Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#5001 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Dozer wrote: 30/12/2020 11:08
Lao Ce wrote: 30/12/2020 09:15
Dozer wrote: 30/12/2020 00:30 Ima li neko slucajno account na Scribdu?
Što ga ne otvoriš?
Ma necu da placam, a treba mi samo 1 file (koji je, interesantno, nestao sa svim mogucih portala na kojima je bio...).
Pa ima ja mislim free trial od 15 dana?
Lao Ce

#5002 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Dozer wrote: 30/12/2020 00:30 Ima li neko slucajno account na Scribdu?
Što ga ne otvoriš?
Ma necu da placam, a treba mi samo 1 file (koji je, interesantno, nestao sa svim mogucih portala na kojima je bio...).
Pošalji mi na pp o kojem se fajlu radi da ja pogledam.
Dozer

#5003 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

spinel_ wrote: 30/12/2020 11:10

Što ga ne otvoriš?
Pa ima ja mislim free trial od 15 dana?
Ima, 30 dana, ali svejedno moras dati ili PP ili CC. Nema veze, rijesio sam. Ovdje se poce pricati o globalnom ratu itd., pa mi pade na pamet nesto sto sam nekada procitao i gdje su pisale razne stvari koje se uklapaju i u nasu proslost, ali i sadasnjost. To je onaj famozni Lacerta file (dostupan je online jos samo na tom linku, ja nisam uspio pronaci nijedan drugi, a bilo ih je more prije godinu-dvije).
Koga zanima, neka cita.

Evo komplet, 24 stranice -Lacerta files - Full

Dio za razmisljanje, i poredjenja....
Pitanje: Šta će se desiti kada počne rat?
Odgovor: To je teško odgovoriti, to zavisi od rase i od njihove tehnike. Rat nije onakav kakvim ga vi ljudi zamišljate, to nije primitivan rat, on se može odvijati na različitim nivoima. Jedna mogućnost je korištenje vaših političkih lidera za njihove ciljeve, druga da imaju oružje koje koristi silu prirode da izazivaju vulkane, zemljotrese, cunamije a da to za vas izgleda potpuno prirodno. Koriste bakar-fuziju za vrijeme, ali neće potpuno napasti planetu sve dok ne oslabe ljudsku rasu dokle oni misle da treba.
Novi nepoznati virus koji se ponasa kao nijedan ranije...?
Lao Ce

#5004 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Evo još materijala za teoretičara zavjere. Naravno, to mislim na ove koji vjeruju i podržavaju medijsku i zvaničnu priču.
Swiss canton says person died after COVID-19 shot, unclear if there is a link

https://mobile.reuters.com/article/amp/ ... tQzXk3zXhQ
Jedna osoba umrla, kao da je to nešto, vele oni, koliko svaki dan umre od korone, naše kraljice i božanstva :-D

Zatim imamo
75-year-old Israeli man dies 2 hours after getting Covid-19 vaccine
75-year-old from Beit Shean dies after getting Pfizer vaccine. Health Min.: Initial examination shows no link between death and vaccine.

https://www.israelnationalnews.com/News ... 1SoPQXQZb4
Pa svakako je bio star, vele teoretičari zavjere.
Lao Ce

#5005 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

boy_zelenski wrote: 30/12/2020 16:45
Lao Ce wrote: 30/12/2020 15:48 Evo još materijala za teoretičara zavjere. Naravno, to mislim na ove koji vjeruju i podržavaju medijsku i zvaničnu priču.

Jedna osoba umrla, kao da je to nešto, vele oni, koliko svaki dan umre od korone, naše kraljice i božanstva :-D

Zatim imamo
75-year-old from Beit Shean dies after getting Pfizer vaccine. Health Min.: Initial examination shows no link between death and vaccine.

Mora se priznati da im je ideja odlicna - vakcinises najprije populaciju 75+, pa ako im i bude sta - umrli su prirodnom smrcu, nikakve veze s vakcinom primljenom dva sata ranije. :izet:

Uostalom, na tolike sad vec milione ljudi koji su primili vakcine, sam Bog zna koliko je ljudi umrlo (uzrok nebitan), ali svaku smrt trebalo bi ispitati i obaviti obdukciju cisto da se utvrdi je li ili nije vakcina potpomogla tome. Forumski strucnjaci ne shvataju koliko je to vazno, pa su me u nekoliko navrata uvjeravali kako je broj umrlih ljudi u vakcinisanoj grupi 0. Sta, vakcine su eliksor vjecnog zivota? :roll:

Napominjem da nisam protiv vakcine i da cu se vakcinisati kada budu dokazane ucinkovitost i sigurnost neke od ponudjenih vakcina.
Pored toga su pustili priču u eter kako navodno postoje sumnje da kriminalne grupe mogu imati dodir sa vakcinama pa ako bi se kojim slučajem počele dešavati 'ozbiljnije' nus pojave u većoj mjeri, lako bi se moglo svaliti na več pripremljenju priču i teren da se radi o vakcinama koje nisu 'original'. To je tako providna i naivna priča, kao i sve ovo oko covida. Zar zaista netko u to može vjerovati?

