Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#5001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi me shvatio.... Idem 50 na sat nakon ukljucenja na glavnu dzadz jer znam da ce se upalit zeleno. Lik koji je krenuo zamnom ide 90... Tri trake su prazne... On me predje i stane ispred mene... I umjesto da ubrzam kad se upali zeleno moram stat jer on naravno stoji... Kontas sad...
-
tempuser
#5002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@dgl
Zeleni val je kalibriran za 60 km/h i sad ces ti mene ubjedjivati da inzenjeri koji su to smislili pojma nemaju i da je brzina od 40 km/h normalna????
Nema se sta dodati na ovo, bye-bye...
Zeleni val je kalibriran za 60 km/h i sad ces ti mene ubjedjivati da inzenjeri koji su to smislili pojma nemaju i da je brzina od 40 km/h normalna????
-
direstraits0078
#5003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ogranicenje je 60 km/h na vecini dionica. Na nekim mjestima je 40 km/h. Na nekim 50 km/h. U istom tom gradu kojim ti zvrljis k'o muha bez glave vozeci 70 km/h gdje je 40 km/h i vozeci 40 km/h gdje je 60 km/h. To sto ti postavljene znakove ne vidis, to pripisujem manjku pokretljivosti glave, ili ociju. Mozda ima jos dijagnoza, ali niti sam ljekar, niti imam namjeru takvima kao sto si ti postavljati dijagnozu. A takav, i s takvim dijagnozama, nisi smio dobiti vozacku dozvolu, niti ljekarsko uvjerenje, koje je potrebno da bi pristupio polaganju bilo kojeg dijela ispita.dgL_ wrote:direstraits0078 wrote:
Kad promijeniše maksimalnu dozvoljenu brzinu na 70 km/h? To mi je promaklo.![]()
Doduše, davno se i polagalo, možda za par godina bude i 130 preporučena oko Vijećnice.
a imal koja kamera da te slika u gradu na 70 i manje ? Cak i 71 se tolerise kad te uslika.. ne posalju kaznu...
ne kontam covjece zasto pricas gluposti neke i glumis nesto ? Nisi mi jasan sekunde zivota mi
btw.
svaka cast pojedincima na ovom forumu, ali velika vecina vas ovde su toliko tvrdgolavi da je to strasno...
40 km/h u gradu je tebi "šaša" za putnicko auto ?? Pa pasa uvidjas i ti da je ono sto sam tvrdio vise nego moguce.. i da o tvom rasterecavanju raskrsnica nema potrebe trositi rijeci... pa sad se vadis nesto... lupas gluposti kako je 40 km/h malo kako je ovo puno kako ovo kako ono... ja sam ti rekao proci cu sve bez stajanja igdje i da ne smanjim brzinu ispod 40 km/h tebi je to peglanje za putnicko auto ?? Pa nemam rijeci...
eto jos jedan momak vam se javio i rekao da je prosao sve.. sta i on laze ? Trebal i on snimak napravit ??
Svaka vam cast svima... skidam vam kapuPogotovo ovim sto przivaju na nekakve teme kofol nesto... prejadno... al na obraz, odnosno nick na forumu svakome
tako to ide...
Da rezimiramo, ogranicenje od 60 km/h, nije dozvoljeno voziti iznad 60 km/h. To sto ti ne postujes zakon, to je tvoj problem, i problem mentalnog sklopa osoba kao sto si ti. Sasvim druga stvar je sto vozis 40 km/h na mjestima gdje je ogranicenje 60 km/h. Zakon izricito ne zabranjuje takvu voznju, ali ti predstavljas smetnju saobracaju, pa je i to kaznjivo. Da ne govorim da ne razumijes znacenje sintagme "zeleni val". Nema veze sa sintagmom "mini val", niti "plavni val".
- Ned071
#5004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zasto nije normalno voziti 40 u gradu koji je pretrpan vozilima pjesacima djecom iz skola? Il se treba motat oko bandera i gazit majke na cestama? Cudan si lik...
-
tempuser
#5005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kontam ja sve, ali ti ne kontas da je to soferski pasjaluk na voznju od 50 km/h.Ned071 wrote:Nisi me shvatio.... Idem 50 na sat nakon ukljucenja na glavnu dzadz jer znam da ce se upalit zeleno. Lik koji je krenuo zamnom ide 90... Tri trake su prazne... On me predje i stane ispred mene... I umjesto da ubrzam kad se upali zeleno moram stat jer on naravno stoji... Kontas sad...
