Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
MaksprotivMarksa

#5001 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

Posteno Kiki, vrlo posteno, trebas pratiti i vecine u vijecima, a ne kandidate za nacelnike.

@nespin Dz.

Ja nisam clan NiP-a, a za nekoliko dana necu biti ni clan Platforme, ja sam povjerenje zasluzio radom u mnogim odborima, doniranjem sredstava dok sam jos vjerovao da je Platforma pozitivna stvar, tu sam od osnivanja, nemam nista protiv finansiranja stranaka preko firmi, ali ne za neku buducu korist, ili ne daj Boze za kupovinu stranackih funkcija, ako nekada pristupim NiP-u onda ce na propuste i kod njih reagovati, ja sam se referirao na to da je NiP stranka sa najvecim plafonom od svih oppsicionih opcija, ima i kod njih svakakvih kadrova, ali se mnogo toga drzi pod kontrolom, u Platformi je dopusteno da sve izmakne kontroli, ponajprije iz tazloga sto najgori kadrovi imaju najvecu prohodnost, ali sve ce nam vrijeme reci, ja sam svoje rekao, rekli ste i vi svoje, evo rekli su i neki drugi ljudi svoje, vidjecemo sta ce biti, ja bih bio najsretniji da je Mirsad dobrica i da bude novo lice promjene, ovo za sada ne mirise na dobro, naprotiv.
Carnival_Row

#5002 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Carnival_Row »

MaksprotivMarksa wrote: 03/12/2019 08:32 Posteno Kiki, vrlo posteno, trebas pratiti i vecine u vijecima, a ne kandidate za nacelnike.

@nespin Dz.

Ja nisam clan NiP-a, a za nekoliko dana necu biti ni clan Platforme, ja sam povjerenje zasluzio radom u mnogim odborima, doniranjem sredstava dok sam jos vjerovao da je Platforma pozitivna stvar, tu sam od osnivanja, nemam nista protiv finansiranja stranaka preko firmi, ali ne za neku buducu korist, ili ne daj Boze za kupovinu stranackih funkcija, ako nekada pristupim NiP-u onda ce na propuste i kod njih reagovati, ja sam se referirao na to da je NiP stranka sa najvecim plafonom od svih oppsicionih opcija, ima i kod njih svakakvih kadrova, ali se mnogo toga drzi pod kontrolom, u Platformi je dopusteno da sve izmakne kontroli, ponajprije iz tazloga sto najgori kadrovi imaju najvecu prohodnost, ali sve ce nam vrijeme reci, ja sam svoje rekao, rekli ste i vi svoje, evo rekli su i neki drugi ljudi svoje, vidjecemo sta ce biti, ja bih bio najsretniji da je Mirsad dobrica i da bude novo lice promjene, ovo za sada ne mirise na dobro, naprotiv.
Ko je bolan mirsad hadžikadić uopšte, ko je onaj avdaković niđe veze, pa kompletna stranka vam smeće i otpadci iz DF, SBB i SDA.Imam osjećaj da se ovaj mirso zajebaje, ono stranka mu dođe ko neki hobi, a hajvana u ovoj državi ne fali.
Kikibombona

#5003 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Carnival_Row wrote: 03/12/2019 08:40Ko je bolan mirsad hadžikadić uopšte, ko je onaj avdaković niđe veze, pa kompletna stranka vam smeće i otpadci iz DF, SBB i SDA.Imam osjećaj da se ovaj mirso zajebaje, ono stranka mu dođe ko neki hobi, a hajvana u ovoj državi ne fali.
Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.

Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.

Dr. Hadžikadić je bio direktor Medicinske informatike i Ortopedske informatike u Carolinas Healthcare System organizaciji od 1991. do 1997. i menadžer u Deloitte and Touche Consulting organizaciji u 1998. godini. Postao je dekan Fakulteta za računarsku tehniku 1998. godine i osnivački dekan fakulteta za Informacione tehnologije 2000. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti. Prije deset godina postao je i osnivački direktor Instituta za kompleksne sisteme 2008. godine.
Bolje bi bilo da se zapitamo ko su, sta su nam uradili, Izetbegovic, Komsic, Radoncic i ostala bagra. Svi da sastave svoje diplome i zivotna djela, nisu Hadzikadicu ni do koljena. Svi zajedno.
MaksprotivMarksa

