Nek im prodaju EP rs-aAlfons Kauders wrote:Ne mogu ni to. Slovencima ne treba struja, vec pare... Koliko li bi uopste bilo 1.4 milijarde u struji... dakle 700m eura, a megavat-sat u izvozu 35 eura...quarterback wrote:ovakve stvari se obicno rjesavaju tako sto ce prebijati dug preko struje sljedecih 800 godina
Milorad Dodik ALL ABOUT
- BHCluster
#50076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Alfons Kauders
#50077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, to je jedna od opcija - ukoliko toliko vrijedi, u sta cisto sumnjam (bez infrastrukture, koja je pod elektroprenosom)BHCluster wrote:Nek im prodaju EP rs-aAlfons Kauders wrote:Ne mogu ni to. Slovencima ne treba struja, vec pare... Koliko li bi uopste bilo 1.4 milijarde u struji... dakle 700m eura, a megavat-sat u izvozu 35 eura...quarterback wrote:ovakve stvari se obicno rjesavaju tako sto ce prebijati dug preko struje sljedecih 800 godina
-
jadranom plovim
#50078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znaci ni to ne mogu da prodaju ustvari mogu ali ne vrijedi mnogo bez infrastruktureAlfons Kauders wrote:Da, to je jedna od opcija - ukoliko toliko vrijedi, u sta cisto sumnjam (bez infrastrukture, koja je pod elektroprenosom)BHCluster wrote:Nek im prodaju EP rs-aAlfons Kauders wrote:
Ne mogu ni to. Slovencima ne treba struja, vec pare... Koliko li bi uopste bilo 1.4 milijarde u struji... dakle 700m eura, a megavat-sat u izvozu 35 eura...
Ma nema veze, moze se uvijek prodati aerodrom u Trebinju , jos ce im Mile dati i kusur da ponesu, nikad beg nije bio cicija
-
Tipicoti
#50079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Vlada FBiH konta praviti mrezu autoputeva i brzih cesta preko Dodine avlije. Tuzla-Orasje preko Brckog, Dodik je Brcko prisvojio RS-u kao sto se vidi na karti RS-a u njegovoj palati.
Jajce-Bihac preko Mrkonjic Grada - e to ne ide
- Maharadza
#50080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa ti popovi i SPC su oduvijek i bili glavni huškači protiv svega nesrpskog i pozivanja na pokolj i protjerivanje, pogotovu Bošnjaka Muslimana. Od tih pedera genocidnih ne možeš ništa drugo ni očekivati nego širenje mržnje i fašizam, u genima je to.jadranom plovim wrote:Naupecatljiviji opis koliko je fasizam unisao u sve pore njihovog mordora , ne samo politike,je u tom tekstu za mene ovo:skupljac_zeljeza wrote:Ef. Čamdžić: Ubjeđivali su nas da Ferhadija nikad nije postojala
Kakav moras biti fasista da kao vjersko lice ne zelis da barem obides sruseni vjerski objekat koji se obnavljaKaže da je od banjalučkog biskupa Franje Komarice uvijek imao podršku, ali ne i od pravoslavnih svećenika.
“Od njih nisam nikad dobio ni najmanju podršku, nikad niko nije došao ni da vidi šta mi to radimo, da obiđe gradilište. Ja sam tri puta išao kod vladike – za Vaskrs, za Božić i na još jedan sastanak, a onda više nisam, jer nije ni on.![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ef ... -postojala
-
155_mm
#50081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ova karta nije losa. ali mislim da bi prikljucak za TZ trebao bit malo sjevernije negdje izmedju zepca i maglaja. tako da bi to bio prikljucak na koridor Vc za oba pravca i onaj prema SA i moru i ovaj na sjever prema EU. onaj dio prema brckom bi bio time suvisan. a umjesto njega novac iskoristiti da je paralelno sa autocestom izgradi i elektrificirana teljeznicka pruga. tako da bi tuzlanska regija imala i cestovnu i zeljeznicku vezu sa medjunarodnim koridorim. a to je odlucujuce za buducnost tuzlanske regije.Tipicoti wrote:![]()
time bi regije TZ, ZE, SA i MO uvezale prakticno u jednu regiju sa preko milion stanovnika. e to je ta regija koje ima buducnost na teritoritoriji BiH. sva ostala podrucja ce u buducnosti imati kako ekonomske tako i demografske probleme. i prakticki jedva prezivljavati.
pored ekonmoskog znacaja ovo uvezivanje TZ-ZE-SA-MO autocestom i zeljeznicom ima i ogroman odbranbeni faktor. niko na teritoriji BiH ne bi u slucaju nekog novog sukoba bio u stanju tom brzinom prebacivati ljudstvo i tehniku kao bosanska strana. ogromna takticka prednost.
