Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5001 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pricao sam prije par mjeseci sa rodjakom Hamzagica,i kaze mi da je poslije svega onoga sto smo svi zajedno prezivjeli u Listici,plakao na telefon i pricao svojima da hoce da ide odavde,da ovdje traje rat,da ga ne interesuje fudbal vise...da hoce samo da ide. Covjek nema razloga da laze jer mu je to prvi rodjak a ta njegova reakcija ,poslije soka kojeg je dole prezivio jer ipak je on iz Amerike dosao,nije bas nesto sto je za pohvalu,barem za mene.

Ja mislim da se tako negdje i podudara njegov pad u igri,formi i odnosu na terenu u prosloj sezoni,e sada pitanje je dal' se uopste i koliko se vratio cak i do sada. Hebiga nismo svi isti,a i cinjenica da niko vise poslije onoga dole prezivljenoga nije isti,priznali mi to sebi ili ne,a on kao neko odrastao u USA je garant nepripremljeniji na nesto tako

A ovaj sastav sto je Sema postavio,to je idealan sastav sa ovim igrackim kapacitetima koje imamo,al' sta ces...sef strucnog staba je tu da donosi odluke :roll:
luckylaka

#5002 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

-LIBERO- wrote:Pricao sam prije par mjeseci sa rodjakom Hamzagica,i kaze mi da je poslije svega onoga sto smo svi zajedno prezivjeli u Listici,plakao na telefon i pricao svojima da hoce da ide odavde,da ovdje traje rat,da ga ne interesuje fudbal vise...da hoce samo da ide. Covjek nema razloga da laze jer mu je to prvi rodjak a ta njegova reakcija ,poslije soka kojeg je dole prezivio jer ipak je on iz Amerike dosao,nije bas nesto sto je za pohvalu,barem za mene.

Ja mislim da se tako negdje i podudara njegov pad u igri,formi i odnosu na terenu u prosloj sezoni,e sada pitanje je dal' se uopste i koliko se vratio cak i do sada. Hebiga nismo svi isti,a i cinjenica da niko vise poslije onoga dole prezivljenoga nije isti,priznali mi to sebi ili ne,a on kao neko odrastao u USA je garant nepripremljeniji na nesto tako

A ovaj sastav sto je Sema postavio,to je idealan sastav sa ovim igrackim kapacitetima koje imamo,al' sta ces...sef strucnog staba je tu da donosi odluke :roll:
Posto mi je Dado Hamzagic i familija prvi komsija ovdje u Usa reci tom rodjaku da laze i to dobro.Dado jeste dosao nazad na godisnji vidno potresen dogadjajima u nasem fudbalu ali kako kaze on je profesionalac od glave do pete i od toga zivi.Prvo je zahvalan F.K.Sarajevu sto je dobio priliku da zaigra u jednom velikom timu i stvarno ne znam zasto nije pokazao na terenu svoje znanje.Znam sigurno da ce se Dado vratiti i izboriti mjesto u klubu.Zasluzio je.
lerdi

#5003 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

luckylaka wrote:
-LIBERO- wrote:Pricao sam prije par mjeseci sa rodjakom Hamzagica,i kaze mi da je poslije svega onoga sto smo svi zajedno prezivjeli u Listici,plakao na telefon i pricao svojima da hoce da ide odavde,da ovdje traje rat,da ga ne interesuje fudbal vise...da hoce samo da ide. Covjek nema razloga da laze jer mu je to prvi rodjak a ta njegova reakcija ,poslije soka kojeg je dole prezivio jer ipak je on iz Amerike dosao,nije bas nesto sto je za pohvalu,barem za mene.