-
dgL_
#5006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:@dgl
Zeleni val je kalibriran za 60 km/h i sad ces ti mene ubjedjivati da inzenjeri koji su to smislili pojma nemaju i da je brzina od 40 km/h normalna????![]()
ti samo pravo gledas... kako ti je nesto nekad neko rekao i tako je i nema tu price... ograniceno veoma... covjek posjeduje mozak da bi mogo da razmislja i da bi mogao da vidi da li je nesto sto neko kaze tacno ili nije... odnosno da li je ono sto on kaze tacno ili nije.. znaci ako smanjim ispod 60... na 40, pa onda povecam na 70... a PRODJEM sve semafore koje si rekao da ne moze.. ja nisam uhvatio "zeleni val" zato sto nisam vozio 60 km/h ? Samo mi jos ovo odgovori ?? Da znam ima li svrhe da snimam ovo sto smo se dog.
- Ned071
#5007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pasjaluk vozi 50 a ogranicenje 60? Majku mu pun grad rastodera i kandidata za rip na sajbama...
-
tempuser
#5008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije, zasto bi inace ogranicenje i brzina na koju je podesen zeleni val bila 60, a ne 40?!Ned071 wrote:Zasto nije normalno voziti 40 u gradu koji je pretrpan vozilima pjesacima djecom iz skola? Il se treba motat oko bandera i gazit majke na cestama? Cudan si lik...
Ti se sa 60 neces obmotati ni oko kakve bandere, niti ces gaziti majke na cestama, ali ces sa guslanjme 40 bez razloga i gledanjem kako da ustedis 0,2 mikrona lamele i 4 kapi goriva kalkulisuci kako da uhvatis zeleno itekako iznevrirati sve oko sebe.
-
dgL_
#5009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
direstraits0078 wrote:
Ogranicenje je 60 km/h na vecini dionica. Na nekim mjestima je 40 km/h. Na nekim 50 km/h. U istom tom gradu kojim ti zvrljis k'o muha bez glave vozeci 70 km/h gdje je 40 km/h i vozeci 40 km/h gdje je 60 km/h. To sto ti postavljene znakove ne vidis, to pripisujem manjku pokretljivosti glave, ili ociju. Mozda ima jos dijagnoza, ali niti sam ljekar, niti imam namjeru takvima kao sto si ti postavljati dijagnozu. A takav, i s takvim dijagnozama, nisi smio dobiti vozacku dozvolu, niti ljekarsko uvjerenje, koje je potrebno da bi pristupio polaganju bilo kojeg dijela ispita.
Da rezimiramo, ogranicenje od 60 km/h, nije dozvoljeno voziti iznad 60 km/h. To sto ti ne postujes zakon, to je tvoj problem, i problem mentalnog sklopa osoba kao sto si ti. Sasvim druga stvar je sto vozis 40 km/h na mjestima gdje je ogranicenje 60 km/h. Zakon izricito ne zabranjuje takvu voznju, ali ti predstavljas smetnju saobracaju, pa je i to kaznjivo. Da ne govorim da ne razumijes znacenje sintagme "zeleni val". Nema veze sa sintagmom "mini val", niti "plavni val".
ako me radar ne hvata na 70, pozicionirane kamere... znaci da je tolerancija 10 km/h...
btw. mnogo si nekulturan tako da sam licno stobom zavrsio svaku raspravu
- Ned071
#5010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To kako ti lupetas je za bokmarka...
-
tempuser
#5011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi uhvatio zeleni val! Zadovoljan!?dgL_ wrote:tempuser wrote:@dgl
Zeleni val je kalibriran za 60 km/h i sad ces ti mene ubjedjivati da inzenjeri koji su to smislili pojma nemaju i da je brzina od 40 km/h normalna????![]()
ti samo pravo gledas... kako ti je nesto nekad neko rekao i tako je i nema tu price... ograniceno veoma... covjek posjeduje mozak da bi mogo da razmislja i da bi mogao da vidi da li je nesto sto neko kaze tacno ili nije... odnosno da li je ono sto on kaze tacno ili nije.. znaci ako smanjim ispod 60... na 40, pa onda povecam na 70... a PRODJEM sve semafore koje si rekao da ne moze.. ja nisam uhvatio "zeleni val" zato sto nisam vozio 60 km/h ? Samo mi jos ovo odgovori ?? Da znam ima li svrhe da snimam ovo sto smo se dog.Znaci sa Da ili Ne bez obrazlozenja sta je za tebe gmizanje i sta je za tebe prekoracenje brzine... LP
Ako ne razumijes zasto nisi udijelicu ti 5 min vremena da ti to obrazlozim.
