Prije to testno emitovanje nije nesto dugo trajalo, ili mi se cini
Moj resiver slabo prima ove testne frekvencije tipa 256Q, uvijek budu neke smetnje, to me najvise zanima zbog Eurochannela, a K::CN mi nije bitan.
Moderator: anex
Nema nikakvog pravila.Npr.TV Cazin nikada nije izišao iz testne faze,jer im nikako nije uspjelo da radi duže od dan-dva.Na kraju su odustali od kanala.Kopernikusovi kanali su dosta dugo u testnoj fazi, jer se vjerojatno čeka i Kopernikus 1,za koji matična kuća možda čak traži i neku malu svotu,a to je HS-u priličan problem:).Sa Eurochannelom je bio problem da dosta receivera naprosto zaledi kada prebaciš na titlove,pa su to riješili ljepljenjem titlova.Nažalost,kanal i na satelitu ima dosta slabu sliku i problem sa kvačicama na titlovima tako da tu HS ne može učiniti ništa.Nadam se kako će uskoro malo odriješiti kesu Eurochannel i Telekom Srbija i platiti malo veći protok na satelitu.chakany wrote:Koliko dugo traje ovo testiranje kanala? Pitam zbog toga sto vidim da su K::CN 2 i K::CN 3 jos uvijek na testnoj frekveniciji, a znamo da smo ih nekad davno dobili.
Prije to testno emitovanje nije nesto dugo trajalo, ili mi se cini![]()
Moj resiver slabo prima ove testne frekvencije tipa 256Q, uvijek budu neke smetnje, to me najvise zanima zbog Eurochannela, a K::CN mi nije bitan.
CBS drama obećava serije poput Dinastije( u udarnom terminu ?!),Twin Peaks,The 4400,Father Dowling,Melrose Place,Twilight Zone,Hawaii Five-o(stara verzija),Matlock....Jedan pravi retro kanalchakany wrote:Zone kanali od 3. decembra postaju CBS kanali.
Mi imamo u nasoj ponudi dva Zone kanala (Zone Reality i Zone Romantica).
CBS ce imati nekoliko svojih kanala (CBS drama, CBS action, CBS reality).
Maloprije sam procitao to na netu.
Šteta što CBS action nećemo dobiti, ali kakočitam, ovaj CBS drama je OK kanal (ništa spektakularno, ali bolje od Zone Romantica, tako da smo sigurno na plusu), dok me CBS reality ne zanima, ali hajde, samo mijenjaju kanal.chakany wrote:Zone kanali od 3. decembra postaju CBS kanali.
Mi imamo u nasoj ponudi dva Zone kanala (Zone Reality i Zone Romantica).
CBS ce imati nekoliko svojih kanala (CBS drama, CBS action, CBS reality).
Maloprije sam procitao to na netu.
Hvala na objašnjenju za neke kanale Eurochannel i Kopernikus, nego, taj Kopernikus 1, o kakvom se kanali radi?AdrianMole wrote: Nema nikakvog pravila.Npr.TV Cazin nikada nije izišao iz testne faze,jer im nikako nije uspjelo da radi duže od dan-dva.Na kraju su odustali od kanala.Kopernikusovi kanali su dosta dugo u testnoj fazi, jer se vjerojatno čeka i Kopernikus 1,za koji matična kuća možda čak traži i neku malu svotu,a to je HS-u priličan problem:).Sa Eurochannelom je bio problem da dosta receivera naprosto zaledi kada prebaciš na titlove,pa su to riješili ljepljenjem titlova.Nažalost,kanal i na satelitu ima dosta slabu sliku i problem sa kvačicama na titlovima tako da tu HS ne može učiniti ništa.Nadam se kako će uskoro malo odriješiti kesu Eurochannel i Telekom Srbija i platiti malo veći protok na satelitu.
P.S.Na Eurochannelu je u zadnjih par dana primjećen još jedan bh film-Sasvim lično,Nedžada Begovića
Koliko kanala su uveli?[/quote]The Realist wrote:
Mislim da dok imaš kabl, imaš i kablovsku, nije da mogu signal obustaviti (ustvari, mogu još na "banderi" isključiti).P308 wrote:Pitanje:
Odjavih neki dan kablovsku, probah preko telefona, ne moze, otisao direktno, potpisao i dobio potvrdu i rece mi teta to je to. Medjutim kablovska jos uvijek funkcionise. Niko niti me zvao, nista. Trebaju li oni doci da to nesto iskljuce, ili kako to vec ide?Hocu li morati placati ovo iako sam odjavio?
Hvala
Hvala ti na odgovoru. Znaci ipak bi neko trebao da se pojavi da to i zvanicno "iskuljuci"The Realist wrote:Mislim da dok imaš kabl, imaš i kablovsku, nije da mogu signal obustaviti (ustvari, mogu još na "banderi" isključiti).P308 wrote:Pitanje:
Odjavih neki dan kablovsku, probah preko telefona, ne moze, otisao direktno, potpisao i dobio potvrdu i rece mi teta to je to. Medjutim kablovska jos uvijek funkcionise. Niko niti me zvao, nista. Trebaju li oni doci da to nesto iskljuce, ili kako to vec ide?Hocu li morati placati ovo iako sam odjavio?
Hvala
Iskreno, nisu ništa rekli za kanale do 1. decembra, nego za net, a kanali su do kraja godine.chakany wrote:Jos je 15 dana ostalo do 1. decembra.
Ja ne vjerujem da ce nam uvesti nesto do tada, nego kad smo vec kod toga, gdje nestade ona prica oko HRT 3, Nat Geo Wild, FOX MOVIES, VH1 Adria?
Dobro sam ja rekao, tresla se gora, rodio se mis![]()
Kakav HRT 3, nema od toga nista, nego samo se nadamo i nadamo, i na kraju ce biti TV Jasmin do 1. decembra, a mozda ne bude ni to![]()
Pa mi smo njima slali ove mail-ove, i nista.
Neko je pisao da se testirao HRT 3 i ovaj novi FOX, pa sta se desilo? Je li ga testiraju jos uvijek, ili nista od toga.
LjUDI DIGNIMO SE NA NOGE LAGANE I TRAZIMO NOVE KANALE
Na Facebook stranici FOXTvSerbia je odgovor:The Realist wrote:Kod mene trenutno nema Fox kanala, sada, ili ih izbacuju, ili nešto štimaju.
PS
Nema ni Kitchen 24, te NatGeo, ali ima NatGeo Wild i NetGeo HD.
Koliko znam, većinski vlasnik im je Fox kompanija - kako se već zove.
PPS
Evo čitam i na Telemachovoj temi da nemaju ove kanale, tako da je očito neki "drugi" problem u pitanju.
Imam ja ci modul,i na analognoj je zakovanThe Realist wrote:Moraš imati modul, ili HD reciever za njega.