FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#5001 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

Nermin Vazda (born 30 August 1967 in Višegrad) is a retired Bosnian professional footballer who played as a striker for clubs in Yugoslavia and for Sarıyer G.K. in the Turkish Süper Lig. Many Željezničar fans claims that he is their all-time best player ( :lol: ). He got his legend status after scoring number of goal against their main opponent, his ex-club, the Bosnian biggest ( 8-) ), FK Sarajevo.
elSaik

#5002 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Tako kratak tekst, a toliko gluposti. Svašta. :lol:
JThomas

#5003 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

otkad nisi napis'o da ne može TM biti skraćenica.
Neelix

#5004 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

nije da sam ga ja pisao, al ne lazu puno :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Nermin_Vazda

This page was last modified on 19 September 2009 at 02:40.
nikad_izvini

#5005 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

This biographical article relating to Bosnia and Herzegovina football is a stub. You can help Wikipedia by expanding it. :D

To je mogla pisati bilo koja malena budala :D što me ne bi previše čudilo :D
Charuga
Globalni moderator

#5006 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

nikad_izvini wrote:This biographical article relating to Bosnia and Herzegovina football is a stub. You can help Wikipedia by expanding it. :D

To je mogla pisati bilo koja malena budala :D što me ne bi previše čudilo :D
Ma jok, wikipedia je stranica gdje su samo provjerene informacije .. 8-)
Charuga
Globalni moderator

#5007 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ovo sam prebacio sa orga:

ZELJEZNICAR DANAS PUTUJE U SOMBOR

*SEHIC,STANIC,MESIC i COLIC ostaju u Sarajevu*

Tojaga nije zadovoljio ukuse strucnog staba,Spahic putuje na novo dokazivanje.Sutra protiv Vojvodine,otpao Hajduk iz Kule.

Menadzer Amar Osim odlucio je u Sombor,na drugu fazu priprema za proljetni dio sezone povesti 22 igraca,medju kojima nece biti Ibrahim Sehic,Srdjan Stanic,Amar Mehic i Benjamin Colic,koji ostaju u Sarajevu.Prva trojica ne putuju zbog povreda,dok je Colic pozvan u reprezentaciju.Ipak svi pomenuti ce se prikljuciti ekipi za nekoliko dana.
Pomenimo i to da ce u Sombor putovati i Denis Selimovic,koji nije putovao u Gorazde zbog povrede ledja,te da je sa spiska putnika otpao Anel Tojaga,koji nije zadovoljio ukuse strucnog staba,dok ce napadac Bajro Spahic dobiti sansu za novo dokazivanje.
Na pripremama u Gorazdu na povredu se zalio Milan Culim.Medjutim,povreda nije ozbiljnije prirode te ce ovaj igrac pauzirati svega dva dana.Ipak Culum ce propustiti prvi prijateljski mec,kojeg ce plavi odigrati protiv Vojvodine odmah po dolasku,a u planu je bio mec i protiv Hajduka iz Kule,ali je on otpao.
Iz ZELJEZNICARA ocekuju da im se u Somboru prikljuci i nekoliko igraca,koji bi stigli na probu,a iz uprave kluba tvrde kako ce se ekipa pojacati i sa jednim ili dvojicom provjerenih nogometasa.
Na put u sombor danas krecu:
Delimir Bajic, Samir Bekric, Mirsad Beslija, Haris Beslija, Sead Bucan, Milan Culim, Marko Faric, Adnan Guso, Semir Kerla, Slaven Kovacevic, Alen Mesanovic, Elvis Mesic, Edin Visca, Lazar Popovic, Mirko Radovanovic, Damir Rovcanin, Denis Selimovic, Nedzad Serdarevic, Muamer Svraka, Predrag Seimic, Bozidar Radosevic i Bajro Spahic.

Oslobodjenje.

Kao i ovo:

U Somboru uigravanje linija

Željezničar danas kreće put Vojvodine, gdje će nastaviti drugi dio priprema. U Vitkovićima se najviše radilo na stjecanju snage, a odigrana je utakmica protiv fočanske Sutjeske, koju su «plavci» dobili golom Muamera Svrake. Amar Osim je za najteži dio priprema «počastio» najbolje juniore, predvođene Farukom Brkovićem, koji su radili sa prvim timom. Oni se vraćaju u juniorski tim, ali će se tokom sezone postepeno uključivati. Osim suptilnog veznjaka Brkovića, na pripremama su bili još i Prutina, Mulahasilović, Aščerić, Poturović, Pljevljak, Kalkan...

