Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Kolinda

#5001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 .... I tko bi ovdje bio zakinut i nebi imao pravo birati i biti biran osvrćući se na tezu da neki Hrvati kao nebi imali pravo glasa kako se vole brinuti za nas oni koji bi najradije da izumremo kako vole često naglasiti ....
Rečeno ti je već.
Kako uzeti jednog Hrvata iz Livna ako je on dobio manje glasova od nekog Hrvata iz Goražda.
Njegovo lično gradjansko pravo je iznad kolektivnog.
Znači ako se niko ne kandiduje od Hrvata iz Goražda, onda je sve ok i time ide ta podjela mandata.

Time je zadovoljena i odluka US.
Ako se Nerkezu cefne i opet bude biran i ako bude imao više glasova od nekog Hrvata iz Duvna e onda on ulazi u Dom naroda.
US je ukinuo obavezu da bude 1 Hrvat iz BPK i uveo mogućnost da ne bude.
Ali nije uveo zabranu jer je to neustavno, ma koliko to iz HNS/HDZ-u tražili.
Ne bih te podcjenjivati ali znaš li uopće kako se biraju kandidati u dom naroda , pa nisu na izbornom mjestu valjda toliko znaš o izbornom zakonu svoje države ....
Hafis

#5002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ušće wrote:
Hafis wrote: To je dokaz da mu ni ćaća nije znao gdje mu je mjesto, a ne još da on zna.
Kakve veze ima političko uvjerenje s etničkom pripadnošću.
Evo i ja sam po uvjerenju republikanac što ne znači da sam i Amerikanac.
Pojma ti nemaš.
Džaba je vama "Novim " objašnjavati vi ste petokrake odmah uletjeli u šahovnicu ..i tebi jedna topla preporuka ...Imaš jednog finog gosopdina i pravog Hrvata tu blizu tebe kod Kosače ... Volja ti u jednu ili drugu kacelariju se obratiti... Hoće Josip fino razjasniti ,ali pazi ne meriše baš takve kao ti
To ti iz osobnog iskustva 8)
Ovo je forum i svoje spolne orijentacije i sklonosti zadrži za sebe.
Gdje smo ono stali....a ja..i veliš Edim je sin ujkana i veliki Hrvat.
BAK-eV

#5003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Kolinda wrote:Znači ako se bira 17 Hrvat , BPK,USK ,TK , KS bi trebali zajedno dati 1 Hrvata u DN , ZDK 1 , HNŽ 4,ZHŽ 3 HBŽ 3, PŽ 2 ,SBŽ 3 .... I tko bi ovdje bio zakinut i nebi imao pravo birati i biti biran osvrćući se na tezu da neki Hrvati kao nebi imali pravo glasa kako se vole brinuti za nas oni koji bi najradije da izumremo kako vole često naglasiti ....
Rečeno ti je već.
Kako uzeti jednog Hrvata iz Livna ako je on dobio manje glasova od nekog Hrvata iz Goražda.
Znači ako se niko ne kandiduje od Hrvata iz Goražda, onda je sve ok i time ide ta podjela mandata.

Ako se Nerkezu cefne i opet bude biran i ako bude imao više glasova od nekog Hrvata iz Duvna e onda on ulazi u Dom naroda.
Ne bih te podcjenjivati ali znaš li uopće kako se biraju kandidati u dom naroda , pa nisu na izbornom mjestu valjda toliko znaš o izbornom zakonu svoje države ....
Pa nisu. Posredno se biraju. Ali opet zašto bi prihvatili skaliranje?
Hafis

#5004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Pa nije ništa na moranje.Naći će se neki modus.
Oko Mostara se moglo zezati, ali ovo je drugačije.
Kolinda

#5005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

@Bak-ev
Znači po tebi je samo bitno da netko kaže E ja sam za ove izbore Hrvat i ako skupština izglasa da sam ja predstavnik Hrvat to je to ,bez obzira što u istoj nema Hrvata a taj isti Hrvat je prije 3 mjeseca bio Bošnjak . Pa daj nemoj me zajebavati da se ovako izrazim ... U tebi sam ipak gajio nadu da se može ozbiljno diskutirati...
Last edited by Kolinda on 06/03/2017 20:44, edited 1 time in total.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#5006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by wonkaw »

da ponovimo gradivo...

Djelimično se usvaja zahtjev dr. Bože Ljubića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u vrijeme podnošenja zahtjeva.

