Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Azrail

#5001 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

kloniran wrote:
Azrail wrote:Na geekbuying.com je trenutno najjeftiniji.

Boom! Headshot!
jesi li kupovao sa geeka?
Kupovao sam sa geeka i gearbesta do sad. Geek mi je zakletva :)

Boom! Headshot!
Sarajevski-Seljak

#5002 Re: Kineski mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

Boom! Headshot!

Nije tacno, najeftiniji je trenutno na Aliexpressu.

Boom! Headshot! :-) :lol:
Azrail

#5003 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Sarajevski-Seljak wrote:

Boom! Headshot!

Nije tacno, najeftiniji je trenutno na Aliexpressu.

Boom! Headshot! :-) :lol:
Upravu si. Na Aliexpresu je onaj od 16GB jeftiniji za 1€, a onaj od 32GB za 2€. Ali bih ja zbog roka isporuke i mogućnosti plaćanja paypalom ipak izabrao geekbuying :)
JLZbunjenog

#5004 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

koji mobitel kupiti do 450KM ? prijedlozi ?

hejbet nekakvih mobitela, a nemam predstave sta je provjereno i recimo kvalitetno :?
pirpa

#5005 Re: Kineski mobiteli

Post by pirpa »

Xiaomi .... sigurno se neces pokajati

http://www.geekbuying.com/item/Global-V ... 0Selling_1
Last edited by pirpa on 02/09/2016 14:05, edited 1 time in total.
HobotnicaPLus

#5006 Re: Kineski mobiteli

Post by HobotnicaPLus »

Ima li ko iskustva sa Oneplus 3? I zasto se ne moze narucit u evropi?
JLZbunjenog

#5007 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

@pirpa - neki odredjeni model ili svejedno ?
SukiJr

#5008 Re: Kineski mobiteli

Post by SukiJr »

kakvi su ovi kineski mobiteli valjaju li šta?

Meni se sviđa ovaj Oukitel U7 Pro
ali nisam siguran oko njegovih performansi
na ovoj stranici http://iqmobile.ba/#/model/69 piše da ima kameru 13mp straznja i 2mp prednja

Međutim kad ga potrazim na internetu na svim stranicam stoji da je kamer 8mp?

Da li vrijedi ovo uzimati s obzirom na cijenu od 160KM cini mi se da nije loše, međutim koliko dugo traje taj mobitel s obzirom na to da je kineski to je pitanje?
pirpa

#5009 Re: Kineski mobiteli

Post by pirpa »

JLZbunjenog wrote:@pirpa - neki odredjeni model ili svejedno ?
moja preporuka redmi 3 pro ... defenetivno zadovoljava potrebe 90% korisnika smartfon telefona
http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-R ... 62395.html

Image
Pauza

#5010 Re: Kineski mobiteli

Post by Pauza »

Gdje ima najjeftiniji online Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime, ova jača verzija?
Ima li neko da bi mijenjao Xiaomi za Samsung s4?
Azrail

#5011 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Pauza wrote:Gdje ima najjeftiniji online Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime, ova jača verzija?
Ima li neko da bi mijenjao Xiaomi za Samsung s4?
Druže http://www.kimovil.com/en/ samo gore u search upiši koji model hoćeš i izbaciti će ti gdje je najjeftiniji.
JLZbunjenog

#5012 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

pirpa wrote: moja preporuka redmi 3 pro ... defenetivno zadovoljava potrebe 90% korisnika smartfon telefona
hvala na preporuci drug :thumbup:

citam da ima nekakvih problema sa miui7. sta je to drug ? da li je to prolazna zezancija :?
DON_eARL

#5013 Re: Kineski mobiteli

Post by DON_eARL »

Ima već MIUI 8, mada ja na Redmi 2 nikada nisam imao probleme sa MIUI 7. :)
Azrail

#5014 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

purgatorio wrote:
kloniran wrote:

Boom! Headshot!
jesi li kupovao sa geeka?
Jesam ja, hoce likovi da zamotaju samo mobitel u neku foliju i bude mali paketic, prođe bez carine :)
Kako se dogovoriš s njima za ovaj način pakovanja?

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
metnem

#5015 Re: Kineski mobiteli

Post by metnem »

:izet:
kloniran

#5016 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

odlican telefon za stotinjak dolara
http://www.banggood.com/ZTE-Nubia-Z7-Ma ... ?utmid=924
metnem

#5017 Re: Kineski mobiteli

Post by metnem »

JLZbunjenog wrote:
pirpa wrote: moja preporuka redmi 3 pro ... defenetivno zadovoljava potrebe 90% korisnika smartfon telefona

citam da ima nekakvih problema sa miui7. sta je to drug ? da li je to prolazna zezancija :?
Nema tu problema sa MiU nego sa romovima gdje raja budalasa i eksperimentiše ubacujući svakakve romove, dev verzije i sl. te radi razne sedmučne apdejte koji ih jebu, pa onda neko zaključi kroz igru gluhih telefona da je kriv OS
JLZbunjenog