#5004 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

U stranku su se vratili i Olovcic i Srdic, znaci ljudi koji su detektovani i pljuvani od strane cijele nomenklature kada im je ukazano i kada se clanstvo uxbunilo, danas je u Novom Sarajevu prisustvovao i Srdic, malo je nedostajalo da se pobije sa Elvedinom - predsjednikom odbora, sve je jasno i najglupljima, Novo Sarajevo ce prodati ta dva mandata osim ako Suzana ne uleti u pricu, ona je stara NS, SBB govna su sama otisla 😁

Lika optuzis za pokusak uzurpiranka stranke, sabotiranje odbora, pricas na sve strane istinu da je u neznanju drzao cijeli inicijatovni odbor, a onda ga zovnes mao predavaca na politicku akademiju, na Olovcica mislim, pa ovo nigdje nema 😂🇧🇦
SimkeA

#5005 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by SimkeA »

MaksprotivMarksa wrote: 03/12/2019 19:25 U stranku su se vratili i Olovcic i Srdic, znaci ljudi koji su detektovani i pljuvani od strane cijele nomenklature kada im je ukazano i kada se clanstvo uxbunilo, danas je u Novom Sarajevu prisustvovao i Srdic, malo je nedostajalo da se pobije sa Elvedinom - predsjednikom odbora, sve je jasno i najglupljima, Novo Sarajevo ce prodati ta dva mandata osim ako Suzana ne uleti u pricu, ona je stara NS, SBB govna su sama otisla 😁

Lika optuzis za pokusak uzurpiranka stranke, sabotiranje odbora, pricas na sve strane istinu da je u neznanju drzao cijeli inicijatovni odbor, a onda ga zovnes mao predavaca na politicku akademiju, na Olovcica mislim, pa ovo nigdje nema 😂🇧🇦
Samo sarajevske teme... Ima li Platforme igdje van seher Sarajva? Znamo da u Visokom nema...
MaksprotivMarksa

#5006 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

SimkeA wrote: 03/12/2019 21:36
MaksprotivMarksa wrote: 03/12/2019 19:25 U stranku su se vratili i Olovcic i Srdic, znaci ljudi koji su detektovani i pljuvani od strane cijele nomenklature kada im je ukazano i kada se clanstvo uxbunilo, danas je u Novom Sarajevu prisustvovao i Srdic, malo je nedostajalo da se pobije sa Elvedinom - predsjednikom odbora, sve je jasno i najglupljima, Novo Sarajevo ce prodati ta dva mandata osim ako Suzana ne uleti u pricu, ona je stara NS, SBB govna su sama otisla 😁

Samo sarajevske teme... Ima li Platforme igdje van seher Sarajva? Znamo da u Visokom nema...
Ima u Tuzli, sve drugo je pretanko, Mostar i Zenica su propast, Bihac takodjer, sve u svemu, dva do tri kantona u kojima ce se nesto pokusati. Rekao boh da je mozda Sava i pokrivenija od Bosne, u KS fakticki postoji samo 6 odbora, za 13 MJESECI i sa onakvim zamahom je moglo i motalo bolje...
hekaton

#5007 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by hekaton »

Sto je mostar propast imali su onu skupstinu nedavno?
MaksprotivMarksa

#5008 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Pa pitaj ljude iz Mostara ko je Batlak - predsjednik GO, koliko clanova Platforma ima dole, neka te ne zavaraju slike, Sava i Bosna su napunili salu, isao je autobus iz Sarajeva na tu osnivacku, a treba je i iz Lukavca, to sto se nas istih 80 pojavi na svakom dogadjaju je zavaravanje samog sebe.
hekaton

#5009 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by hekaton »

MaksprotivMarksa wrote: 04/12/2019 08:24 Pa pitaj ljude iz Mostara ko je Batlak - predsjednik GO, koliko clanova Platforma ima dole, neka te ne zavaraju slike, Sava i Bosna su napunili salu, isao je autobus iz Sarajeva na tu osnivacku, a treba je i iz Lukavca, to sto se nas istih 80 pojavi na svakom dogadjaju je zavaravanje samog sebe.
Batlak nije predsjednkl GO bio je koordinator regije Neretva a na kongresu u BL je izabran drugi koordinator odnosno predsjednica regije neretva...radi se o nekoj mladoj zeni.
Batlak nije u SDA od 96 bar je tako rekao u svojim izjavama...kad su SDA i HDZ iznijeli prijedlog da se grad podijeli na dvije opstine bio je jedan od onih koji je to spriječio...u gradu kazu da je bio Safin igrač oduvijek...ja samo mislim da je igrao za grad Mostar.
MaksprotivMarksa