Utvrđuje se da odredba Potpoglavlja B člana 10.12. stav 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe Poglavlja 20 - Prelazne i završne odredbe člana 20.16.A stav 2. tač. a-j. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14 i 31/16) nisu u skladu sa članom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.

Nalaže se Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, u skladu sa članom 61. stav 4. Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, da najkasnije u roku od šest mjeseci od dana dostavljanja ove odluke uskladi odredbu Potpoglavlja B člana 10.12. stav 2. u dijelu: „Svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“ i odredbe Poglavlja 20 - Prelazne i završne odredbe člana 20.16.A stav 2. tač. a-j. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14 i 31/16) sa odredbama člana I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.

Odbija se kao neosnovan zahtjev dr. Bože Ljubića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u vrijeme podnošenja zahtjeva, za ocjenu ustavnosti odredbi Potpoglavlja B čl. 10.10, 10.12. u preostalom dijelu, 10.15. i 10.16. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14 i 31/16).

Utvrđuje se da su odredbe Potpoglavlja B čl. 10.10, 10.12. u preostalom dijelu, 10.15. i 10.16. Izbornog zakona Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08, 32/10, 18/13, 7/14 i 31/16) u skladu sa članom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine.

===========================================================

IZBORNI ZAKON
Član 20.16 A stav 2 a-j

Do organiziranja novog popisa, kao osnov koristi se popis iz 1991. godine tako da svaki kanton bira sljedeći broj delegata:

a) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 1, Unsko-sanski kanton, bira se pet delegata, uključujući dva iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog i dva iz reda srpskog naroda;
b) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 2, Posavski kanton, biraju se tri delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog i jednog iz reda srpskog naroda;
c) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 3, Tuzlanski kanton, bira se osam delegata, uključujući tri iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog, dva iz reda srpskog naroda i dva iz reda ostalih;
d) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 4, Zeničko-dobojski kanton, bira se osam delegata, uključujući tri iz reda bošnjačkog, dva iz reda hrvatskog, dva iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih;
e) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 5, Bosansko-podrinjski kanton - Goražde, biraju se tri delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog i jednog iz reda srpskog naroda;
f) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 6, Srednjobosanski kanton, bira se šest delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, tri iz reda hrvatskog, jednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih; g) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 7, Hercegovačko-neretvanski kanton, bira se šest delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, tri iz reda hrvatskog, jednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih; h) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 8, Zapadnohercegovački kanton, biraju se četiri delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, dva iz reda hrvatskog i jednog iz reda srpskog naroda;
i) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 9, Kanton Sarajevo, bira se 11 delegata, uključujući tri iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog, pet iz reda srpskog naroda i dva iz reda ostalih i
j) iz zakonodavnog tijela Kantona br. 10, Kanton 10, biraju se četiri delegata, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, dva iz reda hrvatskog i jednog iz reda srpskog naroda.

Znaci, Bozo Ljubic se nije izborio da samo hrvati mogu birati hrvate, vec da Član 20.16 A stav 2 nije u skladu sa Ustavom BiH, odnosno da se mora podesiti po NOVOM POPISU STANOVNISTVA

TO JE SVE ZASTO SE IZBORIO

==========================================================

evo link odluke US, manite se propagande i izmjena teza
http://www.ustavnisud.ba/dokumenti/_bs/ ... 058444.pdf

evo link Ustava BiH
http://www.ccbh.ba/public/down/USTAV_BO ... NE_bos.pdf

evo link Izbornog Zakona BiH
http://www.izbori.ba/Documents/document ... ST-bos.pdf

Član 1.3 Izbornog Zakona BiH

Izbor članova svih organa vlasti vrši se na osnovu slobodnih izbora, općeg i jednakog biračkog prava direktno od birača tajnim glasanjem, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.
Mirza007

#5007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Djeco ne brinite se. Delegati za Dom Naroda FBiH skupstine ce se birati na vrlo slican nacin kako se biraju delegate za Vijece naroda PC.
Ovo tek toliko da se udovolji odluci US po apelaciji Boze Ljubica i iskaze dobra volja Bosnjaka u razumjevanju hrvatskih frustracija.
Dosta ce biti da na iducim izborima SDP/DF kandidira Komsica, Domazeta, Mikulica, Kukica i jos par kandidata i eto veselja u domu naroda (i narodnosti).
Last edited by Mirza007 on 06/03/2017 20:50, edited 1 time in total.
Kolinda

