Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post Reply
svesuper25

#5001 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 29/01/2026 13:37
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:33
dr_Evil wrote: 29/01/2026 13:29 https://bljesak.info/sport/nogomet/mark ... ure/544325

Eto... do Komse je. Da je stetocina i uzurpator otisao tamo, mozda bi spomenik danas tu bio
Kamo srece da si se i ti vratio u Mostar ,kao Markovina.A ne palamudit iz Norveske.
Pa... ja sam otisao kad je Markovina dosao ;)

Nego, sto ne ode odbranit ovaj spomenik u ime suzivota, ljubavi prema domovini, i da pokazes da je problem u politickom Sarajevu, te da je HDZ drzavotvorna stranka - ako ne HDZ onda makar vecina stanovnika sa teritorija koja delegira HDZ-ovce?

Da li je ovo bio spomenik i Hrvatima? Ili ovi po automatizmu nisu Hrvati, kao ni oni partizanskom?
Prvo nisam ja iz hercegovine,drugo jos nista ne znamo sta je sa tim spomenikom,jel unisten ili je pomjeren.Sacekajmo i drugu stranu da kaze sta je bilo.I sta si mene nasao,eto ti trojka,ona je sa hdz-om u koaliciji u federaciji.A u Mostaru je idalje koalicija hdz-sda.
dr_Evil

#5002 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:44 Prvo nisam ja iz hercegovine,drugo jos nista ne znamo sta je sa tim spomenikom,jel unisten ili je pomjeren.Sacekajmo i drugu stranu da kaze sta je bilo.I sta si mene nasao,eto ti trojka,ona je sa hdz-om u koaliciji u federaciji.A u Mostaru je idalje koalicija hdz-sda.
Pa moram tebe, ebi ga, ti ovdje zastupas politiku koja rusi spomenike. Ti si rekao ako potpisemo izborni da cemo odmah u EU. Ti si rekao da je Komso otisao tamo da bi danas cvetalo cvece u nase preduzece.

Slozit cu se ja sve lose o Komsicu - ali nema cvece sa HDZ-om, niti moze biti BiH sa HDZ-om.

Hajde malo, potrudi se pokazati da nam ne ogadis HDZ jos vise ;) da upotrijebim izraz koji se koristi o ogadjivanju BiH Hrvatima.
svesuper25

#5003 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 29/01/2026 13:48
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:44 Prvo nisam ja iz hercegovine,drugo jos nista ne znamo sta je sa tim spomenikom,jel unisten ili je pomjeren.Sacekajmo i drugu stranu da kaze sta je bilo.I sta si mene nasao,eto ti trojka,ona je sa hdz-om u koaliciji u federaciji.A u Mostaru je idalje koalicija hdz-sda.
Pa moram tebe, ebi ga, ti ovdje zastupas politiku koja rusi spomenike. Ti si rekao ako potpisemo izborni da cemo odmah u EU. Ti si rekao da je Komso otisao tamo da bi danas cvetalo cvece u nase preduzece.

Slozit cu se ja sve lose o Komsicu - ali nema cvece sa HDZ-om, niti moze biti BiH sa HDZ-om.

Hajde malo, potrudi se pokazati da nam ne ogadis HDZ jos vise ;) da upotrijebim izraz koji se koristi o ogadjivanju BiH Hrvatima.
Ko bolan ista ovde zastupa :shock: Kako te nije stid tako udbaski lagat.Ja sam ko Markovina.Najlakse je tako komunjarski nekog optuzivat.Vidim ostalo ti to u navici iz proslih vremena.
No Mind

#5004 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

Opet red (u nedogled) gluposti o nepostojećem preglasavanju i nekakvom "hrvatskom" članu Predsjedništva, s ciljem iznude UZP ciljeva. Te fasisticke lazi prolaze samo na hrhb, poskoku i ostalim slicnim nacistickim forumima kakvi izgleda jedino mogu izniknuti pod HDZ naci-utopijom.
Ne mogu da shvate, da necemo svi da budemo etnofasisti, njihov problem...
dr_Evil

