simpozijum delirijum wrote:izgleda da Sarajevska policija u zadnje vrijeme brzo fata' razne bandite, sve mi se cini da instaliranje video kamera (ukljucujuci i na raskrsnicama , jer one ne sluze samo da uslikaju vozaca koji profura kroz crveno , vec snimaju non-stop uz komjuterski program koji moze identificirati vozila ) ima efekta
Sarajevu to treba , jest' da je to malo zastrasujuce , policijska drzava i tako to , ali ipak bez moderne tehnologije , ukljucujici i prislusnu opremu koja je u stanju da identificira i geografski u metar locira bilo koji mobilni telefon policiji je posao mnogo laksi
u Americi instaliraju specijalnu akusticnu opremu ( mikrofoni ) u kriticnim dijelovima grada koja automatski salje u centralu informacije o lokaciji pucnjeva iz vatrena oruzja
to Sarajevu takodjer treba
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- van Basten
#5001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Urban B.
#5002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
- ecstase
#5003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma nist malo se sjedilo sta smotalo i takoUrban B. wrote:znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
- jesaha
#5004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dakle sad bih i ja trebala malo puškaratiecstase wrote:ma nist malo se sjedilo sta smotalo i takoUrban B. wrote:znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
-
simpozijum delirijum
#5005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
van Basten wrote:simpozijum delirijum wrote:izgleda da Sarajevska policija u zadnje vrijeme brzo fata' razne bandite, sve mi se cini da instaliranje video kamera (ukljucujuci i na raskrsnicama , jer one ne sluze samo da uslikaju vozaca koji profura kroz crveno , vec snimaju non-stop uz komjuterski program koji moze identificirati vozila ) ima efekta
Sarajevu to treba , jest' da je to malo zastrasujuce , policijska drzava i tako to , ali ipak bez moderne tehnologije , ukljucujici i prislusnu opremu koja je u stanju da identificira i geografski u metar locira bilo koji mobilni telefon policiji je posao mnogo laksi
u Americi instaliraju specijalnu akusticnu opremu ( mikrofoni ) u kriticnim dijelovima grada koja automatski salje u centralu informacije o lokaciji pucnjeva iz vatrena oruzja
to Sarajevu takodjer treba![]()
![]()
sta je smijesno ? pa Sarajevo vec ima sistem video nadzora a nije to samo zbog saobracaja, sa super modernim centrom za upravljanje bar sto se centra grada tice , samo naravno da se to ne oglasava na sva zvona , u pitanju je valjda donacije EU
ta ideja potice jos od ZOI 84, samo tada je bilo preskupo
znaci ?
kada se fatas sa trebom na Marijin Dvoru ili cugas pivu u Parkusi' ?
hehe osmijehni se , skrivena kamera !
ne podcjenjuj opremljenost Sarajevske policije uz pomoc stranaca naravno koji cuvaju i svoje dupe na taj nacin
a da ne govrim da su kamere instalirane na svim bankama i vaznijim privrednim i privatnim objektima , te u okolici ambasada i tako dalje , i hvataju siroki perimetar oko objekata
Zagrebacka policija narucuje cak i bespilotne letjelice za nadzor grada (gradjana ) na primjer
slicno ima Ljubljana i svi gradovi u regiji
- Obuca9
#5006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa pročitaj šta si napisao "Bez moderne tehnologije, policiji je posao mnogo lakši" 
-
Margita81
#5007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
RIZVA wrote:dan nezavisnosti Alipasinamejbi,mejbi
-
ins
#5008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.
Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!
Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!
-
ssmmiilleeyy
#5009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ins wrote:Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.
Treba im Svu imovinu zaplijeniti
- fole13
#5010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hh prvo nestaju video nadzori pa onda pocinju pucnjavije pff kakvi filmovi kakvi bakraci sta mi imamo po sarajevu 
- sheilak
#5011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
RIZVA wrote:dan nezavisnosti Alipasinamejbi,mejbi
Ko ce biti predsjednik nezavisnog Alipasina?
