Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zavrzlama
#5001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dovoljnom je sto je gospoda iz NS u ime stranke ubacila prefiks"republike srpske" a mogli su bez tog gafa da su htjeli,i presudili su sami sebi smrtnu presudu ,jer su od bosnjacke populacije trebali i da dobiju glasove.....da je NS se drzala jake probosanske orijentacije mozda bi i ugrabila koji glas vise,ovako su odbaceni i od probosanskih snaga i od antibosanskih..trebalo je @kojovicu stisnut muda i biti bosanac i maniti se postovanja Dejtona,jer i sam znas da je dejton zlo za BIH...pokusaj sjedenja na dvije stolice obicno zavrsi padom na pod..
- DaysleepeR
#5002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jesi li ti dobar?Suti i trpi wrote:DaysleepeR wrote:hoćeš da ti pojasnim kako se sa jednog jedinog kompjutera može postići ovakav rezultat ankete na random portalu?Suti i trpi wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=475
Na forumu je Nasa stranka drugoplasirana. Ovako razmisljaju informisani biraci.
hoćeš reći da je "stručni kadar" uzeo anketicu sa portala koja je pouzdana kao i varijacije kvaliteta čačkalica kao RELEVANTAN politički podatak?
i to vam je stručnost?
mojne više molim te
Na ovoj temi se manje vise javilo tih 50 ljudi koji su glasali u ovoj anketi. Ti ljudi imaju mnostvo postova tako da otpada mogucnost zloupotrebe formu u politicku propagandu. Al dobro, ti furas svoje, ne zanimaju te cinjenice. Odustajem.
šta je 50 ljudi kad su izbori u pitanju? hajd molim te se uozbilji
-
red01
#5003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Završi se i ovo bitisanje NSi predCednika Bajića.
Osvojili nisu ništa, .............. ops.... jeste 1 mandat ako se ne varam Danis........ Ostali nek' idu kod Krsmanovića, mere bit da je on bolje prošao u Hvoči.....
I onaj iz HK Didarević prop'o totalno....
Ne da se falim, samo konstatiram što sam napis'o o šansama Naše stranke ispunilo se 100%..... i rek'o sam fino da će samo Danis proć' ostali JOK....
Iskreno sa(učešće).....
Osvojili nisu ništa, .............. ops.... jeste 1 mandat ako se ne varam Danis........ Ostali nek' idu kod Krsmanovića, mere bit da je on bolje prošao u Hvoči.....
I onaj iz HK Didarević prop'o totalno....
Ne da se falim, samo konstatiram što sam napis'o o šansama Naše stranke ispunilo se 100%..... i rek'o sam fino da će samo Danis proć' ostali JOK....
Iskreno sa(učešće).....
- Alfons Kauders
#5004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjeruj mi, malo je reci da sam iznenadjen... mislio sam da ce u tk dobiti 3-4%, a u sarajevu 5-6%...Suti i trpi wrote:Neka se BPS proslavio...
Alfons
Ti rece da ce NS - NSP imati vecu podrsku u Tuzli nego u cijeloj RS. Po ovome sto vidim, podrska je manje vise podjednaka (ako se izuzme Sarajevo)...
u tk su se, nazalost, obistinila moja crna predvidjanja... tuzlanski sdp je odavno prerastao u jedno nakaradno udruzenje oportunista na budzetskoj sisi... ja zadnje 2 godine upozoravam na katastrofalnu politiku sdp-a u tuzli i na gubitak podrske medju svim neuhljebljenim slojevima drustva... al eto, svi kuju imamovica i ekipu u zvijezde... i ne gledaju iza sarene i preplacene scenografije
zato u tuzlanskom kantonu trenutno vodi sda... sarajevo, zenica, bihac, gorazde... sve sdp, tk, gdje je sdp trebao odnijeti ubjedljivu pobjedu ce vjerovatno ostati pod kontrolom sda/sbih
mislio sam da ce se dosta razocaranih sdp-ovaca u tuzli i okolnim mjestima prikloniti nasoj stranci... ali evo cujem da su neki od njih jednostavno apstinirali... drugi su pojeli govno i opet glasali za sdp, treci vjerovatno za sbb ili neku lijevu opciju... tk je bila velika propustena sansa za NS i SDP...
