Chloe wrote: ↑18/12/2020 11:46
wewa wrote: ↑18/12/2020 11:26
un1ted wrote: ↑18/12/2020 11:21
Bas me interesuje faca osobe koja ima do nekih 30tak godina, a podržava ovu kocicu. Pa joj...raspadamo se sve više kao društvo.
ali zasto te to cudi? odgojili su nekoliko turbo-folk generacija.
ono sto je TV Pink uradila u Srbiji, to je SDA postigla u BiH, bas kao i pandani joj, HDZ i SNSD - devalvirali su obrazovanje, unistili javne servise, kao idole omladini promovirali polusvijet, poltrone koji se takmice u lizanju cipela sefovima u stranci.
omladina voli zestoke momke koji voze brza babina auta, s utokom pri ruci, lajavce koji osim primitivnih nagona drugih poriva nemaju.
koja im je alternativa i otkud da znaju za alternativu kad su nam sve obezvrijedili, zatvorili, ugusili?
To je naš mentalitet i nikakve veze nema sa bilo kojom strankom.

U općini sam gdje SDA nikad nije bila na vlasti... A sve nabrojano je prisutno.
Osobno mislim da se odgoj, kultura, vrednovanje nosi iz kuće, primjer su mnogobrojna omladina koja nije pala pod utjecaj "trenutnih vrednovanja" , uostalom, takva tri primjerka i sama imam.
Kakav narod, takva država.
malo si kontradiktorna. je li nam takav mentalitet ili ima nade jer ti imas tri 'primjerka' dobro odgojene djece? kakav je onda narod?
to sto SDA nije na vlasti u tvojoj opcini ne znaci da SDA ne odredjuje stanje naroda tu, jer je ista stranka decenijama u vlasti na federalnom i drzavnom nivou. tu se donose budzeti, tu se definisu prioriteti, a obrazovanje sigurno nije jedan od njih, kako nam pokazuju i medjunarodna testiranja.
odgajam i ja troje djece, no nije mi dovoljan mir u mikrokosmosu. hocu da vidim promjenu nabolje i u okruzenju, gradu, kantonu, drzavi. hocu da dozivim da zahiragici postanu ruzna uspomena, da nam djeca steknu uzore u obrazovanim, sposobnim, postenim, kulturnim zenama i muskarcima.