-
simpozijum delirijum
#5012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a upalim i ja ponekadhz__semir wrote:Pa pročitaj šta si napisao "Bez moderne tehnologije, policiji je posao mnogo lakši"
jasta !
u pravu si za gramatiku
kakva moderna tehnologija ?! vaspitno popravna palica ( doista , u doba SFRJ ili Jugoslavije se to tako zvalo 1985 i nadalje )
a Milicioner se zvao ( ili Policajac ) tehnicar javne sigurnosti ??
a ja imam pendrek u gacama
vratimo se na temu dok me moderatori ne izbrisu
pricao meni jaran i istina jeste da ga je Milicioner u Titina doba priveo zbog dzointa ( mariuhana za neupucene , moram objasniti danas , specijalno zbog izbora , jebali ' vas izbori 2010)
a Milicioner mu prosuo kutiju sibica na prljavi pod u stanici i rekao mu da pokupi
on sve pokupi
a drot ( milicioner ) ga zavali stosem' i kaze; "nisu sva palidvrca u sa glavicem fosfornim u jednome redu "
dobra stara Titina Milicija
PS
i mene su zavalili u bubrege par puta ali te nauce da postujes pravila a ne da rafalas po ulicama i maltretiras curice drogiran i pjan' kao danas
svaka cast Miliciji !
-
sofist
#5013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ban Ki-Mun!sheilak wrote:RIZVA wrote:dan nezavisnosti Alipasinamejbi,mejbi
![]()
- ultima_palabra
#5014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ins wrote:Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.
- ja.neron
#5015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sofist wrote:Ban Ki-Mun!sheilak wrote:![]()
a rovac i tvor podpredsjednici
- no_crnjak
#5016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja.neron wrote:sofist wrote:Ban Ki-Mun!sheilak wrote:![]()
Ko ce biti predsjednik nezavisnog Alipasina?![]()
![]()
![]()
a rovac i tvor podpredsjednici
ma Mensure mi si u pravu xD
-
utjerivac dugova
#5017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Velika je policijska potjera i akcija u Novom Gradu.....sve je puno specijalaca......znal neko o cemu se radi???????????????????
-
samo_ovaj_put
#5018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma evo vidim ja sa prozora,neka su djeca pusila nedozvoljena narkoticka sredstva u parku pa su ih drotovi rastjerali
-
utjerivac dugova
#5019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
E ako je zbog njih bilo 6 marica,7 dzipova,9 petica i svi naoruzani dugim cijevima onda su opasna narkoticka sredstva konzumiralisamo_ovaj_put wrote:ma evo vidim ja sa prozora,neka su djeca pusila nedozvoljena narkoticka sredstva u parku pa su ih drotovi rastjerali
- ratata
#5020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa sinoc je dobro odjeknulo na Alipasinom, tako da me ne chudiutjerivac dugova wrote:Velika je policijska potjera i akcija u Novom Gradu.....sve je puno specijalaca......znal neko o cemu se radi???????????????????
- neo7
#5021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zasto niko ne rijesi ono okupljalsite narkomana kod garaze za trolu ? Pa cak su i dusek donjeli da im je ugodnije 
-
ins
#5022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
To se samo tako kaze, ne brini.ultima_palabra wrote:ins wrote:Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.
Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!![]()
-
sofist
#5023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Je li neko poznavao Emira Pašalića- Losu? Bio je bilder, prepoznatljiv po svojoj konstituciji... Bio je asistent na DIF-u. Čujem da je izvršio samoubistvo i ne mogu da vjerujem.
-
BIONA
#5024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Istina.Danas bila komemoracija i dzenaza 
- ultima_palabra
#5025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Hvala na tom biseru mudrosti... nešto mi se učinilo da si se i prije divio kriminalcimains wrote:To se samo tako kaze, ne brini.ultima_palabra wrote:ins wrote:Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.
Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!![]()
Ne znam je li ona dobro odabrala... ako mu se šta zamjeri mogla bi završiti zazidana u kakvoj kući