Posto mi je Dado Hamzagic i familija prvi komsija ovdje u Usa reci tom rodjaku da laze i to dobro.Dado jeste dosao nazad na godisnji vidno potresen dogadjajima u nasem fudbalu ali kako kaze on je profesionalac od glave do pete i od toga zivi.Prvo je zahvalan F.K.Sarajevu sto je dobio priliku da zaigra u jednom velikom timu i stvarno ne znam zasto nije pokazao na terenu svoje znanje.Znam sigurno da ce se Dado vratiti i izboriti mjesto u klubu.Zasluzio je.
Momak kvalitet ima, ali nikako na žalost da ga i pokaže na utakmicama. Što reče Sema, trening i utakmica dva različita svijeta. Ako se prije svega psihički, a zatim i fizički potpuno spreman vrati na teren mislim da bi Sarajevo moglo imati fantastičnog igrača. Ne znam imam neki osjećaj da ono što je prikazivao prošle godine, nije ni u pola koliko realno može. Bilo je utakmica u kojima je na trenutak i pokazivao da može mnogo više, ali ipak nedovoljno da bi neki opšti utisak bio pozitivan. Bar po meni ;)
north

#5004 Re: FK Sarajevo

Post by north »

S obzirom da sam tek danas došao sa GO, i nisam imao priliku uživo gledati tekmu (samo tek pričitati iz novina), ne bi sad da puno pametujem o samoj igri, s obzirom da vidim, da je većina koja je gledala utakmicu uveliko razočarana.
Ja moram priznati da nisam uopšte iznenađen porazom, čak šta više, iako je u meni tinjala nada, znam da će čudno zvučati, ali možda je bolje da je odmah na početku došao poraz, da nas sviju spusti na zemlju, jer da smo dobili, poznajući nas mentalitet, već bi većina rezervisala svoje mjesto pred vječnom.
Mene sad zanimaju duge stvari, može li neko uistinu reći ima li potencijala u ovoj ekipi za neke veće domete (uz naravno uslov da se mnoge stvari poprave u samoj igri), ili je ova ekipa limitirana i ograničena za nešto veće?
Drugo, nadam se da je presidente ili neko drugi iz uprave, već obavio jedan KONKRETAN razgovor sa trenerom i ekipom. Mislim, može se desiti da bude loš dan, ali svima treba dati do znanja da im se ne može dati neograničeno kredita, jer nas zanimaju REZULTATI!!!
MV dati priliku sest-sedam kola, ne smetati mu do tada, počnemo li uveliko zaostajati ,PEDALA, nema priče, šta treba pustiti ga do kraja polusezone i onda ko nešto preduzimati ,kad budemo zaostajali za vodećim 10+ bodova :-)
Kod hrvata danas čujem Mamić nogirao jednog takvog trenera kaošto je Zajec, i to nakon samo četiri kola, poraz od nekakvog Sheriffa :-) i domaći poraz od Rijeke. Šta treba? Šta smo to ko mi nešto puno drugačiji....?

Naravno, u subotu obavezno na tekmu protiv Slobode, nadam se da će ta tekma pokazati da je ovo bio samo loš dan.....mada poznajući mrljavu Slobodu i njenu igru na Koševu, ležanje na travi po po pola sata i sl. neće biti baš lako....
maljčik

#5005 Re: FK Sarajevo

Post by maljčik »

hz__semir wrote:
Image
Hilmo Gutić? jedan od onih koji su "igrali" protiv slavije.
0038733

#5006 Re: FK Sarajevo

Post by 0038733 »

Za Hilmu se ne može sa sigurnošću reći ni da valja ni da ne valja! U Lukavici je bio, hajmo reći solidan! Ali brate, isto tako bi mali Dupovac odigrao, ako ne i srčanije! Tako da, ja bih u prvoj prilici dao šansu malom Dupovcu, pa da vidimo kako bi se snašao... I kao sto reče Sema, kad bi Hota došao, ne bi bilo idealnije formacije! Mada je šminker i u Lukavici nesto pokusao slicno, samo sa Avdićem ispred Jahovica...sto je ispalo smiješno! Mada, nije to ta formacija...ali tako je izgledalo! Sve u svemu, moliti Boga da Hole dođe...
cunga lunga

