Sto bi bilo kad je tamo zima u to doba...Eborg wrote:Vala kad igraš u 13:00 h bit će sigurno.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hape
#5001 Re: AW: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovi
- cyprus
#5002 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa juni u Brazilu je sličan junu u EvropiEborg wrote:Vala kad igraš u 13:00 h bit će sigurno.
- drug_profi
#5003 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Utakmica u Cuiabi sa Nigerijom bi mogla biti problematicna za nas zbog visoke vlaznosti i temperature.
Ne samo da bi mogla, nego ce biti velika prednost za protivnika jer su to Nigerijcima gotovo normalni uslovi, a utakmica koja je odlucujuca i za prolaz grupe.
Znaci da ih dobijemo, moramo imati nas jako dobar dan.
http://weatherspark.com/averages/33409/ ... sso-Brazil
Evo jos za Salvador prosjeka za juni, gdje osim malo nize tempreature, mozemo ocekivati kisu i visoku vlagu.
http://www.salvador.climatemps.com/june.php
I za Rio:
http://weatherspark.com/averages/33435/ ... iro-Brazil
Ne samo da bi mogla, nego ce biti velika prednost za protivnika jer su to Nigerijcima gotovo normalni uslovi, a utakmica koja je odlucujuca i za prolaz grupe.
Evo jos za Salvador prosjeka za juni, gdje osim malo nize tempreature, mozemo ocekivati kisu i visoku vlagu.
I za Rio:
-
ja71
#5004 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
znaci otici koji dan prije i haklimatizirati se.
i 2 puta dnevno trenirati
i piti 5L vode dnevno
i 2 puta dnevno trenirati
i piti 5L vode dnevno
- dakine
#5005 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
slazem sespacek wrote:
Mišljenja sam da je najpovoljnije mjesto za kamp u Brasiliji...i to iz vise razloga...
1. Uvijek je priblizno ista udaljenost od svih lokacija, sto je po meni bitno jer bolje imati ustaljen ritam putovanja za sve 3 utakmice nego jednu ne putovati, 2 enormno dugo putovati - ko puno putuje zna o cemu govorim (navikavanje metabolizma, podesavanje bioritma)
2. Udaljenost Brasilia - Rio (cca 1000km), Brasilia - Cuiaba (cca 950km) i Brasilia - Salvador (1100km)...što je ekvivalent putovanju Sarajevo - Munchen...te letovi iz Brasilije za bilo koju od te 3 lokacije vremenski ne traju duze od 2h
3. Ako bi zavrsili na 2 mjestu, 1/8 finala se igra upravo u Brasiliji i s tim izbjegavamo 4-to putovanje vec odmorni docekujemo utakmicu...pa je i to prednost da kamp bude lociran u zoni Brasilije...
4. Ako se smjestimo u jedan od gradova gdje igramo, postoji mogucnost, da upravo u tim gradovima od nasih navijaca nemamo mira, jer kako grupu navijaca koji su dosli preko bare odbiti druzenje kad su prevalili toliki put samo zbog njih???
5. Neko ce reci da u Brasiliji nema nista i da je monotona sredina - sto je po meni idealno za izolacije igraca i psihicku pripremu. Najveca greska bi bila smjestiti nas uz obalu (Rio ili Salvador), jer poznavajuci nas mentalitet ne bi ih mogli pofatati za utakmice koliko bi se raspustili...
Imaju 3 faktora koji mogu bbiti kamen spoticanja za nase momke:
1. Igramo protiv ekipa sa juzne hemisfere gdje su vlaga i visoke temperature standardne u tim zemljama
2. Nigerijci su trkacka repka, Iran borbena, a Argentina tehnicki trkacka
3. Nase povrede i pristup lako cemo
-
dezurni_ucenik
#5006 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ganjati 6 bodova protiv Irana i Nigerije.Sa Argentincima,jbga,bice tesko.Imaju i teret dokazivanja na brazilskom tlu.
-
ja71
#5007 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mozda je to nasa prednostCVIKERASH wrote:Imaju i teret dokazivanja na brazilskom tlu.
- GeneralBHF
#5008 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mene ne brinu temperature nego vlaznost (humidity)...zivio sam u tropskoj klimi i znam sta to znaci! 2 koraka da se preznojis a ako potrcis mozes majicu da cijedis!
- jeza u ledja
#5009 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E cypruse sta si procitao a nisi reagovao... cccspacek wrote: 1. Igramo protiv ekipa sa juzne hemisfere gdje su vlaga i visoke temperature standardne u tim zemljama
Dobar ti je post, ali samo je Argentina od ove tri s juzne hemisfere.