-
dgL_
#5012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema potrebe, sad je meni vecina stvari jasnatempuser wrote:Nisi uhvatio zeleni val! Zadovoljan!?dgL_ wrote:tempuser wrote:@dgl
ti samo pravo gledas... kako ti je nesto nekad neko rekao i tako je i nema tu price... ograniceno veoma... covjek posjeduje mozak da bi mogo da razmislja i da bi mogao da vidi da li je nesto sto neko kaze tacno ili nije... odnosno da li je ono sto on kaze tacno ili nije.. znaci ako smanjim ispod 60... na 40, pa onda povecam na 70... a PRODJEM sve semafore koje si rekao da ne moze.. ja nisam uhvatio "zeleni val" zato sto nisam vozio 60 km/h ? Samo mi jos ovo odgovori ?? Da znam ima li svrhe da snimam ovo sto smo se dog.Znaci sa Da ili Ne bez obrazlozenja sta je za tebe gmizanje i sta je za tebe prekoracenje brzine... LP
Ako ne razumijes zasto nisi udijelicu ti 5 min vremena da ti to obrazlozim.
-
tempuser
#5013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako se ovaj komentar odnosi na mene objasni sta od tvrdnje da 60 km/h nije nikakva suluda brzina pri kojoj ces prevrtati ljude preko sajbi, nego brzina koju je neko ko o saobracaju zna malo vise od tebe i od mene odredio da je optimalna i na osnovu toga podesio zeleni val i odredio kao ogranicenje nije tacno i zasto ta brzina nije 40 km/h?!Ned071 wrote:To kako ti lupetas je za bokmarka...
-
tempuser
#5014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ocigledno i to ne samo tebi!dgL_ wrote:Nema potrebe, sad je meni vecina stvari jasnatempuser wrote:
Nisi uhvatio zeleni val! Zadovoljan!?
Ako ne razumijes zasto nisi udijelicu ti 5 min vremena da ti to obrazlozim.LP
-
direstraits0078
#5015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na tvoju zalost, to sto kod tebe pise 70 km/h ne znaci da i vozis 70 km/h. Isto tako kad vozis 40 km/h ne znaci da vozis 40 km/h. Radar ima fabricku toleranciju, i ona je navedena u uputstvu za koristenje radara. Daleko je niza od tih 10 km/h pri stvarnoj brzini od 70 km/h. Ali ti si jos djecak, pa ne razumijes mnoge stvari. Zato ne razumijes ni zasto ljude nervira tvoje povlacenje sa (stvarnih) 35 km/h po gradu, na mjestu gdje je ogranicenje 60 km/h (stvarnih 60 km/h, ne ono sto prikazuje rastimani brzinomjer na vozilu na koje su montirane gume pogresnog obima).dgL_ wrote:direstraits0078 wrote:
Ogranicenje je 60 km/h na vecini dionica. Na nekim mjestima je 40 km/h. Na nekim 50 km/h. U istom tom gradu kojim ti zvrljis k'o muha bez glave vozeci 70 km/h gdje je 40 km/h i vozeci 40 km/h gdje je 60 km/h. To sto ti postavljene znakove ne vidis, to pripisujem manjku pokretljivosti glave, ili ociju. Mozda ima jos dijagnoza, ali niti sam ljekar, niti imam namjeru takvima kao sto si ti postavljati dijagnozu. A takav, i s takvim dijagnozama, nisi smio dobiti vozacku dozvolu, niti ljekarsko uvjerenje, koje je potrebno da bi pristupio polaganju bilo kojeg dijela ispita.
ako me radar ne hvata na 70, pozicionirane kamere... znaci da je tolerancija 10 km/h...
btw. mnogo si nekulturan tako da sam licno stobom zavrsio svaku raspravu
Hocu reci, kad porastes, ka'sce ti se samo. Ali ocito da ce trebati mnogo vremena da protekne prije nego sto ti porastes.