#5018 Re: Kineski mobiteli

Post by JLZbunjenog »

metnem wrote:
JLZbunjenog wrote:

Nema tu problema sa MiU nego sa romovima gdje raja budalasa i eksperimentiše ubacujući svakakve romove, dev verzije i sl. te radi razne sedmučne apdejte koji ih jebu, pa onda neko zaključi kroz igru gluhih telefona da je kriv OS
e hvala drug. znaci samo fabricke postavke pratiti i njegovati :)
taureg71

#5019 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

[
Jesam ja, hoce likovi da zamotaju samo mobitel u neku foliju i bude mali paketic, prođe bez carine :)[/quote]
Kako se dogovoriš s njima za ovaj način pakovanja?

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... [/quote]

i ja isto pitam i hvala unaprijed
taureg71

#5020 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

Kad kupujem redmi note 3 pro, je li uzimam ovu verziju " official international " ??? sta je ovo ES stock verzija ???

zna li ko je li dovoljno jak zvucnik kod zvonjenja tj poziva ??? hvala
metnem

#5021 Re: Kineski mobiteli

Post by metnem »

JLZbunjenog wrote:
metnem wrote:
JLZbunjenog wrote:

e hvala drug. znaci samo fabricke postavke pratiti i njegovati :)
zavisi gdje ćeš kupiti telefon i koji će ti biti ubačen početni ROM
u svakom slučaju ako budeš nezadovoljan s njim, možeš onda ubacit offical global stable sa xiaomi stranice i onda si miran
ovo_malo_duse

#5022 Re: Kineski mobiteli

Post by ovo_malo_duse »

rikoshe wrote:Vidim da ovdje hvale ovaj Umi Super, eh sad ima li neko da ga koristi duze malo pa da kaze sta vise. Razmisljam u narednom periodu promijeniti telefon pa je i on upao u izbor, pored Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Huaei P9 Lite ili mozda cak LG G3. Tu su svi negdje cijenom.
Imam ga vec 3 mjeseca. Prezadovoljan. Slike su dobre, kao sto napisah ranije nisam fotograf da pa da mi treba toliko dobra kamera. Kvaliteta slika vrlo dobra, malo slabije je u video modu ali moze proci.

Ovo sa zvukom, je fakat bezze komentar zvuk perfektan. Brzina samog telefona pri otvaranju apova ili browsera kao i surfanje je top dolar, takodze i prikljucivanje ili ti hvatanje signala, funga perfektno.
Ovo otkljucavanje sa otiskom funga perfektno i odgovara mi fakat vise nego da je sa prednje strane. Napuni se za sahat max.

Koristio sam i iPhone, htc i samsung i kao prosjecan korisnik sam fakat prezadovoljan. Moze komotno u klasu sa navedim sto se mene tice i ako uzmem u obzir cijenu ovi navedeni mogu mahat usima... Prijatelj kupio Xiomi mi5 i nije bolji toliko da bi platio duplo za njega.
Et pa ko hoce da vjeruje. Nije pod moranje
taureg71

#5023 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

ovo_malo_duse wrote:
rikoshe wrote:Vidim da ovdje hvale ovaj Umi Super, eh sad ima li neko da ga koristi duze malo pa da kaze sta vise. Razmisljam u narednom periodu promijeniti telefon pa je i on upao u izbor, pored Xiaomi Redmi Note 3 Pro, Huaei P9 Lite ili mozda cak LG G3. Tu su svi negdje cijenom.
Imam ga vec 3 mjeseca. Prezadovoljan. Slike su dobre, kao sto napisah ranije nisam fotograf da pa da mi treba toliko dobra kamera. Kvaliteta slika vrlo dobra, malo slabije je u video modu ali moze proci.

Ovo sa zvukom, je fakat bezze komentar zvuk perfektan. Brzina samog telefona pri otvaranju apova ili browsera kao i surfanje je top dolar, takodze i prikljucivanje ili ti hvatanje signala, funga perfektno.
Ovo otkljucavanje sa otiskom funga perfektno i odgovara mi fakat vise nego da je sa prednje strane. Napuni se za sahat max.

Koristio sam i iPhone, htc i samsung i kao prosjecan korisnik sam fakat prezadovoljan. Moze komotno u klasu sa navedim sto se mene tice i ako uzmem u obzir cijenu ovi navedeni mogu mahat usima... Prijatelj kupio Xiomi mi5 i nije bolji toliko da bi platio duplo za njega.

koji imas tel ???
ovo_malo_duse

#5024 Re: Kineski mobiteli

Post by ovo_malo_duse »

ovo_malo_duse wrote:

Umi Super
taureg71

#5025 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

porucen Xiaomi redminote 3 pro po preporukama forumasa, e sad da vidim kad ce stici i kako cu proci sa carinom...preko geekbying sajta uzeh sa sporom dostavom tj free dostava
Post Reply