Jel samo cure il sve zajebavaju?loose end wrote:dobar izvjestaj, ovo bi trebalo na vijestima bit. nemaju obraza ama bas nimalo.un1ted wrote:Inace, stoka iz grasa se malo digla
Price:
Vozaci tramvaja TRAZE da se pokazu karte pri ulasku, natjerao djevojke dap okazu karte, treca nije imala, poslije minut dva rasprave rekla da joj mama radi u GRASU i ovaj se usutio. Nije krenuo dok nisu pokazale kartu.
Vozac tramvaja galamio na gospodju i do suza je doveo jer nije ponistila kartu iako mu je ona rekla da se vozi dvije stanice te da ce kartu iskorsiti kasnije za vise stanica.
Revizori na svakoj stanici, ona mala plava ofarbana u crno je stoka i dalje.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Jokericious
#5001 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
arnelau
#5002 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Fuuuuj, pa ovo je dokaz da si dno dotaknuo. Nečiju tužnu sudbinu koristiti kao pošprdavanje. Fuuujsorcerer wrote:respo wrote: ja bar znam lizalo koristitinego tema je gras a ako nemas nista reci onda si donji jer nemas argumente od sada si ignore na ovoj temi
-
vrbas1979
#5003 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam ostao bez teksta kada sam vidio ovo jucerarnelau wrote:Fuuuuj, pa ovo je dokaz da si dno dotaknuo. Nečiju tužnu sudbinu koristiti kao pošprdavanje. Fuuujsorcerer wrote:respo wrote: ja bar znam lizalo koristitinego tema je gras a ako nemas nista reci onda si donji jer nemas argumente od sada si ignore na ovoj temi
Prijavio sam administraciji, pa cemo vidjeti. Ovo je dno dna sto kazes i s ovakvim stvarima se ne smije zezati!!!
Last edited by vrbas1979 on 15/01/2013 19:45, edited 1 time in total.
- Hemera
#5004 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lik je banovan ne trosite se dzaba
-
julisiz es grant
#5005 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gdje, gdje?Hemera wrote:lik je banovan ne trosite se dzaba
Ja ga još juče prijavio.
- Hemera
#5006 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
prosla stranica 8 post odozdo
- hypko_nurko
#5007 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jbt od kad taj frajer sere i baljezga i ja sam ga prijavio ista dan kad je bio strajk. tek ga sad banovali
zgadio mi se forum od njega
zgadio mi se forum od njega
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5008 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
definitivno su mi se zgadili do kraja posebno posle ove zadnje pobune i one zicagu ...
odvratnost na visokom nivou muka mi je kad vidim uposlenika grasa ili neko njihovo vozilo
odvratnost na visokom nivou muka mi je kad vidim uposlenika grasa ili neko njihovo vozilo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5009 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
što mislite kako bi se raspad grasa... ili njegovo širenje odrazilo na cijene stanova i zemljišta?
- mrtva kokoš
#5010 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
opet sutra u isto vrijeme kao neki dan moguc prekid gradskog saobracaja, veceras od vozaca cuo ... 
- drug_profi
#5011 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne treba gras ukinuti, ali treba uvesti konkurenciju. Centrotrans je pokazao kako treba da izgleda civilizovan prevoz. Grasu treba stecaj i prekompozicija, novi pocetak na zdravim osnovama. Otkazi, dabome. Od vlasti Gras moze dobijati samo subvencije za nerentabilne linije, sve ostalo nek izvole zaraditi.
-
dresdener78
#5012 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dobro pitanje... mislim da bi raspad GRAS-a prije svega doveo do totalnog saobraćajnog kolapsa, zamisli da bude još za oko 50 posto više automobila na ulicama... pa u lokalitetima sa najviše smrada od auspuha i najviše automobila bi valjda nekretnine pojeftinjele...Black swan wrote:što mislite kako bi se raspad grasa... ili njegovo širenje odrazilo na cijene stanova i zemljišta?
Ali mislim da ti mogu već sada odgovoriti šta bi se desilo da se GRAS oporavi (neradnici napolje, političari prljave ruke od firme, uvesti red, disciplinu, sistem, itd.) - da se poveća ponuda usluga javnog prijevoza, i to DOBRIH usluga, cijene nekretnina u dotičnim lokalitetima RASTU!!!! Zamisli da naprimjer u Njemačkoj, već u nekoliko slučajeva, su agencije za prodaju nekretnina doprinosile produžetku tramvajskih pruga - jer brz i udoban prijevoz bez nerviranja sa automobilom (parking, gužve) znači veću privlačnost takvih mjesta za kupce!!!! i baš to funkcioniše.