- Danguba
#50082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jadranom plovim wrote:Naupecatljiviji opis koliko je fasizam unisao u sve pore njihovog mordora , ne samo politike,je u tom tekstu za mene ovo:skupljac_zeljeza wrote:Ef. Čamdžić: Ubjeđivali su nas da Ferhadija nikad nije postojala
Kakav moras biti fasista da kao vjersko lice ne zelis da barem obides sruseni vjerski objekat koji se obnavljaKaže da je od banjalučkog biskupa Franje Komarice uvijek imao podršku, ali ne i od pravoslavnih svećenika.
“Od njih nisam nikad dobio ni najmanju podršku, nikad niko nije došao ni da vidi šta mi to radimo, da obiđe gradilište. Ja sam tri puta išao kod vladike – za Vaskrs, za Božić i na još jedan sastanak, a onda više nisam, jer nije ni on.![]()
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ef ... -postojala
Bileća: Imam pomaže izgradnju kuće preminulog prote
- Danguba
#50083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...a prEnos nadleznosti???jadranom plovim wrote:Sada se trazi vise novca za Pravobranilaštvo BiH, isto ono koje mile i njegovi vampiri zele da ukinu![]()
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sl ... rdi/367804BANJALUKA - Bez dodatnog angažovanja kadrova i više novca Pravobranilaštvo BiH neće moći na pravi način odgovoriti po tužbi "Elektrogospodarstva Slovenije", koja od BiH, odnosno RS i njene "Elektroprivrede" zahtijeva naknadu štete od najmanje 1,359 milijardi KM. Ovo se, između ostalog, navodi u informaciji Pravobranilaštva BiH o arbitražnom postupku koji je u toku, a o kojem će poslanici parlamenta BiH raspravljati polovinom iduće sedmice. Nimalo bezazlen spor u kojem Slovenci preko BiH praktično tuže RS i Termoelektranu Ugljevik mogao bi započeti već polovinom sljedeće godine, a do tada bilo bi neophodno napraviti plan odbrane, angažovati međunarodne advokate i platiti ih, prema nekim procjenama, najmanje milion KM, za što, barem zasad Pravobranilaštvo BiH nema novca. "Odluka Vlade RS je bila da oni preuzmu sve troškove i nešto su se povukli, a sada smo mi to preuzeli jer nema druge.
-
Drvenija87
#50084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cim sklone Dodika sve ce ici i naravno- moci.Tipicoti wrote:
Vlada FBiH konta praviti mrezu autoputeva i brzih cesta preko Dodine avlije. Tuzla-Orasje preko Brckog, Dodik je Brcko prisvojio RS-u kao sto se vidi na karti RS-a u njegovoj palati.
- KB9
#50085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jos malo pa ce grohnut velikan, koga li ce sve povuc zivo me zanima, ima da se drma drzava malo je rec
-
jadranom plovim
#50086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma nema toga, sada je HEEELJP BOSNIA ....Danguba wrote:...a prEnos nadleznosti???jadranom plovim wrote:Sada se trazi vise novca za Pravobranilaštvo BiH, isto ono koje mile i njegovi vampiri zele da ukinu![]()
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sl ... rdi/367804BANJALUKA - Bez dodatnog angažovanja kadrova i više novca Pravobranilaštvo BiH neće moći na pravi način odgovoriti po tužbi "Elektrogospodarstva Slovenije", koja od BiH, odnosno RS i njene "Elektroprivrede" zahtijeva naknadu štete od najmanje 1,359 milijardi KM. Ovo se, između ostalog, navodi u informaciji Pravobranilaštva BiH o arbitražnom postupku koji je u toku, a o kojem će poslanici parlamenta BiH raspravljati polovinom iduće sedmice. Nimalo bezazlen spor u kojem Slovenci preko BiH praktično tuže RS i Termoelektranu Ugljevik mogao bi započeti već polovinom sljedeće godine, a do tada bilo bi neophodno napraviti plan odbrane, angažovati međunarodne advokate i platiti ih, prema nekim procjenama, najmanje milion KM, za što, barem zasad Pravobranilaštvo BiH nema novca. "Odluka Vlade RS je bila da oni preuzmu sve troškove i nešto su se povukli, a sada smo mi to preuzeli jer nema druge.![]()
