Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Thorgerson

#5001 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Thorgerson »

emko1234 wrote: Pa nije, kad imaš djecu više je 92. :lol: :lol:
Ma ne, zajebajem se. Al mi idu na kurac ovi što su im djeca kriva za sve. Po moj stari i stara imali mene i sestru, u dvije godine razlike. Obišli cijeli svijet s nama. Al se mater nije pirlitala 2 sata za plaže da može objavljivat storije na instagramu, niti je starom osnovna zanimacija na plaži bila gledanje mlađahnih pičića ispod rejbanki.
Ovi današnji moderni roditelji su baš muhanati postali. Jebo te, ima dijete. Teško mu se organizovat. Kao da rak ima gluho bilo.
I ti misliš tvojim roditeljima sve bilo pjesmica sa vama?

Pa obilazim i ja, hodamo i mi s djetetom, neću jbt sad ko zatvorenik biti. Ali da je neke stvari teško organizovati - jeste. Kao ovaj što piše da ide hodat po mahalama na +40. Ti mi objasni i napiši kako to uraditi sa 3-godišnjim djetetom, kad si eto organizator. Naravno, pod uslovom da dijete ne dobije sunčanicu. Hvala.

Fazon je kad odeš u neki rezort, da ti treba 4-5 dana da obiđeš samo tu što ti je u u sklopu toga. Onda jbg skontas da tu imas sve i da nema potrebe da igdje hodas, plus sto su po pravilu ti rezorti udaljeni od nekih mahala, starih gradova i slicno. Da ne govorim o programima za djecu, gdje se uvijek nesto desava, a naravno ima i za odrasle dogadjaja. Govorim o velikim rezortima, kakvih u Hrvatskoj npr ima na prste jedne ruke. Tu ti ba 7-10 dana prodje dok se okrenes.

Jbg, kad si u nekakvom cumezu gdje je ti je glavni sadržaj nekakav televizor iz 70-ih, zajednički frizider i wc, naravno da ces gledati da tu boravis sto manje. :D
emko1234

#5002 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

Tomahawk11 wrote:Kako će se organizovati, jedne godine kaže kolega hoćemo zajedno na more, reko haj (i pokajem se, naravno :oops: ), ujutro da krenemo, frajer gunđa što smo poranili, njemu se spava, a zbog njegovo malog djeteta, d ne povraća :roll: naravno, opet oko granice već ugrijalo i belaj, više smo stajali nego se vozili...
Na plažu ide u podne kad je već ugrijalo, naravno dijete ni pomisliti na sunce, a s plaže ide u 17:00 :-)
Treći dan se pokupim i gas..kaže jesi se to šta naljutio, ma jok, dojadilo mi ovdje, odoh promijeniti plažu :mrgreen:
Sve ja to kontam. Ali to je druže da tih pizdavih roditelja. Čuvaj ga od ovoga, čuvaj ga od onoga. Jebo te, ja sam u Njemačku iz Sarajeva išao Golfom dvicom. Stari, stara, nana, sestra i ja. Kakve klime kakvi bakrači. Gladan, stanemo na proširenje. Nana izvadi zvrk zeljanice, i deri. Pišam kad svi pišaju. Stari me na vikendici u civarama vozao. Danas kolica s amortizerima, diskovima, grijačima ručki.
I kakvu djecu mogu napraviti takvi roditelji? Samo debile, Buba i Jala generacila vol.2.

Ne kažem da sam Amiš i da ću svoju djecu u najlonu nosat. Ali ne možeš biti rob djeteta i čuvati ga od svake praške. Šta ako ga malo sunce uhvati?
Meni drug dobio drugo dijete, čovjek dvije godine staro auto prodaje. Kaže treba mu veće. I naravno da će ti onda sve biti podređeno djetetu. I naravno da ćeš na odmoru ispaštat. I naravno da ćeš biti vječito nadrkan. A kad pogledaš srž problema, samo su roditelji krivi.
emko1234

#5003 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

Thorgerson wrote:
emko1234 wrote: Pa nije, kad imaš djecu više je 92. :lol: :lol:
Ma ne, zajebajem se. Al mi idu na kurac ovi što su im djeca kriva za sve. Po moj stari i stara imali mene i sestru, u dvije godine razlike. Obišli cijeli svijet s nama. Al se mater nije pirlitala 2 sata za plaže da može objavljivat storije na instagramu, niti je starom osnovna zanimacija na plaži bila gledanje mlađahnih pičića ispod rejbanki.
Ovi današnji moderni roditelji su baš muhanati postali. Jebo te, ima dijete. Teško mu se organizovat. Kao da rak ima gluho bilo.
I ti misliš tvojim roditeljima sve bilo pjesmica sa vama?