- Ned071
#5016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tri trecine grada imaju takve okolnosti da moras voziti 40 50. Od alipasinog dobrinje svrakinog grbavice starog grada safeta zajke itd itd... Zbog skola pjesaka radova guzve... Sve brze od 50 60 u tim ulicama je rizik za nesrecu. Jel sad jasnije? Dalje. Imas ruznu osobinu. Generaliziras stvari a nemas pojma s kim pricas iako polemiziras s ljudima koji su, vecinom, presli puno vise km od tebe i promijenili vise vozila. Jos dalje nmas pojma koliko mi je dubok novcanik, koliko sipam i kako odrzavam auto. Stvar je odgovornosti. Po gradu vozim max 80 i to kad je glavna dzada prazna. Roditelj sam i pazim i tudju djecu jer nedobog nikome da zaplace zbog djeteta... A ti sad nastavi glagoljat daljetempuser wrote:Ako se ovaj komentar odnosi na mene objasni sta od tvrdnje da 60 km/h nije nikakva suluda brzina pri kojoj ces prevrtati ljude preko sajbi, nego brzina koju je neko ko o saobracaju zna malo vise od tebe i od mene odredio da je optimalna i na osnovu toga podesio zeleni val i odredio kao ogranicenje nije tacno i zasto ta brzina nije 40 km/h?!Ned071 wrote:To kako ti lupetas je za bokmarka...
Last edited by Ned071 on 05/09/2015 12:57, edited 1 time in total.
-
tempuser
#5017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E sad pokusaj razmisliti zasto je upravo u Hiseti koncentracija saobracaja najveca i zasto si morao smanjiti brzinu sa optimalnih 60 km/h na 40 km/h sto vec nije hvatanje zelenog vala i zasto kad te kod Hisete uhvati crveno na Skenderiji dolazis na zeleno i praznu raskrsnicu.Romeo 80 wrote:Ja maloprije prođoh od Pofalića do Skenderije, sve kroz zeleni val. Normalna brzina, nije konstantno 60 km/h, ali nije ni 14.7 km/h. Nisam spuštao nigdje ispod 40 km/h, a i to samo u Hiseti gdje je koncentracija saobraćaja najveća...
-
dgL_
#5018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
direstraits0078 wrote:
Na tvoju zalost, to sto kod tebe pise 70 km/h ne znaci da i vozis 70 km/h. Isto tako kad vozis 40 km/h ne znaci da vozis 40 km/h. Radar ima fabricku toleranciju, i ona je navedena u uputstvu za koristenje radara. Daleko je niza od tih 10 km/h pri stvarnoj brzini od 70 km/h. Ali ti si jos djecak, pa ne razumijes mnoge stvari. Zato ne razumijes ni zasto ljude nervira tvoje povlacenje sa (stvarnih) 35 km/h po gradu, na mjestu gdje je ogranicenje 60 km/h (stvarnih 60 km/h, ne ono sto prikazuje rastimani brzinomjer na vozilu na koje su montirane gume pogresnog obima).
Hocu reci, kad porastes, ka'sce ti se samo. Ali ocito da ce trebati mnogo vremena da protekne prije nego sto ti porastes.
Prvo bonton pašice, pa onda sve ostalo... ja tebe necu vrijedjati... ni govoriti ti sta mislim o tebi
-
dgL_
#5019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:E sad pokusaj razmisliti zasto je upravo u Hiseti koncentracija saobracaja najveca i zasto si morao smanjiti brzinu sa optimalnih 60 km/h na 40 km/h sto vec nije hvatanje zelenog vala i zasto kad te kod Hisete uhvati crveno na Skenderiji dolazis na zeleno i praznu raskrsnicu.Romeo 80 wrote:Ja maloprije prođoh od Pofalića do Skenderije, sve kroz zeleni val. Normalna brzina, nije konstantno 60 km/h, ali nije ni 14.7 km/h. Nisam spuštao nigdje ispod 40 km/h, a i to samo u Hiseti gdje je koncentracija saobraćaja najveća...
hahahahahahahahahahahaha
hoces da ti kazem ja zasto je morao smanjiti ??? Zato sto se raskrsnica odnosno semafor kod SCC-a napunio iz sporednih ulica... dok svi oni krenu ti naravno moras usporiti na tih 40ak km/h ali NISI STAO i PROSAO SI i UHVATIO SI ZELENO SVIJETLO!
http://brzevijesti.ba/clanak/3203/audij ... zeleni-val
cisto da procitas malo...
