U krivu si i paypal i ebay su u istom vlasnistvu i a i sam znas da se na ebayu ne smiju prodavati replike, ne briga paypala sta ti placas ali ako je neka krivotvorena roba paypal ima pravo ne isplatiti prodavacu.Jazzy.ba wrote:Paypal ne prodaje nista, paypal je samo servis za placanje koga nije briga sta ti placas dok oni ubiru kajmak od svake transakcije. I kad ne platis preko paypala mozes da halalis pare ako sta krene po zlu.
Aliexpress je npr. imao mogucnost placanja preko paypala i onda je suradnja raskinuta upravo zbog toga.
Aliexpress, dhgate je siguran pogledaj samo youtube i ostale forumu koliko ljudi narucuje replice odjece, oni imaju svoj buyer protection, i novac prodavac dobija tek kad potvrdite da ste dobili robu.
Druga je stvar sto smo mi zaostala zemlja pa cak i nemaju opciju dostave sa obicnom postom nego samo brze poste za BiH, dok tu opciju imaju sve susjedne zemlje pa cak i vecina africkih.
Onda moram nagovarati prodavaca preko poruka da namjesti za jadnu BiH racun i dostavu standardnom postom, onda jadni Kinez mora zvati lokalnu postu da provjeri dostavljaju li uopce u tu zemlju, ziva procedura
Ja sam npr jednom placao Kinezu za Nike replike preko paypala i prodavac me je lijepo zamolio da sve napisem broj artikla, velicinu a da samo izostavim nike, jer postoji mogucnot da ne dobije novac i da mu blokiraju racun.