iskreno se nadam da ce se rukovodstvo obje stranke pozabaviti propustima zbog kojih je najmnogoljudniji i vjerovatno najcrveniji kanton ponovo pod sapom sda... i da... svima vama koji ste vazda branili imamovica kad ga pocnem prozivat... eto vam, kuci ga svojoj vodite, jebo li vas on u supak...
-
red01
#5005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Suti i trpi dana 01/10/2010 23:50
Puno srece za Nasu stranku i za sve stranke ljevice. Svaki glas je bitan.
'ebi ga , njima ni Suzana Mančić pomoći ne može......
nadam se da si održ'o obećanje i glas'o za NAŠEG ŽELJKA........
Imam osječaj da je i tvoj glas doprinjeo +310 tisuća.....

Puno srece za Nasu stranku i za sve stranke ljevice. Svaki glas je bitan.
'ebi ga , njima ni Suzana Mančić pomoći ne može......
nadam se da si održ'o obećanje i glas'o za NAŠEG ŽELJKA........
Imam osječaj da je i tvoj glas doprinjeo +310 tisuća.....
- Alfons Kauders
#5006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zao mi je...Pedja Kojovic wrote:pozdrav svima
Sta da vam kazem.
Naravno da smo razocarani rezultatima.
U narednih par sedmica uradicemo analizu i vidjeti kako i zasto smo podbacili.
Cestitam SDP-u na pobjedi.
Glasaci u BiH su rekli sta misle i zele i njihova rijec je neprikosnovena.
p.k.
moglo je i moralo bolje
ako nista, barem se nadam da ce ovi rezultati dovesti do pozitivnih promjena unutar stranke... jos nije kasno da se ns razvije u ozbiljnu politicku alternativu sdp-u
- Ridjobrki
#5007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mali doprinos analizi: pribilježite da preispitate koliko je bilo pametno sa jedne strane podilaziti pričom ljudima koji vas ne žele i ne bi nikad za vas glasali (očuvanje Daytona i slično za glasače iz RS) a s druge strane dijeliti lekcije i pametovati biračima koji misle svojom glavom i razmatraju vas kao opciju.
Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?
Broj glasova tamo otprilike odgovara broju članova obitelji i uposlenika kandidata NS za kanton (kojeg, da ne bude zabune iskreno cijenim i poštujem!), gdje nestadoše Hajderovi glasovi?
Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?
- BolanBolan
- Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."
#5008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glas'o sam za NS u opštini Novo Sarajevo (opet NS =D ), za parlament BiH, FBiH i skupštinu KS. Ali još od trenutka kako sam ubacio papire u kutiju, ne prolazi me osjećaj da je to bilo uzalud. Ne zbog toga kako je NS prošla, već zbog onog glavonje koji je sjedio u nadzornom odboru (ili kako se to već zove, onaj kod kog se potpišeš), jer dok sam davao glasove, počeo je da komentariše o stranci kokuza i Batku. - Kakav on kokuz! On je milioner, a narodu se predstavlja kao kokuz. Kakvi kokuzi...
Uglavnom, mišljenja sam dok ovakvi bolidi sjede na mjestima na kojima sjede, i oni koji ih postavljaju - ovo ne može biti dobri. Znači, sumnjam da su moji glasovi uopšte uvaženi. Da je bilo koju stranku počeo blatiti zasmetalo bi mi, jer koliko znam oni trebaju biti neutralni.
I ne kajem se što sam dao glas NS-u. Biće bolje!
Uglavnom, mišljenja sam dok ovakvi bolidi sjede na mjestima na kojima sjede, i oni koji ih postavljaju - ovo ne može biti dobri. Znači, sumnjam da su moji glasovi uopšte uvaženi. Da je bilo koju stranku počeo blatiti zasmetalo bi mi, jer koliko znam oni trebaju biti neutralni.
