Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Radio Sarajevo

#5001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Tomahawk11 wrote:Pa ja, na Bjelašnici ne pada isti snijeg kao na Kitzbühelu ili Courchevelu.
Ono, sve ok, ali pretjeruje se iz krajnosti u krajnost.
Klasični kompleks niže vrijednosti kod Megabajta, tuđe govno ljepše od našeg cvijeća. To što je na Bjelašnici bila olimpijada, to kurcu sviraj, nije ni važno.

512MB wrote:Kad insomnia i Radiosarajevo krenu pljuvat po Sarajevu kad im zene ne produze vizu i dadnu nogu
Na tvoju žalost, austrijski pasoš se dobija nakon 10 godina, ali ne i holandski, gdje je dovoljno tri godine. Mislim da imamo obrnute uloge. :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

zforumas wrote:
Jbg Tomo, navodis me da branim "po gige" iako mi to nije namjera. Znam da znas na sta mislim...helem nejse, ja svakako skijam na Jahorini.

Da ljudi ovdje seru, seru zestoko.
Sve ok :thumbup:

Ja ga ni ne napadam, nego mi je on bio polazna referenca za ironični komentar.
Zašto? Pa jednostavno, hoćeš da kažeš da nemaš kompleksa, da si u nekom boljem svijetu, a ne možeš da ne ujedeš ove iz Sarajeva.
Evo madner je objasnio kako to fercera, a vjerovatno je i tebi jasno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:To što je na Bjelašnici bila olimpijada, to kurcu sviraj, nije ni važno.
Bjelašnica, Vlašić, Jahorina...ljepota.
Al ako nisi bio u Kitzbühelu, jebo to.
Zamisli levate iz komšijskih zemalja, a bogme i Evrope koji dolaze na ove naše planine na skijanje, da zimuju.
Fudo387

#5004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Kol’ko ste opleli po Bjelasnicama i Kicbilima, da cojek ne zna, tacno bi pomislio da smo neka zajebana skijaska nacija. :mrgreen:
Concord

#5005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Concord »

Pazi boldiranih rijeci:
Radio Sarajevo wrote: Ja nemam potrebu nekome spuštati, ili dokazivati da sam u pravu, ponižavajući druge. Ko hoće da mi vjeruje, okej, ko neće, takođe okej. Idite prati guzice, i to je okej. Tu smo da razmijenimo mišljenja, a ne da se koljemo.
Vrhunac arogancije i licemjerja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Kol’ko ste opleli po Bjelasnicama i Kicbilima, da cojek ne zna, tacno bi pomislio da smo neka zajebana skijaska nacija. :mrgreen:
Fataj se ligura i :stolica:
zforumas

#5007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zforumas »

Tomahawk11 wrote:
zforumas wrote:
Jbg Tomo, navodis me da branim "po gige" iako mi to nije namjera. Znam da znas na sta mislim...helem nejse, ja svakako skijam na Jahorini.

Da ljudi ovdje seru, seru zestoko.
Sve ok :thumbup:

Ja ga ni ne napadam, nego mi je on bio polazna referenca za ironični komentar.
Zašto? Pa jednostavno, hoćeš da kažeš da nemaš kompleksa, da si u nekom boljem svijetu, a ne možeš da ne ujedeš ove iz Sarajeva.
Evo madner je objasnio kako to fercera, a vjerovatno je i tebi jasno.
:thumbup:

Ujeda se sa obje strane ako cemo biti posteni. Naravno, treba pola od obje strane niz vodu baciti da bi se dobila neka okvirna slika stanja stvari.
Ovo ti je k'o onomad u TLN kad barba Sime Cipol prica koliku je ribu uhvatio...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

zforumas wrote:
Ujeda se sa obje strane ako cemo biti posteni. Naravno, treba pola od obje strane niz vodu baciti da bi se dobila neka okvirna slika stanja stvari.
Ovo ti je k'o onomad u TLN kad barba Sime Cipol prica koliku je ribu uhvatio...
:thumbup:
madner

#5009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Fudo387 wrote:Kol’ko ste opleli po Bjelasnicama i Kicbilima, da cojek ne zna, tacno bi pomislio da smo neka zajebana skijaska nacija. :mrgreen:
Jedna tura gore, jedna tura dole. :D
Fudo387

#5010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

madner wrote:
Jedna tura gore, jedna tura dole. :D
Utovaraj, istovaraj, i razligu. :D
ultima_palabra

#5011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ultima_palabra »

Ovdje sajam kompleksa...
Fudo387

#5012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
Fataj se ligura i :stolica:
Sto je sigurno sigurno je. :D

Ova nasa raja iz Saraj’va nas stvarno dobro predstavlja po bijelom svijetu, obrazovani, fino se ponasaju, oblace, svasta znaju.
Ima jedan problem.
Ljudi, ne znate plivat’ :D
Kako koji skoci u bazen i potone k’o cuskija.
U cemu je problem?
Seyfo

#5013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ona bi u Kitzbuhel care,
kada dođe zima,
boji se na Jahorinu,
kaže vukova ima.
512MB

#5014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:Pa ja, na Bjelašnici ne pada isti snijeg kao na Kitzbühelu ili Courchevelu.
Naravno da pada isti snijeg. Ali to je isto kao da kazes jebo Maledive ima i u Rajvosa vode. Ovo je klasicni balkanski sindrom malogradjanstva. Zasto vam je tesko priznat da je negdje drugdje u svijetu ljepse nego u Sarajevu? To je valjda sasvim normalna stvar...
Tomahawk11
Globalni moderator

