Bogami sam ja mislio da se to uvozi od kineza&co, da se ovdje samo pakuje.frngla wrote:Mislim Kaćuni, kao što sam naveo.Naslovnica wrote:Misliš kinezi?
To što ovdje svi misle da je nauka proizvesti gel, sapun za ruke itd. pa da je sve kinesko, to je drugi par cipela.
Nije humanoidni robot, već gel od 5 sastojaka.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
Naslovnica
#5001 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#5002 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dr Baltazar wrote:Može li bar pretpostavkaDr Baltazar wrote:Zna li neko nutritivni sastav Noćko svježeg sira 1,5 % mm na 100 g ? Znam da je masti 1,5 g.. proteini? ugljikohidrati??
proteina oko 25 g i 250 kalorjia ..ako je miljleko od boanske buse
ako je od mlijeka u prahu onda ne znam
-
Dr Baltazar
#5003 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da to nije puno za svježi (mladi) sir na 100g ? Ja sam očekivao nekih 10-15g proteina, i par grama šećera. Kalorija ~ 100. Ne znam da li je uopće dozvoljeno da stave artikal na tržište, a da nema nutritivne tabliceToto wrote:Dr Baltazar wrote:Može li bar pretpostavkaDr Baltazar wrote:Zna li neko nutritivni sastav Noćko svježeg sira 1,5 % mm na 100 g ? Znam da je masti 1,5 g.. proteini? ugljikohidrati??
proteina oko 25 g i 250 kalorjia ..ako je miljleko od boanske buse
- oldtajmer
#5005 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

kupljeno prije nekih mjesec dana,danas da otvorim kad vidim nekoliko vec formiranih moljaca
kupujmo domace
-
probook
#5006 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Je li to stvarno ovi iz Kaćuna kinesko uvoze i samo prepakuju? Ponekad bih uzimao tecni sapun, ali necu vise 
-
quarterback
#5007 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
bilo je dosta objasnjenja o tome da 387 ne znaci i da je proizvedeno u bhNedzla J wrote:
- KB9
#5008 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
palenta s mesom, sta falioldtajmer wrote:
kupljeno prije nekih mjesec dana,danas da otvorim kad vidim nekoliko vec formiranih moljaca![]()
kupujmo domace
-
probook
#5009 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Ovi lijepe ovu zvijezdu kao domaci proizvod gdje stignu. Sreca pa se ne zeznuh da kupim. Kupio sam od podravke limuntos porijeklo iz Belgije, cijena ista
-
mirzet87sa
#5010 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
da ne idem u gram, na 100g imas 10-12g proteina, 5-7grama hidrata, 2-3grama secera, 80tak kalorija.. cca 300mg natrija, 100mg kalija.. domaci mladi ima 15-17g prot, 10tak g uh, 1-2g secera, 100tinjak kcal ako nije velika razlika u cijeni preporucujem drugoDr Baltazar wrote:Da to nije puno za svježi (mladi) sir na 100g ? Ja sam očekivao nekih 10-15g proteina, i par grama šećera. Kalorija ~ 100. Ne znam da li je uopće dozvoljeno da stave artikal na tržište, a da nema nutritivne tabliceToto wrote: proteina oko 25 g i 250 kalorjia ..ako je miljleko od boanske buse
-
Dr Baltazar
#5011 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Hvala ti punomirzet87sa wrote:da ne idem u gram, na 100g imas 10-12g proteina, 5-7grama hidrata, 2-3grama secera, 80tak kalorija.. cca 300mg natrija, 100mg kalija.. domaci mladi ima 15-17g prot, 10tak g uh, 1-2g secera, 100tinjak kcal ako nije velika razlika u cijeni preporucujem drugoDr Baltazar wrote:Da to nije puno za svježi (mladi) sir na 100g ? Ja sam očekivao nekih 10-15g proteina, i par grama šećera. Kalorija ~ 100. Ne znam da li je uopće dozvoljeno da stave artikal na tržište, a da nema nutritivne tabliceToto wrote: proteina oko 25 g i 250 kalorjia ..ako je miljleko od boanske buse
-
mirzet87sa
#5012 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znam kakve su to slatke muke..Dr Baltazar wrote:
Hvala ti puno![]()
- jao_situacije
#5013 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ih kako su ovo bili dobri keksi prije par godina možda max. 5 godina kad je tek izašlo ovoquarterback wrote:isto!IcedFlame wrote:
bilo čokolade brdo u njima
ja jeo ko lud tek kasnije skontao da pravi klas
mislio talijani neki
- delllboy79
#5014 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
strucnjak_kofol wrote:raspitaj se kako je vlasnik te ovdje jedne od najljubljenijih firmi stekao kapital pa se javiemirolini wrote:Kako to sad Bingo postade i ratni profiter ? Ljudima izgleda nije dosta gluposti kao sto su da Bakir ili cak i ex Reis Ceric stoji iza Binga![]()
Bingo nije imao nikakve veze s tim kretenima niti sa ratnim profiterstvom...