- Svi oni će biti praćeni tokom proljeća. Željeli smo ih primaknuti prvom timu, da osjete atmosferu. Imaju među njima potencijala - naglašava Almir Memić, Osimov asistent.

Memić podvlači važnost utakmica u Somboru.

- Imat ćemo tri utakmice na vojvođanskim pripremama. Dogovoreni su susreti sa Vojvodinom i Somborom. Odigrat ćemo još jedan, možda dva susreta. Radit će se na uigravanju linija.

Sa Željom je jedina prinova Bajro Spahić (24) koji je stigao iz Famosa. Posebno ga pamte Željini golmani, kada je jesenas u prijateljskom susretu iz slobodnjaka skinuo paučinu sa gola, te još u dva tri navrata tjerao na muke Šehića i Gvozdića.

- Pokazao je određeni kvalitet, ali se mora nametnuti radom i igrama - kaže Memić sa svog komšiju iz Hrasnice.

U Somboru će se ostati desetak dana, potom se u Sarajevu pakuju koferi za novu destinaciju.

- Završini dio priprema, gdje ćemo odigrati najviše utakmica, bit će u Međugorju - najavljuje Memić, koji sa saigračima, navijačima i ljudima iz kluba suosjeća s bolom Admira Adžema, kolege i prijetalja zbog smrtnog slučaja u porodici.

S.S.

san.ba
burek_in_space

#5008 Re: FK Zeljeznicar

Post by burek_in_space »

Pitam se samo kako vam ne dosadi svako malo povlachiti jednu te istu prichu :roll:

U svakom sluchaju, nemam namjeru vishe brisati uzalud, pa kome se pishe nevezano za temu, neka bude spreman i za sankcionisanje takvog pisanja.

:sax:
Neelix

#5009 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

a bogati bureche, da te pitam dok si tu, a i da znam ubuduce.... evo nasao sam ovu informaciju za Vazdu koju si obrisao i koja je posmijesna...na kojoj temi bih je trebao postaviti?
elSaik

#5010 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Vic dana.
Charuga
Globalni moderator

#5011 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Poslao sam jaranu u Novi Sad sms da mi javlja rezultat danasnje utakmice ako bude isao ili ako sazna bilo kako. Kaze da je pitanje da li ce se utakmica uopste odigrati jer je nocas palo dosta snijega a taj teren gdje treba da se igra (koristi ga neka ekipa iz dobro nizeg ranga takmicenja) vjerovatno nije u dobrim uslovima. U svakom slucaju, ako se bude igralo, javljat ce rezultat ili u toku utakmice ili kad se zavrsi.
Charuga
Globalni moderator

#5012 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Utakmica sa Vojvodinom je definitivno otkazana. Temperatura je dobro ispod nule a nemaju uslova ni za neki trening. Nastavak priprema obavit ce se u hotelu tako sto ce cumurati uz tople napitke i citanja dnevne stampe .. :roll:
Petit_Beurre

#5013 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Zaboravio sam ispricati anegdotu u gorazdu koja se desila. Amar je igracima pred povratak, valjda noc ili dvije prije, rekao da ako se zaledi teren ujutro nece trenirati i idu kuci, ako se ne zaledi redovni trening. Magarci su izasli pod krinkom mraka na teren i poljevali ga vodom. Što je najžalosnije teren se nije zaledio i imali su trening :lol: :lol:
Lakat Jebić

#5014 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

Petit_Beurre wrote:Zaboravio sam ispricati anegdotu u gorazdu koja se desila. Amar je igracima pred povratak, valjda noc ili dvije prije, rekao da ako se zaledi teren ujutro nece trenirati i idu kuci, ako se ne zaledi redovni trening. Magarci su izasli pod krinkom mraka na teren i poljevali ga vodom. Što je najžalosnije teren se nije zaledio i imali su trening :lol: :lol:
a prvi dan u goradzu su igrali 6 na 6 na velikom terenu :D :D
metar_drva

