Slike starog Sarajeva
- muha_sa
#5001 Re: Slike starog Sarajeva
ne pamtim--nije mi usput
- muha_sa
#5002 Re: Slike starog Sarajeva
mi smo kupovali kod Gace--to je u Sagrdžijama--drito preko puta bakijske džamije
i kod Muharemage--sadašnja Poricanin
- zateznistub
#5003 Re: Slike starog Sarajeva
Danas je na zalost na mjestu pekare konzum...
Volim ja i muharemagine somune...
... i kud naletih na njih, sad gladan...
Volim ja i muharemagine somune...
... i kud naletih na njih, sad gladan...
-
Nepass
#5004 Re: Slike starog Sarajeva
E ne mogu da vjerujem da je biciklisticka utrka zavrsavala na sirokaci.
Hvala za info
Ne znam bi li uspio motor istjerati do mjesne a ne biciklo
Hvala za info
- muha_sa
#5005 Re: Slike starog Sarajeva
sjecam se kad su pedalali uz Bistrik raja islazili iz kuca i biciklistima davali vode a bogme i posipali ih---jedan je izvuko šlauf iz avlije i posipo bicikliste i tako jednom biciklisti perika s glave pala od mlaza vodeNepass wrote:E ne mogu da vjerujem da je biciklisticka utrka zavrsavala na sirokaci.
Hvala za info![]()
bilo u novinama i tad je to bila glavna vijest
-
Nepass
#5006 Re: Slike starog Sarajeva
Najbolji ramazanski somun pekara preko puta sarajevske pivare. Radi samo za ramazanBanksy wrote:Gdje se danas može naći ovakav ili bar sličan onom ukusu iz djetinjstva ...?
-
shandrprcSA
#5007 Re: Slike starog Sarajeva
D.Numica prema Vracama 
- zateznistub
#5008 Re: Slike starog Sarajeva
htjedoh ovo napisati, odmah nakon skretanja za gornju petrovacku, danas avde smajlovica... znaci, jos uvjek dobri?shandrprcSA wrote:D.Numica prema Vracama
-
calculator
#5009 Re: Slike starog Sarajeva
Kod Maše? Bila nekad i na dnu Kršilovca. I Pod orahomzateznistub wrote:Mislim somune...
i kad se sjetim kad me nana rahmetli pošalji na mejdan po somune...krpa i ceker...kakva crna kesa...
-
Qoom
#5010 Re: Slike starog Sarajeva
Memović, brat od onog što drži somunaru pod orahom.zateznistub wrote:htjedoh ovo napisati, odmah nakon skretanja za gornju petrovacku, danas avde smajlovica... znaci, jos uvjek dobri?shandrprcSA wrote:D.Numica prema Vracama
Poričaninu somuni ko frizbi, al su mu zato paklame uh...
- zateznistub
#5011 Re: Slike starog Sarajeva
Mehagina bila... iz Jajačke pa desno pored granapa..a i ove dvije..calculator wrote:Kod Maše? Bila nekad i na dnu Kršilovca. I Pod orahomzateznistub wrote:Mislim somune...
i kad se sjetim kad me nana rahmetli pošalji na mejdan po somune...krpa i ceker...kakva crna kesa...
- dječak sa šibicama
#5012 Re: Slike starog Sarajeva
Na KomatinuBanksy wrote:Gdje se danas može naći ovakav ili bar sličan onom ukusu iz djetinjstva ...?
Bez zezanja, vrhunski somuni, ali to je samo lokalna pekara za lokalne ljude.
- dječak sa šibicama
#5013 Re: Slike starog Sarajeva
Jedna etapa, velika je to utrka bila, ali planinska etapa je imala cilj kod doma na SirokaciNepass wrote:E ne mogu da vjerujem da je biciklisticka utrka zavrsavala na sirokaci.
Hvala za info![]()
Tour de France sakrij se
-
zikamu
#5014 Re: Slike starog Sarajeva
... jos da nam je koju sliku postavit' - gdje bi nam kraj bio!? 
