Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#5001 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Ma ne sporim da bi, da se ja pitam (a ne pitam se) sklonio Pepea iz ekipe Reala. Nije ni malo u redu gaziti namjerno protivnicke igrace. Sumnjam da je Mourinho rekao Pepeu da radi takve stvari. Ako jeste, onda ni on nije dobar u glavu.
I trener i igraci budu i prodju, ali klub ostaje...tako da ovo sa oduzimanjem imena :roll:
pa igraci su i napravili ime od tog kluba. madrid je klub sa klasom, istorijom, s postovanjem koji su zasluzili. sada, par destruktivaca i mesara trebaju da uprljaju to ime i srozaju sto je gradjeno sto godina. ne vjerujem da je mourinho savjetovao pepea da ide gaziti ljude dok leze na travi. pepe je samo isfrustrirani papak kojeg se, kad (uskoro) skine madridov dres niko nece tamo sjecati.
sto se tice morinha, pisao sam na ovoj istoj temi prosle godine (200 stranica unazad) da jednostavno njegova filozofija, strategije, nacin na koji on razumije fudbal nije za madrid. tad sam pretrpio drvlje i kamenje od realovih navijaca ovdje. pisalo se na dugo i na siroko o sudijama i barcinim simuliranjima (dok je marca sjekla slicice iz videa da dokaze kako je dani alves simulirao pad a pepe ni kriv ni duzan). sad o tome niko nema sta za reci. sve se vidjelo juce. i kakav je pepe a i kakav je mourinho.
i dalje stojim, sada jos i cvrsce, do misljenja da je mourniho instant trener i da je (bez obzira da li ce nesto osvojiti ili ne) za madrid los. on misli samo na sebe i svoj ego. doveo je sa sobom destruktivne igrace i postavlja igru na jedini nacin koji zna (govorim o velikim protivnicima). inter se nije dao gledati dok je on bio tamo od silnih krkana i volova. sad je ista prica u madridu.

moje skromno misljenje.

Image
ultima_palabra

#5002 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
Tomahawk11 wrote: Ma ne sporim da bi, da se ja pitam (a ne pitam se) sklonio Pepea iz ekipe Reala. Nije ni malo u redu gaziti namjerno protivnicke igrace. Sumnjam da je Mourinho rekao Pepeu da radi takve stvari. Ako jeste, onda ni on nije dobar u glavu.
I trener i igraci budu i prodju, ali klub ostaje...tako da ovo sa oduzimanjem imena :roll:
pa igraci su i napravili ime od tog kluba. madrid je klub sa klasom, istorijom, s postovanjem koji su zasluzili. sada, par destruktivaca i mesara trebaju da uprljaju to ime i srozaju sto je gradjeno sto godina. ne vjerujem da je mourinho savjetovao pepea da ide gaziti ljude dok leze na travi. pepe je samo isfrustrirani papak kojeg se, kad (uskoro) skine madridov dres niko nece tamo sjecati.
sto se tice morinha, pisao sam na ovoj istoj temi prosle godine (200 stranica unazad) da jednostavno njegova filozofija, strategije, nacin na koji on razumije fudbal nije za madrid. tad sam pretrpio drvlje i kamenje od realovih navijaca ovdje. pisalo se na dugo i na siroko o sudijama i barcinim simuliranjima (dok je marca sjekla slicice iz videa da dokaze kako je dani alves simulirao pad a pepe ni kriv ni duzan). sad o tome niko nema sta za reci. sve se vidjelo juce. i kakav je pepe a i kakav je mourinho.
i dalje stojim, sada jos i cvrsce, do misljenja da je mourniho instant trener i da je (bez obzira da li ce nesto osvojiti ili ne) za madrid los. on misli samo na sebe i svoj ego. doveo je sa sobom destruktivne igrace i postavlja igru na jedini nacin koji zna (govorim o velikim protivnicima). inter se nije dao gledati dok je on bio tamo od silnih krkana i volova. sad je ista prica u madridu.

moje skromno misljenje.

Image
Kakve veze ima slomljeni trofej sa ovom pričom?

A to mišljenje nije tvoje vlastito... nego nekakav miks senzacionalizma i prežvakanih klišea jeftinih medija.

To što je Pepe takav kakav jeste, ne znači da Alves nije simulator niti da je Stark bio u pravu sa crvenim kartonom.

