Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Sensei

Post by Sensei »

ILIR_ wrote::bih: Oprostie, ali, da li je bio idejni tvorac za ovu bosansku zastavu sa piramidom u njoj mladi gospodin Semir, ili netko drugo (ko je vec tada znao da ima piramida u Bosni) ?! :? :shock:
Image
cernica

Post by cernica »

Vuk Bacanovic wrote:
Da si ikada otišao u biblioteku zemaljskog muzeja, kojeg ovdje prikazuješ kao arhineprijatelja, da si ikada barem prelistao etnološke glasnike, da si ikada čuo za Vlajka Palavestru, Špiru Kulišića, Dženanu Buturović i druge sakupljače i klasifikatore usmene narodne književnosti naroda BiH, da si čitao njihove studije, ne bi izvaljivao ovakve gluposti.
Zbirka Mitovi I Legende Bosne I Hercegovine iza kojih stoji ozbiljna institucija (kao i u drugim zemljama) ne postoji. Razno-raznih sakupljaca razno-raznog, pojedinacnih nekih slucajeva svakako da ima (i to cesto ne u ime Bosne i Hercegovine, iako je na njenom terenu). Ovo je posao Zemaljskog muzeja BiH (trebao da bude).

Usmena knjizevnost? Jeli mislis na Marka Kraljevica i Musu Kesedziju? :-)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sensei wrote:
ILIR_ wrote::bih: Oprostie, ali, da li je bio idejni tvorac za ovu bosansku zastavu sa piramidom u njoj mladi gospodin Semir, ili netko drugo (ko je vec tada znao da ima piramida u Bosni) ?! :? :shock:
Image
Lijepo. Vrlo lijepo.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

I oni ovo nazivaju piramidama, sramota.!?
Image
Image
Image
Image
Image

A nisu ni nalik na Egipatske
ludvig

Post by ludvig »

seljak_cojek wrote:I oni ovo nazivaju piramidama, sramota.!?
Image
Image
Image
Image
Image

Ah, cuj, pranje para :-)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Ne, ja mislim das su sve ove samo (malo, malkice) prirodno obradjena brda ili vrlo vazni srednjevekovni gradovi.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

ILIR_ wrote:

Ne, ja mislim das su sve ove samo (malo, malkice) prirodno obradjena brda ili vrlo vazni srednjevekovni gradovi.
A na zadnjoj slici se čak vidi i tvrđava na vrhu popločanog brda
ludvig

Post by ludvig »

ILIR_ wrote:

A mozda je i zid, ili cak podzid :-)
ILIR_

Post by ILIR_ »

seljak_cojek wrote:
ILIR_ wrote:

A na zadnjoj slici se čak vidi i tvrđava na vrhu popločanog brda

E pa i ja isto mislim da ta zadnja piramida sa tvrdjavom na vrhu - je ista familija, isti tip, sa bosanskim piramidama.

P.S. Vidi bogati, zahvaljujuci gospodinu Semiru za samo nekoliko nedjelja u svjetskom rijecniku usla rec "BOSNIAN PYRAMID" !!
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Image
A vide se i tragovi ulja koje su branitelji prosipali niz kaldrmu da neprijatelju otežaju pristup tvrđavi.
Sensei

Post by Sensei »

Image
Visočka Loža :shock:
ILIR_

Post by ILIR_ »

seljak_cojek wrote:Image
A vide se i tragovi ulja koje su branitelji prosipali niz kaldrmu da neprijatelju otežaju pristup tvrđavi.

Hahahahaha.

Ja mislim da sa druge strane, otpozadi (ne vidi se u slici) ima i asfaltni put nagiba 45 stepeni (drevni tip asfalta) sto vodi gore do tvrdjave (za neprijateljske zenske...nocu...).
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Jel ima lift u tome?Ili zicara?Kako se stize gore na vrh ? :roll:
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kriticarka_nikova wrote:Jel ima lift u tome?Ili zicara?Kako se stize gore na vrh ? :roll:
Pomoću antigravitacionih ploča, naravno.
ILIR_

Post by ILIR_ »

kriticarka_nikova wrote:Jel ima lift u tome?Ili zicara?Kako se stize gore na vrh ? :roll:

E bogami to ne znam. :?
Da ne nagadjam, bolje pitaj gospon Semira. :-?
Es tut mir leid. :(
Propast1

Post by Propast1 »

ludvig wrote:Propast, da li si posjetio Visocicu?

Ljudi, gdje nam je LUDOST? :? Dobro, rasturen je, ali toliko da ne napise ni oprostajni post je stvarno nevjerovatno :?

neznam sto da idem da posjetim Visocicu? Da bi se uvjerio da je ispod zemlje kamen?

Ludvig, ja ti preporucujem da odes na bilo koje brdo i da zakopas.

