Partizzanka wrote:i tako ja naginjala se naginjala naginjala ... odeeeeeee do koljena!
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Lounge Act
#5001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- bez_ideje
#5002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nera,baby,alica.......ko je spominjao Meow.......
Jel neka narucivala vec foundations ?
-
nera18
#5003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jesa aj embez_ideje wrote:Nera,baby,alica.......ko je spominjao Meow.......
nadji moj komentar negdje gore
pa ako te sta detaljnije zanima, pitaj
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristim taj trenutno, pogledam oci nakon sat vremena, sjene tu, ali tusa nigdje koliko god ga nanesem.enisa wrote:i kod mene je oriflame tus, onaj kao flomaster, stajao i stajao dok nisam dosla na ovu temu![]()
Odavno gori proizvod kozmeticki nisam koristila.
- Zelena Carapa
#5005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

evo da ne bude jedino carapa nikad slike nije stavila
ovo je sminka koju uglavnom koristim svakodnevno
-
baby24
#5006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
smrcladyblue18 wrote:Ja koristim taj trenutno, pogledam oci nakon sat vremena, sjene tu, ali tusa nigdje koliko god ga nanesem.enisa wrote:i kod mene je oriflame tus, onaj kao flomaster, stajao i stajao dok nisam dosla na ovu temu![]()
![]()
Odavno gori proizvod kozmeticki nisam koristila.
- ladyblue18
#5007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Na mojim ocima je takav, mozda ce tebi ili nekome drugom odgovarati ali kod mene je takva situacija.baby24 wrote: smrcja upravo taj neki dan narucila
Lijepi tus sa cetkicom bar se osusi i ne spada iako ga je jedno 10 puta gore nanjet nego flomaster.
- because_of_you
#5008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ladyblue18 wrote:Na mojim ocima je takav, mozda ce tebi ili nekome drugom odgovarati ali kod mene je takva situacija.baby24 wrote: smrcja upravo taj neki dan narucila
Lijepi tus sa cetkicom bar se osusi i ne spada iako ga je jedno 10 puta gore nanjet nego flomaster.
Ja sam sinoć uzela, pa bumo videli kako ide sa tim strašnim tušem
-
nera18
#5009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e kad smo kod tusa, kupila sam nedavno, tj narucila mad minerals tus...i nisam ga iskreno ni koristila, zaboravila i da ga imam... no kako samo o njima pricamo, nanesem ja svoj u cetvrtak
skidam sminku detaljni stvarno, mlijeko, ulje, umivanje....
no moj tus i dalje stoji kako stoji
skidam sminku detaljni stvarno, mlijeko, ulje, umivanje....
no moj tus i dalje stoji kako stoji
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#5010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ja sam nekidan sebi ovaj uzela, i bas sam zadovoljna. lako se nanosi i postojan.
prespavala nekidan sa sminkom na licu, on i ujutro stoji kao da sam ga tek nanjela.
- because_of_you
#5011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mariquita wrote:neko je spominjao jos neki tus u "flomasteru",koji ostavlja plavi trag kad se skine?![]()
ima li koji da se pokazao kao dobar,ali u ovoj varijanti flomastera'![]()
i mala 2 sa kistom,ne znam ja to staviti i tacka,na kraju odustala od tusa te vrste
Od Catrice je dobar, Carbon black, tj ako se ne stavlja preko sjene
- Nadinka
#5012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mmmm very najs koleksn
nego ono bijelo, jel to onaj avonov savrseni nekadasnji mat roze ruz??
-
Lounge Act
#5013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma i ja se s ovim mucim, onaj vrh nece da ostavlja boju nego moram onim dijelom sa strane, mozda je od stajanja
ne znam, ali kako se jos nisam ispraksala u stavljanju tusa isto na oba oka- na jednom uvijek super ispadne, a na drugom se namucim
ja ga sad za sad pokrivam crnom sjenom. i sad sam to uradila, stavila bih sliku, ali zurim na posao, odoh sad 
- bez_ideje
#5014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@nera-skontala sam koja sam macka, (ova sijamska) XD...
Eh.....koliko pokriva ova light/medijum u odnosu ma medium ?
Zapela sam izmedju sleek i frisky nijanse....jel se to adaptira sta,mogu li fulit ?
Zapela sam izmedju sleek i frisky nijanse....jel se to adaptira sta,mogu li fulit ?
- bez_ideje
#5015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tako ja drzim maramice za skidanje sminke,uvijek naopako.......inace mi ove pri vrhu budu suhe XDsemlaca wrote:@enisa Ako ti je tuš u obliku flomastera drži ga naopako, ja svoj držim u čaši sa olovkama za oči. Imam i crni i zeleni iz Oriflamea u flomasteru.
- ladyblue18
#5016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel ima onda kakav tus da moze ostati nekoliko sati na oku, pa i kad se sjena stavi?
Jel ko probao one tuseve iz elf-a?
- because_of_you
#5017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ladyblue18 wrote:Jel ima onda kakav tus da moze ostati nekoliko sati na oku, pa i kad se sjena stavi?![]()
![]()
Catrice ostaje, ako je stavljen na čistu kožu, a sjene tek poslije, tj iznad njega...
- VenomousV
#5018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ta sam... catrice "flomaster" tus... grozno...mariquita wrote:neko je spominjao jos neki tus u "flomasteru",koji ostavlja plavi trag kad se skine? :-)
ima li koji da se pokazao kao dobar,ali u ovoj varijanti flomastera'![]()
i mala 2 sa kistom,ne znam ja to staviti i tacka,na kraju odustala od tusa te vrste
- because_of_you
#5019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Možda je bio pokvaren
Ja sam isto taj koristila, doduše Carbon black, i nije bio plav
Ja sam isto taj koristila, doduše Carbon black, i nije bio plav
-
baby24
#5020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
molim vas da mi kazete sta da stavim ispod obrva, koju sjenu, ali da bude ono bas sjajna i ba bude bez, bjela, roze... tako te boje.... ali ono bas bas sedefasta?? znate na sta mislim?? 
-
nera18
#5021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa ovako, nije neka famozna razlika u prekrivanju, smao medium je vise za mjesovitu i masnu kozu, matira puno visebez_ideje wrote:@nera-skontala sam koja sam macka, (ova sijamska) XD...
ovaj light onako daje i lagan sjaj, ipak je za djevojke koje nemaju nepravilnosti, vec samo toniraju lice
ovaj treci prekriva bas sve al ne izgleda tesko na licu
predlazem uz recimo light koji odaberes da uzmes i koji tester ovog srednjeg, za prijeku potrebu.
nijanse se adaptiraju, friski mi se cini ok, al ostaj samo na naturalsu , probaj testere i ostalih pa mijesaj
- VenomousV
#5022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
baby24 wrote:molim vas da mi kazete sta da stavim ispod obrva, koju sjenu, ali da bude ono bas sjajna i ba bude bez, bjela, roze... tako te boje.... ali ono bas bas sedefasta?? znate na sta mislim??
probaj sa rimmelovom bijelom
-
nera18
#5023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kupila ja sada elf, crni i smedji, hm, peru se vodom... pa i razmazuju, onako osrednji kvaliteta kao i cijenabecause_of_you wrote:ladyblue18 wrote:Jel ima onda kakav tus da moze ostati nekoliko sati na oku, pa i kad se sjena stavi?![]()
![]()
Catrice ostaje, ako je stavljen na čistu kožu, a sjene tek poslije, tj iznad njega...
definitivno, deborah je po meni najbolji tus poslije ovog mog mad mineralsa po pitanju postojanosti
- Zelena Carapa
#5024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hvala nadinkaNadinka wrote:Mmmm very najs koleksnnego ono bijelo, jel to onaj avonov savrseni nekadasnji mat roze ruz??

predpostavljam na sta mislis, jeste avon Anew kolekcija, ali mislim da je vise kao neki balsam za usne, bar ga ja tako koristim
- VenomousV
#5025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pretpostavljam da because of you misli na obicni, normalni tus a ne onaj k'o olovkamariquita wrote:because_of_you wrote:Možda je bio pokvaren![]()
![]()
Ja sam isto taj koristila, doduše Carbon black, i nije bio plavVenomousV wrote:
ta sam... catrice "flomaster" tus... grozno...![]()
kojoj da vjerujem?
dam ti ga ja ako hoces da probas