LIBIJA
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#5001 Re: LIBIJA
Ubise ga zlikovci ali za nadati se da su tim cinom od njega nacinili mucenika i da su (a izgleda da jesu) sami sebe zajebali i kontra-reakciju izazvali...
- Klavikula
#5002 Re: LIBIJA
ono o cemu smo jucer pisali, danas su potvrdili mnogi mediji.
- Vojska odbija naredbu da krene na jug, pa su poslanemilicije iz Misrate
- "Zelena zastava ponovno se vijori u gradovima Ajdabiya, Marsa el-Brega, Ra’s Lanuf, Sabah, Suluq pa čak i u Tobruku", prenosi Voltaire Network. U njihovom izvještaju se također navodi kako su neki članovi vlade zapravo tajni lojalisti.
- Zeleni aktivni i oko Tripolija
Libya Herald
Saudi Gazette
Voltaire Network
Advance.hr
Anadolu Agency
navodno je jedna brigada libijske armije presla na stranu Zelenih.
- Vojska odbija naredbu da krene na jug, pa su poslanemilicije iz Misrate
- "Zelena zastava ponovno se vijori u gradovima Ajdabiya, Marsa el-Brega, Ra’s Lanuf, Sabah, Suluq pa čak i u Tobruku", prenosi Voltaire Network. U njihovom izvještaju se također navodi kako su neki članovi vlade zapravo tajni lojalisti.
- Zeleni aktivni i oko Tripolija
Libya Herald
Saudi Gazette
Voltaire Network
Advance.hr
Anadolu Agency
navodno je jedna brigada libijske armije presla na stranu Zelenih.
- Cyrax
#5003 Re: LIBIJA
Sad ce "milicije" iz Misrate i ostali cetnici u kaznenu ekspediciju. Jadan taj narod tamo...
- Klavikula
#5005 Re: LIBIJA

ambasada Libije u Egiptu, danas.
- Challenger__
#5006 Re: LIBIJA
Klavi. Mogu li se kvotati?

- Klavikula
#5007 Re: LIBIJA
jasna stvar
samo cu ti reci, nije samo Egipat u pitanju, vec i ostale drzave u okruzenju.
- Challenger__
#5008 Re: LIBIJA
Naravno, samo bez Egipta (i generala Sisija) bi sve bilo nemoguće. Dakle, kvotanje:
Challenger__ dana 17/11/2013 23:12Challenger__ wrote: Problem Libije će, za godinu-dvije, riješiti Abdul Fatah el-Sisi i njegovi saradnici na terenu.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5010 Re: LIBIJA
smrt ubicama gadafija i njihovim idejim pokretačima i medjunarodnom pravu koje to ne procesuira
-
popokatepetl_com
#5011 Re: LIBIJA
Sokiran sam cinjenicom da se sranja i dalje desavaju u danas demokratskom drustvu kakvo je Libija 
- Klavikula
#5012 Re: LIBIJA
nemoj tako, ovo je samo put u jedan bolji sistem

- Challenger__
#5013 Re: LIBIJA
Strani obavještajni izvori kažu da su borbe na jugu sada, Gadafi je obučen od strane egipatske vojske, nakon opsežnih sastanaka između general-major Abdel Fattah al-Sisi i gospodina Ahmed Gadafija.
- Challenger__
#5014 Re: LIBIJA
- Kada se u smjenu postojeće vlasti krene bez jasne predstave o alternativi koja se uspostavlja (odnosno kada je pristup zasnovan na "protiv" a ne na "za"), onda se dobija druga Somalija. Muammer Gaddafi agtermath: Chaos ride over the Country.

Sukobi u Bengaziju; mrtvi i ranjeni, odgođen izbor novog premijera.
- reuters
- advance

