SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DON_eARL

#5001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DON_eARL »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120606083

Kako čuh u prolazu, mali je imao 4 godine. :-?
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by I am Happy »

A jebo te.... tuga...
Nije mi jasno kako ga je udario kod stanice odma.... onoliko naroda....
Sta su roditelji radili, pa i taj vozac u pm :(

Ovo je bas tuga...a ne taj konj sto se trkao po gradu... on je trazio smrt
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

:( :( :( :cry: :cry:
ali kako onda velika torba i tene
Mr. Brightside

#5004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

Black swan wrote::( :( :( :cry: :cry:
svoj cinizam, nadasve višu inteligenciju i ostalo, čuvaj za neku drugu priliku, može? :)
DON_eARL

#5005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DON_eARL »

Nema potrebe za prepiranjem.

Nemam tačnu informaciju, prolazeći pored mase sam čuo da se radi o četverogodišnjaku. :-? Vjerovatno će uskoro objaviti i provjerenu informaciju.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by arman1 »

Mislim po stvarima da je starije dijete. Ovo mjesto je inače haotično i zahvaljujući idiotima kji se prave ludi i nervozni opasno za pješake i vozače.
Dijete se u sekundi izgubi i eto belaja, uza svu pažnju i ovo se dešava, nažalost.
rimac

#5007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by rimac »

Strašno! Žao mi je djeteta, roditelja, a i šofera kamiona ako je bio normalan. U stvari ne znam je li bio kriv. Ali svima nam se vjerojatno događalo da bez imalo vlastite krivice umalo ne zakačimo autom dijete ili pješaka...

A ovo mjesto jest kaotično. Nigdje nisam vidio toliko izmiješanost na cesti pješaka i vozila. Prije nekoliko godina je poginula djevojčica.
Truba

#5008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

Mr. Brightside wrote:
Black swan wrote::( :( :( :cry: :cry:
svoj cinizam, nadasve višu inteligenciju i ostalo, čuvaj za neku drugu priliku, može? :)
šta ba pričaš???

kaže lik imo 4 godine
ja sam rekao kako mislim da je imao više jer je torba za osnovca
Truba

#5009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

arman1 wrote:Mislim po stvarima da je starije dijete. Ovo mjesto je inače haotično i zahvaljujući idiotima kji se prave ludi i nervozni opasno za pješake i vozače.
Dijete se u sekundi izgubi i eto belaja, uza svu pažnju i ovo se dešava, nažalost.
ja sam onuda trčao u nedjelju ujutro...
najopasniji su oni dvodijelni kamioni i cisterne

nimalo nije sigurno jel dolaze sa tri strane auta ako se ne varam
saabsa

#5010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by saabsa »

U sarajevskom naselju Stup, u ulici Nikole Šopa danas se oko 12:50 dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je kamion udario dječaka (2002. godište) koji je preminuo na licu mjesta . Teretnim vozilom je upravljao vozač čiji su inicijali B.M. O svemu je obaviješten tužilac koji se nalazi na licu mjesta, potvrđeno nam je iz MUP-a KS.
http://s o u r c e .ba
karanana

#5011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by karanana »

mozda sam tuda prosao pola sata prije ove nesrece. haos. auta sa svih strana. a i ljudi. bila je i jedna policijska patrola tu sa VW transporterom i pregledali su isprave nekakvog mercedesa.
DON_eARL

#5012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DON_eARL »

Čista je sreća što se ovakve stvari ne dešavaju svaki dan na Stupu. Ljudi pretrčavaju ulicu na crveno, van pješačkog prelaza i ugrožavaju sebi život zbog autobusa ili tramvaja... :roll:

Na ovoj raskrsnici ima semafor koji ne radi od postavljanja. Naravno tu su i ilegalna "pijaca" zbog koje je nemoguće proći trotoarom.
rimac

#5013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by rimac »

Također, očevici tvrde da je vozač vozio neprilagođenom brzinom te da je doslovno zgazio dječaka.

Od zadobijenih povreda, nesretni dječak je umro na licu mjesta.
FTV
Truba

#5014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

često razmišljam o ovim nesrećama...

tu je baš neki lik zgazio malu romkinju pa pobjegao...dugo su ga tražili
i jedan oficir u penziji je zgazio dječaka pa se kasnije polio benzinom i zapalio ako se dobro sjećam

bilo je još kriznih slučajeva tu... još ono grasovo okretište

onde je izvrstan teren za ograđivanje i pravljenje nekog podzemnog tunela za pješake :cry:
rimac

#5015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by rimac »

DON_eARL wrote: Naravno tu su i ilegalna "pijaca" zbog koje je nemoguće proći trotoarom.
jest. Ljudi se parkiraju da kupe usput nešto...