-
tempuser
#5020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ned071 wrote:Tri trecine grada imaju takve okolnosti da moras voziti 40 50. Od alipasinog dobrinje svrakinog grbavice starog grada safeta zajke itd itd... Zbog skola pjesaka radova guzve... Sve brze od 50 60 u tim ulicama je rizik za nesrecu. Jel sad jasnije? Dalje. Imas ruznu osobinu. Generaliziras stvari a nemas pojma s kim pricas iako polemiziras s ljudima koji su,vecinom, presli puno vise km od tebe i promijenili vise vozila. Jos dalje nmas pojma kolilo mi je dubok novcanik, koliko sipam i jako odrzavam auto. Stvar he odgovornosti. Po gradu vozim max 80 i to kad je glavna dzada prazna. Roditelj sam i oazim i tudju djecu jer nedobog nikome da zaplace zbog djeteta... A ti sad nastavi glagoljat daljetempuser wrote:Ako se ovaj komentar odnosi na mene objasni sta od tvrdnje da 60 km/h nije nikakva suluda brzina pri kojoj ces prevrtati ljude preko sajbi, nego brzina koju je neko ko o saobracaju zna malo vise od tebe i od mene odredio da je optimalna i na osnovu toga podesio zeleni val i odredio kao ogranicenje nije tacno i zasto ta brzina nije 40 km/h?!Ned071 wrote:To kako ti lupetas je za bokmarka...
Ako 3/3, odnosno cijeli grad imaju takve okolnosti da moras voziti 40-50 km/h ne znam samo koji glupan postavi na longitudinali u oba smjera ogranicenje 60 km/h i jos odredi da je ta brzina optimalna za zeleni val???? Na toj istoj longitudinali je samo na jednom jestu zbog skole bilo smanjeno na 40, ali je ukinuto i vraceno na 60. Samo mi jos to objasni kako i zasto pa ce bi biti sve jasnije!
Sto se generalizacije tice, ja nemam logicnije objasnjenja zasto bi neko praznom cestom guslao 40km/h, a kad procitas boldirano shvatices da ti radis upravo ono za sta optuzujes druge samo na mnogo rudimentalniji nacin.
Last edited by tempuser on 05/09/2015 13:12, edited 1 time in total.
-
tempuser
#5021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako si Romeo80 onda mi reci, ako nisi onda ne znam otkud ti ovdje...dgL_ wrote:tempuser wrote:E sad pokusaj razmisliti zasto je upravo u Hiseti koncentracija saobracaja najveca i zasto si morao smanjiti brzinu sa optimalnih 60 km/h na 40 km/h sto vec nije hvatanje zelenog vala i zasto kad te kod Hisete uhvati crveno na Skenderiji dolazis na zeleno i praznu raskrsnicu.Romeo 80 wrote:Ja maloprije prođoh od Pofalića do Skenderije, sve kroz zeleni val. Normalna brzina, nije konstantno 60 km/h, ali nije ni 14.7 km/h. Nisam spuštao nigdje ispod 40 km/h, a i to samo u Hiseti gdje je koncentracija saobraćaja najveća...
hahahahahahahahahahahaha![]()
hoces da ti kazem ja zasto je morao smanjiti ??? Zato sto se raskrsnica odnosno semafor kod SCC-a napunio iz sporednih ulica... dok svi oni krenu ti naravno moras usporiti na tih 40ak km/h ali NISI STAO i PROSAO SI i UHVATIO SI ZELENO SVIJETLO!
http://brzevijesti.ba/clanak/3203/audij ... zeleni-val
cisto da procitas malo...
Dok radis na preispitivanju definiciji identiteta poksaj shvatiti jednostavnu cinjenicu, prilagodjavanje brzine semaforima i hvatanje zelenog vala nisu ista stvar.
