Samo prodat po hitnom postupku dok se još ima šta spasit.ElRe wrote:Bošnjacki teferidz SDA menadzmet se jos jednom pokazao kao nesposoban, kako u vodjenju drzavom, tako i kompanijom. Porazeni su na svom terenu, ostali su bez Sport Kluba. Umjesto da idu, pregovaraju, ucjenjuju (imaju cime) oni dijele cekove bolnicama, sportistima, udruzenjima. Da se razumijemo, ne kazem da ne treba, ali to treba biti zadnje na spisku, daleko iza prioriteta poslovanja.
Vec tokom ljeta United Group uvodi jos jednu novinu koju do sada nije imao, a koju BHT ima, mada licno ne vidim neku prednost, ali hajede, telekomovci su to tako predstavljali.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- escobar__
#50101 Re: BHTelecom All About
- ElRe
#50102 Re: BHTelecom All About
To je jedino rjesenje za ovu firmu. Problem je, sto je kupca sada tesko naci, jer bi svi da ucjenjuju. HT Mostar je vec prezaljen.escobar__ wrote:
Samo prodat po hitnom postupku dok se još ima šta spasit.
Ali ovo je skola za sve, i vec bi trebalo krenuti u proces privatizacije Elektroprivrede, jer ce se u suprotnom ponoviti isti scenarij kada se i to trziste liberalizuje i udje velika kompanija.
- joske
- ElRe
#50104 Re: BHTelecom All About
Od ovoga nema nista, pouzdano znam.
-
sencobih
#50105 Re: BHTelecom All About
znači po tebi je jedino rješenje sve sto imamo rasprodati? pa dodik je rasprodao sve pa ne vidim da tamo cvjetaju ruže.ElRe wrote:To je jedino rjesenje za ovu firmu. Problem je, sto je kupca sada tesko naci, jer bi svi da ucjenjuju. HT Mostar je vec prezaljen.escobar__ wrote:
Samo prodat po hitnom postupku dok se još ima šta spasit.
Ali ovo je skola za sve, i vec bi trebalo krenuti u proces privatizacije Elektroprivrede, jer ce se u suprotnom ponoviti isti scenarij kada se i to trziste liberalizuje i udje velika kompanija.
- joske
#50106 Re: BHTelecom All About
meni nije jasno jedan od najveci operatera u drzavi nema Sportklub ostali imaju kako je to moguce 
- MOSALJOZE
#50107 Re: BHTelecom All About
Pa ponudi se cijena telemachu od npr 5 km,a bh telecomu od 25 km,sve jasno...joske wrote:meni nije jasno jedan od najveci operatera u drzavi nema Sportklub ostali imaju kako je to moguce
Boli me ko koga
-
Astrix
#50108 Re: BHTelecom All About
Pa šta mislite zašto je telemach uveo arenu, zaprijetili su im i konačno je iz vedra neba pao dogovor...
- ElRe
#50109 Re: BHTelecom All About
Normalna uredjenja drzava treba da stvara uslove za biznis i bolji zivot svojih gradjana, a ne da upravlja firmama. Za to sto radi, naplacuje porez i tako puni budzet.sencobih wrote:
znači po tebi je jedino rješenje sve sto imamo rasprodati? pa dodik je rasprodao sve pa ne vidim da tamo cvjetaju ruže.
-
sencobih
#50110 Re: BHTelecom All About
naravno, da nisu morali ne bi ni sada dali, i sada vrdaju pa prave sumnjive beogradske dogovore međusobom, a da li će im to proći vidjećemo.Astrix wrote:Pa šta mislite zašto je telemach uveo arenu, zaprijetili su im i konačno je iz vedra neba pao dogovor...
-
sencobih
#50111 Re: BHTelecom All About
slažem se normalna država. Je li ti stvarno misliš da ćemo sa ovakvim političarima imati neke koristi od prodaje bilo čega.ElRe wrote:Normalna uredjenja drzava treba da stvara uslove za biznis i bolji zivot svojih gradjana, a ne da upravlja firmama. Za to sto radi, naplacuje porez i tako puni budzet.sencobih wrote:
znači po tebi je jedino rješenje sve sto imamo rasprodati? pa dodik je rasprodao sve pa ne vidim da tamo cvjetaju ruže.