#5015 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

Petit_Beurre wrote:Zaboravio sam ispricati anegdotu u gorazdu koja se desila. Amar je igracima pred povratak, valjda noc ili dvije prije, rekao da ako se zaledi teren ujutro nece trenirati i idu kuci, ako se ne zaledi redovni trening. Magarci su izasli pod krinkom mraka na teren i poljevali ga vodom. Što je najžalosnije teren se nije zaledio i imali su trening :lol: :lol:
e meni ovo nikako nije jasno. pa jebemu majku, posao im je da treniraju. ako ne zele, nek idu otvorit piljaru! bas me ovakve stvari iznerviraju...
Krvotok

#5016 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Zna li neko izlazi li više onaj TM fanzin i gdje se može naći ako izlazi?
Charuga
Globalni moderator

#5017 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ZELJEZNICAR REMIZIRAO PROTIV SOMBORA

Jedini pogodak za plave u remiju od 1:1 postigao novajlija Bajro Spahic*Na probi Luka Krncevic i Darijo Radalic.

ZELJEZNICAR je jucer remizirao(1:1)u prijateljskoj utakmici igranoj protiv Sombora,nakon sto je utakmica protiv Vojvodine otkazana zbog snijega.
Naime,velike kolicine snijega na Gradskom stadionu u Vrbasu sprijecile su prijateljsku utakmicu dva tima iz nekadasnje jugoslavenske lige,pa su plavi odigrali mec protiv svojih domacina.Jedini gol na utakmici za plave postigao je novajlija Bajro Spahic,a menadzer kluba Amar Osim u ovom mecu prilike je pruzio gotovo svim igracima.Postedjeni su bili Culum i Selimovic,koji se zale na povrede,te Guso.
Za ZELJEZNICAR su protiv Sombora zaigrali:
Radosevic,Bucan,Radmanovic,Kerla,Mesic,Svraka,Bekric,Visca,Serdarevic,Popovic i Mesanovic,dok su priliku u nastovku dobili jos:
Mirsad i Haris Beslija,Simic,Faric,Kovacevic,Rovcanin,Bajic i strijelac Spahic.
Inace,na probu su stigla i dvojica ofanzivaca i to Luka Krncevic,nekadasnji omladinac NK Zadar ciji je posljednji klub splitski Hajduk,te izvjesni Darijo Radalic,koji je nastupao za FC Zurcih.
Naredna utakmicu ZELJEZNICAR igra za dva dana,kada se ocekuje da se ekipi prikljuce i Mehic,Stanic,Sehic i Colic,koji su ostali u Sarajevu zbog povreda.

Oslobodjenje

Kakvi su ovo anonimusi na probu dosli .. :?
Charuga
Globalni moderator

#5018 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Ares 1921

#5019 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

Krvotok wrote:Zna li neko izlazi li više onaj TM fanzin i gdje se može naći ako izlazi?
a znas li ti koji je ovo font ? :D

http://i46.klix.com/fc5f6t.jpg

btw hoce li igrati utakmicu protiv Vojvodine, ili nece :cry: ?
Charuga
Globalni moderator

#5020 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ares 1921 wrote:btw hoce li igrati utakmicu protiv Vojvodine, ili nece :cry: ?
U tekstu iz Avaza (gore) pise da ce im naredni protivnik biti nekakav Solunac i da su dogovorili susrete sa Banatom i Indjijom. Vojvodina se nigdje ne spominje ..
dobar_ti?

#5021 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobar_ti? »

Jel' se oporavio onaj Visca vise? Trenira li uopste? Ne znam zasto, ali ocekujem nesto od tog lika.
Charuga
Globalni moderator

#5022 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

dobar_ti? wrote:Jel' se oporavio onaj Visca vise? Trenira li uopste? Ne znam zasto, ali ocekujem nesto od tog lika.
Opet kazem, dovoljno je samo pogledati onaj tekst iz Avaza (sliku) koji je gore postavljen i sve ce se samo kazati. Visca je bio u prvih 11 ..
Ares 1921

#5023 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ares 1921 »

ma bezveze je ako ne budemo igrali protiv Vojvodine... bolje da su igrali protiv nasih juniora nego protiv žnj klubova, Solunac :shock:
bjelave

#5024 Re: FK Zeljeznicar

Post by bjelave »

Gdje je zeljA ove godine na pripremama?

Zobnatica ili neka druga srpska ergela?
Krvotok

#5025 Re: FK Zeljeznicar

Post by Krvotok »

Ares 1921 wrote:

a znas li ti koji je ovo font ? :D

http://i46.klix.com/fc5f6t.jpg
Imaš ovdje... http://www.getfreefonts.info/free_font.addcityboy.html :)
Post Reply