sa 5 metara :lol: :facepalm: vec pogađa precku....i onda se pitaju što lopta nece u gol - nema Suareza i Messija :!: eto što nece.
skenderija04

#50134 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vec sedam bodova prosutih kuci. od 18.Mnogo.

Iniesta. To je Barsa i to fali. Ovo ostalo je za neki drugi fudbal. Nema kreacije, previse okomito, niko da stane i razmisli dvije skunde. Ali sta je tu je.,sad je tako pa dokle doguraju.
studeni76

#50135 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

Jbg -4 i sad gostuju San Sebastijanu. Znaci nije publika razmazena vec samo ocekuje da ekipa od milijardu moze da pobijedi Malagu i Alavesa kuci. Puno se kriju iza Messija, trebali bi svi ostali da daju dio plate Messiju koliko ih spasava
tufahija12345

#50136 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Sve ispod 10 razlike je u novembru sasvim OK.
Tomahawk11
Globalni moderator

#50137 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Jes vala, bas bi trebali da daju po dio plate.
Bar dio poreza da pokrije....sta ce kad je na minimalcu.
Nigdje veze.
skenderija04

#50138 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nije ni do Messija. Moj utisak je da je Barsa na mjestu i bodovima koje zasluzuje. Niti jedan vise. I da uzmes u obzir sve "olaksavajuce okolnosti" opet se sve svede na isto. Nije ovo novi tim, kostur je tu vec dugo, ali za sada nisam vidio tu duzinu klupe o kojoj se pricalo u avgustu. Problem je i to veliki, ako se rotiraju 5 igraca u jednoj utakmici, bodovi vise i protiv Alavesa. Ne govorim o igri, neko ovo voli neko ne, tako se igra i tacka. Problem je sto svako sad dolazi u Barcelonu da uzme bod(ove)..
LSD

#50139 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Da je ušla bar jedna u gol, za onih onih prvih 20-30 minuta- do kraja bi pukla petarda....ali ne znaju zabiti i zato su ostavili Malagu sa 10-ericom ispred svog gola kojima je odgovarao bod....u suprotnom bi se morali otvoriti i nešto pokušati.
Nema to veze sa izostankom Messija, koliko sa Suarezom :!: danas je falio taj golgeter koji ce zabiti bar jedan gol iz svih onih šansi, a to Paco nije.
Ne može Pique igrati zadnjih pola sata centarfora, to je neozbiljno za klub kakav je Barca.
AmiĐa_Idriz

#50140 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Naletih na podatak da Alcacer nije dotakao loptu između 10 i 41 minute :-) jel moguće to :-)
tufahija12345

#50141 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Mozete reci da sam vjeciti optimista i da uvijek kontriram, ali mene je samo iskustvo pracenja Barcelone drugacije naucilo.

Slazem se sa skenderijom da je povreda Inieste najvise pogodila tim. Taj covjek nesto posebno. Kada smo prosle godine razbili Reala bez Messija poceo sam se pitat ko je vise neophodan Barceloni i ko vise čini ono sto je zaista Barcelona: Iniesta i Buskec ili Messi. Nemam odgovor, a mozda ga nikad necu ni imati. No nije to bitno.

Ja ne pristajem na neke apokaliptične zakljucke sto se trenutne situacije tice. Postoji mnogo razloga za to.
Na forumu je pokrenuto više pitanja pa cu povadit par citata od vas koji su mi zapeli za oko.

"Psovke zato što se kriju iza Messijeve genijalnosti i ne preuzimaju odgovornosti koliko bi trebalo.
Ako kiksaju u sljedećem kolu mogu se poselamiti sa titulom, da ne govorim da u el classicu moraju dobiti."
-Razumijem utisak jer je messi okreno zadnju utakmicu sa Seviljom ali za taj preokret je bio izuzetno vazan i Denis Suarez. Velike zasluge mu pripadaju za tu pobjedu. Samo ne razumijem kako si Reala pronašao kao argument. Pa ni u Madridu se ne sjecaju kad su zadnji put bili prvaci španije. Real M. nije primjer ni za šta što se tiće spanske lige. Oni i kad su imali niz pobjeda sa Ancelotijem (cini mi se preko 25 utakmica) završili su iza Barcelone na kraju. Real ima trenutno dobar momentum al pokazuju više slabosti nego kvaliteta.