#5015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Naravno da pada isti snijeg. Ali to je isto kao da kazes jebo Maledive ima i u Rajvosa vode. Ovo je klasicni balkanski sindrom malogradjanstva. Zasto vam je tesko priznat da je negdje drugdje u svijetu ljepse nego u Sarajevu? To je valjda sasvim normalna stvar...
Nije isto.
Tako je, ja sam balkanski malograđanin, ti si Europejac :thumbup:
Znaš kako, ljepota je u oku posmatrača.
Nekom je i u Sarajevu lijepo.
Čak i nekom ko dođe iz tog Kitzbühela.
512MB

#5016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

madner wrote: Nema, tvrdi da mu kino i restoran nisu novine i da nije promjenio svoje zivotne navike :roll:.
Al razlika je jel ides u IMAX 3D Dolby kino u Holandiji il vase kino u Sarajevu
Veci standard drustva ne znaci nista sam za sebe, samo predstavlja vece mogucnosti. Ako jedva prelazis 30 dana, onda nemas fajde od veceg BDP.
Sigurno da imas fajde od veceg BDPa. U Holandiji ubrzo besplatan javni prevoz (kao sto je trenutno u Luxemburgu). Ko ima koristi od ovog, ljudi koji sastavljaju kraj sa krajem il elita?
Skijanje na Bjelasnici nije vrhunac, nego je dostupno. Do Kitzbuhla ne mogu poslje posla i da se nadjem na pivi sa rajom. Do Bjelasnice ili Jahorine mogu, pa bude zima skroz ok. Neki odu i pored toga na skijanje vani, ali to su skroz druge stvari.
Ne kazem da se ne moze skijat na Bjelasnici ili Jahorini, i to je sasvim ok. Ali poredit to sa svjetskim destinacijama je suludo, a RadioSa poredi.
Ima naravno, pogotovo sa Barcelonom (klubom) imamo dobru saradnju, samo je razlika sto vecina nema toliko viska love da moze iskoristiti te mogucnosti.
U tome je kvaka.
512MB

#5017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:
Nije isto.
Tako je, ja sam balkanski malograđanin, ti si Europejac :thumbup:
Znaš kako, ljepota je u oku posmatrača.
Nekom je i u Sarajevu lijepo.
Čak i nekom ko dođe iz tog Kitzbühela.
Slazem se, ja volim i BiH i Sarajevo, i branim ga u svakoj diskusiji mada cesto nije lako neke stvari argumentovat. Al treba biti realan i priznati da smo daleko ispod nekog normalnog evropskog prosjeka.
stakasa

#5018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

A tako bez potrebe... Ovo pricam iz dijasporske perspektive gdje se pila grana na kojoj se sjedi. Bez problema se mogu dvije krave musti. Niko u inostranstvu ne trazi da se covjek odrice Bosne niti te u Bosni vise cjene ako zivis los zivot vani
Tomahawk11
Globalni moderator

#5019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

stakasa wrote:
A tako bez potrebe... Ovo pricam iz dijasporske perspektive gdje se pila grana na kojoj se sjedi. Bez problema se mogu dvije krave musti. Niko u inostranstvu ne trazi da se covjek odrice Bosne niti te u Bosni vise cjene ako zivis los zivot vani
Ne znam šta bih ti rekao.
Ja da odem vani, znaš koliko bi mi bilo bitno da li neko dobro ili loše živi u BiH. Ovo mislim u kontekstu mene samog, nikako toga da nekom želim da mu je loše.
Ista stvar i obrnuto. Šta mene briga kako je tebi u Švedskoj, na Filipinima, u Sjedinjenim Državama, Argentini, Njemačkoj, Holandiji?!
Super ti, snašao se, ideš na zimovanje, ljetovanje, gledaš uživo Reala, Barsu, Bayerna, super sve. Drago mi je zbog tebe što je to tako, ali ja niti šta imam od toga niti šta imam protiv.
Al eto, kod nas ako se nisi pohvalio da si nešto postigao i uspio, isto ko da i nisi.
stakasa

#5020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Tomahawk11 wrote:
stakasa wrote:
Ne znam šta bih ti rekao.
Ja da odem vani, znaš koliko bi mi bilo bitno da li neko dobro ili loše živi u BiH. Ovo mislim u kontekstu mene samog, nikako toga da nekom želim da mu je loše.
Ista stvar i obrnuto. Šta mene briga kako je tebi u Švedskoj, na Filipinima, u Sjedinjenim Državama, Argentini, Njemačkoj, Holandiji?!
Super ti, snašao se, ideš na zimovanje, ljetovanje, gledaš uživo Reala, Barsu, Bayerna, super sve. Drago mi je zbog tebe što je to tako, ali ja niti šta imam od toga niti šta imam protiv.
Al eto, kod nas ako se nisi pohvalio da si nešto postigao i uspio, isto ko da i nisi.
Totalno si promasio poentu
SaraFina

#5021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Tomahawk11
Globalni moderator

#5022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Pa dobro, šta je onda poenta? Prosvijetli me.
Banksy

#5023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Banksy »

jao teme, šta je ovo... :mrgreen:
SaraFina

#5024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Parada pijanstva i kiča :D
Fudo387

#5025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:jao teme, šta je ovo... :mrgreen:
Nostalgicna, sta...
:D
Post Reply