- Truba
#5013 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tramvaj do hrasnice i trola do vogošće bi zasigurno promijenila percepciju tih sredina
a ima dosta njive prazne do hrasnice i vogošće
- drug_profi
#5014 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Trola do Vogosce bi samo stvorila nove saobracajne cepove, mada bi meni jako odgovarala. Cesta je ta koju bi prvo trebalo napraviti tako da spora vozila ne prave dugacke spore kolone. U planu je moderna cesta, ali kad ce biti napravljena, niko ne zna. Od izbora do izbora.Black swan wrote:tramvaj do hrasnice i trola do vogošće bi zasigurno promijenila percepciju tih sredina![]()
-
VjecitiStudent
#5015 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kada si zadnji put bio na "civilizovanoj" autobuskoj stanici Centrotransa?drugi profil wrote:Ne treba gras ukinuti, ali treba uvesti konkurenciju. Centrotrans je pokazao kako treba da izgleda civilizovan prevoz. Grasu treba stecaj i prekompozicija, novi pocetak na zdravim osnovama. Otkazi, dabome. Od vlasti Gras moze dobijati samo subvencije za nerentabilne linije, sve ostalo nek izvole zaraditi.
- drug_profi
#5016 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne skreci. Ne govorim o stanicama, nego o prevozu: autobusima, vozacima, urednosti.
Ko da nisu ista drzava a ne grad.
- Hemera
#5017 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
trebao si ga izudarat po zubalu odmah kad si to cuo da ne laprdamrtva kokoš wrote:opet sutra u isto vrijeme kao neki dan moguc prekid gradskog saobracaja, veceras od vozaca cuo ...
- Truba
#5018 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
centrotrans IS u istočnom sarajevu je katastrofa
njihov vlasnik je pravi centrotrans
njihov vlasnik je pravi centrotrans
-
VjecitiStudent
#5019 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I stanica je dio prevoza, putnici i oni koji ih cekaju, na stanicama provode jako puno vremena.drugi profil wrote:Ne skreci. Ne govorim o stanicama, nego o prevozu: autobusima, vozacima, urednosti.
Centrotransova stanica - autobuska stanica Sarajevo je u gorem stanju no sto je bila 1990. godine.
- Truba
#5020 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
slika centrotransa je: marka ulaz na stanicu i marka za onakav wc 
ko zna šta bi smisli u gradu...
ko zna šta bi smisli u gradu...
-
alanskoda
#5021 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
un1ted wrote:Inace, stoka iz grasa se malo digla
Price:
Vozaci tramvaja TRAZE da se pokazu karte pri ulasku, natjerao djevojke dap okazu karte, treca nije imala, poslije minut dva rasprave rekla da joj mama radi u GRASU i ovaj se usutio. Nije krenuo dok nisu pokazale kartu.
Vozac tramvaja galamio na gospodju i do suza je doveo jer nije ponistila kartu iako mu je ona rekla da se vozi dvije stanice te da ce kartu iskorsiti kasnije za vise stanica.
Revizori na svakoj stanici, ona mala plava ofarbana u crno je stoka i dalje.
Ovo je najgluplji izgovor na svijetu.
-
dresdener78
#5022 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto posto! Na Vogošću su trolejbusi već odavno voziliBlack swan wrote:tramvaj do hrasnice i trola do vogošće bi zasigurno promijenila percepciju tih sredina![]()
Evo ti slike, Donji Hotonj u septembru 1990. godine
Kada ideš na Vogošću, pored puta se mogu svugdje vidjeti stari čelični stubovi i čak ostaci zavjesa, izolatori od porcelana za kontaktnu mrežu.

Sokolovići i Hrasnica: Evo ti pregleda svih planova koji su se rodili i nažalost kasnije crkli zbog gluposti i nesposobnosti političara. Jedino pozitivno u prostornom uređenju Sarajeva nakon rata jeste prostor od Ilidže do Sokolovića u sredini novog puta, koji je rezervisan za dvokolosiječnu tramvajsku prugu.

Svakako mislim da bi za Hrasnicu i Sokoloviće bilo puno bolje da tamo voze autobusi REDOVNO i to recimo u intervalu od 8-10 minuta, tramvaj je više potreban Dobrinji, koja ima puno više stanovnika - nažalost, zbog ilegalne izgradnje, ne vidim šanse da se to još ikad uradi. Evo slike tramvajskog mosta napravljenog još prije rata - vidiš žljebove pripremljene za ugradnju sustava za pričvršćenje šina.