Mourinho doveo destruktivne igrače? Di Maria, Ozil, Sahin, Callejon, Coentrao? :-) Ekipa koja postiže 3 gola u prosjeku u prvenstvu defanzivna? Malo li je dati 6 golova Sevilli u gostima? Nije još našao recept za najbolji tim na svijetu, ali ko jeste? Problem je što je u pitanju veliki rival i što se sa njim često igra... United se u dva finala CL ne sastavi sa loptom, ali oni uzmu EPL i sve se brzo zaboravi... Fergie opet bude majstor :roll:

Što se tiče Intera, njegova je igra uvijek bila negledljiva, bar sa aspekta španskih navijača... Mourinho je tome samo dao formu. Ili bi ti igrao tiki-taka sa Stankovićem, Mottom i Cambiassom u vezi?

Znam znam, sad ćeš me udariti sa par klipova i gifova :-D
hladan.preminger

#5003 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by hladan.preminger »

ultima_palabra wrote:Pa i Charles Manson je neke stvari uradio impulsivno i u žaru borbe :D
Ne lupaj gluposti u žaru borbe!
ultima_palabra

#5004 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

hladan.preminger wrote:
ultima_palabra wrote:Pa i Charles Manson je neke stvari uradio impulsivno i u žaru borbe :D
Možda da naučiš šta znači ironija, pa ćemo onda polako...
hladan.preminger

#5005 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Korisnicko ime wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne sporim da Pepe igra previse agresivno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moj Tomahawk, u skoro svakoj ekipi na svijetu imas igrace koji igraju "previse agresivno"...namjerno nagaziti igraca koji lezi na travi u trenutcima dok je igra u prekidu nema nikakve veze sa agresivnom igrom...vise sa shupackim karakterom i ludjackim mentalnim sklopom. I tog igraca i trenera koji mu dopusta (jos vjerovatnije, instruira) da se tako ponasa...

Ja da sam Juan Carlos I, nakon ovakvog ponasanja igraca i trenera u zadnje dvije godine, oduzeo bih klubu naziv Real...

Poptis.

Čuj ovog pajsera "Pepe igra previse agresivno".

Agresivno npr. igra Carragher, Evra, Terry, Schweinsteiger, Gatuso, De Jong itd ali nikad nisam vidio da od nemoći gaze igrača na podu po rukama, nabijaju ga koljneom (Pepe) ili udaraju po glavi (Coentrao).

Ko sve komentariše fudbal!
hladan.preminger

#5006 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

ultima_palabra wrote:
hladan.preminger wrote:
Možda da naučiš šta znači ironija, pa ćemo onda polako...

De trolu objasni!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5007 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Chmoljo »

hladan.preminger wrote:
De trolu objasni!
Primiri! Nemam namjeru ponavljati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5008 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Ne vrijedi, @ultima, objasnjavati. Stvari se relativiziraju; pojedinac = cijela ekipa. Real je najodvratnija, najgora, najnecasnija ekipa na svijetu... :-) sta covjek nece sve procitati. Upravo borci za cast Busquetsa, Alvesa, Pedra pokusavaju dokazati tu Realovu 'necasnost'. Barcelona je sinoc bila bolji protivnik, bila je bolja i prije mjesec dana. Mozda ce biti bolja i u sljedecu srijedu. Mrlju na utakmicu je stavio Pepe. Zbog toga je cijela ekipa Reala prljava, podla, necasna...da ne nabrajam dalje. Nastavite samo dalje, ne dajte se omesti.
I da, Mourinho je karina od trenera, nije taj nista osvojio niti napravio u svojoj trenerskoj karijeri. Treba li dalje komentarisati....? :roll:
LSD