Pa obilazim i ja, hodamo i mi s djetetom, neću jbt sad ko zatvorenik biti. Ali da je neke stvari teško organizovati - jeste. Kao ovaj što piše da ide hodat po mahalama na +40. Ti mi objasni i napiši kako to uraditi sa 3-godišnjim djetetom, kad si eto organizator. Naravno, pod uslovom da dijete ne dobije sunčanicu. Hvala.

Fazon je kad odeš u neki rezort, da ti treba 4-5 dana da obiđeš samo tu što ti je u u sklopu toga. Onda jbg skontas da tu imas sve i da nema potrebe da igdje hodas, plus sto su po pravilu ti rezorti udaljeni od nekih mahala, starih gradova i slicno. Da ne govorim o programima za djecu, gdje se uvijek nesto desava, a naravno ima i za odrasle dogadjaja. Govorim o velikim rezortima, kakvih u Hrvatskoj npr ima na prste jedne ruke. Tu ti ba 7-10 dana prodje dok se okrenes.

Jbg, kad si u nekakvom cumezu gdje je ti je glavni sadržaj nekakav televizor iz 70-ih, zajednički frizider i wc, naravno da ces gledati da tu boravis sto manje. :D
Ne kažem ja nikome ništa konkretno. Pričam uopćeno. Naravno da nećeš dijete na +50 vodati i obilaziti historijske i bilo koje druge atrakcija. Naravno da je sasvim normalno da ne možeš jasati isto kao što bi jasao da si sam ili sa djevojkom/rajom. Samo kažem da nema potrebe da roditelji budu robovi djece. Samo umjereno. Pa šta, nek padne. Pa neće na antitenkovsku minu pasti.
daddy-kool

#5004 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by daddy-kool »

emko1234 wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako će se organizovati, jedne godine kaže kolega hoćemo zajedno na more, reko haj (i pokajem se, naravno :oops: ), ujutro da krenemo, frajer gunđa što smo poranili, njemu se spava, a zbog njegovo malog djeteta, d ne povraća :roll: naravno, opet oko granice već ugrijalo i belaj, više smo stajali nego se vozili...
Na plažu ide u podne kad je već ugrijalo, naravno dijete ni pomisliti na sunce, a s plaže ide u 17:00 :-)
Treći dan se pokupim i gas..kaže jesi se to šta naljutio, ma jok, dojadilo mi ovdje, odoh promijeniti plažu :mrgreen:
Sve ja to kontam. Ali to je druže da tih pizdavih roditelja. Čuvaj ga od ovoga, čuvaj ga od onoga. Jebo te, ja sam u Njemačku iz Sarajeva išao Golfom dvicom. Stari, stara, nana, sestra i ja. Kakve klime kakvi bakrači. Gladan, stanemo na proširenje. Nana izvadi zvrk zeljanice, i deri. Pišam kad svi pišaju. Stari me na vikendici u civarama vozao. Danas kolica s amortizerima, diskovima, grijačima ručki.
I kakvu djecu mogu napraviti takvi roditelji? Samo debile, Buba i Jala generacila vol.2.