Poštujem tvoju odluku oko vakcinisanja kao i tvoje pisanje i učešće na ovom dijelu foruma. Meni lično ne pada na pmaet da se vakcinišem, jer ne vidim svrhu, a čak i kad bi bilo svrhe, nemam povjerenja u ovu vakcinu, a kao treće, sve ova stvar oko covida je namještena zbog vakcinacije. Dakle, cijela agenda i projekat ima cilj vakcinaciju u to se guralo od početka. Kakav drugi lijek ili bilo šta. Samo i isključivo vakcina.

Ponavljam i to često da je početak ovoga baza i temelj daljnjem razmišljanju oko covida. Covid projekat nije samo medicinska stvar nego ima svoju priču i istoriju koja je možda najmanje medicinska.
Medobrundo25

#5006 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Medobrundo25 »

boy_zelenski wrote: 30/12/2020 16:45
Lao Ce wrote: 30/12/2020 15:48 Evo još materijala za teoretičara zavjere. Naravno, to mislim na ove koji vjeruju i podržavaju medijsku i zvaničnu priču.

Zatim imamo

Mora se priznati da im je ideja odlicna - vakcinises najprije populaciju 75+, pa ako im i bude sta - umrli su prirodnom smrcu, nikakve veze s vakcinom primljenom dva sata ranije. :izet:

Uostalom, na tolike sad vec milione ljudi koji su primili vakcine, sam Bog zna koliko je ljudi umrlo (uzrok nebitan), ali svaku smrt trebalo bi ispitati i obaviti obdukciju cisto da se utvrdi je li ili nije vakcina potpomogla tome. Forumski strucnjaci ne shvataju koliko je to vazno, pa su me u nekoliko navrata uvjeravali kako je broj umrlih ljudi u vakcinisanoj grupi 0. Sta, vakcine su eliksor vjecnog zivota? :roll:

Napominjem da nisam protiv vakcine i da cu se vakcinisati kada budu dokazane ucinkovitost i sigurnost neke od ponudjenih vakcina.
Ma ne covjece otkud te ideje i teorije zavjere? Najstariji stanovnici se prvi vakcinisu zato sto bjelosvjetski politicki hostapleri brinu za svoje seniore, znaju da je na njima buducnost i uz pomoc filantropa iz farmaceutske industrije zele tim seniorima da omoguce bar jos 20-30 godina odlicnog zivota i jahanja penzionog fonda. Uopste nema razloga da se sumnja u motive istih , tako kaze CNN. :izet: :izet: :izet: :izet:
spinel_

#5007 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Umjesto da ova vijest bude na Bildu i ostalim jacim medijima jedva da se moze naci na netu. Sve se cenzurise.
Nevjerovatna se propaganda vodi za ovu vakcinu. Mislim da je ovo nevidjeno.
URGENT ALERT: Doctor Heinrich Fiechtner Warns:
‘It’s a Killer Vaccination’ (Must Watch)

Image
Image

Vise na:

https://rairfoundation.com/urgent-alert ... ust-watch/
shbc

#5008 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Postavi frajer link gdje pise "smrt nije povezana sa vakcinom" i ka'e "evo ga dokaz da su umrli od vakcine" :lol:

Top zivota mi. Ovo ni Nele i Zena zajedno ne bi skontali :mrgreen:
shbc

#5009 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by shbc »

Nema veze, znaju forumasi 8-)
adsubzero

#5010 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

boy_zelenski wrote: 30/12/2020 20:50
shbc wrote: 30/12/2020 19:21 Postavi frajer link gdje pise "smrt nije povezana sa vakcinom" i ka'e "evo ga dokaz da su umrli od vakcine" :lol:

Bitno je da pise da nije povezana, mediji znaju. :izet:
Nego ko zna? Pa samo zato sto bi neki zeljeli da nadju poveznicu sa vakcinom, ne znaci da je stvarno tako. Covjek umro i zakljucak je da je uzrok vakcina. Sto donositi prerano takve zakljucke?
Lao Ce

#5011 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

boy_zelenski wrote: 30/12/2020 21:25
Lao Ce wrote: 30/12/2020 17:19
Pored toga su pustili priču u eter kako navodno postoje sumnje da kriminalne grupe mogu imati dodir sa vakcinama pa ako bi se kojim slučajem počele dešavati 'ozbiljnije' nus pojave u većoj mjeri, lako bi se moglo svaliti na več pripremljenju priču i teren da se radi o vakcinama koje nisu 'original'. To je tako providna i naivna priča, kao i sve ovo oko covida. Zar zaista netko u to može vjerovati?