Kaže Avaz u pondjeljak, dolazi bolja vlast. Ajd da vidmo hoće li sad itko odgovorati? Sutra ujutros urediti to mjesto, ukloniti divlju pijacu, uključiti semafor....
mrtva kokoš

#5016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

Samo da kazem da sam bio na licu mjesta, jes da nisam vidio samu nesrecu, ali sam bio tu, tako da se ne sire pogresne informacije. Djecak je vjerovatno krenuo u skolu, sudeci po ruksaku, odnosno sveskama koje su se nalazile u njemu. Djecak je 2002 godiste. Udes se desio tacno u 12:50. Vozac kamiona je presao preko stomaka zadnjim tockovima, kako se to desilo ni meni nije jasno, vjerovatno mu je usao u mrtvi ugao tako da ga nije vidio. Hitna je dosla relativno brzo kroz 5-10 minuta, ali i da je dosla kroz minutu vjerovatno bi bilo kasno jer ni sam nije davao znakove zivota bar poslije jedne minute, jer sam tek tada prisao. Pomislio sam da nekome nije pozlilo ili nesto sl. pa nisam odmah istog trena ni prisao, udar, vrisak i sve sto prati ovakve situacije je ovoga puta izostao. Sve se dogodilo u nekoj neshvatljivoj tisini. Nisam htio mnogo da gledam jer i ovo sto sam na tren vidio bilo je dovoljno. :( Dodamo samu nepreglednost one ulice i dobijemo to sto dobijemo, a ovo nije prvi put da se to desava na istome mjestu...

Cinjenicno stanje odnosno najvecu odgovornost imaju ...

1) oni koji su prije bruku vremena onde postavili semafore a nisu ih pustili u rad...
2) oni koji godinama dozvoljavaju ono ruglo od "pijace", koja prvo sto stvara guzve sa parkiranjem automobila, drugo sto je ruglo, i trece sto pravi nepreglednost i probleme kako vozacima grasa, tako i drugim vozacima...

Neka mu je lahka zemlja, a njegovoj porodici sabur. Tako mlad, tek na pocetku zivota, tuga... :sad:
Last edited by mrtva kokoš on 06/06/2012 14:58, edited 1 time in total.
madnessa

#5017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by madnessa »

rimac wrote:Strašno! Žao mi je djeteta, roditelja, a i šofera kamiona ako je bio normalan. U stvari ne znam je li bio kriv. Ali svima nam se vjerojatno događalo da bez imalo vlastite krivice umalo ne zakačimo autom dijete ili pješaka...

A ovo mjesto jest kaotično. Nigdje nisam vidio toliko izmiješanost na cesti pješaka i vozila. Prije nekoliko godina je poginula djevojčica.
:thumbup:

Upravo. I vozač sam, a počesto i pješak. Pokušavam da kad vozim uvažavam pješake, a kad pješačim da uvažavam vozače. Problem je što ljudi ovdje ne razmišljaju o tome da neko dijete gleda i kopira njegovo ponašanje i kad zakorače na ulicu gdje nije postavljena signalizacija i pretrčavaju k'o da će svijet propasti zbog minutu-dvije stajanja na semaforu. Toliko se otelo kontroli divljanje s obje strane da više čovjek ne zna kako da ode na posao, pješice ili autom.

Divim se ljudima koji se kreću ovom lokacijom gdje je dječak stradao. Treba biti stvarno hrabar. Bez imalo želje da ne poštujem život malenog čudi me da se ovo svakodnevno ne dešava obzirom haos. :(
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Entropio »

:(
Logovan

#5019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Logovan »

Ne vjerujem.... :( :( :( :(

Neka mu je lahka zemlja, a njegovoj porodici sabur.
Bodkin

#5020 SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

Moze li neko objasniti koja je to tacno ulica? Je li to ona raskrsnica ispod nadvoznjaka na stupu?

Tapatalk
mrtva kokoš

#5021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

Bodkin wrote:Moze li neko objasniti koja je to tacno ulica? Je li to ona raskrsnica ispod nadvoznjaka na stupu?

Tapatalk
Image
cigara

#5022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Tuga jbte :(

samo mi nije jasno ovo "Također, očevici tvrde da je vozač vozio neprilagođenom brzinom te da je doslovno zgazio dječaka" Kako neko golim okom odredjuje brzinu?
Cholina_Lokica

#5023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

cigara wrote:Tuga jbte :(

samo mi nije jasno ovo "Također, očevici tvrde da je vozač vozio neprilagođenom brzinom te da je doslovno zgazio dječaka" Kako neko golim okom odredjuje brzinu?
Je li ovaj sa kamionom skretao u Nikole Sopa? Ako jeste nikako mi nije jasno kako je mogao voziti neprilagodjenom brzinom
Troll_Happens

#5024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

rimac wrote:
DON_eARL wrote: Naravno tu su i ilegalna "pijaca" zbog koje je nemoguće proći trotoarom.
jest. Ljudi se parkiraju da kupe usput nešto...

Kaže Avaz u pondjeljak, dolazi bolja vlast. Ajd da vidmo hoće li sad itko odgovorati? Sutra ujutros urediti to mjesto, ukloniti divlju pijacu, uključiti semafor....
ma kakvo uklanjanje divlje pijace to nece nikada uraditi... valja kupiti socijalni mir gradjana... vidi da narod nema para i vlast to ne tjera... to im je ocito jedini izvor prihoda i onda ih ne diraju niti ce dirati... :oops:
cigara

#5025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Reko Avaz.... novina koja je stavila cenzuru na oci konja i psa
Locked