- drug_profi
#5023 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
De bogati ne kontriraj na silu. Ja konkretno govorim o gradskim linijama. Stanice su vlasnistvo grada, koliko znam. Ne zanima me u gradskom saobracaju nikakva stanica. Samo vozilo, vozac i usluga. Centrotrans je pokazao da to moze biti civilizovano i u Sarajevu.VjecitiStudent wrote:I stanica je dio prevoza, putnici i oni koji ih cekaju, na stanicama provode jako puno vremena.drugi profil wrote:Ne skreci. Ne govorim o stanicama, nego o prevozu: autobusima, vozacima, urednosti.
Centrotransova stanica - autobuska stanica Sarajevo je u gorem stanju no sto je bila 1990. godine.
I ne, niti mi ko radi u Centrotransu, niti imam dionice, niti poznam koga da tamo radi ili gazduje. Govorim samo na osnovu iskustva jedne voznje u subotu, toliko da bih mogao ostaviti auto pred zgradom i ici na posao sa takvim prevozom da mi se ponudi.
A kad vec govorimo komparacijama, u cemu je Gras ispred Centre? Ima li ista da je bolje u grasu ili kod grasa?
- drug_profi
#5024 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@dresdener
Područje opštine Vogošća je u odnosu na predratni period mnogo frekventnije iz vise razloga. Vise je stambenih jedinica, ulaz u grad preko Rajlovca je neprekidno zagusen, mnogo privatnih stambenih objekata je izgradjeno.
Ja vec 10 godina radim u Vogosci i saobracaj se ne da porediti. U spici se ne moze ni cesta preci jer kolona nikad ne prestaje. Kad se povremeno dese zastoji zbog kvarova, udesa, poledice, smetljara, nastane u kratkom roku opsti haos i nerijetko se put od 6-7 km otegne na vise od pola sata. Ta dionica ima veliki problem sa protokom vozila.
Mada bi meni licno jako odgovarao bas taj trolejbus jer bih ispred stana sjeo u trolu i izasao iz nje pred firmom.
Eh sad da je jos i trola kakava fina da se moze sjesti jer klackati se sat vremena stojeci u guzvi, ne bih zelio za dobro jutro i pocetak radnog dana.
Područje opštine Vogošća je u odnosu na predratni period mnogo frekventnije iz vise razloga. Vise je stambenih jedinica, ulaz u grad preko Rajlovca je neprekidno zagusen, mnogo privatnih stambenih objekata je izgradjeno.
Ja vec 10 godina radim u Vogosci i saobracaj se ne da porediti. U spici se ne moze ni cesta preci jer kolona nikad ne prestaje. Kad se povremeno dese zastoji zbog kvarova, udesa, poledice, smetljara, nastane u kratkom roku opsti haos i nerijetko se put od 6-7 km otegne na vise od pola sata. Ta dionica ima veliki problem sa protokom vozila.
Mada bi meni licno jako odgovarao bas taj trolejbus jer bih ispred stana sjeo u trolu i izasao iz nje pred firmom.
Eh sad da je jos i trola kakava fina da se moze sjesti jer klackati se sat vremena stojeci u guzvi, ne bih zelio za dobro jutro i pocetak radnog dana.
-
VjecitiStudent
#5025 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Autobuska stanice i u Sarajevu i u Istocnom Sarajevu su vlasnistvo Centrotransa. Obidji ih malo, cekaonice, WC, pa nam javi svoje utiske.drugi profil wrote:De bogati ne kontriraj na silu. Ja konkretno govorim o gradskim linijama. Stanice su vlasnistvo grada, koliko znam. Ne zanima me u gradskom saobracaju nikakva stanica. Samo vozilo, vozac i usluga. Centrotrans je pokazao da to moze biti civilizovano i u Sarajevu.VjecitiStudent wrote:I stanica je dio prevoza, putnici i oni koji ih cekaju, na stanicama provode jako puno vremena.drugi profil wrote:Ne skreci. Ne govorim o stanicama, nego o prevozu: autobusima, vozacima, urednosti.
I ne, niti mi ko radi u Centrotransu, niti imam dionice, niti poznam koga da tamo radi ili gazduje. Govorim samo na osnovu iskustva jedne voznje u subotu, toliko da bih mogao ostaviti auto pred zgradom i ici na posao sa takvim prevozom da mi se ponudi.
A kad vec govorimo komparacijama, u cemu je Gras ispred Centre? Ima li ista da je bolje u grasu ili kod grasa?
Gras nije referenca ni za sta.
Naravno da ce Centrotrans u situaciji kada zeli da uzme komad profitabilnog kolaca gledati da se pokaze u najboljem svjetlu.