#5009 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Kako se Real može nazivati defanzivnom ekipom kad zabijaju po 3 gola u prosjeku (trenutno su ekipa koja je postigla najviše golova u Primeri (8 golova više od Barce - 63, Barca 55)....Mourinha možemo mrziti (ja ga licno ne podnosim jer je onako poprilicno ljigav) ali mu osporavati znanje i domete je van svake pameti, covjek je osvajao LP sa Portom i raspadnutim Interom :shock: ...samo budala može smatrati da je rijec o lošem treneru.
Problem Reala je što igra Barce nešto novo i napredno za sve,pa tako i za njih.
U 10 meceva otkako je na klupi Reala, Mourinho je samo jednom pobjedio Barcu - u produžecima finala Kupa...ta statistika više ne može biti slucajnost.
Sva taktika mu se svodi da zaustavi ,a ne da nadigra Barcelonu !...pobjeda mu dođe kao slucajnost i bonus u takvom stavu...tome najbolje svjedoce po tri DM u startnoj postavi...jel to put kojime treba jedan Real Madrid ici?? to je put kojim se služe timovi poput Osasune ili Getafea...i ne može se reci da nema igraca za nadigravanja jer Ozil, Higuain,Ronaldo, Benzema,Kaka,Di Maria su igraci koji služe za nadigravanje sa protivnikom.
Sinoc kad sam vidio prije tekme u startnoj postavi trio Benzema- Higuain- Ronaldo, pomislih da ce biti golijada, da ce se konacno igrati fudbal umjesto šaha...da ce se otvoriti, pa jal pukovnik jal pokojnik...kad ono opet ista prica - isti pristup, ziheraška igra gdje se protivnik ceka na centru sa ciljem munjevte kontre u vidu Ronalda (doduše prošlo je jednom i tako su poveli)....ekipa koja je sinoc igrala i kombinovala je Barca (tome najbolje svjedoci prosjed lopte 73-27%) , Real je samo cekao i cekao i nije docekao to što je cekao jer je u tom cekanju usput primio dva gola.
Dakle vodeca ekipa Primere, koja je uvjerljivo najefikasnija, koja zabija po 3-4 gola u prosjeku po utakmici se u srazu protiv Barce takticki pretvori u jednu Osasunu koja CEKA protivnika, negdje oko centra i to na svom terenu...u Madridu imati 27% posjed lopte i imati jedan šut za 90 minuta po golu Barce je poražavajuce za navijace Reala....nikakve pro-aktivnosti u igri...ni ne pomišlja da preuzme rizik u igri :shock:
E pa jbg, loš je to kont...Barca ce uvijek drugacije pristupiti El Clasicu nego kao protiv Sociedada ili Espanyola (na šta Mourinho izgleda racuna).
Last edited by LSD on 19/01/2012 13:25, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5010 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:
Korisnicko ime wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne sporim da Pepe igra previse agresivno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moj Tomahawk, u skoro svakoj ekipi na svijetu imas igrace koji igraju "previse agresivno"...namjerno nagaziti igraca koji lezi na travi u trenutcima dok je igra u prekidu nema nikakve veze sa agresivnom igrom...vise sa shupackim karakterom i ludjackim mentalnim sklopom. I tog igraca i trenera koji mu dopusta (jos vjerovatnije, instruira) da se tako ponasa...

Ja da sam Juan Carlos I, nakon ovakvog ponasanja igraca i trenera u zadnje dvije godine, oduzeo bih klubu naziv Real...

Poptis.

Čuj ovog pajsera "Pepe igra previse agresivno".

Agresivno npr. igra Carragher, Evra, Terry, Schweinsteiger, Gatuso, De Jong itd ali nikad nisam vidio da od nemoći gaze igrača na podu po rukama, nabijaju ga koljneom (Pepe) ili udaraju po glavi (Coentrao).

Ko sve komentariše fudbal!
Prvo, nadji originalni post, pa onda nesto reci, ovo je samo dio recenice.
Drugo, tako se mozda mozes ophoditi na ulici sa svojom rajom. Ovdje mislim da ne. Lakse malo sa ''cascenjima''. Malo kulturnija komunikacija ti ne bi skodila.
ultima_palabra

#5011 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Sva taktika mu se svodi da zaustavi ,a ne da nadigra Barcelonu !...pobjeda mu dođe kao slucajnost i bonus u takvom stavu...tome najbolje svjedoce po tri DM u startnoj postavi...jel to put kojime treba jedan Real Madrid ici?? to je put kojim se služe timovi poput Osasune ili Getafea...i ne može se reci da nema igraca za nadigravanja jer Ozil, Higuain,Ronaldo, Benzema,Kaka,Di Maria su igraci koji služe za nadigravanje sa protivnikom.
Pa nije da nisu pokušali i to... u prvenstvenom meču su igrali ofanzivno, u mečevima Superkupa imali više šansi, u prvom meču čak i veći posjed lopte (to niko nikad nije uspio protiv Pepove Barce). Pa opet ne ide... počesto povedu, igraju dobro i onda samo Barca prebaci u brzinu više i zabije... onda samopouzdanje padne i počnu srljati kao muhe bez glave.