- Benq
#50112 Re: BHTelecom All About
Da ima bilo kakve koristi od ovih politicara, ne bi ljudi isli preko grane da rade i da traze bolji zivot. Njima je najbitnije stvarati nacionalnu mrznju i bogatit se.sencobih wrote: slažem se normalna država. Je li ti stvarno misliš da ćemo sa ovakvim političarima imati neke koristi od prodaje bilo čega.
- zateznistub
#50113 Re: BHTelecom All About
Benq wrote:Da ima bilo kakve koristi od ovih politicara, ne bi ljudi isli preko grane da rade i da traze bolji zivot. Njima je najbitnije stvarati nacionalnu mrznju i bogatit se.sencobih wrote: slažem se normalna država. Je ili ti stvarno misliš da ćemo sa ovakvim političarima imati neke koristi od prodaje bilo čega.
- agent_zero
#50114 Re: BHTelecom All About
@drugi profil i @skafisnjefkaf
Hvala za info
Znači ako sam dobro shvatio, 500mb je uključeno u mojmini15 paket i ne skida od pretplate, a kad se potroši tih 500mb onda skida?
A apropo ove diskusije o operaterima, meni kao krajnjem korisniku je u interesu da postoji JAKA konkurencija. Dakle želim za svoj novac da dobijem što bolju ponudu, uz što manju cijenu.
Hvala za info
Znači ako sam dobro shvatio, 500mb je uključeno u mojmini15 paket i ne skida od pretplate, a kad se potroši tih 500mb onda skida?
A apropo ove diskusije o operaterima, meni kao krajnjem korisniku je u interesu da postoji JAKA konkurencija. Dakle želim za svoj novac da dobijem što bolju ponudu, uz što manju cijenu.
- diablobih
#50115 Re: BHTelecom All About
Sto je sumnjivo? Ljudi platili za SK, ovi platili za Arene i svi zadovoljni. Jos nema tog dokaza da je nesto pokusano od strane BH telecoma.sencobih wrote:naravno, da nisu morali ne bi ni sada dali, i sada vrdaju pa prave sumnjive beogradske dogovore međusobom, a da li će im to proći vidjećemo.Astrix wrote:Pa šta mislite zašto je telemach uveo arenu, zaprijetili su im i konačno je iz vedra neba pao dogovor...
- ElRe
#50116 Re: BHTelecom All About
agent_zero wrote:@drugi profil i @skafisnjefkaf
Hvala za info![]()
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7268Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključenog u paket po maksimalno mogućoj brzini, omogućeno je neograničeno korištenje mobilnog interneta putem BH Mobile mreže, bez dodatnih troškova uz sniženu maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 64 kbps.
- agent_zero
#50117 Re: BHTelecom All About
Besplatan mobilni internet u okviru bht mreže? Od pretplate se skidaju samo pozivi i poruke?ElRe wrote:agent_zero wrote:@drugi profil i @skafisnjefkaf
Hvala za info![]()
Znači ako sam dobro shvatio, 500mb je uključeno u mojmini15 paket i ne skida od pretplate, a kad se potroši tih 500mb onda skida?https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7268Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključenog u paket po maksimalno mogućoj brzini, omogućeno je neograničeno korištenje mobilnog interneta putem BH Mobile mreže, bez dodatnih troškova uz sniženu maksimalnu brzinu prijenosa podataka od 64 kbps.
Nekako mi too good to be true, zato ovoliko pitanja
- skafiskafsnjak
#50118 Re: BHTelecom All About
Ja mini 15 koristim 6-7 godina ...
2 puta po 2 godine sam koristio akciju 200% . Potrosim 30km, platim 15km. To je toliko dobro bilo da su ukinuli
A kad malo skontas, sta ti je 500mb neta Boga ti ? Ako koristis 3g , to ces spickati za 5 dana
Ali eto uglavnom, kad ih potrosis , ostatak je besplatan ali po manjoj brzini .
It is true
2 puta po 2 godine sam koristio akciju 200% . Potrosim 30km, platim 15km. To je toliko dobro bilo da su ukinuli
A kad malo skontas, sta ti je 500mb neta Boga ti ? Ako koristis 3g , to ces spickati za 5 dana
Ali eto uglavnom, kad ih potrosis , ostatak je besplatan ali po manjoj brzini .