- reuters
- advance
- Gojeni H
#5015 Re: LIBIJA
Dvojica iz Qaakaa brigade malo zalutali u Alzir.
http://www.libyaherald.com/2014/04/28/o ... z30YvQK0Ru
http://www.libyaherald.com/2014/04/28/o ... z30YvQK0Ru
- Challenger__
#5016 Re: LIBIJA
Ovaj svijet je cirkus.
-
Avetinho
#5017 Re: LIBIJA
Nema zivota bez advanceta. Gdje tacno u Reuters vijesti si nasao o izboru novog premijera? Procitas li ti ikad tekstove sa linkova koje postavljas?
Challenger__ wrote:- Kada se u smjenu postojeće vlasti krene bez jasne predstave o alternativi koja se uspostavlja (odnosno kada je pristup zasnovan na "protiv" a ne na "za"), onda se dobija druga Somalija. Muammer Gaddafi agtermath: Chaos ride over the Country.
- reuters
- advance
-
Fatimaa
#5018 Re: LIBIJA
Pozz svima na forumu.zanima me kakva je trenutno situacija u Bengaziju sa obzirom na poslednja desavanja.raspolaze li ko informacijama kada bi aerodrom mogao proradit.moj muz tamo ttenutno radi.i treba u nedjelju kuci nazad,pa nadam se da ce do nedjelje se bar malo stabilizovat situacija.svaka informaciaja mi je veoma bitna
-
Avetinho
#5019 Re: LIBIJA
Tvoj muz vjerovatno mnogo bolje zna nego bilo ko od nas ovdje. Pitaj njega, i onda svima nama javi kakva je situacija.
-
Fatimaa
#5020 Re: LIBIJA
Nije on bas u Bengaziju,u Derni radi ali treba u preko vikenda u Bengazij ima let za Istanbul.zadnja ta desavanja sto su bila prije neki dan poprilicno su ih potresla tamo.nadam se da ce se smiriti tamo i da samo dode kuce i naravno svi drugi koji trebaju doc kuci svojim porodicama.
- Dr. Kuca
#5021 Re: LIBIJA
Ova proljeca su dokaz da svrgavanje i bezvlasce nevodi nigdje. Nece se nikad oporaviti niti biti na nivou kojem su bili. Zato sam uvjek protiv nekih revolucija.
-
UnscarD
#5022 Re: LIBIJA
Zato se na ovih 200 i kusur stranica imas bruku likova kojima ne moze u glavu da nije moguce preslikati DEMOKRATIJU sa zapada na citav svijet...Dr. Kuca wrote:Ova proljeca su dokaz da svrgavanje i bezvlasce nevodi nigdje. Nece se nikad oporaviti niti biti na nivou kojem su bili. Zato sam uvjek protiv nekih revolucija.
Eto Libijicima je sada ljepota prava ....stigla demokratija pa da pozdravim uz pjesmu :
- Challenger__
#5023 Re: LIBIJA
UnscarD wrote:Zato se na ovih 200 i kusur stranica imas bruku likova kojima ne moze u glavu da nije moguce preslikati DEMOKRATIJU sa zapada na citav svijet...
Pozdrav drug.
- Uopšete nemam utisak da su imali namjeru da preslikaju model na Libiju. Željeli su resurse, dobili su ih, željeli su likvidaciju duga Libiji, dobili su ga likvidacijom Gadafija, a sa njegovom likvidacijom je spriječena realizacija projekta nove afričke valute.
Uz pomoć lokalnih kretena, jednim udarcem tri muhe.
-
UnscarD
#5024 Re: LIBIJA
Apsolutno se slazem ... mislim da je od svega pobrojanog Gadafijeva ambicija da trguje naftom i ostalim resursima u valuti koja NIJE USD bila ono sto je presudilo. To je direktan udarac na USD i USA ekonomiju ali predvidjam da ce im se to desiti kad tad.Challenger__ wrote:UnscarD wrote:Zato se na ovih 200 i kusur stranica imas bruku likova kojima ne moze u glavu da nije moguce preslikati DEMOKRATIJU sa zapada na citav svijet...
Pozdrav drug.
- Uopšete nemam utisak da su imali namjeru da preslikaju model na Libiju. Željeli su resurse, dobili su ih, željeli su likvidaciju duga Libiji, dobili su ga likvidacijom Gadafija, a sa njegovom likvidacijom je spriječena realizacija projekta nove afričke valute.
Uz pomoć lokalnih kretena, jednim udarcem tri muhe.
Ovo iznad sam napisao za one koji vjeruju u bajke (sirenje demokratije) da cak ni te bajke, jednostavno nisu primjenjive svuda u svijetu na jednak nacin i da usljed raznih socio faktora koncept demokratije nije primjenjiv svuda.
-
budza
#5025 Re: LIBIJA
sada im anglocionisticka banda sa ovim aboliranim gadafijevim generalom zeli jos malo ojacati demoNkratske vrednosti zapada.