#5005 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:50
Ko bolan ista ovde zastupa :shock: Kako te nije stid tako udbaski lagat.Ja sam ko Markovina.Najlakse je tako komunjarski nekog optuzivat.Vidim ostalo ti to u navici iz proslih vremena.
Dobro, pokazi nam, sljedeci mjesec dana osudjuj samo fasisticke politike :D

Sumir i svesuper su uvijek kao Markovine, samo nikad nisu nijednu protiv Dragana napisali :D
svesuper25

#5006 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

No Mind wrote: 29/01/2026 13:50 Opet red (u nedogled) gluposti o nepostojećem preglasavanju i nekakvom "hrvatskom" članu Predsjedništva, s ciljem iznude UZP ciljeva. Te fasisticke lazi prolaze samo na hrhb, poskoku i ostalim slicnim nacistickim forumima kakvi izgleda jedino mogu izniknuti pod HDZ naci-utopijom.
pa tvoj komentar je pun fasizma,samo zelenije obojen.
svesuper25

#5007 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 29/01/2026 13:51

Sumir i svesuper su uvijek kao Markovine, samo nikad nisu nijednu protiv Dragana napisali :D
Pokazi ti da pises protiv trojke i sdf-a.Cuj ti njega on nekom nesto govori da pokaze :lol: Vrati se u BIH,pa cu ti pokazat.
No Mind

#5008 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:52
No Mind wrote: 29/01/2026 13:50 Opet red (u nedogled) gluposti o nepostojećem preglasavanju i nekakvom "hrvatskom" članu Predsjedništva, s ciljem iznude UZP ciljeva. Te fasisticke lazi prolaze samo na hrhb, poskoku i ostalim slicnim nacistickim forumima kakvi izgleda jedino mogu izniknuti pod HDZ naci-utopijom.
Tako je, identificiram fasizam, a zeleni sam samo u tvojoj glavi. Razumljivo, kad ne mozete drukčije pojmiti svijet oko sebe, samo plemensko-vjerski.
dr_Evil

#5009 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:53

Pokazi ti da pises protiv trojke i sdf-a.Cuj ti njega on nekom nesto govori da pokaze :lol: Vrati se u BIH,pa cu ti pokazat.
Vjerujem ja da bi vi meni rado pokazali. Sto se tice pisanja protiv SDF-a, a i Trojke, pa samo zadji u historiju, vjerujem da sam cesto proglasen cetnikom na ovom forumu. Vjerovatno samo ja, Bossona i Rejhana smo objavljivali dokumente i knjige koji potkpovaju MM, Aliju, SDA, ratni kriminal, i bog zna sta jos.

S druge strane ti, Sumir, a i Zavrzlama ste na vjecitom braniku sovinistickih i izdajnickih politika. Evo, prihvati izazov, pozabavi se kriminalom HDZ-a, te izdajnickom politikom Herceg BOsne u odnosu na ono sta je zaokruzeno prilikom referenduma jedno mjesec - da te shvatimo ozbiljno, pa cemo zajedno da pucamo na Trojku i SDFA.

Ako imas petlju, ako imas herca - otpevala jedna pevaljka davno.
svesuper25

#5010 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

No Mind wrote: 29/01/2026 13:56
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:52
Tako je, identificiram fasizam, a zeleni sam samo u tvojoj glavi. Razumljivo, kad ne mozete drukčije pojmiti svijet oko sebe, samo plemensko-vjerski.
Sve BH od 45-te su plemenske odredjene,a od 91 i vjerski.Tako mojne mi te price o nekakvoj gradjanskoj bh koju ces tjerat preko hrvata.Tamo ti citav entitet se zove po jednom narodu,to vam ne smeta,a zato udri po hrvatima.Bas ono rs zvuci gradjanski.Zar ne :?
svesuper25

#5011 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 29/01/2026 13:58
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:53

Vjerujem ja da bi vi meni rado pokazali. Sto se tice pisanja protiv SDF-a, a i Trojke, pa samo zadji u historiju, vjerujem da sam cesto proglasen cetnikom na ovom forumu. Vjerovatno samo ja, Bossona i Rejhana smo objavljivali dokumente i knjige koji potkpovaju MM, Aliju, SDA, ratni kriminal, i bog zna sta jos.