Poštujem tvoju odluku oko vakcinisanja kao i tvoje pisanje i učešće na ovom dijelu foruma. Meni lično ne pada na pmaet da se vakcinišem, jer ne vidim svrhu, a čak i kad bi bilo svrhe, nemam povjerenja u ovu vakcinu, a kao treće, sve ova stvar oko covida je namještena zbog vakcinacije. Dakle, cijela agenda i projekat ima cilj vakcinaciju u to se guralo od početka. Kakav drugi lijek ili bilo šta. Samo i isključivo vakcina.

Ponavljam i to često da je početak ovoga baza i temelj daljnjem razmišljanju oko covida. Covid projekat nije samo medicinska stvar nego ima svoju priču i istoriju koja je možda najmanje medicinska.
Slazem se s ovim za navodne “fejk vakcine”, kakva nebuloza. Otvaraju svuda u svijetu posebne punktove za vakcinaciju i svi mediji pisu o tome 24/7, a oni izdaju upozorenje - lazne vakcine prijete. Pa nije petoba da je poturis na pijaci. :-)

I ja postujem tvoju odluku da se ne vakcinises, svako ima pravo na izbor, a budu li ih proglasili obaveznima - vjeruj da cu prvi biti protiv toga jer bi prisiljavanje na vakcinaciju poprimilo potpuno novu konotaciju.

Sto se tice ovoga da je krajnji cilj vakcinacija, mislim da to nije tacno. Vakcine su ovdje intrumentalizirane kao idealno sredstvo za sprovodjenje plana “velikog resetovanja”, sto je njihov krajnji cilj. I, nazalost, mislim da je narod toliko progutao ovu pricu, da nema povratka na staro.
Ne znam zašto bi vakcina bila sredstvo za veliki reset i šta to uopšte znači, ako sam dobro shvatio šta si htio da kažeš. Za mene veliki reset koji se pominje ne predstavlja povratak na staro već naprotiv uvod u nešto skroz drugačije i 'novo'. Mi već djelimično živimo na početku toga,a šta nas očekuje u budućnosti ćemo vidjeti.

Za mene je covid projekat koji ima svoj početak u puštanju u promet man made virusa sa ciljem. Koji je to cilj? To je već drugo pitanje koje otvara skroz druga vrata i stvarnost.

Ljud koji stoje iza ovoga su započeli projekat koji je vjerovatno jedan od najvećih u istoriji svijeta i što je najgore, ovo je point of no return.
Gdje ide, gdje će se završiti, možemo nagađati, ali da bismo mogli i nagađati potrebno je da u ovom slučaju najmanje znamo o medicini, a mnogo više o okultnom, religiji, istoriji,alternativnoj istoriji , arheologiji, znanjima itd.

što se tiče vakcine, suviše ke veliki medijski i svaki drugi pritisak na tome da bi se to moglo smatrati normalnim. Ljudi koji su nas 'zatrovali' sa virusom sada dolaze u vidu spasioca. Hm....pored toga, teži se tome da se vakciniše što više ako ne svo stanovništvo svijeta kao da se radi o nekoj bolesti koja donosi smrtnost od 10 ili više posto, pa da čovjek može reći 'ajde, u redu,'; ali dalkeo od toga. Ništa se spektakularno ne dešava, pa ne vidim svrhu svega ovoga.

Sve je na nivou straha i medijske hampe.
Lao Ce

#5012 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

shbc wrote: 30/12/2020 19:21 Postavi frajer link gdje pise "smrt nije povezana sa vakcinom" i ka'e "evo ga dokaz da su umrli od vakcine" :lol:

boy_zelenski

pogledaj ovaj video ako već nisi.