Ne kažem da sam Amiš i da ću svoju djecu u najlonu nosat. Ali ne možeš biti rob djeteta i čuvati ga od svake praške. Šta ako ga malo sunce uhvati?
Meni drug dobio drugo dijete, čovjek dvije godine staro auto prodaje. Kaže treba mu veće. I naravno da će ti onda sve biti podređeno djetetu. I naravno da ćeš na odmoru ispaštat. I naravno da ćeš biti vječito nadrkan. A kad pogledaš srž problema, samo su roditelji krivi.
:D

Ovo su super stvari, kako samo ostali ovo ne kontaju? :? :D
dobar osjecaj

#5005 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by dobar osjecaj »

emko1234 wrote:Ne kažem ja nikome ništa konkretno. Pričam uopćeno. Naravno da nećeš dijete na +50 vodati i obilaziti historijske i bilo koje druge atrakcija. Naravno da je sasvim normalno da ne možeš jasati isto kao što bi jasao da si sam ili sa djevojkom/rajom. Samo kažem da nema potrebe da roditelji budu robovi djece. Samo umjereno. Pa šta, nek padne. Pa neće na antitenkovsku minu pasti.
Pa napisao si komentar nakon osvrta na komentar lika koji se iščuđava kako zaboga ljudi mogu provesti odmor negdje na jednom mjestu jer on ne bi izdržao da ne ode na nekoliko izleta i ne vidi kako lokalci žive. Prema interesovanjima i mogućnostima svi provode svoj odmor kako najbolje znaju, ali nerealno je da neko s malim djetetom može tumarati po izletima kao kad je sam i bez drugačijih briga i odgovornosti. I to uopšte ne znači da se radi nužno o glupim roditeljima koji eto ne znaju kako ne biti rob djeci. Bespotrebno isključiv komentar i ne previše smiješan.
Zoya

#5006 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Zoya »

Bodkin wrote:
Zoya wrote:Dobro kad možete i supe naručiti. Tu gdje sam ja bila u Hrvatskoj, menu na engleskom :P

I još da kažem da se ovom @Edinu čovjek ne smije zamjeriti :skoljka:
Supu jednu molim vas. Mislite juhu, ne razumijem to. Pricate li engleski? Da. One soup please. Totalno nerazumljivo :D
A pogotovo hommemade garlic bread
Jolie

#5007 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Jolie »

emko1234 wrote:Džaba im najljepše more na svijetu kad su najveće varalice na svijetu. Lova stvarno nije problem, ali dat 220 eura za spavanje s doručkom u Bluesun Algi u Brelima može samo neko ko je ili izgorio po glavi ili je dobio pare guzovače.
E bas ovo.
Kao neko ko je ljetovao na obje strane, i davala pare za Algu ili Soline i njima slicne,
mogu reci da je moj izbor za ovo glavno ljetovanje ipak Turska (ili Grcka - ali malo su zeznute kombinacije za otici) ili Tunis i Egipat - jer evo vidim vracaju se ponovo u opticaj...
Od Hrvatske ne odustajem ali na neki produzeni vikend, 1.maj, i slicno kad se mogu naci iole razumne cijene pa da ne rondam poslije na sta dadoh pare... :-)

Za Tunis sam bila davno, prije onih desavanja koja su ih pogodila,
a sad opet javim uskoro utiske, mjesto Hamamet, 1300KM po osobi, 10 dana all incl.
emko1234

#5008 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

dobar osjecaj wrote:
emko1234 wrote:Ne kažem ja nikome ništa konkretno. Pričam uopćeno. Naravno da nećeš dijete na +50 vodati i obilaziti historijske i bilo koje druge atrakcija. Naravno da je sasvim normalno da ne možeš jasati isto kao što bi jasao da si sam ili sa djevojkom/rajom. Samo kažem da nema potrebe da roditelji budu robovi djece. Samo umjereno. Pa šta, nek padne. Pa neće na antitenkovsku minu pasti.
Pa napisao si komentar nakon osvrta na komentar lika koji se iščuđava kako zaboga ljudi mogu provesti odmor negdje na jednom mjestu jer on ne bi izdržao da ne ode na nekoliko izleta i ne vidi kako lokalci žive. Prema interesovanjima i mogućnostima svi provode svoj odmor kako najbolje znaju, ali nerealno je da neko s malim djetetom može tumarati po izletima kao kad je sam i bez drugačijih briga i odgovornosti. I to uopšte ne znači da se radi nužno o glupim roditeljima koji eto ne znaju kako ne biti rob djeci. Bespotrebno isključiv komentar i ne previše smiješan.
Ustav ti je zagarantovao pravo na slobodu misli, savjesti i vjere. Kao i izražavanja. Meni isto.