Znači nije fol samo postaviti se ofanzivno... treba tako i odigrati recimo 45 minuta, pa iskoristiti šansu ili dvije, pa onda odigrati nešto povučenije i odgovorno bez grešaka, pa da ti je golman raspoložen i da imaš malo sreće... too many ifs, što bi rekli kolege Englezi :-D
hladan.preminger

#5012 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Tomahawk11 wrote:Ne vrijedi, @ultima, objasnjavati. Stvari se relativiziraju; pojedinac = cijela ekipa. Real je najodvratnija, najgora, najnecasnija ekipa na svijetu... :-) sta covjek nece sve procitati. Upravo borci za cast Busquetsa, Alvesa, Pedra pokusavaju dokazati tu Realovu 'necasnost'. Barcelona je sinoc bila bolji protivnik, bila je bolja i prije mjesec dana. Mozda ce biti bolja i u sljedecu srijedu. Mrlju na utakmicu je stavio Pepe. Zbog toga je cijela ekipa Reala prljava, podla, necasna...da ne nabrajam dalje. Nastavite samo dalje, ne dajte se omesti.
I da, Mourinho je karina od trenera, nije taj nista osvojio niti napravio u svojoj trenerskoj karijeri. Treba li dalje komentarisati....? :roll:
Ja bar nista nisam relativizirao:

Pepe = siledžija + glumac + nikakav igrač (bar za kategriju Reala). Najgora moguća kombinacija. Svaku napetu tekmu može dobit crveni karton.
Coentrao = siledžija u pokušaju + glumac + nikakav igrač (bar za kategriju Reala).
Moram priznati da me je i Alonso negativno iznenadio što se marisanja tiče.

Busquets = glumac + odličan igrač.
Alves = glumac + prznica + odličan igrač.
Pedro = glumac + odličan igrač.

Ovaj sadašnji sastav Reala i njihovo ponašanje kada gube najviše šteti samom Realu. Podnesi poraz k'o čovjek.
LSD

#5013 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Sva taktika mu se svodi da zaustavi ,a ne da nadigra Barcelonu !...pobjeda mu dođe kao slucajnost i bonus u takvom stavu...tome najbolje svjedoce po tri DM u startnoj postavi...jel to put kojime treba jedan Real Madrid ici?? to je put kojim se služe timovi poput Osasune ili Getafea...i ne može se reci da nema igraca za nadigravanja jer Ozil, Higuain,Ronaldo, Benzema,Kaka,Di Maria su igraci koji služe za nadigravanje sa protivnikom.
Pa nije da nisu pokušali i to... u prvenstvenom meču su igrali ofanzivno, u mečevima Superkupa imali više šansi, u prvom meču čak i veći posjed lopte (to niko nikad nije uspio protiv Pepove Barce). Pa opet ne ide... počesto povedu, igraju dobro i onda samo Barca prebaci u brzinu više i zabije... onda samopouzdanje padne i počnu srljati kao muhe bez glave.

Znači nije fol samo postaviti se ofanzivno... treba tako i odigrati recimo 45 minuta, pa iskoristiti šansu ili dvije, pa onda odigrati nešto povučenije i odgovorno bez grešaka, pa da ti je golman raspoložen i da imaš malo sreće... too many ifs, što bi rekli kolege Englezi :-D
Ne znam jesi li gledao neko noc tekmu sa Betisom...bolja tekma nego derbi :!: ovo bez imalo pretjerivanja.
Betis IGRAO fudbal i ne može me niko ubjediti da Real nema igraca poput Betisa koji ce se nadigravati....mislim, to je glupo i pomisliti.
Prvo poluvrijeme Betis držao 40% loptu ;-) ali jbg treba izaci z svoje polovine, trcati i uzimati te yebenu loptu - posao je to ipak koji zahtjeva timsko proganjanje i sinhronizaciju na terenu... a ne cekati na svojoj polovini i spremati se za kontre samo...jer ti kad daš loptu Barcu, normalno da ce je carniti po 75% i da ce usljed toliko posjeda stvoriti 3 puta više šansi nego ekipa koja ima tu istu loptu u svom posjedu 25%.
Sinoc je Real Madrid dopusti/dozvolio sebi taj luxuz da ima 27% posjed lopte...to je nekih 20-tak minuta utakmice...e pa ne može se tako pobjediti jedna Barca...mora se baš poklopiti dosta toga (osim letve Pinta na golu) da bi se pobjedilo.
hladan.preminger

#5014 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Drugo, tako se mozda mozes ophoditi na ulici sa svojom rajom. Ovdje mislim da ne. Lakse malo sa ''cascenjima''. Malo kulturnija komunikacija ti ne bi skodila.
Pročitao sam ja originalni post i ništa se mjenja.
Ne moga ja sa djecom i nezanlicama o fudbalu raspravljati!