S druge strane ti, Sumir, a i Zavrzlama ste na vjecitom braniku sovinistickih i izdajnickih politika. Evo, prihvati izazov, pozabavi se kriminalom HDZ-a, te izdajnickom politikom Herceg BOsne u odnosu na ono sta je zaokruzeno prilikom referenduma jedno mjesec - da te shvatimo ozbiljno, pa cemo zajedno da pucamo na Trojku i SDFA.

Pa citavo vrijeme ovde na forumu pisem protiv vlade FBIH koju cini i hdz.Trio fantastiko ,vojin,njiva i kraljevic,koji unistavaju ekonomiju federacije.
Ja sam bio glasac trojke,prvo sdp-a davno,a onda nase stranke.Zato njih i najvise spominjem jer su me sve slagali i razocarali.
dr_Evil

#5012 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 14:01
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:53 Pokazi ti da pises protiv trojke i sdf-a.Cuj ti njega on nekom nesto govori da pokaze :lol: Vrati se u BIH,pa cu ti pokazat.

Pa citavo vrijeme ovde na forumu pisem protiv vlade FBIH koju cini i hdz.Trio fantastiko ,vojin,njiva i kraljevic,koji unistavaju ekonomiju federacije.
Susramlje... iskreno.

Ali dobro, sad valjda svi razumijemo da je SOA projekt, a ne zabrinuti gradjanin. Pa nastavi, necu te ometati vise.

Ja cu da nastavim napadati bosnjacku fildzan politiku, negdje na nekoj drugoj temi :D
BAK-eV

#5013 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by BAK-eV »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:20
Point. wrote: 29/01/2026 13:15
svesuper25 wrote: 29/01/2026 10:14 Srbi su bili vecina u jugi,pa je opet hrvat Tito bio predsjednik ,kojeg su svi narodi prihvatili.
Bošnjaci su većina u BiH, pa je opet Hrvat u predsjedništvu kojeg većina podržava.
Samo ga bosnjaci podrzavaju ,to je hinjska politika koja jaca rs ,covica i hdz.Kontraefekat politika .Federacija je savez bosnjaka i hrvata.Logicno da ce se u njoj birat dva clana iz DVA NARODA.Gdje se podrazumjeva da svaki od ta DVA bira SVOG clana predsjednistva.Isto sto u rs biraju srpskog clana.Naravno bira ga tamo vecinski srpski narod.A ti idalje palamudi tu lafo gradjanski princip glasanja,jer BIH nikad nije bila gradjanski uredjena.Uvijek je postojalo biranje TRI clana.
Dogovoreno je da svako ima aktivno i pasivno pravo glasa BEZ ogranicenja.
No Mind

#5014 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:59
No Mind wrote: 29/01/2026 13:56
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:52 pa tvoj komentar je pun fasizma,samo zelenije obojen.
Sve BH od 45-te su plemenske odredjene,a od 91 i vjerski.Tako mojne mi te price o nekakvoj gradjanskoj bh koju ces tjerat preko hrvata.Tamo ti citav entitet se zove po jednom narodu,to vam ne smeta,a zato udri po hrvatima.Bas ono rs zvuci gradjanski.Zar ne :?
Naravno da smeta, ali sta je tu je, potpisano je tako i ustavna je kategorija... a necemo ici u jos vecu etnoteritorijalizaciju i promjene ustava koje cete tjerati preko Bosnjaka i ostalih koji nisu za popravljanje bih ubacivanjem doddatnih naci-etno-teritorijalnih rjesenja i sopstvenom palestinizacijom. A na vasu nesrecu, vecina nas tako razmislja i to se propagandom ne može promijeniti, samo silom.
Uvijek mozete opet probati da zavrsite UZP, treci put, treca sreca :D pa mozda i bude treci ili cak potpuna secesija. Ovako, da vam to neko potpise u miru je otprilike realno kao da srpska strana potpise ukidanje PCa.
No Mind

#5015 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

Cuj mene "secesija", za to prvo treba imati entitet :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5016 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 29/01/2026 14:04
svesuper25 wrote: 29/01/2026 14:01

Susramlje... iskreno.

Ali dobro, sad valjda svi razumijemo da je SOA projekt, a ne zabrinuti gradjanin. Pa nastavi, necu te ometati vise.