It is true
- diablobih
#50119 Re: BHTelecom All About
Nemoj se radovati, kada uspori, isto kao i da ga nemas
Ali tako je kod svih operatera...
- agent_zero
#50120 Re: BHTelecom All About
Hvala svima za info, uzimam onda mm15.
- Rugafet
#50121 Re: BHTelecom All About
Pa neka plate za svoje korisnike i ako je cijena malo viša. Kad mogu imat tolike platurde onda pare nisu problem a kad treba iskesirat za kanale kuknjava je nevidjena.MOSALJOZE wrote:Pa ponudi se cijena telemachu od npr 5 km,a bh telecomu od 25 km,sve jasno...joske wrote:meni nije jasno jedan od najveci operatera u drzavi nema Sportklub ostali imaju kako je to moguce
- MOSALJOZE
#50122 Re: BHTelecom All About
Pa cijena mora biti svima jednaka,nije tu stvar u razlici.Rugafet wrote: Pa neka plate za svoje korisnike i ako je cijena malo viša. Kad mogu imat tolike platurde onda pare nisu problem a kad treba iskesirat za kanale kuknjava je nevidjena.
- _Reds_
#50123 Re: BHTelecom All About
Zivimo u drzavi, koje nema.
Jer da ima ovo trziste bi daavno bilo riješeno.
BHT je puno bolje da se proda, odosno da se porda 51 posto. Drzava svjesno unistava BHT.
Jer da nije tako, drzaav bi se potrudila da se izda licenca za 4G, ali država ništa po tome pitanju na radi.
Da nije tako, država bi ukinula monol na gore pomenute kanale.
Da nije tako država ne bi dozvolila svojoj drugoj državnoj kompaniji da izdaje svoje bandere, da privatna kompanija, konkurentska postavlja kablove kako im je volja i gdje im je volja, opet bez manje više ikakvih dozvola.
Jer da ima ovo trziste bi daavno bilo riješeno.
BHT je puno bolje da se proda, odosno da se porda 51 posto. Drzava svjesno unistava BHT.
Jer da nije tako, drzaav bi se potrudila da se izda licenca za 4G, ali država ništa po tome pitanju na radi.
Da nije tako, država bi ukinula monol na gore pomenute kanale.
Da nije tako država ne bi dozvolila svojoj drugoj državnoj kompaniji da izdaje svoje bandere, da privatna kompanija, konkurentska postavlja kablove kako im je volja i gdje im je volja, opet bez manje više ikakvih dozvola.
- escobar__
#50124 Re: BHTelecom All About
^^
Upravo tako. A pošto država očito ne želi da brine o vlastitom preduzeću onda je definitivno najbolja varijanta prodat ga.
U idealnim uslovima odgovorni za svjesno uništavanje državne telekomunikacijske kompanije bi završili u zatvorima na izdržavanju dugogodišnjih kazni, a svakako sumnjam da će se vlast (koju direktno ili indirektno čine članovi mafijaškog klana SDA) pobrinuti da to tako i bude. No u svakom slučaju iz ruku im oteti Telekom i prepustit sposobnijim ljudima da upravljaju tom kompanijom.
Upravo tako. A pošto država očito ne želi da brine o vlastitom preduzeću onda je definitivno najbolja varijanta prodat ga.
U idealnim uslovima odgovorni za svjesno uništavanje državne telekomunikacijske kompanije bi završili u zatvorima na izdržavanju dugogodišnjih kazni, a svakako sumnjam da će se vlast (koju direktno ili indirektno čine članovi mafijaškog klana SDA) pobrinuti da to tako i bude. No u svakom slučaju iz ruku im oteti Telekom i prepustit sposobnijim ljudima da upravljaju tom kompanijom.
- REDDEVILS
#50125 Re: BHTelecom All About
Mene sad zanima dali ce BH telecom traziti od arene sport zatamljenje pojedinih utakmica kao sto su BH Telecom Premier Liga posto su oni glavni sponzor lige , i utakmice Lige Sampiona jer ako bude obrnuto BHTelecom je na gubitku