#5010 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

hekaton wrote: 04/12/2019 09:04
MaksprotivMarksa wrote: 04/12/2019 08:24 Pa pitaj ljude iz Mostara ko je Batlak - predsjednik GO, koliko clanova Platforma ima dole, neka te ne zavaraju slike, Sava i Bosna su napunili salu, isao je autobus iz Sarajeva na tu osnivacku, a treba je i iz Lukavca, to sto se nas istih 80 pojavi na svakom dogadjaju je zavaravanje samog sebe.
Batlak nije predsjednkl GO bio je koordinator regije Neretva a na kongresu u BL je izabran drugi koordinator odnosno predsjednica regije neretva...radi se o nekoj mladoj zeni.
Batlak nije u SDA od 96 bar je tako rekao u svojim izjavama...kad su SDA i HDZ iznijeli prijedlog da se grad podijeli na dvije opstine bio je jedan od onih koji je to spriječio...u gradu kazu da je bio Safin igrač oduvijek...ja samo mislim da je igrao za grad Mostar.
Regija Neretva i grad Mostar nisu isto, gradski odbor i regionalni odbor nisu isto, Zejna je nac elu GO, a Batlak je njen patron, znam sta sam napisao i nije slucajno, covjek koga zovu SDA Batlak nema sta traziti u Platformi, osnovao je samo 3 odbora u regiji, samim tim je izabrani regionalni odbor nelegitiman, ali sve ce nam se samo reci, ima vremena, a uliva se Batlak 2k za Mepasa, to mu treba priznati 🤗 😜
Nespin

#5011 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nespin »

MaksprotivMarksa wrote: 03/12/2019 08:32 Posteno Kiki, vrlo posteno, trebas pratiti i vecine u vijecima, a ne kandidate za nacelnike.

@nespin Dz.

Ni Dž. ni Lj, ni Žnj, ne troši energiju, A.
Super je to, sve je kod njih pod kontrolom, evo i ministricu obrazovanja super kontrolišu. Naravo, ti u tome ne vidiš problem, jel, nije idealno, al makar je pod kontrolom. U svakom slučaju, kad pređeš u NiP, siguran sam da tamo nećeš na ovaj način izražavati nezadovoljstvo (lijepi strah). Ovako možeš samo u stranci koja dozvoljava (pre)veliku slobodu govora, iznošenja mišljenja, kritikovanja, pa makar i zlonamjernog.
A i tebi / o tebi će se sve vrijeme reći.
MaksprotivMarksa

#5012 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nespin wrote: 05/12/2019 15:39

@nespin Dz.

Ni Dž. ni Lj, ni Žnj, ne troši energiju, A.
Super je to, sve je kod njih pod kontrolom, evo i ministricu obrazovanja super kontrolišu. Naravo, ti u tome ne vidiš problem, jel, nije idealno, al makar je pod kontrolom. U svakom slučaju, kad pređeš u NiP, siguran sam da tamo nećeš na ovaj način izražavati nezadovoljstvo (lijepi strah). Ovako možeš samo u stranci koja dozvoljava (pre)veliku slobodu govora, iznošenja mišljenja, kritikovanja, pa makar i zlonamjernog.
A i tebi / o tebi će se sve vrijeme reći.
Pa ja sam prvi kritikovao imenovanje te ministrice, naveo ko je doveo pa su me NiP-ovi internet ratnici i civili poput tebe napali, ti ne razumijes cinjenicu da postoji neko kome je najvazniie sta neko radi, prelistaj moje postove na temi NiP, mozda te to uvjeri da sam samo dobronamjeran, a vi, stranacki slijepi vojnici, nemate pravo da bilo sta komentarisete, svoje branite jer se nadate benefitima, nazalost po vas postoji neko dobro informiran i voljan da sve zanimljive informacije podijeli sa gradjanima, kako za Platformu i njihove greske, tako i za NiP.
putokaz1

#5013 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by putokaz1 »

Osnovao stranku i prešli mu u SDP u Visokom :D
koalicija

#5014 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by koalicija »