#5008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

U dom naroda biraju birači na tajnim izborima :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa daj ne prosipaj se živ bio ,nauči nešto prvo a ne prepisuj članove zakona za koje ne znaš što znače uopće ....
Hafis

#5009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

wonkaw wrote:
Znaci, Bozo Ljubic se nije izborio da samo hrvati mogu birati hrvate, vec da Član 20.16 A stav 2 nije u skladu sa Ustavom BiH, odnosno da se mora podesiti po NOVOM POPISU STANOVNISTVA

TO JE SVE ZASTO SE IZBORIO
Recimo da je i tako.
I? Što to znači? Ostaje sve isto?
ušće

#5010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ušće »

Hafis wrote:
ušće wrote:
Hafis wrote: To je dokaz da mu ni ćaća nije znao gdje mu je mjesto, a ne još da on zna.
Kakve veze ima političko uvjerenje s etničkom pripadnošću.
Evo i ja sam po uvjerenju republikanac što ne znači da sam i Amerikanac.
Pojma ti nemaš.
Džaba je vama "Novim " objašnjavati vi ste petokrake odmah uletjeli u šahovnicu ..i tebi jedna topla preporuka ...Imaš jednog finog gosopdina i pravog Hrvata tu blizu tebe kod Kosače ... Volja ti u jednu ili drugu kacelariju se obratiti... Hoće Josip fino razjasniti ,ali pazi ne meriše baš takve kao ti
To ti iz osobnog iskustva 8)
Ovo je forum i svoje spolne orijentacije i sklonosti zadrži za sebe.
Gdje smo ono stali....a ja..i veliš Edim je sin ujkana i veliki Hrvat.
Ne valja ti spika doture ...Edhem je veći Hrvat od tebe to tebe boli ,,,valja se sad dokazati, nego hoćeš mi kazati da Odvjetnik Muselimović nije na tvojoj listi podobnih Hrvata ,ruku na srce to me i ne čudi ...
BAK-eV

#5011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:@Bak-ev
Znači po tebi je samo bitno da netko kaže E ja sam za ove izbore Hrvat i ako skupština izglasa da sam ja predstavnik Hrvat to je to ,bez obzira što u istoj nema Hrvata a taj isti Hrvat je prije 3 mjeseca bio Bošnjak . Pa daj nemoj me zajebavati da se ovako izrazim ...
Jeste nemoralno.
A je li moralno imati troglavo Predsjednistvo?
I opet zaboravljamo ostale.
Šta sa njima?
Na kraju krajeva ključno pitanje je, šta to Bosnjaci dobijaju zauzvrat.
Pogotovo mislim na RS.
Hafis

#5012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

ušće wrote: Ne valja ti spika doture ...Edhem je veći Hrvat od tebe to tebe boli ,,,valja se sad dokazati, nego hoćeš mi kazati da Odvjetnik Muselimović nije na tvojoj listi podobnih Hrvata ,ruku na srce to me i ne čudi ...
Koji bola Edhem? :lol: Pa ne znaš ni ime lika a zastupaš ga bolje od Muselimovića.
Nego, jel mu taj babo što je odradio goli otok zbog Pavelića bio pijan u matičnom uredu pa mu nije dao normalno ime - Edin, već Edim.

Usput, mogu ti jednom kad uhvatim vremena ispričati priču kako su Ivankovići postali Muselimovići.
Last edited by Hafis on 06/03/2017 20:55, edited 1 time in total.
Hafis

#5013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Znači po tebi je samo bitno da netko kaže E ja sam za ove izbore Hrvat i ako skupština izglasa da sam ja predstavnik Hrvat to je to ,bez obzira što u istoj nema Hrvata a taj isti Hrvat je prije 3 mjeseca bio Bošnjak . Pa daj nemoj me zajebavati da se ovako izrazim ...
Jeste nemoralno.
Šta sa njima?
Pogotovo mislim na RS.
To nek vide u RS-u s kompetentnim ljudima iz Saveza za promjene.
Kakve veze ima Dom naroda u FBiH s RS? I kakva je vazda mufta u glavi pa se za normalan potez traži neka računica.
ušće

#5014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ušće »

Hafis wrote:
ušće wrote: Ne valja ti spika doture ...Edhem je veći Hrvat od tebe to tebe boli ,,,valja se sad dokazati, nego hoćeš mi kazati da Odvjetnik Muselimović nije na tvojoj listi podobnih Hrvata ,ruku na srce to me i ne čudi ...
Koji bola Edhem? :lol: Pa ne znaš ni ime lika a zastupaš ga bolje od Muselimovića.
Nego, jel mu taj babo što je odradio goli otok zbog Pavelića bio pjan u matićnom uredu pa mu nije dao normalno ime - Edin, već Edim.