I ne kajem se što sam dao glas NS-u. Biće bolje!
- janje_
#5009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako je tako, onda je zabrinjavajuce..Ridjobrki wrote:Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?Broj glasova tamo otprilike odgovara broju članova obitelji i uposlenika kandidata NS za kanton (kojeg, da ne bude zabune iskreno cijenim i poštujem!), gdje nestadoše Hajderovi glasovi?
-
bicebolje
#5010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije, to je očekivano.janje_ wrote:ako je tako, onda je zabrinjavajuce..Ridjobrki wrote:Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?Broj glasova tamo otprilike odgovara broju članova obitelji i uposlenika kandidata NS za kanton (kojeg, da ne bude zabune iskreno cijenim i poštujem!), gdje nestadoše Hajderovi glasovi?
Nisu znali iskoristiti simpatije u početku i čarolija je nestala.
Mislim da više nećemo čuti za NS, bar ne u ovom obimu kao u zadnje 2 godine.
Očigledno ih je savjetovao neko ko ne poznaje bosanski mentalitetet.
Sa druge strane ideja je zanimljiva i mislim da ćemo u budućnosti imati još novih političkih stranaka koje će pokušavati nešto slično.
- janje_
#5011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
onda ne preostaje nista drugo, nego da simpatizeri socijal-demokratske opcije docekaju da lagumdzija sjase, pa da se uclanimo u SDP..bicebolje wrote:Nije, to je očekivano.janje_ wrote:ako je tako, onda je zabrinjavajuce..Ridjobrki wrote:Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?Broj glasova tamo otprilike odgovara broju članova obitelji i uposlenika kandidata NS za kanton (kojeg, da ne bude zabune iskreno cijenim i poštujem!), gdje nestadoše Hajderovi glasovi?
Sa druge strane ideja je zanimljiva i mislim da ćemo u budućnosti imati još novih političkih stranaka koje će pokušavati nešto slično.
-
Biznis
#5012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je jednaka strankama sa vlasti jer su se svojski trudili i uspjesno izveli projekat kako unistiti socijalnoliberalnu misao u BiH. Nije njih niko savjetovao, oni su sami najpametniji. Pogledajte samo kako su se ponasali na ovom topicu i kako su odgovarali DaySleeperu na najobicnija pitanja. Hocemo li sad u NS vidjeti ostavke? Hocemo li sad vidjeti kako Mustafic, Pasovic, Kojovic, Bajic i Tanovic odlaze? Necemo. Bajic se se hvaliti kako se nagovorio Mirnesu i to im je dovoljno da ostane na vlasti, Tanovic kako se ipak uspio ugurati u Skupstinu KS (iako ce tamo biti vrlo rijedak gost, za govornicom cemo ga vrlo vrlo rijetko vidjeti garant), Mustafic i Pasovic ce se izvuci kako oni nisu bili na listama, Kojovic ce se usutiti u cekati da oluja prodje.bicebolje wrote:Nije, to je očekivano.janje_ wrote:ako je tako, onda je zabrinjavajuce..Ridjobrki wrote:Btw, ne bi bilo zgoreg vidjeti malo šta je pošlo po zlu u preporođenom Bosanskom Petrovcu. Da se narod nije uplašio naglog napretka, to su zatucani čobani, to ovcu vunom jede, to ne zna prepoznati kad mu je dobro...?Broj glasova tamo otprilike odgovara broju članova obitelji i uposlenika kandidata NS za kanton (kojeg, da ne bude zabune iskreno cijenim i poštujem!), gdje nestadoše Hajderovi glasovi?
Navodna moralna vertikala ovog drustva, kako su sami pretendovali da budu, NS je samo suplja prica i tigar od papira.