Inace sto se tice Argentine i Irana, ovisi odakle si, ali ne znaci nuzno da si navikao na nekakve specijalne vrucine ili vlagu. No mislim da vrucina nece igrati veliku ulogu protiv ove dvije ekipe jer je i u Riju i u Salvadoru zimi ugodno.
Jedino Cuiaba moze bit problem.
- luckylaka
#5010 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovaj problem bi tek dosao do izrazaja kod Misimovica.Jebem ga ako mu nebi morali objesit cuturicu oko vrata ako se ne stanjiGeneralBHF wrote:Mene ne brinu temperature nego vlaznost (humidity)...zivio sam u tropskoj klimi i znam sta to znaci! 2 koraka da se preznojis a ako potrcis mozes majicu da cijedis!
-
spacek
#5011 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:43, edited 1 time in total.
- cyprus
#5012 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Promaklo mi je tojeza u ledja wrote:E cypruse sta si procitao a nisi reagovao... cccspacek wrote: 1. Igramo protiv ekipa sa juzne hemisfere gdje su vlaga i visoke temperature standardne u tim zemljama![]()
![]()
A što se tiče klimatskih prilika, mislim da se nemamo čega pribojavat
Jedino bih se brinuo da je u pitanju Manaus
- drug_profi
#5013 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
negdje sam gore pokacio prosjecne vremenske prilike za sva tri grada.
Ciuaba, ima junske temperature i do 31 i vlagu do 85%. U svim gradovima kisa je vise izgledna nego sto nije. U junu je samo jedna trecina dana bez kise.
Ovo govorim napamet, a ko hoce preciznije ima linkove na prethodnim stranama.
Nigerija ce igrati u normalnim uslovima, a mi i Iranci cemo objesiti jezike zbog vlage.
Ciuaba, ima junske temperature i do 31 i vlagu do 85%. U svim gradovima kisa je vise izgledna nego sto nije. U junu je samo jedna trecina dana bez kise.
Nigerija ce igrati u normalnim uslovima, a mi i Iranci cemo objesiti jezike zbog vlage.
- SmokingMan
#5014 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jedan mjesec kondicionog treninga u dubinama amazonskih šuma pod stručnim nadzorom tamošnjih plemena,i riješen problem.cyprus wrote:Promaklo mi je tojeza u ledja wrote:E cypruse sta si procitao a nisi reagovao... cccspacek wrote: 1. Igramo protiv ekipa sa juzne hemisfere gdje su vlaga i visoke temperature standardne u tim zemljama![]()
![]()
![]()
A što se tiče klimatskih prilika, mislim da se nemamo čega pribojavatRio i Salvador imaju normalne junske uslove, čak i za evropske prilike... Mislim da ni Cuiaba nije strašna... Ne vjerujem da ovaj grad u srcu Južne Amerike ima naročito veliku vlažnost ''zimi''
![]()
Jedino bih se brinuo da je u pitanju Manaus
- drug_profi
#5015 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Klinac, pojesce nam Misketa domoroci.... 
- cyprus
#5016 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Otkud ti to? Cuiaba bi (ako se ne varam) trebala da ima savansku klimu, što znači da ima sušan hladniji period godine... Evo provjerih i dostupne podatke, da ne bude da pričam bezveze... Imaju 15 mm padavina u junu, znači skoro ništa (Sarajevo 90 mm isti mjesec)... Vlažnost zraka 72%, a u Sarajevu 70%, znači tu je negdje... Istina, temperatura je nekoliko stepeni iznad Sarajeva, ali podnošljivo...drugi profil wrote:negdje sam gore pokacio prosjecne vremenske prilike za sva tri grada.
PS Doduše za Salvador stoji to što govoriš, on je ipak najbliže ekvatoru od ova tri grada...
- GeneralBHF
#5017 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo i ja sam se pozabavio malo vise klimom pa sam skontao da je ovo idealan period godine kod njih...nije toplo a nije ni hladno! Nekako se temperatura drzi na istom nivou samo sam pronasao da nekada bude toplotnih udara kada se temperatura podigne i do 40 stepeni ali traje veoma kratko!
"Over the course of a typical June, the dew point typically varies from 11°C (very comfortable) to 16°C (comfortable) and is rarely below 7°C (dry) or above 18°C (mildy humid).