Lao Ce

#5013 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 30/12/2020 21:32

Nego ko zna? Pa samo zato sto bi neki zeljeli da nadju poveznicu sa vakcinom, ne znaci da je stvarno tako. Covjek umro i zakljucak je da je uzrok vakcina. Sto donositi prerano takve zakljucke?
A za covid 'smrti' ne vrijedi to pravilo koje iznosiš, a za vakcinu vrijedi. Ma da.
adsubzero

#5014 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 30/12/2020 22:42

A za covid 'smrti' ne vrijedi to pravilo koje iznosiš, a za vakcinu vrijedi. Ma da.
Zato sto covid smrti ne odredjuju forumasi koji nisu vidjeli umrlu osobu. Cekamo informacije, nema potrebe da se nagadja.
mayab

#5015 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by mayab »

Image :lol: :lol: :lol:
Dozer

#5016 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Dosao ocovjek zdrav i prav da primi vakcinu, i umro nakon 2h. Prirodnom smrcu, dapace. OK. Da ti otac tako ode, zdrav i prav, i primi vakcinu i umre nakon 2h, sta bi ti licno rekao i mislio, od cega je umro?
Bas me zanima...
adsubzero

#5017 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Dozer wrote: 30/12/2020 23:58

Dosao ocovjek zdrav i prav da primi vakcinu, i umro nakon 2h. Prirodnom smrcu, dapace. OK. Da ti otac tako ode, zdrav i prav, i primi vakcinu i umre nakon 2h, sta bi ti licno rekao i mislio, od cega je umro?
Bas me zanima...
Tesko je reci, mozda si i u pravu da bih bio subjektivan da se radi o nekom mom. Ali to ne mijenja realnost da je ovdje naprosto velika sansa da neko od milion ljudi koji su primili vakcinu umre neposredno nakon vakcine, posebno neko tih godina. Donosenje zakljucaka mi nije od interesa dok se neko strucniji ne javi sa informacijama.
spinel_

#5018 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 30/12/2020 22:51

Zato sto covid smrti ne odredjuju forumasi koji nisu vidjeli umrlu osobu. Cekamo informacije, nema potrebe da se nagadja.
Rekao sam ti neki dan a tako ce to i biti. Svi ljudi koji umru nakon vakcinisanja bice razlog neki deseti tj neka druga bolest. Zato su na pocetku i uzeli starije, ako bi se sta desilo naravno svalit ce se na njihovu povijest bolesti i starost. Velika se propaganda vodi oko ovoga svega da bi ovi tek tako sami sebi pucali i izjavili da je vakcina uzrok necije smrti. Nema nista od toga. Samo treba malo ukljuciti i logiku i zdrav razum a ne cekati sta nam ti zvanicnici kazu i njima slijepo vjerovati. Neces biti proglasen nikakvim 'teoreticarem' ako malo ukljucis logiku.
Dok s druge strane za nestalu mladu radnicu se ne moze ali bas nikako reci da je umrla zbog neke bolescine pa cemo napraviti kratki video u kojem ce je druga osoba glumiti misleci da ce se to sve zataskati. A na drustvenim mrezama se i dalje o njoj bruji i ripuje. A ni traga ni glasa da se javi. 2 sedmice proslo od toga. Zanimljivo.
spinel_

#5019 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Image
Dozer

#5020 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

adsubzero wrote: 31/12/2020 00:02 Tesko je reci, mozda si i u pravu da bih bio subjektivan da se radi o nekom mom. Ali to ne mijenja realnost da je ovdje naprosto velika sansa da neko od milion ljudi koji su primili vakcinu umre neposredno nakon vakcine, posebno neko tih godina. Donosenje zakljucaka mi nije od interesa dok se neko strucniji ne javi sa informacijama.
Tesko je reci? Ozbiljno...?
Pa kako ne mozete da vidite da nema nikakvih informacija o tome da li se neko ko je vakcinisan zarazio...? Umro...?
Oni su sa par mjeseci studije zavrsili posao, i njih (Pfizer) to vise ni ne zanima. Vakcina je odobrena, i sto se njih tice to je to. Ogradili su se od svake odgovornosti, i sad se moze desavati sta god, jebe im se. Oni sad samo zgrcu milijarde.

A kako su mediji sve pumpali prema vakcini do sad, sad ide kontra - nema nikakvih info o vakcini nakon pocetka primjene. Kako nema tih info, ljudi ce mislit ida je sve OK i da su svi zdravi, cili, veseli i zivi.