- GAU8
#50087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Budite normalni, ne ide ni on ni niko od drugih dviju strana još jaaaaaaako dugo nikuda.KB9 wrote:jos malo pa ce grohnut velikan, koga li ce sve povuc zivo me zanima, ima da se drma drzava malo je rec
-
jadranom plovim
#50088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Svako ko misli da se Mile i njgovi vampiri u slucaju bilo kakvog proglasenja nezavisnosti planiraju to da urade na miran nacin neka pogledaju tu kartu i sve ce im biti jasno. Pravno gledano to je isto kao da je na karti ucrtao da su Gorazde ili Sarajevo dio Mordora i sto je najironicnije upravo je on stavio potpis da Brcko nije vise dio Mordora ali ga ne sprijecava da to zvanicno negira.Tipicoti wrote:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#50089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Generalni sekretar SNSD-a: Ko dođe na protest Saveza za promjene je izdajnik RS-a
- mayab
#50090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Eto ti ga na
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... sku/368044
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... sku/368044
BANJALUKA – Luka Petrović generalni sekretar SNSD-a rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je vladajuća koalicija zakazala miting 14. maja u podne. "Cilj mitinga je podrška razvoju izgradnji i stabilnosti RS kakvu žele njeni građani za kakvu su se borili i kakvu će se boriti u budućnosti. Cilj je takođe izražavanje misli da smo protiv podjela, nereda, dramaturgije, političkih kriza, izdaje, prodaje i poniženja. 14. maja ćemo pokazati koliko smo odlučni da imamo i gradimo jaku i stabilnu RS i koliko smo beskompromisni u odbrani RS i njenih građana", rekao je Petrović. Peterović je rekao da je termin njihovog sastanka i mitinga isključivo vezan za skup Saveza za promjene, dodajući da Savez zakazuje ili otkazuje njihov miting. "Oni su prvi koji su zakazali sve ovo, međutim mi hoćemo da pokažemo da smo mi vlast i da imamo interes za gradnju RS", navodi Petrović. Petroviće je rekao da će SNSD smatrati izdajnicima sve koji dođu na miting Saveza za promjene, a moto mitinga je "Srcem za Srpsku! Stop izdaji." " Mnogo pisama, poruka i usmenih javljanja je bilo u protekih 20-ak dana zato što su pojedinci i organizacije nezadovoljni ponašanjem i izdajničkom politikom naših predstavnika u Sarajevu. Nezadovoljni su zato što ljudi koji predstavljaju RS i koji su vlast na bh nivou sa visokim platama od 8.000 maraka pokušavaju da se prave prijatelji RS i da čine dobro RS. Oni to ne rade nijednim svojim potezom", rekao je on. Dodao je da se ne može nijedna aktivnost Saveza niti ijedna marka navesti da je rezultat njihovih aktivnosti za RS. Pojasnio je da se ne može praviti paralela između sadašnjih najava protesta Saveza za promjene i protesta koji su organizovani protiv vlasti SDS 2004. godine zato što, kako je naveo, tada se SNSD borio protiv iste izdajničke politike SDS-a i prebacivanja nadležnosti na nivo BiH. Kako napominju iz SNSD-a, već su dobili dozvolu od policije da miting mogu organizovati 14. maja u 12 sati na Trgu krajine. Da podsjetimo, juče je Savez za promjene donio proglas kojim poziva građane Srpske na proteste, isto 14. maja, s tim da će se oni okupiti u 12 u Parku Mladen Stojanović a u 13 zaputiti prema Trgu Krajine.
