Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#5001 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

opa22 wrote:znaci odradim tri dana pa odmor, pa opet tri dana pa odmor...pa to je odlicno barem je zaredom tri dana....a ne ovako svako drugi dan pauza :lol: veliko hvala
Probaj tako,ali nije svačiji organizam isti.Znam one koji tako rade pa nakon mjesec dana,niti zelje niti volje,pa tako da znaš.I najverovatnije je to razlog što su ti rekli da ideš 3 dana.
dobar,ti?

#5002 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

stranac2 wrote:Manite se kreatina ... to ti ga je kao da ubacis silikone u misice samo sto poslije prestajanja koristenja kreatina sva ta napuhanost nestane.

MIslim ako ti je 20 god i hoces da impioniras na curice ok ... al ako hoces ad budes 100% real thing onda je to bezze bacanje para ...
E cuj real thing, bacanje para :roll:
soxx

#5003 Re: Teretana

Post by soxx »

E momci, evo dosao prije neki sat vremena kuci nakon prvog treninga. Sutra ima da gorim :D

Po koliko se krecu cijene proteina tih? Whey itd? I gdje se uzima to u kakvim trgovinama :)

Nego bitnija stvar.

Sta da jedem ? Sutra u kupovinu odo. Citao sam malo, riza, zobene pahuljice, riba, piletina, jaja.(Napisite jos stvari sta valja)
Sta bih mogao koristiti kao grickalice? Npr sutra tekma (LP) a ja nista da ne grickam :D
Eh jel riba moze svakakva? Npr ona iz konzerve :)
Kako spremati piletinu? kuhat, przit?
Koje voce konzumirati uglavnom
Ako ima kakvih recept za dobar vocni shake?
stranac2

#5004 Re: Teretana

Post by stranac2 »

dobar,ti? wrote:
stranac2 wrote:Manite se kreatina ... to ti ga je kao da ubacis silikone u misice samo sto poslije prestajanja koristenja kreatina sva ta napuhanost nestane.

MIslim ako ti je 20 god i hoces da impioniras na curice ok ... al ako hoces ad budes 100% real thing onda je to bezze bacanje para ...
Kreatin bacanje para da ....

Jedna od vecih ubleha nesto slicno kao ..

- ako jedes proteine poslije treninga misici rastu ekstra (nesto slicno tome )
- da su vjezbe prsa dobre za cure sa malim grudima
- da je glavni uzrok debljanja masnoca
- da je za velicinu misice najbitnije trenirati biceps

... ....
klixo

#5005 Re: Teretana

Post by klixo »

Jel se kome desava da mu 4-5 dana pump i tonus misica bude slab :roll: ... I to je konstatno tako bez obzira na prehranu.Inace poceo sam ponovo prije 2 mjeseca trenirati 8) Najduzi staz u teretani mi je 7 mjeseci i tad sam sa 100 kg doletio na 116 kg ... Sad imam 110 kg i 10x vise sala nego kad sam imao 116 kg :-x ... Od preparata nedavno sam se naoruzao sa Gold Wheyom ,Twinlab Amino , Creacore muscletech ... Jos cu uzeti dok namaknem koji dinar BCAA ili glutamin :)
dobar,ti?

#5006 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

stranac2 wrote:
dobar,ti? wrote:

Kreatin bacanje para da ....

Jedna od vecih ubleha nesto slicno kao ..

- ako jedes proteine poslije treninga misici rastu ekstra (nesto slicno tome )
- da su vjezbe prsa dobre za cure sa malim grudima
- da je glavni uzrok debljanja masnoca
- da je za velicinu misice najbitnije trenirati biceps

... ....
Kad se kreatin pravilno uzima i u kombinaciji sa ostalim suplementima, ne moze nikako biti bacanje para, vec nesto sto je pozeljno, cak i neophodno. Normalno da ce biti bacanje kad neko uzme kreatin i radi punjenje sa po 20-30 grama i to sam kreatin pije, pa nakon sto ga prestane uzimati ispuse bar 50 %. Tad je bilo bacanje para, ali ako uzmes kreatin, pijes ga po 5 grama nakon treninga, zajedno sa glukozom(ako znas za nju i za sta sluzi) i whey proteinom, tada ce da djeluje veoma dobro. Nema sanse da izgubis volumen misica i kad ga prestanes piti,a ne moras ga prestati piti jer uzimanjem po 5 g nema potrebe za pauzama, jedino ako hoces tijelo da odviknes malo, pa ce imati bolji efekat nakon kratke pauze.
Fauja Singh

#5007 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

Narode trebam pomocu pri izboru Whey-a. Prvo sam se dvoumio izmedju Twinlab Whey Fuel i Dymatize Elit, medjutim dobio sam danas preporuku za Body en Fit... Holandski je proizvod i nema nesto puno o njemu na web-u...
Cijena je dosta povoljna...
klixo

#5008 Re: Teretana

Post by klixo »

Ne znam kakvog je kvaliteta ali taj Body en fit ima odlican okus(barem snickers i cookies) ! Planiram ga uzeti nakon sto potrosim gold whey(double rich chocolate) koja je prava bljuvotina naspram tog.Inace nekad ujutro preskocim proteinski obrok i pojedem samo pahuljice upravo zbog ovog bljak okusa.
Fauja Singh

#5009 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

Meni vala ukus ne igra nikakvu ulogu, ako je za moje dobro pojest cu vala da je ne znam kakvog ukusa.
Znao sam piti jaja, maslinovo uzimam na kasiku, nekad sam zitarice znao samo s vodom napraviti i budu odvratne samo tako, ali jedem ih, posni sir koji mi je isto odvratan sam znao kasikom jesti... tako da ono ukus mi je nebitan totalno, samo neka je kvalitetno i onako kako je na deklaraciji.
klixo

#5010 Re: Teretana

Post by klixo »

Kako kod koga... Meni igra bitnu ulogu ne zalim ni koju marku vise dati ,ali nek je sve cakum pakum.
soxx

#5011 Re: Teretana

Post by soxx »

E momci, sutra ramena-biceps radim. :D

Eh sta je preporuka da radim prvo? Ramena il biceps?

I trebal biti neki redoslijed kod vjezbi, jer neke su mi teze a neke lakse? Mislim iskusio sam to na prsima. :D
T-pain

#5012 Re: Teretana

Post by T-pain »

soxx wrote:E momci, evo dosao prije neki sat vremena kuci nakon prvog treninga. Sutra ima da gorim :D

Po koliko se krecu cijene proteina tih? Whey itd? I gdje se uzima to u kakvim trgovinama :)

Nego bitnija stvar.

Sta da jedem ? Sutra u kupovinu odo. Citao sam malo, riza, zobene pahuljice, riba, piletina, jaja.(Napisite jos stvari sta valja)
Sta bih mogao koristiti kao grickalice? Npr sutra tekma (LP) a ja nista da ne grickam :D

Ovkao imas o isharnu po netu tonu textova, al to ti je jednostavno :
Piletina, curetina, crveno meso, sir, riba, brokule, salata, crveni luk,.... i jos mnogo toga

A ovo za grickanje uvijek mozes uzeti Bademe, orascice, i slicno

Voce mozes sve samo u normalnim kolicinama zbog secera

Evo shake proteinski

500 ml mlijeka
2 jajeta ( smao bjelance
1 banana
1 kasika meda
jagode 1-2
kasika Wheya

cirka 40 gr proteina ukupno, nesto malo masti nezz tacno

sve lijepo izmiksas i imas shake za 10
T-pain

#5013 Re: Teretana

Post by T-pain »

T-pain wrote:
soxx wrote:E momci, evo dosao prije neki sat vremena kuci nakon prvog treninga. Sutra ima da gorim :D

Nego bitnija stvar.

Ovkao imas o isharnu po netu tonu textova, al to ti je jednostavno :
Piletina, curetina, crveno meso, sir, riba, brokule, salata, crveni luk,.... i jos mnogo toga

A ovo za grickanje uvijek mozes uzeti Bademe, orascice, i slicno

Voce mozes sve samo u normalnim kolicinama zbog secera

Evo shake proteinski

500 ml mlijeka
2 jajeta ( smao bjelance
1 banana
1 kasika meda
jagode 1-2
kasika Wheya

cirka 40 gr proteina ukupno, nesto malo masti nezz tacno

sve lijepo izmiksas i imas shake za 10

GOLD WHEY 2.3kg je 135 km Importane Centar, Muscefreak radja, manje pakovanje od 908 gr je ako se ne varam 70 km
dobar,ti?

#5014 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

stroga normala wrote:Narode trebam pomocu pri izboru Whey-a. Prvo sam se dvoumio izmedju Twinlab Whey Fuel i Dymatize Elit, medjutim dobio sam danas preporuku za Body en Fit... Holandski je proizvod i nema nesto puno o njemu na web-u...
koja je cijena tog whey-a i gdje ga uzimas?
KenCo

#5015 Re: Teretana

Post by KenCo »

stroga normala wrote:Narode trebam pomocu pri izboru Whey-a. Prvo sam se dvoumio izmedju Twinlab Whey Fuel i Dymatize Elit, medjutim dobio sam danas preporuku za Body en Fit... Holandski je proizvod i nema nesto puno o njemu na web-u...

ja sam dosta analizirao whey proteine i dosao do zakljucka da je najbolji izbor Gold Whey od Optimum Nutritiona.

1- ima najvise izolata sirutke u odnosu na koncentrat sirutke ( izolat je kvalitetnija varijanta)
2- analizirao sam sve sastojke i ovaj se cini da ima najmanje stetnih zasladjivaca
3- jedan je od najjeftinijih. mozda ce ovo nekog zacuditi jer 1 kg npr twin laba je jeftinija od gold wheya medjutim kod optimum nutritiona potrebno je manje grama po serviranju sto u konacnici daje vise serviranja na npr 1 kg. (izracunaj sam, mozes naci sve informacije na bodybuilding.com)
4- za mene nebitno, ali i ukus je dobar.
5. ima dosta BCAA i malo kalorija po serviranju

naravno sto vece pakovanje uzimas to je isplativije. i jos jedan savjet- uzimaj ukus vanilije jer dobijes vise serviranja u odnosu na ostale ukuse :thumbup:

za detaljne informacije posjeti navedenu stranicu, pa izaberi "store", imas sve etikete, informacije, ocjene....
hodža

#5016 Re: Teretana

Post by hodža »

naravno sto vece pakovanje uzimas to je isplativije. i jos jedan savjet- uzimaj ukus vanilije jer dobijes vise serviranja u odnosu na ostale ukuse
kako to :D
KenCo

#5017 Re: Teretana

Post by KenCo »

hodža wrote:
naravno sto vece pakovanje uzimas to je isplativije. i jos jedan savjet- uzimaj ukus vanilije jer dobijes vise serviranja u odnosu na ostale ukuse
kako to :D

ja sam uzeo pakovanje od 4,5 kg. koliko se sjecam ukus vanilije je imao preko 10 serviranja vise u odnosu na 4,5 kg ukusa npr jagode. ako se uzme da je jedno serviranje oko 1,5 KM (naravno na pakovanje od 4,5 kg) onda ispada usteda od 15-ak maraka. zauhar je :mrgreen:
Fauja Singh