Usput, mogu ti jednom kad uhvatim vremena ispričati priču kako su Ivankovići postali Muselimovići.
Meni imena nisu bitna ...(a o Mostaru i Hercegovini bih ti mogao pričati mnogoo više nego što ti možeš i zamisliti )
Tvoj problem je što mjeru hrvatstva svodiš na katoličanstvo ,a to je odprilike samo svojstveno "onim od jučer "...
Vidiš recimo za većinu Domoljubljivih Hrvata je Hido Biščević mnogo cjenjeniji od takve sotre Hrvata na prečac ...
Last edited by ušće on 06/03/2017 21:08, edited 1 time in total.
Point.

#5015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Rečeno ti je već.

Recemo da i ti ne poznajes Ustav svoje drzave, koji jasno kaze da su zupanije neustavne.
Kolinda

#5016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Jeste nemoralno.
Šta sa njima?
Pogotovo mislim na RS.
Upravo što je nemoralno i nenormalno zato tu mogućnost i jest ukinuo US .
Ma ostali imaju 7 delegata zašto su zaboravljeni ne kužim. I što bi to Bošnjaci trebali dobiti/izgubiti ,pa dobivaju to da im jedan širokobriježanin neće birati Bošnjaka u DN.
Last edited by Kolinda on 06/03/2017 21:12, edited 1 time in total.
BAK-eV

#5017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
BAK-eV wrote:
Jeste nemoralno.
Šta sa njima?
Pogotovo mislim na RS.
To nek vide u RS-u s kompetentnim ljudima iz Saveza za promjene.
Kakve veze ima Dom naroda u FBiH s RS? I kakva je vazda mufta u glavi pa se za normalan potez traži neka računica.
Zato jer je iskustvo takvo, da svako blokira svakoga.
Evo nema ugovora države sa IZ. Zasto?
Pa jer je SDA bezuslovno dala pristanak za ugovor sa SPC a Ivanić sad koči.
Znači mora se sve u paketu rješavati.
Ko dadne nešto na veresiju, taj je budala.
A svi žele nešto mjenjati i svakog nešto žulja.
Point.

#5018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Nego, sta vi mislite, ko je veci hrvat od ove dvojice gustera, Hafis ili Kolinda?
Kolinda

#5019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Point. wrote:Nego, sta vi mislite, ko je veci hrvat od ove dvojice gustera, Hafis ili Kolinda?
Hrvat se piše velikim slovom .
BAK-eV

#5020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Rečeno ti je već.

Dobra ti ta ideja o izbornom mjestu. Zasto da ne.
Hocemo Švicarsku i njenu demokratiju.
Point.

#5021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Kolinda wrote:
Point. wrote:Nego, sta vi mislite, ko je veci hrvat od ove dvojice gustera, Hafis ili Kolinda?
Onda si ti veci Hrvat. Bravo. :thumbup:
Kolinda

#5022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Point. wrote:
Kolinda wrote:
Ja sam sretan da sam te barem poučio gramatici ako već ne mogu nešto drugo puno važnije a to je da cijeniš druge i drugačije ...
and

#5023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Kolinda wrote:
Point. wrote:
Kolinda wrote: Hrvat se piše velikim slovom .
Ja sam sretan da sam te barem poučio gramatici ako već ne mogu nešto drugo puno važnije a to je da cijeniš druge i drugačije ...
hajde nas pouči, reci nam kako to izgleda u tim što nazivaš županijama(protivustavno)
Kolinda

#5024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ajde ti za početak to svoje "pitanje" prevedi na jedan od jezika koje razumijem ( hrvatski,srpski,bosanski ) pa ću ti odgovoriti . Na žalost ne razumijem što pokušavaš pitati...
and

#5025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by and »

Kolinda wrote:Ajde ti za početak to svoje "pitanje" prevedi na jedan od jezika koje razumijem ( hrvatski,srpski,bosanski ) pa ću ti odgovoriti . Na žalost ne razumijem što pokušavaš pitati...
kod nas za one koji slabije razumiju postoje posebne škole.
ti bi poučavao o cijenjenju drugog i drugačijeg :shock:
Post Reply