Sklonili su sa sajta onaj podatak da su osnovani 1993
Ali moze se jos naci na netu
Website bingotuzla.ba
Bingo (full name: Bingo export-import Tuzla d.o.o.) is the largest Bosnian domestic supermarket chain.[citation needed] The company's headquarters is located in Tuzla, Bosnia and Herzegovina. It was founded in 1993 by Bosnian businessman Senad Džambić.[3]
-
emirolini
#5015 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa još to stoji, zašto bi to krili ? Svi znaju kako je Bingo poceo i to nije tajna, prvo igre na srecu pa onda i prvi supermarket, "hence the name" Bingo
Niti jedno niti drugo nije bilo ilegalno tada, kao ni sada.

Niti jedno niti drugo nije bilo ilegalno tada, kao ni sada.

- KB9
#5016 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ma nas narod voli slagat i izmislit vise nego hljeba se najest
- oldtajmer
#5017 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
http://www.index.hr/vijesti/clanak/opre ... 13667.aspx
a jos fol evropska unija
kako li je tek kod nas neka nam je Bog na pomoci
a jos fol evropska unija
-
artime
#5018 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Preporuka za dobar cajni keks? Samo da nema cokolade.
-
Satori
#5019 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kraš Čajne kolutiće proizvodi MIRA Prijedor. 
- karanana
#5020 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
sta frajer dobio na bingu 93. i osnovo bingo?
kako inovativne i origigi ove kockice zvane bingosi.
kako inovativne i origigi ove kockice zvane bingosi.
-
probook
#5021 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probaj onaj iz Capljine cini mi se da Lasta proizvodiartime wrote:Preporuka za dobar cajni keks? Samo da nema cokolade.
- Amazonka27
#5022 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
jesil' probao?aveos wrote:spree wrote:I meni se najvise svidja nas smoki iako se jesu malo pokvarili. Valjda stede na kikirikiju (odavno nisam naisao na onaj jedan smoki kompletan od kikirikija i sav onako slan mljac mljac).
Poslano sa mog Note7 koristeći Tapatalk
Nas smoki
-
iz zadnje klupe
#5023 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kupi Investiciona banka FBIH Agromkomerc, Gadžo dobi šut kartu odatle, nema više crnog Topsa u prodavnicama 
-
artime
#5024 Re: RE: Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U kojim nema topsa??iz zadnje klupe wrote:Kupi Investiciona banka FBIH Agromkomerc, Gadžo dobi šut kartu odatle, nema više crnog Topsa u prodavnicama
-
cranberries
#5025 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bingo iz vlastite proizvodnje na tržište plasira toaletni papir i maramice
Poznato je da najveći domaći trgovački lanac Bingo nudi širok asortiman roba i usluga koje su poznate i dostupne njihovim kupcima. Ono što je manje poznato je da je Bingo proizvođač higijenskih proizvoda od kojih su najpoznatiji toaletni papir Dolce, salvete i maramice.
Za poslovni portal akta.ba Emir Ramić, rukovodilac razvoja poslovnih projekata u Bingu kaže da se radi o proizvodu iz vlastite proizvodnje koji je razvijen od strane Bingo razvojnog tima.
