SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
van Basten

#5001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by van Basten »

simpozijum delirijum wrote:izgleda da Sarajevska policija u zadnje vrijeme brzo fata' razne bandite, sve mi se cini da instaliranje video kamera (ukljucujuci i na raskrsnicama , jer one ne sluze samo da uslikaju vozaca koji profura kroz crveno , vec snimaju non-stop uz komjuterski program koji moze identificirati vozila ) ima efekta
Sarajevu to treba , jest' da je to malo zastrasujuce , policijska drzava i tako to , ali ipak bez moderne tehnologije , ukljucujici i prislusnu opremu koja je u stanju da identificira i geografski u metar locira bilo koji mobilni telefon policiji je posao mnogo laksi
u Americi instaliraju specijalnu akusticnu opremu ( mikrofoni ) u kriticnim dijelovima grada koja automatski salje u centralu informacije o lokaciji pucnjeva iz vatrena oruzja
to Sarajevu takodjer treba
:lol: :lol: :-)
Urban B.

#5002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
ecstase

#5003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ecstase »

Urban B. wrote:znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
ma nist malo se sjedilo sta smotalo i tako :-D
jesaha

#5004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jesaha »

ecstase wrote:
Urban B. wrote:znali iko sta se veceras oko 22-23h desavala na Ap a-faza,nekih 6-7 policiskih patrola je konstantno kruzilo,policajci trcali prema OS Mesa Selimovic,jeli ovo nastavak epizode?
ma nist malo se sjedilo sta smotalo i tako :-D
dakle sad bih i ja trebala malo puškarati :lol:
simpozijum delirijum

#5005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simpozijum delirijum »

van Basten wrote:
simpozijum delirijum wrote:izgleda da Sarajevska policija u zadnje vrijeme brzo fata' razne bandite, sve mi se cini da instaliranje video kamera (ukljucujuci i na raskrsnicama , jer one ne sluze samo da uslikaju vozaca koji profura kroz crveno , vec snimaju non-stop uz komjuterski program koji moze identificirati vozila ) ima efekta
Sarajevu to treba , jest' da je to malo zastrasujuce , policijska drzava i tako to , ali ipak bez moderne tehnologije , ukljucujici i prislusnu opremu koja je u stanju da identificira i geografski u metar locira bilo koji mobilni telefon policiji je posao mnogo laksi
u Americi instaliraju specijalnu akusticnu opremu ( mikrofoni ) u kriticnim dijelovima grada koja automatski salje u centralu informacije o lokaciji pucnjeva iz vatrena oruzja
to Sarajevu takodjer treba
:lol: :lol: :-)

sta je smijesno ? pa Sarajevo vec ima sistem video nadzora a nije to samo zbog saobracaja, sa super modernim centrom za upravljanje bar sto se centra grada tice , samo naravno da se to ne oglasava na sva zvona , u pitanju je valjda donacije EU
ta ideja potice jos od ZOI 84, samo tada je bilo preskupo
znaci ?
kada se fatas sa trebom na Marijin Dvoru ili cugas pivu u Parkusi' ?
hehe osmijehni se , skrivena kamera !
ne podcjenjuj opremljenost Sarajevske policije uz pomoc stranaca naravno koji cuvaju i svoje dupe na taj nacin
a da ne govrim da su kamere instalirane na svim bankama i vaznijim privrednim i privatnim objektima , te u okolici ambasada i tako dalje , i hvataju siroki perimetar oko objekata
Zagrebacka policija narucuje cak i bespilotne letjelice za nadzor grada (gradjana ) na primjer
slicno ima Ljubljana i svi gradovi u regiji
Obuca9

#5006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

Pa pročitaj šta si napisao "Bez moderne tehnologije, policiji je posao mnogo lakši" :D
Margita81

#5007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Margita81 »

RIZVA wrote:dan nezavisnosti Alipasina :D mejbi,mejbi :D

:lol:
ins

#5008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ins »

Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.

Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!
ssmmiilleeyy

#5009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

ins wrote:Gledao sam sinoc na Hayatu interview sa Sejlom Jugo - Turkovic.

Ukratko: iza svakog uspjesnog muskarca stoji sposobna zena! Vrlo pametna cura, dobro je odabrao!