SDP ce uzti sve iz Platforme a tu je NIP i NS. Kad nemaš strategije i kad diletanti vode kadrovsku politiku. Vrh Platforme ce uništiti nadu nama mladima koji smo vjerovali i očekivali puno. Šteta bila je to lijepa ideja, nažalost uništiše inžinjeri temelje a ulizice i poltroni samo lajkaju.
koalicija

#5015 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by koalicija »

SDP ce uzti sve iz Platforme a tu je NIP i NS. Kad nemaš strategije i kad diletanti vode kadrovsku politiku. Vrh Platforme ce uništiti nadu nama mladima koji smo vjerovali i očekivali puno. Šteta bila je to lijepa ideja, nažalost uništiše inžinjeri temelje a ulizice i poltroni samo lajkaju.
MaksprotivMarksa

#5016 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Najbolje ogledalo ove stranke je cinjenica da profesori historije predaju osnove politicke kampanje, a u isto vrijeme dok to rade su clanovi upravnog odbora u drugom kantonu ispred SDA, zubari iz Sepiceve stranke predaju pravne propise, kriminalisti se bave medijima, a inzinjeri iz Elektroprivrede sa privatnim firmama za izvlacenje novca nude rjesenja vodjenja odbora preko aplikacije, glupi su ljudi iz CDU, SDA, HDZ, NS, SNS, SPD i ostalih velikih stranaka sto to ne rade, cekali su Platformu da to sve na klik pokrene, smijurija i sramota, a clanove koji su profesori Univerziteta u Sarajevu sa stotinama objavljenih radova ovakvi marginalci ne pozivaju na bilo koji sastanak, to je Platforma, to je BiH, drago mi je da se ljudi javljaju i prenose iskustva iz svojih lokalnih sredina, da ovo ne postoji 2022. godine aBd 🇧🇦🧡
koalicija

#5017 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by koalicija »

Od početka sam u Platormi i vjerovo sam da je ovo odlična prilika da se nešto konačno napravi u ovoj zemlji. Mirsad je ok i uvijek ce imati glas nas mladih ali je u velikoj zabludi ako misli da sa ovim ljudima moze išta napraviti . Bio sam na Akademiji i vidio pravi cirkus (stomatolog predaje pravo) a obzirom da je na čelu Akademije asistent na elektrotehničkom fakultetu gospođica Maja inace potpredsjednica odbora u Novom Sarajevu i evo čujem i potpredsjednica skupštine Platforme nedavno održane u Banja Luci (najmoćnija i osoba u Platformi inace asistent profesoru Avdakoviću šefu kadrovske službe Platforme i Mirsadovom prijatelju) ne čudi me da će doći do odlaska svih iz Platforme koji razmišljaju svojom glavom. Primjer Zenice i opšte rasulo i odlazak svih "nepodobnih" , raspuštanje opštinskog odbora Visoko i prelazak u SDP. Ko je i šta slijedeće?
Srećom više nisam u toj priči i ne mislim se više aktivno baviti politikom. Žao mi je velikog broja mladih koji su raspakovali kofere i vjerovali u ovu priču. Razočarenje totalno.
aadam

#5018 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

hekaton wrote: 04/12/2019 00:01 Sto je mostar propast imali su onu skupstinu nedavno?
kakva bolan zejna šanjević iz bjelog polja bivša članica DF i još nekoliko stranki, imal đe omera mičijevića :lol: da ih ne pominjem sve od zla oca i gore majke.

kakva platforma u Mostaru sve go ološ iz SDA, DF i SBB

nek zejna učlani i poznatu blogerku sestru sunčicu :D

https://www.bljesak.info/lifestyle/flas ... amu/205185

a vidi ekipe :lol: :lol: :lol:
Image
aadam

#5019 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

MaksprotivMarksa wrote: 05/12/2019 02:21
Regija Neretva i grad Mostar nisu isto, gradski odbor i regionalni odbor nisu isto, Zejna je nac elu GO, a Batlak je njen patron, znam sta sam napisao i nije slucajno, covjek koga zovu SDA Batlak nema sta traziti u Platformi, osnovao je samo 3 odbora u regiji, samim tim je izabrani regionalni odbor nelegitiman, ali sve ce nam se samo reci, ima vremena, a uliva se Batlak 2k za Mepasa, to mu treba priznati 🤗 😜
Batlak radi sve po dogovoru sa nekim, dosta stvari je postavio pogrešno jer ne znaju drugačije, totalno bezidejna grupa ljudi i žena kojima je cilj lična korist i pažnja u medijima.