"Cijela proizvodnja ovog asortimana za široku upotrebu se vrši u ul. Bosanska poljana u Šićkom Brodu u Tuzli, u našim halama koje su prilagođene za industrijsku proizvodnju po europskim standardima, kao i po standardima HACCP sistema upravljanja proizvodnim procesom", kaže Ramić.
Ramić kaže kako sirovine za proizvode nabavljaju od jednog od vodećih proizvođača sirovine higijenskog papira iz Italije, kao i iz fabrike za proizvodnju sirovine higijenskog papira iz Banja Luke.
Stalni razvoj tehnike i dostignuća Bingo tim tjera da stalno napreduju i šire svoj proizvodni asortiman. Uskoro će se na policama trgovina naći novi Bingo proizvodi.
"Trenutno radimo na razvoju novog proizvoda koji ćemo ubrzo imati na policama Bingo centara, s obzirom da je u fazi izrade i finaliziranja, sačekat ćemo sa njegovom konačnom prezentacijom", govori Ramić.
Bingo higijenski proizvodi, osim u Bingo centrima, za sada se mogu pronaći u nekoliko manjih trgovačkih lanaca u BiH i u trgovačkim lancima u Crnoj Gori gdje se isti i izvoze.
Kompanija Bingo doo export import Tuzla je firma za trgovinu na malo osnovana 1993. godine u Tuzli. Za 20 godina postojanja izgradili su mrežu trgovina širom Bosne i Hercegovina koja do danas broji više od stotinu šezdeset poslovnih jedinica. Osim kvaliteta usluga i širokog asortimana kupcima nude najniže cijene koje već godinama opravdavaju njihov slogan "Bingo, kralj dobrih cijena".

Poznato je da najveći domaći trgovački lanac Bingo nudi širok asortiman roba i usluga koje su poznate i dostupne njihovim kupcima. Ono što je manje poznato je da je Bingo proizvođač higijenskih proizvoda od kojih su najpoznatiji toaletni papir Dolce, salvete i maramice.
Za poslovni portal akta.ba Emir Ramić, rukovodilac razvoja poslovnih projekata u Bingu kaže da se radi o proizvodu iz vlastite proizvodnje koji je razvijen od strane Bingo razvojnog tima.
"Cijela proizvodnja ovog asortimana za široku upotrebu se vrši u ul. Bosanska poljana u Šićkom Brodu u Tuzli, u našim halama koje su prilagođene za industrijsku proizvodnju po europskim standardima, kao i po standardima HACCP sistema upravljanja proizvodnim procesom", kaže Ramić.
Ramić kaže kako sirovine za proizvode nabavljaju od jednog od vodećih proizvođača sirovine higijenskog papira iz Italije, kao i iz fabrike za proizvodnju sirovine higijenskog papira iz Banja Luke.
Stalni razvoj tehnike i dostignuća Bingo tim tjera da stalno napreduju i šire svoj proizvodni asortiman. Uskoro će se na policama trgovina naći novi Bingo proizvodi.
"Trenutno radimo na razvoju novog proizvoda koji ćemo ubrzo imati na policama Bingo centara, s obzirom da je u fazi izrade i finaliziranja, sačekat ćemo sa njegovom konačnom prezentacijom", govori Ramić.
Bingo higijenski proizvodi, osim u Bingo centrima, za sada se mogu pronaći u nekoliko manjih trgovačkih lanaca u BiH i u trgovačkim lancima u Crnoj Gori gdje se isti i izvoze.
Kompanija Bingo doo export import Tuzla je firma za trgovinu na malo osnovana 1993. godine u Tuzli. Za 20 godina postojanja izgradili su mrežu trgovina širom Bosne i Hercegovina koja do danas broji više od stotinu šezdeset poslovnih jedinica. Osim kvaliteta usluga i širokog asortimana kupcima nude najniže cijene koje već godinama opravdavaju njihov slogan "Bingo, kralj dobrih cijena".