Shodno navedenom, možeš se složiti ili ne složiti. Ja recimo tvoj komentar smatram paušalnim i subjektivnim. Vjerovatno si se našla u napisanom. Žao mi je. Ako ti niko nije rekao, postoji život i nakon rođenja djeteta. Roditelji koji se ne znaju organizovati, po mom skromnom mišljenju i nisu neki kapitalci po pitanju intelektualnih sposobnosti.
dobar osjecaj

#5009 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by dobar osjecaj »

emko1234 wrote:Ustav ti je zagarantovao pravo na slobodu misli, savjesti i vjere. Kao i izražavanja. Meni isto.

Shodno navedenom, možeš se složiti ili ne složiti. Ja recimo tvoj komentar smatram paušalnim i subjektivnim. Vjerovatno si se našla u napisanom. Žao mi je. Ako ti niko nije rekao, postoji život i nakon rođenja djeteta. Roditelji koji se ne znaju organizovati, po mom skromnom mišljenju i nisu neki kapitalci po pitanju intelektualnih sposobnosti.
Paušalni i subjektivni su tvoji opisi šta i kako su radili tvoji roditelji prije trideset i kusur godina. Imam dovoljno odgoja i pameti da ne ulazim u analizu tvojih intelektualnih sposobnosti.
I nemaš šta žaliti što ne razumiješ poentu komentara u pretjeranoj želji za samopromocijom, pisanjem elegija roditeljima i kolicima i drobljenju svega što ti je palo na pamet ili ležalo na duši kad te je ponio žar da se praviš pametan. Osim što postoji život nakon rođenja djeteta, postoji i nešto što se zove običan zdrav razum.
emko1234

#5010 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

dobar osjecaj wrote:
emko1234 wrote:Ustav ti je zagarantovao pravo na slobodu misli, savjesti i vjere. Kao i izražavanja. Meni isto.

Paušalni i subjektivni su tvoji opisi šta i kako su radili tvoji roditelji prije trideset i kusur godina. Imam dovoljno odgoja i pameti da ne ulazim u analizu tvojih intelektualnih sposobnosti.
I nemaš šta žaliti što ne razumiješ poentu komentara u pretjeranoj želji za samopromocijom, pisanjem elegija roditeljima i kolicima i drobljenju svega što ti je palo na pamet ili ležalo na duši kad te je ponio žar da se praviš pametan. Osim što postoji život nakon rođenja djeteta, postoji i nešto što se zove običan zdrav razum.
U prvoj rečenici tvog komentara sam vidio s kakvom osobom imam posla. Ti si iz sorte onih neshvaćenih primjeraka ženskog roda, koji je cijeli život proveo na granici aktivnog bavljenja feminizmom u svim mogućim prilikama i situacijama. Kao takva si detektovala i izdvojila mene u moru komentatora i odlučila si da mi se suprotstaviš. Jedan od razloga za to je što si se našla prozvanom, drugi je vjerovatno u izopačenosti psihe žena kao što si ti. Vječito na marginama, nikome interesantna, ni po čemu posebna. Najjače oružje šuplja priča i retorika ukrašena frazama i izrazima koje si nekad pokupila, značenje im nikad do kraja nisi sažvakala a pri tome si dovoljno inteligentna i svjesna da se guglanjem spomenutih niko neće baviti. A i ako se bude bavio, neće ulaziti u konfrontaciju s tobom na tu temu jer bi ga vjerovatno psihički iscrpila besmislenim prepucavanjem.
Vjerovatno ti muškarci iz okruženja ne poklanjaju dovoljno pažnje. Evo ja sam odlučio da ovim off topic komentarom ispravim tu nepravdu.
Dakle draga djevojko, poenta onoga sto sam do sada napisao nije u onome što si ti zaključila. Poenta je u tome da ti dijete kao dodatna obaveza ne mora nužno promjeniti čitav koncept života, niti čovjek mora nužno postati rob činjenice da je roditelj.
U prilogu link koji govori u korist ovoga što ja pišem.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a154897/Sa ... dzica.html