- cenecimoveocino
#50091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U isti dan dva mitinga,bit će 100.000 ljudimayab wrote:Eto ti ga na
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sr ... sku/368044BANJALUKA – Luka Petrović generalni sekretar SNSD-a rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je vladajuća koalicija zakazala miting 14. maja u podne. "Cilj mitinga je podrška razvoju izgradnji i stabilnosti RS kakvu žele njeni građani za kakvu su se borili i kakvu će se boriti u budućnosti. Cilj je takođe izražavanje misli da smo protiv podjela, nereda, dramaturgije, političkih kriza, izdaje, prodaje i poniženja. 14. maja ćemo pokazati koliko smo odlučni da imamo i gradimo jaku i stabilnu RS i koliko smo beskompromisni u odbrani RS i njenih građana", rekao je Petrović. Peterović je rekao da je termin njihovog sastanka i mitinga isključivo vezan za skup Saveza za promjene, dodajući da Savez zakazuje ili otkazuje njihov miting. "Oni su prvi koji su zakazali sve ovo, međutim mi hoćemo da pokažemo da smo mi vlast i da imamo interes za gradnju RS", navodi Petrović. Petroviće je rekao da će SNSD smatrati izdajnicima sve koji dođu na miting Saveza za promjene, a moto mitinga je "Srcem za Srpsku! Stop izdaji." " Mnogo pisama, poruka i usmenih javljanja je bilo u protekih 20-ak dana zato što su pojedinci i organizacije nezadovoljni ponašanjem i izdajničkom politikom naših predstavnika u Sarajevu. Nezadovoljni su zato što ljudi koji predstavljaju RS i koji su vlast na bh nivou sa visokim platama od 8.000 maraka pokušavaju da se prave prijatelji RS i da čine dobro RS. Oni to ne rade nijednim svojim potezom", rekao je on. Dodao je da se ne može nijedna aktivnost Saveza niti ijedna marka navesti da je rezultat njihovih aktivnosti za RS. Pojasnio je da se ne može praviti paralela između sadašnjih najava protesta Saveza za promjene i protesta koji su organizovani protiv vlasti SDS 2004. godine zato što, kako je naveo, tada se SNSD borio protiv iste izdajničke politike SDS-a i prebacivanja nadležnosti na nivo BiH. Kako napominju iz SNSD-a, već su dobili dozvolu od policije da miting mogu organizovati 14. maja u 12 sati na Trgu krajine. Da podsjetimo, juče je Savez za promjene donio proglas kojim poziva građane Srpske na proteste, isto 14. maja, s tim da će se oni okupiti u 12 u Parku Mladen Stojanović a u 13 zaputiti prema Trgu Krajine.
Hoće bit rokačina
- arzuhal
#50092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ništa ako ne dođu ruski specijalci...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#50093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ih, samo ovi izdajnici su najavili da ce biti 100 000 (mada ne znam otkud njima 100 000 ljudi, jedino da nakupe iz Federacijecenecimoveocino wrote: U isti dan dva mitinga,bit će 100.000 ljudi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hoće bit rokačina![]()
Bice koja Iljadica ovih izdajnika i 3 000 000 PreCjednikovih pulena
- arzuhal
#50094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Предсједник је најинтелигентнији и најискуснији",
izjavio je gensek SNSD-a Luka Petrović nakon što ga je Dodik malo izvadio iz analne duplje da bi Luka uzeo malo vazduKa, a Dodo pustio jedan prdež ra'at...
izjavio je gensek SNSD-a Luka Petrović nakon što ga je Dodik malo izvadio iz analne duplje da bi Luka uzeo malo vazduKa, a Dodo pustio jedan prdež ra'at...
- red evil
#50095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tako je PreCjedničke, ko dođe on je izdajnik vele države. Svi na miting za našeg Gvardijana.
-
bumerangss
#50096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mogao bi Dodik imati the end kao Gadafi
Imaju li organizovano autobusi iz Sarajeva? Iako sam musliman, taj dan bih glumio napacenog srbina, digao bih tri prsta samo da Dodu skinemo... inace nosim urednu bradu kao reis Ceric ali cu je pustiti za 10-ak dana ce biti prava cetni..a
Imaju li organizovano autobusi iz Sarajeva? Iako sam musliman, taj dan bih glumio napacenog srbina, digao bih tri prsta samo da Dodu skinemo... inace nosim urednu bradu kao reis Ceric ali cu je pustiti za 10-ak dana ce biti prava cetni..a
- Alfons Kauders
#50097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sram te bilo!bumerangss wrote:Mogao bi Dodik imati the end kao Gadafi![]()
Dodik je uradio vise za BiH nego svi bosnjacki politicari zajedno, od rata do danas.
Ono sto im je on napravio je u rangu sa par tura NATO bombardovanja, a dugorocna ekonomska steta ce biti neuporedivo veca.
- arzuhal
#50098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma pusti izdajnika, mi ćemo na miting podrške SrpskojAlfons Kauders wrote:Sram te bilo!bumerangss wrote:Mogao bi Dodik imati the end kao Gadafi![]()
Dodik je uradio vise za BiH nego svi bosnjacki politicari zajedno, od rata do danas.
Ono sto im je on napravio je u rangu sa par tura NATO bombardovanja, a dugorocna ekonomska steta ce biti neuporedivo veca.
- GAU8
#50099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
14 maja će se desiti jedno ogromno NIŠTA, i to je to....
- Alfons Kauders
#50100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mah...pojavi se hiljadu SDSovaca i par stotina SNSDovaca...GAU8 wrote:14 maja će se desiti jedno ogromno NIŠTA, i to je to....
RTRS ce javiti da se pojavilo petsto ovih prvih i pet hiljada ovih drugih...
BN ce javiti da se pojavilo pet hiljada ovih prvih i petsto SNSDovaca.
I svako proglasi pobjedu, ko i obicno.