I kad bi se Danis and Co. pojavili na ovom forumu dosli bi samo da nam odrze lekciju kako su htjeli ali nisu mogli, kako su ih medijski zapostavljali, kako nemaju para, kako oni nisu htjeli igrati nemoralno...e pa gospodo za protekle dvije godine koliko postojite mogli ste organizovati turneje po BiH, druzenja sa gradjanima, radne akcije a sve sa ciljem da se priblizite ljudima i pokazete kako postojite. Zato postoje SDA, SBiH i SDP jer su prisutni na politickoj sceni i van izbora. Vi ste politicki diletanti koji ne shvatate da je BiH i Vlasenica i Dreznica i Tusila i Kotor Varos. Domacin iz Tusila nema internet i ne zna za sa x, ne glasa na anketama za NS ali ima pravo glasa i dace ga Fari, Harisu i Zeljki jer za njih zna. Dvije godine ste sutili i sad se vadite na to da za vas ne znaju? Pa jel vam jasno da se za vas ne zna jer ste sami krivi za to?! Ne vadite se na narod, izbori su pokazali sta narod o vama i vasem radu misli.
- Ridjobrki
#5013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Potvrdio mi je drug da NS u Bosanskom Petrovcu ima 98 glasova. Glasovi sa facebooka se još broje, navodno će brojanje potrajati još dugo...
-
Abacija
#5014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima nekoliko postova od prije 2. 10. na koja jos nisam odgovorio ali nek se niko ne brine... odgovoricu u skoro vrijeme.
NS nije izgubila glasove samo od bosnjackog nego i od srpskog pucanstva. Fino je gosn. Bajic porucio bh Srbima da se odreknu nacionalnog identiteta ukoliko podrzavaju genocid. Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba su im okrenuli ledja.zavrzlama wrote:dovoljnom je sto je gospoda iz NS u ime stranke ubacila prefiks"republike srpske" a mogli su bez tog gafa da su htjeli,i presudili su sami sebi smrtnu presudu ,jer su od bosnjacke populacije trebali i da dobiju glasove.....da je NS se drzala jake probosanske orijentacije mozda bi i ugrabila koji glas vise,ovako su odbaceni i od probosanskih snaga i od antibosanskih..trebalo je @kojovicu stisnut muda i biti bosanac i maniti se postovanja Dejtona,jer i sam znas da je dejton zlo za BIH...pokusaj sjedenja na dvije stolice obicno zavrsi padom na pod..
-
Abacija
#5015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kladim se da nijedan od tih "branilaca" nije glasao za NS.Real Khan wrote:Prijateljski komentar na film "Neuspjeh Naše stranke na izborima 2010":
Vidite li sada koliko je važna malo kulturnija i pismenija komunikacija sa forumašima? Vidite li koliko je bitno znati šta hoćeš i koliko možeš u politici... Nadam se da ste sada razumjeli moje sugestije da se malo doškolujete u političkom marketingu.
Također shvatite da osobe koje su vas "branile" od konstruktivne kritike pljuvanjem po forumašima nisu ništa bolji od otvorenih neprijatelja te stranke. To je unutrašnji, latentni neprijatelj koji proizvodi kontraefekat. Ako niste bili u stanju izvući pouku iz raznih kritika na vrijeme (dovoljno davno pred izbore), onda je vaš izborni rezultat sasvim opravdan, a dalji politički angažman upitan i uzaludan.
Za kraj: Mislim da bi nakon ovakvog "rezultata" Naše stranke, bilo sasvim očekivano da Bojan Bajić, Fadil Šero, Peđa Kojović i čitav niz ostalih "stratega" Naše stranke podnesu ostavke. Razlog: sve ono što su učinili u javnim nastupima je izazivalo kontraefekat i antireklamu. Eh, sad, ukoliko vaš "kapetan" broda (B.B.) bude insistirao na ostanku na čelu stranke, onda se antireklama samo produbljuje i dobija novu dimenziju...
- Control panel
#5016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sinergija wrote:ja se samo nadam da nece ovako proci
ovo vec nije islo na dobro.
- ex_libres
#5017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta reći, razočaran sam.