#5018 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

dobar,ti? wrote:
To sam dobio ponudu od jednog clana teretane gdje idem, 2 kg je 95 KM...
@KenCo
Hvala na odgovoru, pio sam Optimum Gold i odlican je, ali nesto kontam da mi je jazuk dati 135 KM za Optimum kad mogu uzeti Twinlab za 105 KM i jos za 22 KM Twinlabov Creatin od 300g i opet me dodje jeftinije od samog Optimuma...
Optimum jeste vrh, ali nesto ne mislim da je toliko bolji koliko je skuplji.
Ja sam ga pio redovno kad sam ga nabavljao po cijeni od 110 KM, ali 135 mi je puno.
KenCo

#5019 Re: Teretana

Post by KenCo »

stroga normala wrote:
dobar,ti? wrote:
To sam dobio ponudu od jednog clana teretane gdje idem, 2 kg je 95 KM...
@KenCo
Hvala na odgovoru, pio sam Optimum Gold i odlican je, ali nesto kontam da mi je jazuk dati 135 KM za Optimum kad mogu uzeti Twinlab za 105 KM i jos za 22 KM Twinlabov Creatin od 300g i opet me dodje jeftinije od samog Optimuma...
Optimum jeste vrh, ali nesto ne mislim da je toliko bolji koliko je skuplji.
Ja sam ga pio redovno kad sam ga nabavljao po cijeni od 110 KM, ali 135 mi je puno.

prijatelju, evo ti linkovi, izaberi zeljenu kilazu i uporedi.
npr na 5 LBS ( oko 2,3 KG ) , Twin lab ima 60 serviranja, dok na istu kilazu kod Optimuma dobijes 77 serviranja.
zato sto kod twin laba serviranje je 38 grama praska ( za 25 grama proteina), dok kod Optimuma serviranje je 29 grama ( za 24 grama proteina). kad skontas Optimum nije skuplji, nego jeftiniji.

evo ovdje pise : Serviranje kod TL je 0,79 dolara, a kod Optimuma serviranje je 0,7 dolara. dakle optimum je jeftiniji. uzmi sam pa izracunaj. a mnogo kvalitetniji, npr Optimum ima vise izolata (bolja varijanta), dok Twin lab ima vise koncentrata, itd....

http://www.bodybuilding.com/store/twinl ... -fuel.html

http://www.bodybuilding.com/store/opt/whey.html
Fauja Singh

#5020 Re: Teretana

Post by Fauja Singh »

Vidim ja da cu ubrzo do Importane-a po Optimum :D
Hvala :thumbup:
rexandroid

#5021 Re: Teretana

Post by rexandroid »

E da vidimo koliko ima jakih momaka kod nas.
Otidite na ovaj link
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifti ... rdsKg.html za benc.
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifti ... rdsKg.html za mrtvo dizanje
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifti ... rdsKg.html za cucanj
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifti ... rdsKg.html za military press.
Pronadite svoju tjelesnu tezinu i tezinu koju dizete, iznad vam se pokazuje da li ste Untrained,Novice,Intermediate,Advanced ili Elite.

Pa to postajte ovdje kao sto to ja radim recimo.
benc,military dizanje-advanced
cucanj,mrtvo dizanje-intermediate

Obratite paznju da brojevi u tabeli predstavljaju donju granicu. Recimo na bencu tjelesna tezina od 90kg, benc od 97.5 je intermediate sve do 132.5, dakle i ako dizete 130, niste advanced. Valjda ste me skontali. Poz.
hodža

#5022 Re: Teretana

Post by hodža »

Od kolko ujutro rade oni u importaneu ?
samsung456

#5023 Re: Teretana

Post by samsung456 »

od 6, vikendom od 8.
hodža

#5024 Re: Teretana

Post by hodža »

samsung456 wrote:od 6, vikendom od 8.
Cuj od 6 :shock:

Ja konto oko 9 otici, pa razmisljam da nije rano, da ne poljubim vrata :lol:
klixo

#5025 Re: Teretana

Post by klixo »

Super sto rade od 6 ujutro ,ali nek prvo nabave normalne klupe pa cu ih onda posjetiti.
Post Reply