Nit ih interesuju građani Mostara, nit im imaju šta ponudit, batlaku je bolje dok još ima imalo ugleda među rajom da ovo sam napusti, dobro se zajebo!
MaksprotivMarksa

#5020 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

aadam wrote: 07/12/2019 12:04
MaksprotivMarksa wrote: 05/12/2019 02:21
Batlak radi sve po dogovoru sa nekim, dosta stvari je postavio pogrešno jer ne znaju drugačije, totalno bezidejna grupa ljudi i žena kojima je cilj lična korist i pažnja u medijima.

Nit ih interesuju građani Mostara, nit im imaju šta ponudit, batlaku je bolje dok još ima imalo ugleda među rajom da ovo sam napusti, dobro se zajebo!

👍👍👍 to je to, ali nevjerne tome i nakon 80 ovakvih upozorenja sa terena misle da oni znaju bolje, pisali su da je Visoko SDA, a to veze sa tim nema, kao sto nema veze sa Babickom, samo su htjeli uticaj u mjeri sa njihovim brojem clanova, Mesa i oni, Mesu su i zadovoljili onim meteorologom mladim, decko je fin, ali to je strasno sta se radi, napravit ce 3 esalon SDA, SBB-a i DF-a ozbiljnu stranku, ipak je Mirso nasa nova nada neiskvarena 😂 15 odbora u FBiH za 14 mjeseci, to je produkt tog wow rada, od 15 odbora 12 je smijurija, ne mzoe se stranka organizovati preko aplikacija, nazalost uzece koju ruku, a narod valjda tada shvati ko su i sta su ti ljudi 🤗
Kikibombona

#5021 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

aadam wrote: 07/12/2019 12:04Batlak radi sve po dogovoru sa nekim, dosta stvari je postavio pogrešno jer ne znaju drugačije, totalno bezidejna grupa ljudi i žena kojima je cilj lična korist i pažnja u medijima.

A sta je sporno da neko ima licni interes?

Je li moguce da smo toliko retardiran narod?

Da li ista u zivotu radis bez licnog interesa?
Ja ne radim, u svemu vidim sebe i svoj interes.
Sta u tome ima lose?

...

Kljucno pitanje je da li su navedeni ljudi KRIMINALCI?
SDA je mafija.
Da li je bolje imati Batlaka i Zejnu na vlasti ili SDA mafiju?
Da li su Batlak i Zejna mafijasi?
aadam

#5022 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by aadam »

Kikibombona wrote: 07/12/2019 12:33
Pa ako iza njih ne stoje mafijaši onda je stanje u platformi još gore, znači nemaju nikakvih ciljeva sem sitna šićara.
Kikibombona

#5023 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

aadam wrote: 07/12/2019 13:21
Kikibombona wrote: 07/12/2019 12:33
Pa ako iza njih ne stoje mafijaši onda je stanje u platformi još gore, znači nemaju nikakvih ciljeva sem sitna šićara.

Znaci, za tebe bolja opcija mafijaska SDA koja u maniru Cosa Nostre vlada 30 godina Mostarom?
MaksprotivMarksa

#5024 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kiki poetna je da oni rade za racun te SDA mafije koja upravlja njima kao i Mostarom, ako je Platforma projekat koji mafijase iz treceg esalona SDA mafije treba da promakne u hijerarhiji onda aferim, sta drugo ti se moze reci, znaci SDA je zlo, ali ako SDA zlo djeluje kroz drugo kanal onda je manje zlo, a sve za isti racun 🇧🇦
Kikibombona

#5025 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

MaksprotivMarksa wrote: 07/12/2019 14:03 Kiki poetna je da oni rade za racun te SDA mafije koja upravlja njima kao i Mostarom, ako je Platforma projekat koji mafijase iz treceg esalona SDA mafije treba da promakne u hijerarhiji onda aferim, sta drugo ti se moze reci, znaci SDA je zlo, ali ako SDA zlo djeluje kroz drugo kanal onda je manje zlo, a sve za isti racun 🇧🇦
Nemas dokaze za takvu tvrdnju. Sta ako Platforma za nacelnika Mostara i mnogih drugih gradova podrzi kandidate iz SDP i NS?

Hadzikadic je izjavio da ce podrzati druge kandidate tamo gdje nema sanse za pobjedu. Sta ako podrzi anti-SDA kandidate?

Polako, ne leti... uoci lokalnih izbora ce se sve znati.
Locked