Ja cu da nastavim napadati bosnjacku fildzan politiku, negdje na nekoj drugoj temi :D
igra se čovjek TUTA mute sa nama :D
Point.

#5017 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:32
Point. wrote: 29/01/2026 13:28
svesuper25 wrote: 29/01/2026 13:20 Samo ga bosnjaci podrzavaju ,to je hinjska politika koja jaca rs ,covica i hdz.Kontraefekat politika .Federacija je savez bosnjaka i hrvata.Logicno da ce se u njoj birat dva clana iz DVA NARODA.Gdje se podrazumjeva da svaki od ta DVA bira SVOG clana predsjednistva.Isto sto u rs biraju srpskog clana.Naravno bira ga tamo vecinski srpski narod.A ti idalje palamudi tu lafo gradjanski princip glasanja,jer BIH nikad nije bila gradjanski uredjena.Uvijek je postojalo biranje TRI clana.
Pa i bira se člana iz reda dva naroda. Nigdje ne piše u IZ da se podrazumjeva da svaki od ta dva bira svog člana, jer da je tako pisalo bi, a i Federacija ne bi bila jedna izborna jedinica.

Pa, ebemu miša, zar je to toliko komplikovano skontati :?
Ne bi ti tako pricao da je obratna situacija,da kojim slucajem hrvati bosnjacima biraju jednog galijasevica.
Niko nikome ne bira, to IZ ne poznaje. Ako želiš graditi kuću, ne možeš na lažnim premisima da je gradiš i tumačenju dozvola kako ti hoćeš.

Ne ide to tako pajdo.
fortaleza

#5018 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by fortaleza »

U bejha postoje tri fašističke politike i niti jedna antifašistička.
Point.

#5019 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Point. »

Kome još nije jasno šta je i ko je HDZ, večerašnje divljanje Marine Pendeš odlično oslikava.

Rušitelji BiH 1/1.
No Mind

#5020 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

Uvrijedila je "kampanja protiv HDZa", mos misliti, valjda je najbolje da novinari titraju daMu politickim strankama, cak i onim sa Blut und Boden ideologijom.
DonieBrasco

#5021 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by DonieBrasco »

Badava sve kad ce ih opet i u ovoj izbornoj godini EU prije svega nagraditi pored svega sto rade suprotno i na stetu drzave.
No Mind

#5022 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 29/01/2026 20:25 Badava sve kad ce ih opet i u ovoj izbornoj godini EU prije svega nagraditi pored svega sto rade suprotno i na stetu drzave.
To i kad bi moglo tako, bilo bi izvan nase moci, badava je i razmisljati o tome... Ali mislim da im ipak treba neko potpisati zeljenje ustavne promjene, i da takvog nametanja ne moze biti. Pa ako uspiju nafatati dovoljno kvislinga, onda je moguce.
Last edited by No Mind on 29/01/2026 20:50, edited 1 time in total.
Danguba

#5023 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by Danguba »

Point. wrote: 29/01/2026 19:58 Kome još nije jasno šta je i ko je HDZ, večerašnje divljanje Marine Pendeš odlično oslikava.

Rušitelji BiH 1/1.
Pogodila je istina.
Oni bi da imaju utjecaj na uredjivacku politiku a ''prva dama'' poziva na neplacanje rtv pretplate.

Covic poziva VP da mu ispuni jos jednu zelju, da ukine odluku o raspolaganje drzavnom imovinom da bi mogao ON time raspolagati.
Mislim da bi otvoreno rekao drzavi MRS iz zapadne hercegovine.

Opasno su postali bezobrazni.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5024 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by sime_cipol »

Point. wrote: 29/01/2026 19:58 Kome još nije jasno šta je i ko je HDZ, večerašnje divljanje Marine Pendeš odlično oslikava.

Rušitelji BiH 1/1.
Uhvatili je u lazi, a ona ko deriste kad odnese loptu sa igrališta. :mrgreen:
mayab

#5025 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini

Post by mayab »

Rušitelji BiH 1/1.
ono je bilo mučno gledati i slušati, kakva kriminalna lažljiva kučka koja se krije iza neke "svoje vjere" i hrvatskog naroda , i onda kad nema argumenata , samo se pokupi i POBJEGNE , baš junački i vjerodostojno bagro hadezeovska
Post Reply