Kako su samo eksresno pumpali onih par slucajeva koji su se navodno ponovo zarazili, za dan ta vijest obisla svijet. A sad, kad se vidi pouzdanost PCR testa, veliko je pitanje da li su ti, ako uopste i postoje, i prvi put imali coronu...
Lao Ce

#5021 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

spinel_ wrote: 31/12/2020 00:05
adsubzero wrote: 30/12/2020 22:51

Rekao sam ti neki dan a tako ce to i biti. Svi ljudi koji umru nakon vakcinisanja bice razlog neki deseti tj neka druga bolest. Zato su na pocetku i uzeli starije, ako bi se sta desilo naravno svalit ce se na njihovu povijest bolesti i starost. Velika se propaganda vodi oko ovoga svega da bi ovi tek tako sami sebi pucali i izjavili da je vakcina uzrok necije smrti. Nema nista od toga. Samo treba malo ukljuciti i logiku i zdrav razum a ne cekati sta nam ti zvanicnici kazu i njima slijepo vjerovati. Neces biti proglasen nikakvim 'teoreticarem' ako malo ukljucis logiku.
Dok s druge strane za nestalu mladu radnicu se ne moze ali bas nikako reci da je umrla zbog neke bolescine pa cemo napraviti kratki video u kojem ce je druga osoba glumiti misleci da ce se to sve zataskati. A na drustvenim mrezama se i dalje o njoj bruji i ripuje. A ni traga ni glasa da se javi. 2 sedmice proslo od toga. Zanimljivo.
Radi se o vakcinama sa pijace koje su nekako završile u zdravstvenom sistemu. Interpol traga za prodavačima :mrgreen:
Lao Ce

#5022 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

boy_zelenski wrote: 30/12/2020 23:07
Lao Ce wrote: 30/12/2020 22:16
Ne znam zašto bi vakcina bila sredstvo za veliki reset i šta to uopšte znači, ako sam dobro shvatio šta si htio da kažeš. Za mene veliki reset koji se pominje ne predstavlja povratak na staro već naprotiv uvod u nešto skroz drugačije i 'novo'. Mi već djelimično živimo na početku toga,a šta nas očekuje u budućnosti ćemo vidjeti.
Instrumentalizacija, u ovom slucaju, podrazumijeva koristenje i virusa i vakcine za promovisanje i uvodjenje novog poretka i novih odnosa u svijetu. Taj novi poredak je upravo “the great reset” koji guraju bankarski lobiji i taj svijet mocnika, a svima njima je ovo savrsen trenutak za te planove.
Svasta spada pod “veliko resetovanje”, a to nije tajna, sve mozes naci javno, poput uvodjenja 5G, reduciranja prevelikih i teskih birokratija svuda u svijetu, uvodjenje raznih mehanizama koordinacije donosenja odluka, povlacenje papirnog novca (sjetiti se panike oko virusa i novcanica), itd.

Zvuci divno, zar ne? Zvuci, ako zanemarimo ono sto se u pozadini krije - uvodjenje raznoraznih nadzornih sistema (po svemu sudeci COVID pasosa cemo se sjecati s ceznjom spram onog sto ce uslijediti), ogranicavanje kretanja (avioni, brodovi i autobusi unistise planetu, jel...), cenzure svega i svacega, ukidanje brojnih radnih mjesta (sjetiti se price s pocetka pandemije - “essential” vs. “non-essential”)... Evo, na primjer, ne znam da li bi kod nas pojedinci iz akademskog svijeta upalili racunara do penzije da nije bilo ove pandemije, a sad nema potrebe ni da idu na fakultete.

Medjutim, samo jos budala moze misliti kako je posrijedi digitalna utopija.

Slazem se s tobom da je ovo “point of no return”, ali naivni puk i dalje vjeruje u povratak na staro.

Ipak, ne mislim da u ovome ima neceg okultnog, vjerujem da ce se na kraju sve svesti na novac i kontrolu.
Novac, pa čak i kontrola su najmanji motiv ovdje. Ljudi imaju sve pare svijeta + što ga sami štampaju, a kontrola je već uspostavljena i postoji. Dovoljno je vidjeti kako funkcioniše svijet i samu ovu visoko organizovanu prevaru pa da vidimo da se stvari odvijaju kako oni žele i da bez obzira što su mnoge stvari providne i ofirne, nitko ništa ne može. Barem ne za sada.
apsidejzi

#5023 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by apsidejzi »

Dok vi o teorijama zavjete, Izrael vec vakcinisao skoro 8% populacije.... To je prava zavjera. Zasto su oni bolji od nas i dobijaju prvi doze?
tukizahou

#5024 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by tukizahou »

apsidejzi wrote: 31/12/2020 01:21 Dok vi o teorijama zavjete, Izrael vec vakcinisao skoro 8% populacije.... To je prava zavjera. Zasto su oni bolji od nas i dobijaju prvi doze?
Zato sto imaju para vise od nas i vise od nas postuju svoj narod.
drag_gost

#5025 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Ova tema je postala parada gluposti. Reper pameti kod Balkanaca. Bez izuzetka, kada je glupost u pitanju, tu naciju ne prepoznajemo.
Post Reply