Prema tvom nastupu, na dobronamjeran savjet, bice jos jedna rasna macka na ulici... Vlasnici i djeca se malo poigraju i maca na cestu...!Ductus Holedocus wrote:Nisam trazila savjet te vrstezubi wrote:A zasto kupovati macku kad ima toliko macica koji se nude? Bolje usreciti neku ulicnu macu nego davati pare za rasnu... a nije da nema lijepih, ako je vec ljepota kriterij.Ductus Holedocus wrote:Nova sam macoljupka , stoga su mi potrebne inf![]()
-postoji li neka macka da je siva poput Ruske, a da nije Ruska ( ako se odlucim kupiti preko Pika,pa da mi ne podvale)
- koliko je potrebno vremena da se maca navikne da spava u svojoj logi
-koliko treba vremena joj se posvetiti( osim maženja po želji)
- koliki je mjesecni trosak otprilike?
E posto ste novi sa macama, da vam kazem prije nego sto nabavite macku, maca ce vam ostriti nokte na namjestaju, bez obzira na grebalicu, takodje linjaju se po citavoj kuci, bez obzira na cesljanje... razbole se, moraju kod veta., mjaucu, bude usred noci u 3, 4 ujutro, traze jesti ili da im ocistite pjesak ili jednostavno iz zajebancije, hoce da vas probude da ustanete... Macka je nocna zivotinja... U genima joj je da lovi nocu... Takodje morate misliti kad krenete na odmor, da li ce je ko moci cuvati ili da li cete je nositi sa sobom... Treba onda pasos, cip, vakcine i bla, bla... Bila siva ili crna ili sarena, ona vam je ko dijete da imate u kuci, zahtjeva brigu i paznju, ljubavi da koliko ona hoce... Nije ko pas, moze vam biti privrzena, a i ne mora... Mazit ce se kad ona zeli i kad joj nesto treba... Ako nabavite mace, sa 6 mjeseci, obavezno odvedite na sterilizaciju, da nebi imali copor macaka, koje ce zavrsiti na ulici i da nebi bili ludi od njenog posebnog mjaukanja u doba parenja... Itd. Eto, toliko, da ne bude poslije, nismo znali...!