Kampanja je mogla biti bolja, ali u ovakvim uslovima, mislim da je izvučen maksimum.
Šta je,po meni osnovni uzrok?
Pa jednostavno psihološka barijera. Ubijeđen sam da bi NS i NSP bolje prošli da su odvojeno nastupali, o tome govore i podaci o rejtingu prije koalicije. Međutim, zbog psihološke barijere, veliki dio građana ove zemlje nije prihvatio da je moguć iskren nastup dvije stranke iz Sarajeva i Banjaluke na principima dijaloga i razumijevanja. Kako su se samo ove dvije stranke usudile sa pređu "magičnu granicu" između tri ili koliko nacija, dvije ili koliko unutrašnjih teritorjilanih jedinica? Psihološku granicu 20 godina forsiranu i njegovanu.
I bez obzira na lošiji rezultat koji je uzrokovao zajednički nastup, mislim da je to dobar potez. Treba misliti na budućnost, jer najvažnija stvar u pojavi koalicije je otvoren dijalog i proces razbijanja predrasuda. pokrenut je proces,to je mukotrpan posao ali koji je osuđen da ide naprijed. Da li će to biti brže ili sporije, odlučiće sami građani.
Kampanja je mogla biti bolja, ali u ovakvim uslovima, mislim da je izvučen maksimum.
Pa jednostavno psihološka barijera. Ubijeđen sam da bi NS i NSP bolje prošli da su odvojeno nastupali, o tome govore i podaci o rejtingu prije koalicije. Međutim, zbog psihološke barijere, veliki dio građana ove zemlje nije prihvatio da je moguć iskren nastup dvije stranke iz Sarajeva i Banjaluke na principima dijaloga i razumijevanja. Kako su se samo ove dvije stranke usudile sa pređu "magičnu granicu" između tri ili koliko nacija, dvije ili koliko unutrašnjih teritorjilanih jedinica? Psihološku granicu 20 godina forsiranu i njegovanu.
I bez obzira na lošiji rezultat koji je uzrokovao zajednički nastup, mislim da je to dobar potez. Treba misliti na budućnost, jer najvažnija stvar u pojavi koalicije je otvoren dijalog i proces razbijanja predrasuda. pokrenut je proces,to je mukotrpan posao ali koji je osuđen da ide naprijed. Da li će to biti brže ili sporije, odlučiće sami građani.
Last edited by ex_libres on 04/10/2010 18:47, edited 1 time in total.
- Control panel
#5018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kakva ostavka, danis ce se zahvaliti na mandatu a na njegovo mjesto ide pedja.Biznis wrote:Pozdrav Pedja,
Tokom predizborne kampanje moja malenkost je bila uvjerena da ce glasati za NS ali je doslo do promjene misljenja zbog drsko, prepotentnog, neusaglasenog i diletantskog nastupa na koji ste vodili kampanju. Nakon puta koji je Fadil Sero napravio preko tudjeg imanja pomisao da se glasa za NS je nestala. Ako je fadil takav u opoziciji, kakav li bi tek bio na vlasti...
Nego Pedja, hoce li iko od vas podnijeti ostavku sada u NS zbog ovakvih izbornih rezultata? I da li ti razmisljas o tome da nam demonstriras politicku odgovornost i prvi podneses ostavku?
pozdra
-
Abacija
#5019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naprotiv! Glasanje za stranku koja je u koaliciji sa NSP, koja dalje pruza koalicionu ruku velikosrpskim nacionalistima je navlacenje ludjacke kosulje a ne njeno svlacenje.DepraUbiVepra wrote:Samo uživajte, nama je i ovo lijepo iskušenje... Svoje ideje trebamo vrednovati po njihovoj jeci u vremenu, a ne po zanatsko-političkom uspjehu. Postojao je trenutak u kome smo prepotentno i naivno mislili da smo spremni da svučemo ludačku košulju sa svoje zemlje, i koji će mene lično politički odrediti za čitav život. Taman sam se oslobodio cinizma, valja sad isponove...Altsa wrote:izvinite ali moram![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pričajte kako hoćete, ali svi ste nam pomalo zavidjeli na lakoći s kojim ko iz pičke biramo predsjednika iz drugog entiteta i koaliramo sa strankamo otamo kao da je to prirodno, jednostavno i nužno. Što i jeste! Nadam se da će ova zemlja za 20 godina biti gdje smo mi bili jučer - kad ponestane Fahri, Bakira i Milorada... Ili kad više toliko izobliče ovaj prostor da više neće biti bitno ko smo i kakvi smo.