#5007 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

maljčik wrote:
Image
Valjda i Mirza nekad naleti na ovaj forum i pogleda ponesto....
Obuca9

#5008 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Naleti on na naš forum, ali me tamo handri opklada pa da mu isto predložim :D :D
maljčik

#5009 Re: FK Sarajevo

Post by maljčik »

mi nemamo napadača! djaba da imamo 3 Hote kad Jahović do 4 ujutro sjedi za fejsbukom a Avdić jednostavno ne zna :roll: on se trudi al nikako da upali :lol:

a kombinaija Dupovac-Gutić?
Obuca9

#5010 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Image

Jel' vam se đasvi? :D
Alkos

#5011 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Old skul! Ne treba vise garnitura, dosta je ta... :mrgreen:
upaljac83

#5012 Re: FK Sarajevo

Post by upaljac83 »

hz__semir wrote:Image

Meni je extra, ipak veliko osvjezenje, draze su mi ove vodoravne pruge nego uspravne :thumbup:
Nego, ti znas nesto vise, ili je ovo isto nagadjanje kao i na fksinfu? :D
kokuz_sa

#5013 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

nije me vala nesto ocarala ta kombinacija dresa..
eto nas isto
SELTIk samo bez zelene boje

al opet hebo kvantitetu i dresove i sve daj kvalitetnu igru :bih:
Alkos

#5014 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Kad pomislim samo koliko dugo nismo imali kombinaciju bordo-bijele boje na dresovima (retro stil) ili kad se sjetim onih crnih ili kakvih sve ne boja i kombinacija i dresova, ovaj je lutka, predobar!

Jal' horizontalne, jal' vertikalne linije meni je svejedno, samo neka ovakvih dresova i kombinacija! Bas osvjezenje...
kukurikuu

#5015 Re: FK Sarajevo

Post by kukurikuu »

nisu losi ovi dresovi
Chisum

#5016 Re: FK Sarajevo

Post by Chisum »

Meni je najdraza kombinacija - gornji dio kompletan bordo boje, sa mozda nekom manjom, diskretnom bijelom cizom, i bijeli sorc... ali' jebiga... na kraju krajeva jebe mi se za izgled dresa, ako znam da ih nose picke i diletanti.

Prema tome, dres je manje-vise nama, nakon godina posta od titula i uspjeha - periferna stvar... Neka igraju u podzamana, samo neka znaju igrati! Jebo te pojacanje koje dodje u Sarajevo i tek onda pocne uciti da igra lopte...

Meni je danas najveci problem to sto mi NEMAMO trenera.... Kome to nije postalo jasno nakon zadnje tekme s onim lukavickim seljacicima, taj je - ili Mirza Varesanovic, ili ne vidi dobro.
Obuca9

#5017 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

upaljac83 wrote:

Meni je extra, ipak veliko osvjezenje, draze su mi ove vodoravne pruge nego uspravne :thumbup:
Nego, ti znas nesto vise, ili je ovo isto nagadjanje kao i na fksinfu? :D
To prvo :D
Pitar s Kariba

#5018 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

:thumbup: :)
radijator

#5019 Re: FK Sarajevo

Post by radijator »

osvježavajuća kombinacija, ima li se gdje kupit? 8-)
Pitar s Kariba

#5020 Re: FK Sarajevo

Post by Pitar s Kariba »

Alkos wrote:Kad pomislim samo koliko dugo nismo imali kombinaciju bordo-bijele boje na dresovima (retro stil) ili kad se sjetim onih crnih ili kakvih sve ne boja i kombinacija i dresova, ovaj je lutka, predobar!