-
direstraits0078
#5022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bonton, pasice (sta god ti to bilo), nema nikakve veze s notornim i provjerivim cinjenicama. A to je da niti si sposoban za voznju (ne citas znakove), niti bi ti ikakva normalna ljekarska komisija izdala ljekarsko uvjerenje da si sposoban pristupiti obuci za vozaca, pa nakon polozenog ispita upravljati vozilom. Ali danas je doslo vrijeme u kojem ti pokusavas nekome objasniti kako je zeleni val voznja malo 70, malo 40, malo 80, a sve da bi se stiglo na zeleno, i da se ne bi zaustavilo na crveno. Dodji sebi. Mozda neko od toga bude imao kakve koristi. Mislim, osim tebe samog.dgL_ wrote:direstraits0078 wrote:
Na tvoju zalost, to sto kod tebe pise 70 km/h ne znaci da i vozis 70 km/h. Isto tako kad vozis 40 km/h ne znaci da vozis 40 km/h. Radar ima fabricku toleranciju, i ona je navedena u uputstvu za koristenje radara. Daleko je niza od tih 10 km/h pri stvarnoj brzini od 70 km/h. Ali ti si jos djecak, pa ne razumijes mnoge stvari. Zato ne razumijes ni zasto ljude nervira tvoje povlacenje sa (stvarnih) 35 km/h po gradu, na mjestu gdje je ogranicenje 60 km/h (stvarnih 60 km/h, ne ono sto prikazuje rastimani brzinomjer na vozilu na koje su montirane gume pogresnog obima).
Prvo bonton pašice, pa onda sve ostalo... ja tebe necu vrijedjati... ni govoriti ti sta mislim o tebinisi vrijedan trosenja rijeci
niti sam neko ko voli da vrijedja preko foruma i glumi neku mangu... ja tebi sad ovde mogu reci sve sta mislim o tebi... ali to nebi promjenilo cinjenicu kakav si ti i sta si u stvarnosti
prema tome prestani da mi se obracas ovako lijepo te zamolio...
a na ovo sto si napisao, necu nista odgovorit
Pokusaj da se tebi nesto objasni bilo kakvim rjecnikom je bez uspjeha. Takvi kao ti razumiju samo jezik na kojem oni pricaju. A to je taj jezik u kojem se koriste izrazi tipa: pasice, lijeeeepo bih te zamoooolio da mi se ne obraČaš itd. Pa kad nanervira pogresnog, onda se izvinjava, lize du*e i broji zube u prasini, bez a, nema 00 ni policiju da zovne.
-
direstraits0078
#5023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
???Ned071 wrote:Tri trecine grada imaju takve okolnosti da moras voziti 40 50. Od alipasinog dobrinje svrakinog grbavice starog grada safeta zajke itd itd... Zbog skola pjesaka radova guzve... Sve brze od 50 60 u tim ulicama je rizik za nesrecu. Jel sad jasnije? Dalje. Imas ruznu osobinu. Generaliziras stvari a nemas pojma s kim pricas iako polemiziras s ljudima koji su, vecinom, presli puno vise km od tebe i promijenili vise vozila. Jos dalje nmas pojma koliko mi je dubok novcanik, koliko sipam i kako odrzavam auto. Stvar je odgovornosti. Po gradu vozim max 80 i to kad je glavna dzada prazna. Roditelj sam i pazim i tudju djecu jer nedobog nikome da zaplace zbog djeteta... A ti sad nastavi glagoljat daljetempuser wrote:Ako se ovaj komentar odnosi na mene objasni sta od tvrdnje da 60 km/h nije nikakva suluda brzina pri kojoj ces prevrtati ljude preko sajbi, nego brzina koju je neko ko o saobracaju zna malo vise od tebe i od mene odredio da je optimalna i na osnovu toga podesio zeleni val i odredio kao ogranicenje nije tacno i zasto ta brzina nije 40 km/h?!Ned071 wrote:To kako ti lupetas je za bokmarka...
- supercali
#5024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
covjece boziji on se ukljucio na glavnu cestu znaci tek ide da hvata zeleni val zato i vozi 50tempuser wrote:Nije, zasto bi inace ogranicenje i brzina na koju je podesen zeleni val bila 60, a ne 40?!Ned071 wrote:Zasto nije normalno voziti 40 u gradu koji je pretrpan vozilima pjesacima djecom iz skola? Il se treba motat oko bandera i gazit majke na cestama? Cudan si lik...
Ti se sa 60 neces obmotati ni oko kakve bandere, niti ces gaziti majke na cestama, ali ces sa guslanjme 40 bez razloga i gledanjem kako da ustedis 0,2 mikrona lamele i 4 kapi goriva kalkulisuci kako da uhvatis zeleno itekako iznevrirati sve oko sebe.
- supercali