Ako je žena bila u stanju da doktorira s ovoliko djece, vala se iskreno i od srca poserem na roditelje kojim djeca sjebu sedmodnevni godišnji odmor.
Last edited by emko1234 on 23/07/2019 15:48, edited 2 times in total.
Bodkin

#5011 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Bodkin »

U principu je nebitno. Ne ocekujem ja da me neko kome je stil zivota totalno drugaciji shvati sto ne mogu lezati duze od 3 dana :D
dobar osjecaj

#5012 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by dobar osjecaj »

emko1234 wrote:U prvoj rečenici tvog komentara sam vidio s kakvom osobom imam posla. Ti si iz sorte onih neshvaćenih primjeraka ženskog roda, koji je cijeli život proveo na granici aktivnog bavljenja feminizmom u svim mogućim prilikama i situacijama. Kao takva si detektovala i izdvojila mene u moru komentatora i odlučila si da mi se suprotstaviš.
Rodi majka, šta ti svašta napriča čarobna kugla :)
Ostaj mi dobro, neću da te peglam dalje a ni ostale.
emko1234

#5013 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

dobar osjecaj wrote:
emko1234 wrote:U prvoj rečenici tvog komentara sam vidio s kakvom osobom imam posla. Ti si iz sorte onih neshvaćenih primjeraka ženskog roda, koji je cijeli život proveo na granici aktivnog bavljenja feminizmom u svim mogućim prilikama i situacijama. Kao takva si detektovala i izdvojila mene u moru komentatora i odlučila si da mi se suprotstaviš.
Rodi majka, šta ti svašta napriča čarobna kugla :)
Ostaj mi dobro, neću da te peglam dalje a ni ostale.
Donese je mater iz Minkena 1988, a njome ovladah vozeći se u civarama na Šavnicima 1989. :kiss:
512MB

#5014 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by 512MB »

Emko jarane, koliko imaš djece? I pogotovo, koliko imaš godina? :mrgreen:

Ja osobno idem na odmor da se (zamisli) odmorim, jer radim puno a i bračne/roditeljske obaveze me iscjede do zadnjeg. Zato na odmoru ne želim guzicom maket, želim spavat, plivat, ispijat koktel sa kišobrančićem, ispod Ray Ban naočala snimat pičiće, satima buljit u more i dobro dobro klopat. I to ide najbolje kad su djeca zbrinuta i nije im dosadno.

A ti slobodno obilazi pijace i shoping centre, svako kako želi :mrgreen:
beni-bu-man

#5015 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by beni-bu-man »

512MB wrote:Emko jarane, koliko imaš djece? I pogotovo, koliko imaš godina? :mrgreen:

Ja osobno idem na odmor da se (zamisli) odmorim, jer radim puno a i bračne/roditeljske obaveze me iscjede do zadnjeg. Zato na odmoru ne želim guzicom maket, želim spavat, plivat, ispijat koktel sa kišobrančićem, ispod Ray Ban naočala snimat pičiće, satima buljit u more i dobro dobro klopat. I to ide najbolje kad su djeca zbrinuta i nije im dosadno.

Deder lokaciju :mrgreen:
512MB

#5016 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by 512MB »

daddy-kool wrote: :D

Ovo su super stvari, kako samo ostali ovo ne kontaju? :? :D
Tačno ovo sa zeljanicom mi zagolica maštu :lol:
detroit-mercy

#5017 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote:U principu je nebitno. Ne ocekujem ja da me neko kome je stil zivota totalno drugaciji shvati sto ne mogu lezati duze od 3 dana :D
Iskreno, ja bih za 10-14 dana resorta obijelio. Hajd 1-2 dana je interesantno ono prezderavanje i oblokavanje, vec poslije toga je :-)
TheGodfather001