Jal' horizontalne, jal' vertikalne linije meni je svejedno, samo neka ovakvih dresova i kombinacija! Bas osvjezenje...
jooj i mene su nervirale one kombinacije sa crnim i žutim (UMBRO), posebno što smo ih imali čitavu vječnost, jedno 10 sezona poslije rata bez ikakvih promjena :shock: :x da su bili sezonu-dvije pa hajde. ovi su pravo osvježenje, neka malo promjene :) naravno, kao što neko reče, prava naša kombinacija bila bi bordo majica i bijeli šorc ali treba i promijeniti. ne pamtim ni da smo imali nekad horizontalne pruge, možda nekad prije rata. neka ovih neko vrijeme pa kad se isfuraju vratiti se na tradicionalnu kombinaciju ili vodoravne pruge.
Alkos

#5021 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Pitar s Kariba wrote:
Alkos wrote:Kad pomislim samo koliko dugo nismo imali kombinaciju bordo-bijele boje na dresovima (retro stil) ili kad se sjetim onih crnih ili kakvih sve ne boja i kombinacija i dresova, ovaj je lutka, predobar!

jooj i mene su nervirale one kombinacije sa crnim i žutim (UMBRO), posebno što smo ih imali čitavu vječnost, jedno 10 sezona poslije rata bez ikakvih promjena :shock: :x da su bili sezonu-dvije pa hajde. ovi su pravo osvježenje, neka malo promjene :) naravno, kao što neko reče, prava naša kombinacija bila bi bordo majica i bijeli šorc ali treba i promijeniti. ne pamtim ni da smo imali nekad horizontalne pruge, možda nekad prije rata. neka ovih neko vrijeme pa kad se isfuraju vratiti se na tradicionalnu kombinaciju ili vodoravne pruge.
:thumbup:
emirchata

#5022 Re: FK Sarajevo

Post by emirchata »

ko je vidio,vidio :) :evil:
Frank Sinatra

#5023 Re: FK Sarajevo

Post by Frank Sinatra »

U svom malo zatupljenom kutku imaju svoju istinu, pa da ne bude da nisu znali. Ovo je za susjede koje interesuje zasto su vandali unistili sve grafite u b fazi alipasonog polja. Neka krivca, ili kako vole reci neodgovornog nadrogiranog pojedinca, potraze u svojim redovima.
Nisu neodgovorni pojedinci nego oni kojima ste dvije noci prije u ranu zoru u b-fazi ofarbali grafit, a zatim nacrtali svoj na njegovom mjestu. Ocevidci kazu i da ste duhovito smajlija nacrtali. Niko se od njih nece ograditi jer se zna ko je uradio, a sad znate i zasto je uradio. Cudi me da vam se ovo nije desilo jos poslije saranja grafita posvecenog Vedranu Puljicu. Prica poslije Olimpika nije apsurd nego vasa realnost. Izvinite na upadici, dovidjenja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5024 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ja odkad se sjecam uvjek smo imali jednobojne deresove.

E sad',interesuje me posto znam da jesmo vidio sam na nekim crno-bijelim slikama,dal' su neke starije generacije kluba nosale ovako slicno straftaste dresove?

Cisto da vidim jel' ove nove mozemo progurati pod retro :D :D
svakako_lud

#5025 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

Frank Sinatra wrote:U svom malo zatupljenom kutku imaju svoju istinu, pa da ne bude da nisu znali. Ovo je za susjede koje interesuje zasto su vandali unistili sve grafite u b fazi alipasonog polja. Neka krivca, ili kako vole reci neodgovornog nadrogiranog pojedinca, potraze u svojim redovima.
Nisu neodgovorni pojedinci nego oni kojima ste dvije noci prije u ranu zoru u b-fazi ofarbali grafit, a zatim nacrtali svoj na njegovom mjestu. Ocevidci kazu i da ste duhovito smajlija nacrtali. Niko se od njih nece ograditi jer se zna ko je uradio, a sad znate i zasto je uradio. Cudi me da vam se ovo nije desilo jos poslije saranja grafita posvecenog Vedranu Puljicu. Prica poslije Olimpika nije apsurd nego vasa realnost. Izvinite na upadici, dovidjenja.
Sami pali sami se ubili..... :)
Mada je to od njih uvijek za očekivati....
Locked