Sad mi žao što sam uopšte i pisao šta na ovoj temi!

Pozdav svima, over & out!
hladan.preminger

#5015 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Ne znam jesi li gledao neko noc tekmu sa Betisom...bolja tekma nego derbi :!: ovo bez imalo pretjerivanja.
Betis IGRAO fudbal i ne može me niko ubjediti da Real nema igraca poput Betisa koji ce se nadigravati....mislim, to je glupo i pomisliti.
Prvo poluvrijeme Betis držao 40% loptu ;-) ali jbg treba izaci z svoje polovine, trcati i uzimati te yebenu loptu - posao je to ipak koji zahtjeva timsko proganjanje i sinhronizaciju na terenu... a ne cekati na svojoj polovini i spremati se za kontre samo...jer ti kad daš loptu Barcu, normalno da ce je carniti po 75% i da ce usljed toliko posjeda stvoriti 3 puta više šansi nego ekipa koja ima tu istu loptu u svom posjedu 25%.
Sinoc je Real Madrid dopusti/dozvolio sebi taj luxuz da ima 27% posjed lopte...to je nekih 20-tak minuta utakmice...e pa ne može se tako pobjediti jedna Barca...mora se baš poklopiti dosta toga (osim letve Pinta na golu) da bi se pobjedilo.
Kratko i jasno!
Tomahawk11
Globalni moderator

#5016 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne vrijedi, @ultima, objasnjavati. Stvari se relativiziraju; pojedinac = cijela ekipa. Real je najodvratnija, najgora, najnecasnija ekipa na svijetu... :-) sta covjek nece sve procitati. Upravo borci za cast Busquetsa, Alvesa, Pedra pokusavaju dokazati tu Realovu 'necasnost'. Barcelona je sinoc bila bolji protivnik, bila je bolja i prije mjesec dana. Mozda ce biti bolja i u sljedecu srijedu. Mrlju na utakmicu je stavio Pepe. Zbog toga je cijela ekipa Reala prljava, podla, necasna...da ne nabrajam dalje. Nastavite samo dalje, ne dajte se omesti.
Ja bar nista nisam relativizirao:

Pepe = siledžija + glumac + nikakav igrač (bar za kategriju Reala). Najgora moguća kombinacija. Svaku napetu tekmu može dobit crveni karton.
Coentrao = siledžija u pokušaju + glumac + nikakav igrač (bar za kategriju Reala).
Moram priznati da me je i Alonso negativno iznenadio što se marisanja tiče.

Busquets = glumac + odličan igrač.
Alves = glumac + prznica + odličan igrač.
Pedro = glumac + odličan igrač.

Ovaj sadašnji sastav Reala i njihovo ponašanje kada gube najviše šteti samom Realu. Podnesi poraz k'o čovjek.
Podnio. Barca zasluzeno pobijedila. Real otkako je poveo, nije vise imao neku igru. Zato su zasluzeno izgubili.
Ako vec uzimas Alonsa u usta, njegovi startovi su uglavnom u zaru borbe i usmjereni na loptu. Sad bi trebali razglabati i o onim usporenim snimcima na kojima Messi podmece lakat u skoku?! Pa nece se valjda ici dotle u krajnost da se svaki kontakt i duel okarakterizira kao prljav?! Fudbal je, nije balet.
Ne znam sto si ti toliko ''neurozan'' pa vrijedjas ljude po forumu, eto Barca dobila, u cemu je problem?!
ultima_palabra

#5017 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Jesam pomalo, više sam gledao Talijane... sam si rekao da Barca ima drugačiji pristup tim utakmicama, tek kad je bilo 2-2 onda su ubacili u brzinu više i dobili utakmicu.