#5018 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by TheGodfather001 »

dobar osjecaj wrote:
TheGodfather001 wrote:MoRe'l jedno poluglupo pitanje? Zašto se slomiste podižući novce sa bankomata i plaćanje kursa po kupovnoj vrijednosti kad moRete plaćati sve karticom uz proviziju za konverziju od 1% po srednjem kursu? Ne znam kad sam zadnji put kupovao devize otkako povadih master i visu...
Pa i ne možete uvijek, u svim mjestima i mjestašcima i sve što poželite kupiti platiti karticom. Zavučem se u neka sela gdje imaju samo sezonske trgovine bez kartičnog plaćanja, odem na pijacu ili hoću kupiti bezbroj puta neke sitnice na ulici, sladoled, arancine, novine. Kartica ni meni ni onima koji prodaju tu nije draga opcija i zbog bezbroj takvih i nepredvidjenih situacija koje se tiču moje lične sigurnosti volim imati novac kod sebe. Pokvari se auto, pukne guma na biciklu, ima puno puno situacija u kojima je dobro imati novac kod sebe i biti u mogucnosti platiti prvoj osobi na koju nabasas da ti pomogne.
Ali to su sitni troškovi do 100-200KM, tako da može se i kod nas kupiti kuna za taj iznos... U svakoj trgovini u Hrv imaju bezgotovinsko plaćanje, u onima u kojima nema, nema ni turista ni proizvoda...
Bodkin

#5019 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Bodkin »

detroit-mercy wrote:
Bodkin wrote:U principu je nebitno. Ne ocekujem ja da me neko kome je stil zivota totalno drugaciji shvati sto ne mogu lezati duze od 3 dana :D
Iskreno, ja bih za 10-14 dana resorta obijelio. Hajd 1-2 dana je interesantno ono prezderavanje i oblokavanje, vec poslije toga je :-)
Upravo :thumbup: ali necu suditi ljudima koji mogu. Ali mi idu na kur** ovi sto krenu da objasnjavaju kako to ne moze tako, ne moze dozivotno, ne moze ovako i onako. Zivi bolan svoj zivot
emko1234

#5020 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by emko1234 »

512MB wrote:Emko jarane, koliko imaš djece? I pogotovo, koliko imaš godina? :mrgreen:

Nemam djece prijatelju. A godina trijes i kusur u guzici. 1984 godište.
Konstatno imam dojam da čitate moje postove polovično. Ne znam iz kojeg razloga. Ja recimo isto puno radim, često sam poslom na putu. I vjerujem da bi mi se s prinovom dosta toga promjenilo.
Odmor koji ja praktikujem je kombinacija ovoga što si ti naveo i nekih aktivnosti koje se odnose na vodene sportove, obilazak znamenitosti ukoliko sam na nekom novom mjestu, rekreativnog i neplanskog cuganja i slično.
I niti u jednom momenti nisam tvrdio da bih mogao isto to raditi da imam jednu ili dvije pande sa sobom. Ali mi se defitnitivno odmor ne bi sveo na hotel i sve što je uz hotel.
Kompromis u mom slučaju bi bio što na odmor ne bih išao krajem jula ili početkom augusta kao što sam išao zadnjih 15 godina nego malo ranije ili malo kasnije. Kompromis bi bio da od 10-12 dana koliko obično budem na odmoru, ne mogu baš piti 6 noći. Ali mogu 3. Kompromis bi bio da ne idem na mjesta gdje mi dijete može i sekundi otići iz vidokruga. Kompromis bi bio što bi na obilazak znamenitosti išao s malo više opreme nego inače.
Al jebo vas, pa ne mogu da shvatim da svi toliko jebeno kukate. Ja vozim motor, i logično je da neću s djetetom na odmor ići na motoru. Ali isto tako neću prodati motor kad dobijem dijete. Mislim ne kontam, jel se po defaultu sve mora promjeniti?
Jer svi tako zvučite. Ne može ovo, mora ovo, ne ide ovo ako ide ovo. Mislim kompromis je logičan slijed događaja. Ali ovo što pišete je žrtva.
Hajvan

#5021 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Hajvan »

a, radim i ja puno. statican sam prilicno u tom poslu. kad idem na odmor hocu da je suprotno od posla. dakle, zelim dinamican, aktivan odmor

imacu kad da sjedim nakon sto se vratim na posao…
512MB

#5022 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by 512MB »

Hajvan wrote:

a, radim i ja puno. statican sam prilicno u tom poslu. kad idem na odmor hocu da je suprotno od posla. dakle, zelim dinamican, aktivan odmor

imacu kad da sjedim nakon sto se vratim na posao…
Pa sve super, svako ima neki svoju polaznu tačku, i dobro je da je tako. Ja imam jako dinamičan posao, letim sedmično dva puta minimum, stres u poslovnom kao i u privatnom životu (mala djeca), tako da na odmoru žudim za dosadom i monotomijom :)
detroit-mercy

#5023 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by detroit-mercy »

zilla_ wrote:
Bodkin wrote:
emko1234 wrote:Vidim opet su postale atraktivne ponude za Tunis ponajviše, a ima nešto i Egipta.