Last edited by Abacija on 04/10/2010 18:46, edited 1 time in total.
- ex_libres
#5020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
+1Corto Maltese wrote:Uz dužno poštovanje prema svima koji su skrenuli pažnju na brojne uzroke neuspjeha koalicije NS-NSP, mislim da je ovo najtačnija procjena stvarnog stanja. Ostali,razlozi, koje je uglavnom nabrojao Ridjobrki, su uglavnom tehničke prirode, i sumnjam da su utjecali više od +/- 10% u odnosu na postignuto. Ista kritika se može primjeniti i na Liberale, GDS i slične partije.Geronimo81 wrote:Pobacili ste zato sto niste ratoborni i bas pokusavate da se borite za tri naroda koliko toliko.Pedja Kojovic wrote:pozdrav svima
Sta da vam kazem.
Naravno da smo razocarani rezultatima.
U narednih par sedmica uradicemo analizu i vidjeti kako i zasto smo podbacili.
Cestitam SDP-u na pobjedi.
Glasaci u BiH su rekli sta misle i zele i njihova rijec je neprikosnovena.
p.k.
Kod srba necete osvojiti glasove jer se neborite za ocjepljenje.
Kod hrvata jer se neborite za treci entitet
Kod bošnjaka jer im kritizirate nacionalnu politiku.
Kod Bosanaca jer se niste rekli da u BiH postoji samo jedan narod a to je bosanski
U bih se ni igrice ne igraju koje u sebi nemaju doze rata a kamoli politika.
Za mene ste jedini u BiH koji su na pravcu liberalizma SDP se pretvorila u desničarsku stranku od rata pa naovamo.
Nadam se dacete biti uporni i da necete odustati valjda ce se nekada ljudi opametiti.
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#5021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ček, sad sam te haman ko skonto, zajebali su ih tako što podržavaju genocid tako što ga ne podržavaju!Abacija wrote:Ima nekoliko postova od prije 2. 10. na koja jos nisam odgovorio ali nek se niko ne brine... odgovoricu u skoro vrijeme.![]()
NS nije izgubila glasove samo od bosnjackog nego i od srpskog pucanstva. Fino je gosn. Bajic porucio bh Srbima da se odreknu nacionalnog identiteta ukoliko podrzavaju genocid. Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba su im okrenuli ledja.zavrzlama wrote:dovoljnom je sto je gospoda iz NS u ime stranke ubacila prefiks"republike srpske" a mogli su bez tog gafa da su htjeli,i presudili su sami sebi smrtnu presudu ,jer su od bosnjacke populacije trebali i da dobiju glasove.....da je NS se drzala jake probosanske orijentacije mozda bi i ugrabila koji glas vise,ovako su odbaceni i od probosanskih snaga i od antibosanskih..trebalo je @kojovicu stisnut muda i biti bosanac i maniti se postovanja Dejtona,jer i sam znas da je dejton zlo za BIH...pokusaj sjedenja na dvije stolice obicno zavrsi padom na pod..
- DaysleepeR
#5022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mislim da nisi u pravu, problem je bio u ljudima koje je stranka ponudila na izborima, to je glavni razlogex_libres wrote:Šta reći, razočaran sam.
morate konačno shvatiti ono što su vam mnogi pričali prije izbora pa evo šta se desilo, MORATE imati ljude koji su sposobni i koji ulijevaju povjerenje
A.R. mladi kandidat za KS i ovi stariji to nisu
u tom je problem
koalicioni partner možda jeste dobar čovjek, ali nije osoba koja ulijeva povjerenje
Last edited by DaysleepeR on 04/10/2010 18:50, edited 1 time in total.