- exliberal-ex
#5015 Re: Slike starog Sarajeva
holowey wrote:jeste, bio je javni wc, fino uklopljen u ambijent... ali sada nam to ne treba, imamo bbiquarterback wrote:
koliko je nekad trave bilo oko fontane, a sada sve asfalt ...
ako me sjecanje ne vara, tamo prema k. tomislava se nakad nalazio i javni wc, bio ukopan u zemlju tako da nije remetio izgled parka
ma taj wc je tako smrdio da sam jednom posao pa odustao ni ulaz nisam prosao ....trpi do MD pa negdje dole ....strasno ...jedini konkurent mu je bio onaj na zeljeznickoj stanici, onaj pored flipera...
- muha_sa
-
calculator
#5017 Re: Slike starog Sarajeva
Dzamija u Porcinoj, na Vratniku
-
bumerangss
#5018 Re: Slike starog Sarajeva
Na alfekovcu kod aljovicaBanksy wrote:Gdje se danas može naći ovakav ili bar sličan onom ukusu iz djetinjstva ...?
- zateznistub
#5019 Re: Slike starog Sarajeva
Na, oči gladne...

-
Stari kenjac
#5020 Re: Slike starog Sarajeva
muha_sa wrote:mi smo kupovali kod Gace--to je u Sagrdžijama--drito preko puta bakijske džamijei kod Muharemage--sadašnja Poricanin
To je na stepenicama moje ulice. Adem Gaco. Nisam mogo stepenicama proci, opali te Adem onom drskom od lopate za somune. Izvuce lopatu do pola Sagardzija!
- zateznistub
#5021 Re: Slike starog Sarajeva
A zato je meni trbuh ovoliki...Stari kenjac wrote:muha_sa wrote:mi smo kupovali kod Gace--to je u Sagrdžijama--drito preko puta bakijske džamijei kod Muharemage--sadašnja Poricanin
To je na stepenicama moje ulice. Adem Gaco. Nisam mogo stepenicama proci, opali te Adem onom drskom od lopate za somune. Izvuce lopatu do pola Sagardzija!
- exliberal-ex
#5022 Re: Slike starog Sarajeva
zateznistub wrote:A zato je meni trbuh ovoliki...Stari kenjac wrote:muha_sa wrote:mi smo kupovali kod Gace--to je u Sagrdžijama--drito preko puta bakijske džamijei kod Muharemage--sadašnja Poricanin
To je na stepenicama moje ulice. Adem Gaco. Nisam mogo stepenicama proci, opali te Adem onom drskom od lopate za somune. Izvuce lopatu do pola Sagardzija!koliko sam puta dobio drskom u njega, broja nema...
Ama nema ko nije volio somun vruc pojest...ne jednom su me poslali ujutro po somune...pogotovo pokojna baba...pojede ga vruceg a onda kuka cijeli dan da je stomak boli..hoces sa kajmakom, ili malo ulja i soli pa umoci...a ako si bas nestrpljiv moze i gologuz...ah odoh sad trazit turski hljeb, najslicniji je somunu..barem ovdje na trulom zapadu
- zateznistub
#5023 Re: Slike starog Sarajeva
Znas sta? jebi se ti poako...scuo? jos samo alevve paprike...exliberal-ex wrote:
Ama nema ko nije volio somun vruc pojest...ne jednom su me poslali ujutro po somune...pogotovo pokojna baba...pojede ga vruceg a onda kuka cijeli dan da je stomak boli..hoces sa kajmakom, ili malo ulja i soli pa umoci...a ako si bas nestrpljiv moze i gologuz...ah odoh sad trazit turski hljeb, najslicniji je somunu..barem ovdje na trulom zapadu
odo' do pekare oda vidim ima li ih ikako sada...
- exliberal-ex
#5024 Re: Slike starog Sarajeva
zateznistub wrote:Znas sta? jebi se ti poako...scuo? jos samo alevve paprike...exliberal-ex wrote:
znas sta sam ja najvise volio...vruc somun kad se umoci u onaj sok od pecene piletine...po onim grilovima se prodavalo skolarcima....ko je poceo ovu pricu o hrani...
- zateznistub
#5025 Re: Slike starog Sarajeva
Ides na foe!exliberal-ex wrote:zateznistub wrote:Znas sta? jebi se ti poako...scuo? jos samo alevve paprike...exliberal-ex wrote:
znas sta sam ja najvise volio...vruc somun kad se umoci u onaj sok od pecene piletine...po onim grilovima se prodavalo skolarcima....ko je poceo ovu pricu o hrani...