Svakako da Madrid nije smio dopustiti onako jeftin prvi gol... poslije toga im se stvorio deja vu u glavi i nije bilo povratka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5018 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

hladan.preminger wrote:

Ko ti dade kompjuter i prikljuci internet... :roll:
5 0 5

#5019 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Kakve veze ima slomljeni trofej sa ovom pričom?

A to mišljenje nije tvoje vlastito... nego nekakav miks senzacionalizma i prežvakanih klišea jeftinih medija.

To što je Pepe takav kakav jeste, ne znači da Alves nije simulator niti da je Stark bio u pravu sa crvenim kartonom.

Mourinho doveo destruktivne igrače? Di Maria, Ozil, Sahin, Callejon, Coentrao? :-) Ekipa koja postiže 3 gola u prosjeku u prvenstvu defanzivna? Malo li je dati 6 golova Sevilli u gostima? Nije još našao recept za najbolji tim na svijetu, ali ko jeste? Problem je što je u pitanju veliki rival i što se sa njim često igra... United se u dva finala CL ne sastavi sa loptom, ali oni uzmu EPL i sve se brzo zaboravi... Fergie opet bude majstor :roll:

Što se tiče Intera, njegova je igra uvijek bila negledljiva, bar sa aspekta španskih navijača... Mourinho je tome samo dao formu. Ili bi ti igrao tiki-taka sa Stankovićem, Mottom i Cambiassom u vezi?

necu vala. nemam zivaca za to. nisam nikad rekao da je defanzivna nego destruktivna. to je velika razlika.
mourinho nije nasao recept kazes. pa nece ga ni naci jer on kao trener ne sazrijeva. ima jedan koncept i taj gura jos od porto-a. pep u svaku utakmicu udje sa novom zvrckom na koju se mourinho svaki put oklizne. (evo ti prostora da opet pljujes po meni).
madrid. ja se ne sjecam da sam ikad gledao madrid da igra losiju i kukavickiju igru do mourinha. mozda ti znas bolje. ako znas, pojasni. isto, mourinha ja nisam nikad nazvao losim trenerom (dapace), nego trenerom koji nije za madrid. kao sto nije ni pepe. i sa tim sam dao vece postovanje madridu nego bilo koji (kvazi) navijac ovdje koji ih brani. ali sta ja znam. mozda je bolje pitati praaaave navijace madrida...

nisam mislio ni na jednog od ovih igraca koji si naveo. nije to ni carvallo (svo postovanje za njega). zna se ko su destruktivni igraci u madridu. nemoj mi reci da si ponosan kad ih gledas dok gaze i samaraju. ako da, onda gledas pogresan sport. uz to, mozda je slomljeni trofej simbolicno, bas za tebe.
ovo o manU je tvoja projekcija. nisu se sastavili s loptom. pa sigurno su je imali duze u nogama nego madrid sinoc u svojoj kuci. i mozda ti zaboravljas, ali cisto sumnjam da su manU navijaci zaboravili. kao sto su i madridjani sinoc puni dragosti izlazili sa stadiona (kod rezultata 1:2) u 85. minuti.

a o tome da moje misljenje nije moje vlastito... no comment.
sumirprimus

#5020 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Jesam pomalo, više sam gledao Talijane... sam si rekao da Barca ima drugačiji pristup tim utakmicama, tek kad je bilo 2-2 onda su ubacili u brzinu više i dobili utakmicu.

Svakako da Madrid nije smio dopustiti onako jeftin prvi gol... poslije toga im se stvorio deja vu u glavi i nije bilo povratka.
stani malo,jedno je deja vu,a drugo iz utakmice u utakmicu nemat lijeka za jednu ekipu...
ova generacvija igraca reala nema lijeka za ovu generaciju igraca barce..
i to je sva filozofija...
ultima_palabra

#5021 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
ultima_palabra wrote: Kakve veze ima slomljeni trofej sa ovom pričom?

necu vala. nemam zivaca za to. nisam nikad rekao da je defanzivna nego destruktivna. to je velika razlika.
mourinho nije nasao recept kazes. pa nece ga ni naci jer on kao trener ne sazrijeva. ima jedan koncept i taj gura jos od porto-a. pep u svaku utakmicu udje sa novom zvrckom na koju se mourinho svaki put oklizne. (evo ti prostora da opet pljujes po meni).
madrid. ja se ne sjecam da sam ikad gledao madrid da igra losiju i kukavickiju igru do mourinha. mozda ti znas bolje. ako znas, pojasni. isto, mourinha ja nisam nikad nazvao losim trenerom (dapace), nego trenerom koji nije za madrid. kao sto nije ni pepe. i sa tim sam dao vece postovanje madridu nego bilo koji (kvazi) navijac ovdje koji ih brani. ali sta ja znam. mozda je bolje pitati praaaave navijace madrida...