"a nece zato što je u napadu neki Paco (covjek koji je formalno na terenu, a zapravo nije :lol: ), lijeni turčin ili onaj Gomes koji ne zna zabiti ni sa 5 metara :lol: :facepalm: vec pogađa precku....i onda se pitaju što lopta nece u gol - nema Suareza i Messija :!: eto što nece."

2Jbg -4 i sad gostuju San Sebastijanu. Znaci nije publika razmazena vec samo ocekuje da ekipa od milijardu moze da pobijedi Malagu i Alavesa kuci. Puno se kriju iza Messija"

"ali za sada nisam vidio tu duzinu klupe o kojoj se pricalo u avgustu"

Problem ove sezone nije izostanak messija pa ni inieste, nego što ne mogu nikako da uspostave kontinuitet prve ekipe. Dovedene su zamjene, skupo placene da poguraju kad nema messija, inieste ili nekog drugog ali veliki broj povreda svih igraca je primorao Enrikea da krpi tim sa tek oporavljenim a ne da forsira određenog igraca vecim brojem igraca. Lista povrijedjenih jednostavno onemogucava bilo kakvu sistemsku organizaciju tima.

Kritikovat nove igrace da su transfer promasaji po meni nimalo ne stoji. Umititi i Suarez su po meni itekako opravdali novac. Gomez je navise kritikovan al po meni uvijek kada uđe odradi dobar zadatak. Za ardu se potvdilo da ne moze igrat u veznom redu ali nije ni messi pa ne ocekujte da prodje petoricu i zabije.

-4 na tabeli je meni sasvim normalna stvar. Pogledajte zadnje dvije sezone pod Enrikeom kako se zarvijala situacija. U prvoj sezoni smo bili katastrofali u odnosu na real na pocetku, na kraju prvaci. U drugoj sezoni strašni na pocetku, a krajem sezone poslije poraza od reala umal ne izgubismo titulu. Ukratko, trenutno stanje na tabeli ama baš ništa ne ukazuje na neke promašaje sezone itd.
LSD

#50142 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

tufahija12345 wrote: -4 na tabeli je meni sasvim normalna stvar. Pogledajte zadnje dvije sezone pod Enrikeom kako se zarvijala situacija. U prvoj sezoni smo bili katastrofali u odnosu na real na pocetku, na kraju prvaci. U drugoj sezoni strašni na pocetku, a krajem sezone poslije poraza od reala umal ne izgubismo titulu. Ukratko, trenutno stanje na tabeli ama baš ništa ne ukazuje na neke promašaje sezone itd.
Za dva kola, kad ih nalupaju po ušima oba Reala (prvo Anoeta koja je Barci nabila neviđene komplekse, a zatim i Clasico) i kad se Madrid odvoji na nekih 8 bodova prednosti - ces pricati drugu pricu ;-)
skenderija04

#50143 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:Mozete reci da sam vjeciti optimista i da uvijek kontriram, ali mene je samo iskustvo pracenja Barcelone drugacije naucilo.

Problem ove sezone nije izostanak messija pa ni inieste, nego što ne mogu nikako da uspostave kontinuitet prve ekipe. Dovedene su zamjene, skupo placene da poguraju kad nema messija, inieste ili nekog drugog ali veliki broj povreda svih igraca je primorao Enrikea da krpi tim sa tek oporavljenim a ne da forsira određenog igraca vecim brojem igraca. Lista povrijedjenih jednostavno onemogucava bilo kakvu sistemsku organizaciju tima.

