Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znaci ako nekome crkne trulja 5x godisnje svaki put je Bihamk besplatan?
To ce taj mobilni biti besplatan?!
Svasta. Niko nije rekao da ce biti besplatan.
Fino je to neko zamislio, al´ realno, ko ce placati radnika da dezura? Kamionski program da ubaci isto mu se pise,
rijetki su spediteri koji ce vozacu reci kad pukne guma, zovi onog mobilnog i nek´ pohiti.
Unitrade i sl. bi mogli cisto iz cejfa, bez racunice, cisto marketing i probati tako nesto.
donnie_darko wrote: ↑31/01/2024 15:01
Ima li Neko iskustva sa softverskim gasenjem EGR-a?
Da li preporucujete? Je li ima kakvih negativnih nuspojava? Da li se mora i fizicki skinuti EGR ili je software-ski dovoljno?
Ja sam iskljucio EGR softverski na 1.6 tdi, jer je auto izgubilo vucu.
Mozda da je vrlo malo izgubio snage nakon iskljucivanja, i malo se povecala potrosnja koliko sam primijetio.
Neko spomenu da teze radi regeneraciju DPF, to nisam uocio
Da li preporucujete? Je li ima kakvih negativnih nuspojava? Da li se mora i fizicki skinuti EGR ili je software-ski dovoljno?
Mozda da je vrlo malo izgubio snage nakon iskljucivanja, i malo se povecala potrosnja koliko sam primijetio.
Ugasis oboje kod profesionalca, i auto bolje ide, manje trosi, ne dimi i prolazi tehnicki (ako je ispravan).
Ugasis oboje kod profesionalca, i auto bolje ide, manje trosi, ne dimi i prolazi tehnicki (ako je ispravan).
Ako već gasite, trebalo bi odmah oboje riješiti jer to ide u paketu. Znam jer sam na jednom autu to već radio, i otac je na svom pasatu prošao istu priču. Ako ugasiš samo egr imat ćeš puno veće opterećenje dpf filtera, neće se moći regeneracija raditi adekvatno i (zavisno koliko se vozi), prije ili kasnije ćeš ili bacati pare na "čišćenje" dpf-a kod raznih servisa (Nešković beskoristan, nemojte ići bezveze), ili i njega fizički ukloniti.
Naravno pitanje je vremena kad će se eko testovi detaljnije raditi, mislim da zasad od toga nema ništa jer bi haos nastao.
Ako auto planiraš duže voziti moja je preporuka ipak riješiti kako treba (zamijeniti) i neće imati problema dugo vremena uz praćenje regeneracije, sipanje boljeg goriva, načinom vožnje itd...
Ne znam evo, ugasio sam softverski EGR, poslije toga osjetno vise snage auto ima (bmw n47 motor, 133kw), potrosnja se malo povecala ali i snaga koju motor daje. Nemam check engine lampicu, motor radi mirnije - pitao sam da li da vadim fizicki EGR ili da ga blokiram fizicki jer me strah da se u buducnosti ne pojavi neki belaj
Pozdrav raja! Pitanje, da li je neko od vas radio dekarbonizaciju motora? Kontam da to uradim (nemam nikakvih problema sa autom, cisto preventivno), ali ne znam da li to fakat ima ikakvog efekta?
To si ti uzeo onu tamno-sivu što je bila na piku dugo.
Znam da je jedina ona imala onu veliku after-market navigaciju i da je bila 132kW.
Uživaj, nisi mogao bolje auto uzet za te pare vjeruj
Hvala drug! Pa vjerovatno je ta na koju ti mislis Ne znam koliko je bila na piku, ali je super ocuvan auto i stvarno sam za te pare i vise nego zadovoljan vozilicom.
To si ti uzeo onu tamno-sivu što je bila na piku dugo.
Znam da je jedina ona imala onu veliku after-market navigaciju i da je bila 132kW.
Uživaj, nisi mogao bolje auto uzet za te pare vjeruj
Hvala drug! Pa vjerovatno je ta na koju ti mislis Ne znam koliko je bila na piku, ali je super ocuvan auto i stvarno sam za te pare i vise nego zadovoljan vozilicom.
Ma bila je možda par mjeseci, sve ih ja pratim odavno hahah. Mazda je kod nas teška prodaja, kakva god da je. A ta je baš bila kao nova.
A odlična je to vozilica, kao što si se i sam uvjerio.
Romeo 80 wrote: ↑01/02/2024 22:50
Pozdrav raja! Pitanje, da li je neko od vas radio dekarbonizaciju motora? Kontam da to uradim (nemam nikakvih problema sa autom, cisto preventivno), ali ne znam da li to fakat ima ikakvog efekta?
Auto je Mazda 6, 2.2 dizel, 132kw.
Ta je euro 5, prije 200-250k nema potrebe cistiti egr i usisnu, sa novijim euro 6 je duplo ranije.
Romeo 80 wrote: ↑01/02/2024 22:50