nisam mislio ni na jednog od ovih igraca koji si naveo. nije to ni carvallo (svo postovanje za njega). zna se ko su destruktivni igraci u madridu. nemoj mi reci da si ponosan kad ih gledas dok gaze i samaraju. ako da, onda gledas pogresan sport. uz to, mozda je slomljeni trofej simbolicno, bas za tebe.
ovo o manU je tvoja projekcija. nisu se sastavili s loptom. pa sigurno su je imali duze u nogama nego madrid sinoc u svojoj kuci. i mozda ti zaboravljas, ali cisto sumnjam da su manU navijaci zaboravili. kao sto su i madridjani sinoc puni dragosti izlazili sa stadiona (kod rezultata 1:2) u 85. minuti.

a o tome da moje misljenje nije moje vlastito... no comment.
Nisam ja pravi navijač Madrida, niti se pravim... niti projektujem uspjeh nekog kluba na sebe ;-)

Te igrače sam ja naveo kao one koje je Mourinho doveo... one na koje ti ciljaš da su destruktivni, uglavnom ih je on naslijedio. To je bila poenta... opet ne vidim kako je njihova igra ružna i kukavička, osim u (nekim) utakmicama sa Barcelonom.

Svakako da ga je Pep nadmudrio u nekim utakmicama... u nekim je ovaj njega. Ono što se zaboravlja da je Guardiola u prednosti jer ima ekipu sastavljenu od igrača koji se znaju u dušu, dosta ih igra zajedno od mlađih kategorija... puno je lakše praviti taktičke preinake sa njima nego sa ekipom sakupljanom po čitavoj Evropi i svijetu.
hladan.preminger

#5022 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Podnio.
Ne ti već igrači i trener Reala.
hladan.preminger

#5023 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Tomahawk11 wrote:
hladan.preminger wrote:

Ko ti dade kompjuter i prikljuci internet... :roll:
Kupio sebi kompjuter a internet možes sebi prijaviti nije nikakav problem i idođu one čike i priključe. Kasnije samo moraš plaćati. Kontaš :?:
LSD

#5024 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

sumirprimus wrote:
ultima_palabra wrote:Jesam pomalo, više sam gledao Talijane... sam si rekao da Barca ima drugačiji pristup tim utakmicama, tek kad je bilo 2-2 onda su ubacili u brzinu više i dobili utakmicu.

stani malo,jedno je deja vu,a drugo iz utakmice u utakmicu nemat lijeka za jednu ekipu...
ova generacvija igraca reala nema lijeka za ovu generaciju igraca barce..
i to je sva filozofija...
Ako cemo pošteno nema niti jedna ekipa na svijetu lijeka protiv ovakve nenormalne igre Barce....ali Real kao velikan i kao najveci rival Barci traži protu-lijek na jedan nacin koji nije svojstven klubu kakav je Real.
Znao je Real i prije Mourinha gubiti po 5,6 -0 ali nikad nije igrao ziheraški u derbijima...uvijek se išlo na nadigravanje, pa po cijenu i petarde....isto tako i Barca s druge strane je jedno vrijeme (u doba Galaktikosa) redovno primala porcije....ali se nije odustajalo od pokušaja nadigravanja.
Po meni, Mourinho je (sa svojim instrukcijama igracima) napravio od El Clasica vašar i cirkus...on je vrlo proracunat i sve je podredio rezultatu...njegov moto je: cilj opravdava sredstvo...zato i gledamo od skora u derbijima ovakva dva giganta seljakluk na terenu ,gaženje, naguravanje i tuce igraca....problem je što madridska publika nije navikla na takav Real, vec je Real decenijama njegovao igru nadigravanja...za sada ga drže rezultati samo.
Last edited by LSD on 19/01/2012 14:12, edited 1 time in total.
sumirprimus

#5025 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

jebiga ide covjek na rezultat i to je...ima prilike za dokazivanjem sa drugim ekipama...hladan proracun...
Locked