Kritikovat nove igrace da su transfer promasaji po meni nimalo ne stoji. Umititi i Suarez su po meni itekako opravdali novac. Gomez je navise kritikovan al po meni uvijek kada uđe odradi dobar zadatak. Za ardu se potvdilo da ne moze igrat u veznom redu ali nije ni messi pa ne ocekujte da prodje petoricu i zabije.

-4 na tabeli je meni sasvim normalna stvar. Pogledajte zadnje dvije sezone pod Enrikeom kako se zarvijala situacija. U prvoj sezoni smo bili katastrofali u odnosu na real na pocetku, na kraju prvaci. U drugoj sezoni strašni na pocetku, a krajem sezone poslije poraza od reala umal ne izgubismo titulu. Ukratko, trenutno stanje na tabeli ama baš ništa ne ukazuje na neke promašaje sezone itd.
Evo, ja samo sto se na mene odnosi.

Sve to stoji, treba dati vremena i ne kritikovati nove igrace. Slazem se. Nisam ih ni kritikovao. Ipak ti novi ( i oni "novi stari") nisu pokazali da vrijede taj novac. Na kraju, ko koliko vrijedi, to je za onaj transfermarkt. Moj utisak je da Digne, Gomes i Paco na terenu jos uvijek treba da dokazu da su bolji od Grimalda Munira i Sampera....Pa tek onda da pricamo o prvih 11 ili da zakrpe nekoga od ovih nedodirljivih. Vremena ima, cekacemo ih, Jos uvijek cekamo Ardu a Aleixa nismo ni docekali a vec ode. Volio bih da vidim nesto da bi im vjerovao. To "nesto" sto se vidi kod Umtitija i Denisa. Umtiti je pogodak.Denis je iz masine. Samo pazi jednu stvar, navijaci su strpljivi jer nemaju nikakav rezultatski pritisak. Za sada samo traze igru od tih momaka. Nisu je dobili i polako pocinje da se ne svidja. Sta ce biti, ne znamo. Tacno je da sada ne treba praviti dramu oko bodovnog zaostatka jer su ostale 2/3 lige da se odigraju. Ipak, nije lijepo saznanje da je ovo najgori start od 2004/2005. Svi mi se nadamo da ce biti bolje, da ce se igraci dozvati i sl. Ipak, svi mi znamo kada to kazemo sta ocekujemo i od koga to mozemo dobiti. Stvar prosta ko pasulj. Messi/Iniesta/Neymar/Suarez/Busquets/Pique A njih vec dugo gledamo.
LSD

#50144 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
tufahija12345 wrote:Mozete reci da sam vjeciti optimista i da uvijek kontriram, ali mene je samo iskustvo pracenja Barcelone drugacije naucilo.

Evo, ja samo sto se na mene odnosi.

Sve to stoji, treba dati vremena i ne kritikovati nove igrace. Slazem se. Nisam ih ni kritikovao. Ipak ti novi ( i oni "novi stari") nisu pokazali da vrijede taj novac. Na kraju, ko koliko vrijedi, to je za onaj transfermarkt. Moj utisak je da Digne, Gomes i Paco na terenu jos uvijek treba da dokazu da su bolji od Grimalda Munira i Sampera....Pa tek onda da pricamo o prvih 11 ili da zakrpe nekoga od ovih nedodirljivih. Vremena ima, cekacemo ih, Jos uvijek cekamo Ardu a Aleixa nismo ni docekali a vec ode. Volio bih da vidim nesto da bi im vjerovao. To "nesto" sto se vidi kod Umtitija i Denisa. Umtiti je pogodak.Denis je iz masine. Samo pazi jednu stvar, navijaci su strpljivi jer nemaju nikakav rezultatski pritisak. Za sada samo traze igru od tih momaka. Nisu je dobili i polako pocinje da se ne svidja. Sta ce biti, ne znamo. Tacno je da sada ne treba praviti dramu oko bodovnog zaostatka jer su ostale 2/3 lige da se odigraju. Ipak, nije lijepo saznanje da je ovo najgori start od 2004/2005. Svi mi se nadamo da ce biti bolje, da ce se igraci dozvati i sl. Ipak, svi mi znamo kada to kazemo sta ocekujemo i od koga to mozemo dobiti. Stvar prosta ko pasulj. Messi/Iniesta/Neymar/Suarez/Busquets/Pique A njih vec dugo gledamo.
Ta trojica Masijaca koji se naveo su bolji igraci od Dignea, Gomesa i Paca....znaci, bezveze bacene pare i još otjerani mladi talenti :facepalm: ali dobro, to je ta famozna Barcina transfer politika :mrgreen:

I Skenda brate, naleti malo češće ovdje :mrgreen: ti si boss ove teme.
tufahija12345

#50145 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:

Da me ne razumiješ pogrešno: nisam mislio da neki od ovih igrača koji su došli trebaju biti dio prvog tima već da je Enrike imao konkretan problem: povrijedi se jedan prvotimac i ocekujes da ga zamjeni neki koji je došao međutim i on se povrijedi. Sjecamo se da je Maskerano igrao beka protiv Citija. E to je problem. Poneki rezervni igraci nisu mogli uvezati par utakmica umjesto povrijeđenog prvotimca jer su se i oni povređivali.

Slažem se da je Enrike malo pretjero sa rotacijama, mogao je to i drugacije izvesti, al sad sta je tu je.
Aleix je otpao, to je sigurno. Sta se tacno desava nisam bas siguran jer je obecavao. Od arde mislim da ne treba ocekivati bas puno, jer mislim da je Enrike shvatio da on ne moze igrati u veznom redu, a znamo ko igra naprijed. No, on nece vjerovatno vrsiti pritisak na trenera nekim izjavama medijima.

Za ove prvotimce sto si ih nabrojo. Jesu nezamjenjivi, ali nisu stari pa da kukamo. Osim Inieste, ostali imaju još dosta sezona pred sobom.
Ipak, znamo iz svih liga i svih klubova, transferi su lutrija. Šta je u engleskoj transfera propalo jer im se nije svidjela londonska kiša. Ne trebamo ni mi ocekivati da svi od ovih igraca za par godina budu ko xavi, iniesta... Igraci ce odlazit i dolazit, pogresnih procjena ce uvijek biti, kako za la masiju tako i za skupoplacene. Uvijek ce biti IBrahimovica :D :D
skenderija04

#50146 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:

Da me ne razumiješ pogrešno: nisam mislio da neki od ovih igrača koji su došli trebaju biti dio prvog tima već da je Enrike imao konkretan problem: povrijedi se jedan prvotimac i ocekujes da ga zamjeni neki koji je došao međutim i on se povrijedi. Sjecamo se da je Maskerano igrao beka protiv Citija. E to je problem. Poneki rezervni igraci nisu mogli uvezati par utakmica umjesto povrijeđenog prvotimca jer su se i oni povređivali.

Slažem se da je Enrike malo pretjero sa rotacijama, mogao je to i drugacije izvesti, al sad sta je tu je.
Aleix je otpao, to je sigurno. Sta se tacno desava nisam bas siguran jer je obecavao. Od arde mislim da ne treba ocekivati bas puno, jer mislim da je Enrike shvatio da on ne moze igrati u veznom redu, a znamo ko igra naprijed. No, on nece vjerovatno vrsiti pritisak na trenera nekim izjavama medijima.