- Control panel
#5023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ljudi ne prihvatate kritike. mene su ovdje dva tri forumasa pljuvali stalno. kao ja imam nesto prostiv NS. da, bas imam. sada moram gledati,zbog loseg rezultata NS-a, sa kim ce SDP u koaliciju ili da ode u opoziciju i prepusti da vlast vode SDA, SBIH i SBB.ex_libres wrote:Šta reći, razočaran sam.
Pa jednostavno psihološka barijera. Ubijeđen sam da bi NS i NSP bolje prošli da su odvojeno nastupali, o tome govore i podaci o rejtingu prije koalicije. Međutim, zbog psihološke barijere, veliki dio građana ove zemlje nije prihvatio da je moguć iskren nastup dvije stranke iz Sarajeva i Banjaluke na principima dijaloga i razumijevanja. Kako suse samo samo ove dvije stranke usudile sa pređu "magičnu granicu" između tri ili koliko nacija, dijea ili koliko unutrašnjih teritorjilanih jedinica? Psihološku granicu 20 godina forsiranu i njegovanu.
mnogi ljudi u NS, nazovi kulturnjaci, su tako prepotentni i ufurani, i kada nesto kazes o njima onda si ti nekulturni papak jer vrijedjas njihove velicine.
halo velicino, ja sam glasac i ti mene trebas a ne ja tebe. i dok to nasi kulturnjaci-politicari i drugi politicari ne shvate i da se za svakog braca dobro potrude a ne da ga gleda sa visine nema ovde napretka za NS i slicne stranke.
iskreno mi je zao,ali sami su krivi. i potvrdjuje se ona moja tvrdnja da su oni ipak Neozbiljna Stranka. nije ovo gluma ovo je politicka arena u kojoj su sva sredstva dozvoljena jer je ulog ogroman.
-
Biznis
#5024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jasta. toliko o moralnoj odgovornosti i smislu otvorenih listi na izborima. ipak je poslanicka plata dobra, a narod je glup jer nije izabrao jos kadrova iz NS koji su divni, krasni, pametni i ne vole kritikuControl panel wrote:kakva ostavka, danis ce se zahvaliti na mandatu a na njegovo mjesto ide pedja.Biznis wrote:Pozdrav Pedja,
Tokom predizborne kampanje moja malenkost je bila uvjerena da ce glasati za NS ali je doslo do promjene misljenja zbog drsko, prepotentnog, neusaglasenog i diletantskog nastupa na koji ste vodili kampanju. Nakon puta koji je Fadil Sero napravio preko tudjeg imanja pomisao da se glasa za NS je nestala. Ako je fadil takav u opoziciji, kakav li bi tek bio na vlasti...
Nego Pedja, hoce li iko od vas podnijeti ostavku sada u NS zbog ovakvih izbornih rezultata? I da li ti razmisljas o tome da nam demonstriras politicku odgovornost i prvi podneses ostavku?
pozdra
-
Abacija
#5025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislio sam da je to ocigledno ali posto nije evo malo preciznije: Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba koji ne podrzavaju genocid su im okrenuli ledja.DepraUbiVepra wrote:Ček, sad sam te haman ko skonto, zajebali su ih tako što podržavaju genocid tako što ga ne podržavaju!Abacija wrote:
NS nije izgubila glasove samo od bosnjackog nego i od srpskog pucanstva. Fino je gosn. Bajic porucio bh Srbima da se odreknu nacionalnog identiteta ukoliko podrzavaju genocid. Posto Nasa Stranka upotrebom sufiksa "RS" u "Nasa Stranka RS" implicitno podrzava tvorevinu nastalu na genocidu biraci iz reda bh Srba su im okrenuli ledja.
Boldirani dio je novina. Nadam se da je sad sve jasnije.