ExNihilo wrote:
Ja baš tebe htjedoh citirati i reći kako si lijepo pojasnila moju misao.
Ovo je bizarnije nego činjenica da je poluraspadnuti zombi i dalje u stanju ugrist bez da mu se prije toga ne raspadne čitava čeljust
Moderator: _BataZiv_0809
ExNihilo wrote:
Ja baš tebe htjedoh citirati i reći kako si lijepo pojasnila moju misao.
moram ti priznat da ovo itekako ima smisla što si rekaoExNihilo wrote:Ta scena iz stripa će sigurno biti i u seriji, samo što će (ako je Glen mrtav), neko drugi fasovati po lobanji.
Baš to što je Glenova smrt "glupa", za mene ima izvjesnu težinu. To iz razloga što pokazuje da, u haotičnom svijetu apokalipse, banalna smrt nije rezervisana za statiste i trećerazredne likove, već može zadesiti i (jednog od) glavnih protagonista. Malo mi je glupo da glavni likovi vječito padaju kao rezultat neke više žrtve ili u žaru epske borbe, dok svi drugi, oko njih, ginu banalno. Ako ćeš već umrijeti, vjerovatnoća je da će te zombi gricnuti iskočivši iza nekog drveta, a ne u Rambo stilu nakon što porokaš armiju nemrtvih.

annoy wrote:U tom slučaju zombiji su stvarno susretljivi, kako su prvo pojeli Nicholasa a Glenove dijelove tijela nisu ni taknuli. Baš su dušice
al-em wrote:Glen je ziv 100%.
Ali je red da na kraju sezone umre jedan od 6 likova koji su tu od pocetka serije.
ExNihilo wrote:Ako preživi, bit će neko (glupavo) objašenjenje tipa, pokrio se mrtvim zombijem, namazao se njegovim izlučevinama. Ali iskreno se nadam da je riknuo, jer najgore safunjare se bave tim trikovima.
Da parafraziram onaj citat s neta, nakon što je Rickova beba "pojedena" u 4. sezoni: Glenn better be dead.
Kad su bježali iz zatvora, Rick je našao krvav smotuljak u kome je držao bebu, čime su nas scenaristi naveli da povjerujemo kako su bebu pojeli zombiji (što se kasnije ispostavilo kao netačno). Poslije te epizode, na netu je neko napisao: That baby better be dead.kakavdanakneiskustvu wrote:ExNihilo wrote:Ako preživi, bit će neko (glupavo) objašenjenje tipa, pokrio se mrtvim zombijem, namazao se njegovim izlučevinama. Ali iskreno se nadam da je riknuo, jer najgore safunjare se bave tim trikovima.
Da parafraziram onaj citat s neta, nakon što je Rickova beba "pojedena" u 4. sezoni: Glenn better be dead.
na sta konkretno mislis?
Ja mislim da je onaj frajer pao preko njega i da zombiji komadaju Nikolasa ili kako se zove a ne Glena.ExNihilo wrote:Ako preživi, bit će neko (glupavo) objašenjenje tipa, pokrio se mrtvim zombijem, namazao se njegovim izlučevinama. Ali iskreno se nadam da je riknuo, jer najgore safunjare se bave tim trikovima.
[/quoteExNihilo wrote:
Inače, kruži slika netom Glenna sa Isusom (lik koji će se uskoro pojaviti), tako da...
amidzazeher wrote:Ja mislim da je onaj frajer pao preko njega i da zombiji komadaju Nikolasa ili kako se zove a ne Glena.ExNihilo wrote:Ako preživi, bit će neko (glupavo) objašenjenje tipa, pokrio se mrtvim zombijem, namazao se njegovim izlučevinama. Ali iskreno se nadam da je riknuo, jer najgore safunjare se bave tim trikovima.