Za ove prvotimce sto si ih nabrojo. Jesu nezamjenjivi, ali nisu stari pa da kukamo. Osim Inieste, ostali imaju još dosta sezona pred sobom.
Ipak, znamo iz svih liga i svih klubova, transferi su lutrija. Šta je u engleskoj transfera propalo jer im se nije svidjela londonska kiša. Ne trebamo ni mi ocekivati da svi od ovih igraca za par godina budu ko xavi, iniesta... Igraci ce odlazit i dolazit, pogresnih procjena ce uvijek biti, kako za la masiju tako i za skupoplacene. Uvijek ce biti IBrahimovica :D :D
Ako su ih doveli, treba da igraju, to je jasno kao dan. Nije mala zavala . Problem je sto njih navijaci ne porede sa prvim timom vec sa Bartrom, Pedrom... To je njihov najveci problem. Ne gleda njih niko kroz pare. Niko nije placen 100 miliona. Ocekuje se samo da podmetnu ledja i da se ne osjeti. Problem je sto se ljudi boje i kada fali Rakitic....
skenderija04

#50147 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:[

Ta trojica Masijaca koji se naveo su bolji igraci od Dignea, Gomesa i Paca....znaci, bezveze bacene pare i još otjerani mladi talenti :facepalm: ali dobro, to je ta famozna Barcina transfer politika :mrgreen:

Bicu tu sada. Trebalo mi je i malo odmora od foruma. :D
Tito_i_Partija

#50148 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

LSD wrote: Ta trojica Masijaca koji se naveo su bolji igraci od Dignea, Gomesa i Paca....znaci, bezveze bacene pare i još otjerani mladi talenti :facepalm: ali dobro, to je ta famozna Barcina transfer politika :mrgreen:

Ja stvarno ne znam ko je uopste dos'o na ideju da se dovede Digne. Pa jos od njegovog vremena u Romi je bilo jasno da taj tip pojma o fudbalu nema. Vjerovatno isti tip koji je doveo i Mathieu-a.
skenderija04

#50149 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:
LSD wrote: Ta trojica Masijaca koji se naveo su bolji igraci od Dignea, Gomesa i Paca....znaci, bezveze bacene pare i još otjerani mladi talenti :facepalm: ali dobro, to je ta famozna Barcina transfer politika :mrgreen:

Ja stvarno ne znam ko je uopste dos'o na ideju da se dovede Digne. Pa jos od njegovog vremena u Romi je bilo jasno da taj tip pojma o fudbalu nema. Vjerovatno isti tip koji je doveo i Mathieu-a.
Arapi su Barsu uhvatili za muda. Sve je to bilo povuci potegni oko ugovora za dres (qatar) Kada se Barcelona uskurcila i trazila vise para, Arapima se to nije svidjelo :izet:
Na kraju je potpisan ugovor za ovu sezonu + Digne u paketu kao vlasnistvo PSG-a :D Zli jezici svasta pricaju :D
LSD

#50150 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Tito_i_Partija wrote:

Pa Robert je gori od Zubizarete za klasu :!: al fakat....eto, docekah da i to napišem :lol:

Zubizareta je bar dovodio neke ozbiljne igrace, jasno bilo je i promašaja (Fabregas, Alexis, Afellay, Song, Vermaelen, Mathieu, Douglas). Ali bilo je i nevjerovatnih transfer pogodaka: Mascherano, Villa, Adriano, Alba, Rakitić, Suarez, Ter Stegen, Bravo (neki od ovih navedenih su dovedeni za presmiješnu cijenu za današnje prilike u fudbalu, veliki krediti za to idu Zubiju). A covjek je bio nenormalno osporavan, pljuvan i na kraju otjeran ko pas , iako je legenda Barce.

Ovaj ublehaš Robert je doveo samo Umtitija kao pravo pojacanje :thumbup: realno, momcina je stijena ala naš Kolašinac :mrgreen: i jedno od boljih pojacanja u zadnje vrijeme...ostalo su bile sve redom fule (Turan, Vidal, Paco, Digne, Gomes) :facepalm: ...Denisa ne racunam kao njegov transfer, vec kao povratak sa posudbi.

Na to sve - odricu se talentovanih masijaca Grimaldo, Munir, Sandro, Samper :facepalm: ne daju šansu domacim momcima iz jedne od najboljih fudbalskih škola na svijetu, vec kupuju i dovode kojekakve ojebine od igraca.
Post Reply