ILIR_ wrote:Oprostie, ali, da li je bio idejni tvorac za ovu bosansku zastavu sa piramidom u njoj mladi gospodin Semir, ili netko drugo (ko je vec tada znao da ima piramida u Bosni) ?!
![]()

Moderator: Chloe
Zbirka Mitovi I Legende Bosne I Hercegovine iza kojih stoji ozbiljna institucija (kao i u drugim zemljama) ne postoji. Razno-raznih sakupljaca razno-raznog, pojedinacnih nekih slucajeva svakako da ima (i to cesto ne u ime Bosne i Hercegovine, iako je na njenom terenu). Ovo je posao Zemaljskog muzeja BiH (trebao da bude).Vuk Bacanovic wrote:
Da si ikada otišao u biblioteku zemaljskog muzeja, kojeg ovdje prikazuješ kao arhineprijatelja, da si ikada barem prelistao etnološke glasnike, da si ikada čuo za Vlajka Palavestru, Špiru Kulišića, Dženanu Buturović i druge sakupljače i klasifikatore usmene narodne književnosti naroda BiH, da si čitao njihove studije, ne bi izvaljivao ovakve gluposti.

A na zadnjoj slici se čak vidi i tvrđava na vrhu popločanog brdaILIR_ wrote:seljak_cojek wrote:I oni ovo nazivaju piramidama, sramota.!?
A nisu ni nalik na Egipatske
Ne, ja mislim das su sve ove samo (malo, malkice) prirodno obradjena brda ili vrlo vazni srednjevekovni gradovi.
seljak_cojek wrote:A na zadnjoj slici se čak vidi i tvrđava na vrhu popločanog brdaILIR_ wrote:seljak_cojek wrote:I oni ovo nazivaju piramidama, sramota.!?
A nisu ni nalik na Egipatske
Ne, ja mislim das su sve ove samo (malo, malkice) prirodno obradjena brda ili vrlo vazni srednjevekovni gradovi.

seljak_cojek wrote:
A vide se i tragovi ulja koje su branitelji prosipali niz kaldrmu da neprijatelju otežaju pristup tvrđavi.
Pomoću antigravitacionih ploča, naravno.kriticarka_nikova wrote:Jel ima lift u tome?Ili zicara?Kako se stize gore na vrh ?
ludvig wrote:Propast, da li si posjetio Visocicu?
Ljudi, gdje nam je LUDOST?Dobro, rasturen je, ali toliko da ne napise ni oprostajni post je stvarno nevjerovatno
Dobra stvar na ovom forumu je što se nikad ne vrijeđamo međusobno.Propast1 wrote:ludvig wrote:Propast, da li si posjetio Visocicu?
Ljudi, gdje nam je LUDOST?Dobro, rasturen je, ali toliko da ne napise ni oprostajni post je stvarno nevjerovatno
neznam sto da idem da posjetim Visocicu? Da bi se uvjerio da je ispod zemlje kamen?
Ludvig, ja ti preporucujem da odes na bilo koje brdo i da zakopas.
Prvo vam je bila neka napredna civilizacija. Sad kad nema piramide ispod brda, sad vam je u redu da je samo dovoljno da ima neko kamenje ispod zemlje.
Vi ste svi prolupali zajedno.
I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).
Osim naravno (sto je karakteristično za idiote) i dalje po bilo koju cijenu nebudete objasnjavali kako je to piramida i da je upravo to sto vi imate piramida, koja je napravljena prije 12,500 godina.
I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. E tu kad pocnete kopati, tek ce te poceti drviti kako je to to i kako je sve ostalo mala maca.
Bosanska piramida sunca
Boze budala-
Bilo, ja šta je.kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more..........![]()
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine
Propast1 wrote:ludvig wrote:Propast, da li si posjetio Visocicu?
neznam sto da idem da posjetim Visocicu? Da bi se uvjerio da je ispod zemlje kamen?
Ludvig, ja ti preporucujem da odes na bilo koje brdo i da zakopas.
Prvo vam je bila neka napredna civilizacija. Sad kad nema piramide ispod brda, sad vam je u redu da je samo dovoljno da ima neko kamenje ispod zemlje.
Vi ste svi prolupali zajedno.
I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).
Osim naravno (sto je karakteristično za idiote) i dalje po bilo koju cijenu nebudete objasnjavali kako je to piramida i da je upravo to sto vi imate piramida, koja je napravljena prije 12,500 godina.
I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. E tu kad pocnete kopati, tek ce te poceti drviti kako je to to i kako je sve ostalo mala maca.
Bosanska piramida sunca
Boze budala-
Tako treba.kriticarka_nikova wrote:Hej polako polako!
Nemojte se sad svadjati....sad kad smo dosli do 206 stranice,a sve je islo tako fino...sve do sad....niko se ni sa kim nije svadjao....![]()
Cuvajte svoje dostojanstvo dragi Bosanci (...i ostali koji uletite vamo),a piramida JAL JE IMA,JAL CE BITI
Dao si mi dobru ideju...Jos nije sve istrazeno oko nje i ispod nje,a ima 3 tunela za koja se zna da idu negdje prema sredistu Bosneseljak_cojek wrote:Tako treba.kriticarka_nikova wrote:Hej polako polako!
Nemojte se sad svadjati....sad kad smo dosli do 206 stranice,a sve je islo tako fino...sve do sad....niko se ni sa kim nije svadjao....![]()
Cuvajte svoje dostojanstvo dragi Bosanci (...i ostali koji uletite vamo),a piramida JAL JE IMA,JAL CE BITI
Nego, nešto sam razmišljao, postoji li mogućnost da je i Zmajeva Kula viš Gradačca napravljena na vrhu popločanog brda (ne smijem reći piramide)
Da, i to zamisli vjestacki obradjenPropast1 wrote:
Da zakopam?Propast1 wrote: Ludvig, ja ti preporucujem da odes na bilo koje brdo i da zakopas.
Idijoti? Nije valjda da ces se preseliti u dolinu Visocice?Propast1 wrote: I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).
Mislis da ce neko nasjesti na tvoje podle LAZIPropast1 wrote: I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. ...
Propast1 wrote: Bosanska piramida sunca