Treba im Svu imovinu zaplijeniti :D (supruzi ,djeci,mami,bratu) pa ces da vidis kako ce opasti stepen kriminala

:thumbup:
fole13

#5010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fole13 »

hh prvo nestaju video nadzori pa onda pocinju pucnjavije pff kakvi filmovi kakvi bakraci sta mi imamo po sarajevu :D
sheilak

#5011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sheilak »

:D

Ko ce biti predsjednik nezavisnog Alipasina? :D
simpozijum delirijum

#5012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simpozijum delirijum »

hz__semir wrote:Pa pročitaj šta si napisao "Bez moderne tehnologije, policiji je posao mnogo lakši" :D
a upalim i ja ponekad :zzzz:
jasta !
u pravu si za gramatiku
kakva moderna tehnologija ?! vaspitno popravna palica ( doista , u doba SFRJ ili Jugoslavije se to tako zvalo 1985 i nadalje )
a Milicioner se zvao ( ili Policajac ) tehnicar javne sigurnosti ??
a ja imam pendrek u gacama :lol:
vratimo se na temu dok me moderatori ne izbrisu
pricao meni jaran i istina jeste da ga je Milicioner u Titina doba priveo zbog dzointa ( mariuhana za neupucene , moram objasniti danas , specijalno zbog izbora , jebali ' vas izbori 2010)
a Milicioner mu prosuo kutiju sibica na prljavi pod u stanici i rekao mu da pokupi
on sve pokupi
a drot ( milicioner ) ga zavali stosem' i kaze; "nisu sva palidvrca u sa glavicem fosfornim u jednome redu "
dobra stara Titina Milicija :lol:
PS
i mene su zavalili u bubrege par puta ali te nauce da postujes pravila a ne da rafalas po ulicama i maltretiras curice drogiran i pjan' kao danas
svaka cast Miliciji !
sofist

#5013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

sheilak wrote:
:D

Ban Ki-Mun!
ultima_palabra

#5014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

:shock: :run:
ja.neron

#5015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja.neron »

sofist wrote:
sheilak wrote: :D

Ban Ki-Mun!
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

a rovac i tvor podpredsjednici
no_crnjak

#5016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

ja.neron wrote:
sofist wrote:
sheilak wrote: :D

Ban Ki-Mun!
:thumbup: :lol: :lol: :lol:

a rovac i tvor podpredsjednici

ma Mensure mi si u pravu xD
utjerivac dugova

#5017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by utjerivac dugova »

Velika je policijska potjera i akcija u Novom Gradu.....sve je puno specijalaca......znal neko o cemu se radi???????????????????
samo_ovaj_put

#5018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

ma evo vidim ja sa prozora,neka su djeca pusila nedozvoljena narkoticka sredstva u parku pa su ih drotovi rastjerali
utjerivac dugova

#5019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by utjerivac dugova »

samo_ovaj_put wrote:ma evo vidim ja sa prozora,neka su djeca pusila nedozvoljena narkoticka sredstva u parku pa su ih drotovi rastjerali
E ako je zbog njih bilo 6 marica,7 dzipova,9 petica i svi naoruzani dugim cijevima onda su opasna narkoticka sredstva konzumirali :D
ratata

#5020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ratata »

utjerivac dugova wrote:Velika je policijska potjera i akcija u Novom Gradu.....sve je puno specijalaca......znal neko o cemu se radi???????????????????
pa sinoc je dobro odjeknulo na Alipasinom, tako da me ne chudi
neo7

#5021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

Zasto niko ne rijesi ono okupljalsite narkomana kod garaze za trolu ? Pa cak su i dusek donjeli da im je ugodnije :-)
ins

#5022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ins »

ultima_palabra wrote:

To se samo tako kaze, ne brini. :-)
sofist

#5023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Je li neko poznavao Emira Pašalića- Losu? Bio je bilder, prepoznatljiv po svojoj konstituciji... Bio je asistent na DIF-u. Čujem da je izvršio samoubistvo i ne mogu da vjerujem.
BIONA

#5024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BIONA »

Istina.Danas bila komemoracija i dzenaza :(
ultima_palabra

#5025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

ins wrote:
ultima_palabra wrote:

To se samo tako kaze, ne brini. :-)
Hvala na tom biseru mudrosti... nešto mi se učinilo da si se i prije divio kriminalcima :roll:
Ne znam je li ona dobro odabrala... ako mu se šta zamjeri mogla bi završiti zazidana u kakvoj kući :cry:
Locked