Prvo vam je bila neka napredna civilizacija. Sad kad nema piramide ispod brda, sad vam je u redu da je samo dovoljno da ima neko kamenje ispod zemlje.

Vi ste svi prolupali zajedno.

I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).

Osim naravno (sto je karakteristično za idiote) i dalje po bilo koju cijenu nebudete objasnjavali kako je to piramida i da je upravo to sto vi imate piramida, koja je napravljena prije 12,500 godina.

I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. E tu kad pocnete kopati, tek ce te poceti drviti kako je to to i kako je sve ostalo mala maca.

Bosanska piramida sunca

Boze budala-
kriticarka_nikova

Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more.......... :D
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine :-)
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Propast1 wrote:

Ljudi, gdje nam je LUDOST? :? Dobro, rasturen je, ali toliko da ne napise ni oprostajni post je stvarno nevjerovatno :?

neznam sto da idem da posjetim Visocicu? Da bi se uvjerio da je ispod zemlje kamen?

Prvo vam je bila neka napredna civilizacija. Sad kad nema piramide ispod brda, sad vam je u redu da je samo dovoljno da ima neko kamenje ispod zemlje.

I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).

Osim naravno (sto je karakteristično za idiote) i dalje po bilo koju cijenu nebudete objasnjavali kako je to piramida i da je upravo to sto vi imate piramida, koja je napravljena prije 12,500 godina.

I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. E tu kad pocnete kopati, tek ce te poceti drviti kako je to to i kako je sve ostalo mala maca.

Bosanska piramida sunca

Boze budala-
Dobra stvar na ovom forumu je što se nikad ne vrijeđamo međusobno.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more.......... :D
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine :-)
Bilo, ja šta je.
Šta misliš otkud one halke po bosanskim planinama.
Morali su ljudi neđe pripet lađe.
adisio

Post by adisio »

Propast1 wrote:

Bosanska piramida sunca

Boze budala-

A da si mozda procitao njegovu knjigu, ili rezultate iz jos prvih radova na Visocici, bilo bi ti jasno zasto je ovaj tvoj komentar GLUP.
black

Post by black »

zamolio bih vas da malo smirite strasti i bez vrijedjanja (moderator)
kriticarka_nikova

Hej polako polako!
Nemojte se sad svadjati....sad kad smo dosli do 206 stranice,a sve je islo tako fino...sve do sad....niko se ni sa kim nije svadjao.... :D
Cuvajte svoje dostojanstvo dragi Bosanci (...i ostali koji uletite vamo),a piramida JAL JE IMA,JAL CE BITI :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

kriticarka_nikova wrote:Hej polako polako!
Nemojte se sad svadjati....sad kad smo dosli do 206 stranice,a sve je islo tako fino...sve do sad....niko se ni sa kim nije svadjao.... :D
Cuvajte svoje dostojanstvo dragi Bosanci (...i ostali koji uletite vamo),a piramida JAL JE IMA,JAL CE BITI :D
Tako treba.;-)
Nego, nešto sam razmišljao, postoji li mogućnost da je i Zmajeva Kula viš Gradačca napravljena na vrhu popločanog brda (ne smijem reći piramide) :)
kriticarka_nikova

seljak_cojek wrote:
kriticarka_nikova wrote:Hej polako polako!
Tako treba.;-)
Nego, nešto sam razmišljao, postoji li mogućnost da je i Zmajeva Kula viš Gradačca napravljena na vrhu popločanog brda (ne smijem reći piramide) :)
Dao si mi dobru ideju...Jos nije sve istrazeno oko nje i ispod nje,a ima 3 tunela za koja se zna da idu negdje prema sredistu Bosne :D Ne ozbiljno imaju tuneli,al niko ne smije da ide njima jer se zna da imaju na nekim mjestima bunare...
ma evo bas gledam kulu.....sve je moguce.....sve je moguce......fakat moRe bit ono brdo poplocano :D :-)
ludvig

Post by ludvig »

Propast1 wrote:
Da, i to zamisli vjestacki obradjen :thumbup:
Propast1 wrote: Ludvig, ja ti preporucujem da odes na bilo koje brdo i da zakopas.
Da zakopam? :? Prolup'o si

Propast1 wrote: I nesta ste se ufurali eto kao vi ćete nesta zarađivati od piramide, hocete al vjerovatno jer ce ljudi dolaziti da vide kakvi to idijoti zive u dolini visocice (al to nije bitno, vazno je da se zarađuje zar ne).
Idijoti? Nije valjda da ces se preseliti u dolinu Visocice? :-)

Propast1 wrote: I vidim vas se Sem polako distancira, sad govori da nije fol brdo vec neko cudo između dva brda. ...
Mislis da ce neko nasjesti na tvoje podle LAZI :lol: :lol:
Propast1 wrote: Bosanska piramida sunca
:thumbup:
Locked