The time of the month between June 1 and June 30 is the most comfortable, with dew points that are neither too dry nor too muggy."
"Over the course of a typical June, the dew point typically varies from 11°C (very comfortable) to 16°C (comfortable) and is rarely below 7°C (dry) or above 18°C (mildy humid).
The time of the month between June 1 and June 30 is the most comfortable, with dew points that are neither too dry nor too muggy."
- drug_profi
#5018 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo gore malo visocije sam ostavio linkove. Evo ponovo. Ovo je neka njihova statistika.cyprus wrote:Otkud ti to? Cuiaba bi (ako se ne varam) trebala da ima savansku klimu, što znači da ima sušan hladniji period godine... Evo provjerih i dostupne podatke, da ne bude da pričam bezveze... Imaju 15 mm padavina u junu, znači skoro ništa (Sarajevo 90 mm isti mjesec)... Vlažnost zraka 72%, a u Sarajevu 70%, znači tu je negdje... Istina, temperatura je nekoliko stepeni iznad Sarajeva, ali podnošljivo...drugi profil wrote:negdje sam gore pokacio prosjecne vremenske prilike za sva tri grada.
PS Doduše za Salvador stoji to što govoriš, on je ipak najbliže ekvatoru od ova tri grada...
Za Ciuabu konkretno dnevna oko 31 do 35 prosjecno, nocna 19-22. Kisa 20% sanse. Vlaga izmedju 40-90%. Znaci ako kisa trehne, vlaga ce biti 90%. Ako ne, onda se nadati malo laksim uslovima.drugi profil wrote:Utakmica u Cuiabi sa Nigerijom bi mogla biti problematicna za nas zbog visoke vlaznosti i temperature.
I za Rio:
Salvador, od 30 junskih dana 22 su kisna. Vlaga oko 85%, sa nesto ugodnijom temperaturom.
-
ja71
#5019 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
treba uzeti u obzir i vremensku razliku u ovom slucaju -4h
prve dvije utakmice su po nasem u 0:00 to znaci u 20:00 po njihovom
jedino je zadnja problem jer ce biti u 14:00 po njihovom vremenu u
Salvadoru koji je najblizi Ekvatoru
prve dvije utakmice su po nasem u 0:00 to znaci u 20:00 po njihovom
jedino je zadnja problem jer ce biti u 14:00 po njihovom vremenu u
Salvadoru koji je najblizi Ekvatoru
-
Adoxxx
#5020 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
3 nasa igraca u 1/8 finala lige prvaka 
- luckylaka
#5021 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zmajevi u martu protiv Brazila?
Piše: V. K.
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi u martu igrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Brazila.
Ovu su informaciju potvrdili iz Fudbalskog saveza Brazila, koji su istaknuli kako traže protivnika za 5. mart, kada je FIFA termin, te da su u opticaju reptrezentacije Bosne i Hercegovine, Češke i Srbije.
Brazilci traže slične protivnika kao što je to Hrvatska, koja je sa njima u grupi na SP.
Zmajevima bi s druge strane također odgovaralo da igraju sa Brazilcima, s obzirom na stil igre Argentine, koja je sa nama u grupi.
GDJE ???
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine mogla bi u martu igrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Brazila.
Ovu su informaciju potvrdili iz Fudbalskog saveza Brazila, koji su istaknuli kako traže protivnika za 5. mart, kada je FIFA termin, te da su u opticaju reptrezentacije Bosne i Hercegovine, Češke i Srbije.
Brazilci traže slične protivnika kao što je to Hrvatska, koja je sa njima u grupi na SP.
Zmajevima bi s druge strane također odgovaralo da igraju sa Brazilcima, s obzirom na stil igre Argentine, koja je sa nama u grupi.
-
Rob_Atl
#5022 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Njemacka vjerovatno, ma dosadili su i sa brazilom vise, trebali su sa urugvajem , jer urugvaj ima te napadace ko i argentina , al dobro ovo su sve spekulacije, al ako je brazil vec poslao ponudu haj stisni muda pa odbij 
- Romanista 101%
#5023 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nas odgovor Brazilu: Razmislicemo 
-
Crvena Tifoza
#5024 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U STL opet?luckylaka wrote:Zmajevi u martu protiv Brazila?
Zmajevima bi s druge strane također odgovaralo da igraju sa Brazilcima, s obzirom na stil igre Argentine, koja je sa nama u grupi.GDJE ???
-
missko
#5025 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Brazilci u Evropi samo u Swici domacini budu
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk