BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#50001 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:
made_in_sarajevo wrote:Realna usporedba sa telemach internetom + kablovskom je adsl + onaj obicni prvi paket moja tv gdje je tv samo i opet je jeftinije jer onaj paket vrijedi 12km mislim + adsl
.
Realne usporedbe sa telemachovim internetom i tv kanalima jednostavno nema. Ne postoji.
Sva ova priča tm vs telecom, je krenula od @kakaljina, koji je na moju konstataciju da je u današnje vrijeme upload od 512 jednostavno nedopustiv (na kraju krajeva i sami korisnici telecoma se slažu sa tim, mislim, ne trebaš biti nikakav genijalac da to zakljucis) Nakon toga je doticni nicim izazvan započeo nebulozno poredjenje, što bi značilo da on misli da je 512 upload više no dovoljan i da nema mjesta kritikama. Sve u svemu ovo je za medalju.
Gdje sam ja to spominjao 512 kb upload u svom postu, vec sam samo uporedjivao usluge interneta kod dva operatera i postavio cijene SAMO USLUGE INTERNETA.
Rugafet

#50002 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

@made in sarajevo, nisam ni imao namjeru da ti bilo sta objasnjavam, ne znam otkuda ti to. Ja i provajder smo potpisali ugovor o internetu (znači brzina) i tv kanalima. Tako da su to u mom slučaju (a trebalo bi da je i većini ) dvije najbitnije stvari, ostale meni kao korisniku nisu bitne tako da o njima i ne raspravljam.

@afannedim, kao prvo tema koliko znam nije privatna i svi imaju jednako pravo ucestvovanja u njoj. Kao što ucestvujem na npr.temi o mercedesu (a gle cuda, nemam ga) pa najnormalnije napišem neke stvari o njemu koje mi se ne sviđaju.
Ako je neko moju opasku da je 512 uploada u 2017 godini stvarno premalo i da je pomalo smiješno da se to jos reklamira kao unaprijedenje shvatio kao podjebavanje stvarno nije moj problem.

@kakaljin, nisi pomenuo 512, ali ako taj potez branis u stilu vau konačno unaprijedenje ispadne da smatras da je to ok u suprotnom ne bi tako reagovao, valjda jel'.
kakaljin

#50003 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:@made in sarajevo, nisam ni imao namjeru da ti bilo sta objasnjavam, ne znam otkuda ti to. Ja i provajder smo potpisali ugovor o internetu (znači brzina) i tv kanalima. Tako da su to u mom slučaju (a trebalo bi da je i većini ) dvije najbitnije stvari, ostale meni kao korisniku nisu bitne tako da o njima i ne raspravljam.

@afannedim, kao prvo tema koliko znam nije privatna i svi imaju jednako pravo ucestvovanja u njoj. Kao što ucestvujem na npr.temi o mercedesu (a gle cuda, nemam ga) pa najnormalnije napišem neke stvari o njemu koje mi se ne sviđaju.
Ako je neko moju opasku da je 512 uploada u 2017 godini stvarno premalo i da je pomalo smiješno da se to jos reklamira kao unaprijedenje shvatio kao podjebavanje stvarno nije moj problem.

@kakaljin, nisi pomenuo 512, ali ako taj potez branis u stilu vau konačno unaprijedenje ispadne da smatras da je to ok u suprotnom ne bi tako reagovao, valjda jel'.
Ti spominjes jednu stvar , a ja drugu stvar. Normalno da je 512 kb smijesno u danasnjim uslovima, ali moj prvi post je bio uporedjivanje cijena interneta kod dva operatera gdje sam sa stranica oba operatera skinuo cijene i naveo i zajedno ih uporedio u postu, ali ti i ostali koji ste odmah nadovezali da nije to tacno postoje linkovi koji su postavljeni i mozes se sam uvjeriti u te cijene, a ne da uporedjujete jednu uslugu sa paketom usluga, ja sam SAMO internet uporedjivao, kada budem uporedjivao pakete onda cemo raspravljati o paketima.
cakaniboy

#50004 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

jel zna neko da li se na ultri poslije potrošenih 500 MB bonusa uz Moja TV izbor, http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html nastavlja korištenje interneta ali uz smanjenu brzinu ili je kaput, počinje da jede kredit ako se na vrijeme ne isključi internet
armminn

#50005 Re: BHTelecom All About

Post by armminn »

Aktivirao sam mini 15 od danas na koji nacin provjeravan stanje zena mi je u telecomu rekla prazna poruka na 061 1101 ali mi nista ne vraca stanje.Koristim IOS
Kiki_Musampa

#50006 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

cakaniboy wrote:jel zna neko da li se na ultri poslije potrošenih 500 MB bonusa uz Moja TV izbor, http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html nastavlja korištenje interneta ali uz smanjenu brzinu ili je kaput, počinje da jede kredit ako se na vrijeme ne isključi internet
Ode kreda ako ne pazis;)
Posalju poruku upozorenja
cakaniboy

#50007 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

znači stari dobri lopovski bhtelekom
poruka garant stigne sa zakašnjenjem kao kod buy&surf
drug_profi

#50008 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

armminn wrote:Aktivirao sam mini 15 od danas na koji nacin provjeravan stanje zena mi je u telecomu rekla prazna poruka na 061 1101 ali mi nista ne vraca stanje.Koristim IOS
Probaj u poruku staviti jedan "space".
Meni sa androida nece da ode ako nema ni jedan znak teksta.

A imas i aplikaciju za to na Google play. https://play.google.com/store/apps/deta ... anjeracuna
Valjda imas i za IOS negdje.
armminn

#50009 Re: BHTelecom All About

Post by armminn »

drugi profil wrote:
armminn wrote:Aktivirao sam mini 15 od danas na koji nacin provjeravan stanje zena mi je u telecomu rekla prazna poruka na 061 1101 ali mi nista ne vraca stanje.Koristim IOS
Probaj u poruku staviti jedan "space".
Meni sa androida nece da ode ako nema ni jedan znak teksta.

A imas i aplikaciju za to na Google play. https://play.google.com/store/apps/deta ... anjeracuna
Valjda imas i za IOS negdje.

Stavio space salje stanje 0 mb isto 0 sta je to??
Gledao sam nisam nasao za IOS valjda nema
drug_profi

#50010 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Ako je nula, onda je nula. :)
MOzda nis nista potrosio.
cakaniboy

#50011 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

zato što je 1. u mjesecu i početak dakle računanja potrošnje, zato što je neradni dan i zato što nemaju često ažuriranje stanja
u ponedeljak će ti zasigurno pokazat kolko si potrošio
armminn

#50012 Re: BHTelecom All About

Post by armminn »

cakaniboy wrote:zato što je 1. u mjesecu i početak dakle računanja potrošnje, zato što je neradni dan i zato što nemaju često ažuriranje stanja
Moram gledati koliko km samo jer za net me boli briga jer je free samo sto smanji brzinu nego ima li app za ios stanje
cakaniboy

#50013 Re: BHTelecom All About

Post by cakaniboy »

onda pusti poruke
služi se kodovima
imaju tamo na njihovoj stranici
guglaj
nema za ios, za tako glupe OS nema :D
drug_profi

#50014 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

armminn wrote:
cakaniboy wrote:zato što je 1. u mjesecu i početak dakle računanja potrošnje, zato što je neradni dan i zato što nemaju često ažuriranje stanja
Moram gledati koliko km samo jer za net me boli briga jer je free samo sto smanji brzinu nego ima li app za ios stanje
*110#
pa odaberes opciju 1
BarbaDue

#50015 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

:mrgreen: Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50016 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

sencobih wrote:
Povuci Me Za Prst wrote:Pravu istinu i vrijednost telekoma će otkriti komisija koju je angažovao MMF i neće biti tu nimalo milosti.
MMF je poznat po objektivnosti, a inače ga prati reputacija velikih humanitaraca i institucije koja je uvijek spremna da otme hoću reći pomogne kad zagusti
boli nas :thumbup:
Dinostula

#50017 Re: BHTelecom All About

Post by Dinostula »

Kupim dopunu 5KM onu kartonsku,krenem da ogulim onu zastitu i tako zgulim jedno 10 brojeva od mogucih 14. :D
Moze li se sta iskoristiti preko nekog broja da napunim ili da bacam ovo u smece ?
avaks

#50018 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Nazovi korisničku službu i oni ti to riješe...
escobar__

#50019 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Koji je i to fušeraj postao s izradom... Sjetim se tamo nekad 2004., Eronetovi bonovi (dopune), mog'o si cijepat ekserom brojevi i dalje ostjau vidljivi. SAd ružno pogledaš i ostaneš bez dva broja. xD
made_in_sarajevo

#50020 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

escobar__ wrote:Koji je i to fušeraj postao s izradom... Sjetim se tamo nekad 2004., Eronetovi bonovi (dopune), mog'o si cijepat ekserom brojevi i dalje ostjau vidljivi. SAd ružno pogledaš i ostaneš bez dva broja. xD
Sve nam je danaa tako. Moderni direktori i menadzeri gledaju samo zadnju cifru,a ko sta nudi njih to ne zanima ni 2%. To su jos kartice jebo karticu, da vidis kako je kad sa strujom pocnu tako raditi pa kazu aaa vidi izgorilo ovo
holowey

#50021 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

ing-ecc wrote:
holowey wrote:
ing-ecc wrote: Obzirom da nije bilo rjesenja u tvom ulazu tvoj zahtjev je privremeno stopiran al i dalje Aktivan. :D Za konacno rjesavanje zahtjeva i ukljucenje usluge mora se i komsiluk aktivirati dda se odobri uvlacnje optickog kabla do ulaza jer u tvom ulazu jos uvijek 'nema optike' :-) A da je bilo optike davno bi dobio uslugu.
Ako imas jos strpljenja 'izdrzi' :D josh malo, kasnije je puno lakse, i tebi i Bh T ali i za tvoje komsije jer si ti prvi u ulazu.
znaci oni buziri i kutije koji su prosle godine uvedeni u hastor nisu u funkciji? ima na njima sitni logotip bht-a a kad su kopali ispred zgrade rekose da uvode optiku... nista onda, i ja cu sa komsijama u isti voz...
Na žalost još nije ništa aktivno, za sada samo prazni bužiri i kutija (splice box) bez splitera. :-)
To jeste pripremano i pripremljeno za optiku ali još nije uvučen kabal i zavaren (splajsan) na kutiji.
odjutra ispred zgrade vidim kamion bht i par radnika da nesto u sahtu majstorisu...imas li kakvog mustuluka za mene? :D

edit:

ipak je drugi uhvatio mustuluk :D maloprije me zovu da kazu da sam povezan optikom te da ce javiti drugoj ekipi da u stanu postave uredjaje... ako si ti ili "mirza" pogurali ovo, hvala mnogo
escobar__

#50022 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Doživio sam i ovo da redizajniraju Web i da, po prvi put otkako postoje, isti na nešto i liči. :mrgreen:

Šminkaju za prodaju. :run:
Maharadza

#50023 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

escobar__ wrote:Doživio sam i ovo da redizajniraju Web i da, po prvi put otkako postoje, isti na nešto i liči. :mrgreen:

Šminkaju za prodaju. :run:
Kao da gledam, dilFa i ostali minderaši kontaju da će veću cijenu izvući ako srede web stranicu! :mrgreen:

Indikativno je da su konačno sredili web stranicu ali tek pred samu "procjenu vrijednosti" nakon koje idu na prodaju, znači još jednom slikovito dokazuju koliko im' je stalo do korisnika! :oops:
made_in_sarajevo

#50024 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Jebote svima kace optiku,a meni jednu tramvajsku od malte nece :D
zippoo87

#50025 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

mene samo zanima,da li ce išta ostati od imovine i drzve,dok se sa vlasti ne skine ova kriminalna organizacija zvana SDA

btw meni stranica i nije nista posebno,nekako mi sve preveliko a ja jos nisam ocoravio :D
Locked