Ide li iko dole ove godine? Tunis, Egipat, Maroko?
Bio ja u maroku. Ok je bilo
Ja sam trenutno u egiptu. Sto se tice mora bolje od turske. Sto se tice naroda i opcenito gradova uzas zivi, peksinluk na kvadrat. Ja sam uzeo 13 nocenja i odradio sam oko 10 izleta. Isao sam u Cairo, Luxor, ronjenje sa bocama, safari, paradise island, orange island, abu dabbab, sharm el naga.... U hotelu nisam bio ukupno 4 dana. Ako se uzmu sve ekskurzije po meni je egipat bolji od antalijske regije. Ako je samo lezanje u hotelu onda je bolja turska. Mene je 13 nocenja u hotelu 4* sa 10 izleta za dvoje izaslo 4.500 KM. Znaci svi troskovi racunajuci i prevoz do bg i parking u bg.
Ali sto se tice odmora, mora i kupanja meni je jonsko more najljepse i tamo cu se stalno vracati. Ono je meni raj na zemlji. Inace skoro svi grcki otoci su top a pristupacno preko beograda.
Velika razlika izmedju Egipta i Turske je sto u Turskoj moze uzet rent-a-car i spartat uzduz i poprijeko bez ikakve brike, u Egiptu malo morgen :mrgreen:. Jebaji ga, meni nije svejedno kad vidi one sa masinkama na svakom koraku, da ne kazemo da na svaki od ovih izleta ides u pratnji transportera :skoljka: .
512MB

#5024 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by 512MB »

emko1234 wrote: Nemam djece prijatelju. A godina trijes i kusur u guzici. 1984 godište.
Konstatno imam dojam da čitate moje postove polovično. Ne znam iz kojeg razloga. Ja recimo isto puno radim, često sam poslom na putu. I vjerujem da bi mi se s prinovom dosta toga promjenilo.
Odmor koji ja praktikujem je kombinacija ovoga što si ti naveo i nekih aktivnosti koje se odnose na vodene sportove, obilazak znamenitosti ukoliko sam na nekom novom mjestu, rekreativnog i neplanskog cuganja i slično.
I niti u jednom momenti nisam tvrdio da bih mogao isto to raditi da imam jednu ili dvije pande sa sobom. Ali mi se defitnitivno odmor ne bi sveo na hotel i sve što je uz hotel.
Kompromis u mom slučaju bi bio što na odmor ne bih išao krajem jula ili početkom augusta kao što sam išao zadnjih 15 godina nego malo ranije ili malo kasnije. Kompromis bi bio da od 10-12 dana koliko obično budem na odmoru, ne mogu baš piti 6 noći. Ali mogu 3. Kompromis bi bio da ne idem na mjesta gdje mi dijete može i sekundi otići iz vidokruga. Kompromis bi bio što bi na obilazak znamenitosti išao s malo više opreme nego inače.
Al jebo vas, pa ne mogu da shvatim da svi toliko jebeno kukate. Ja vozim motor, i logično je da neću s djetetom na odmor ići na motoru. Ali isto tako neću prodati motor kad dobijem dijete. Mislim ne kontam, jel se po defaultu sve mora promjeniti?
Jer svi tako zvučite. Ne može ovo, mora ovo, ne ide ovo ako ide ovo. Mislim kompromis je logičan slijed događaja. Ali ovo što pišete je žrtva.
Promjeni se jarane bukvalno sve, i nikad ne bude isto kao prije. Naš zadnji odmor je bio simboličan, bebica svaku noć par puta se budila, sinčić drugi dan ufatio virus i onda povraćanje i temperatura. Da nismo iskeširali dobre love letili bi treći dan nazad... došli smo kući umorniji neg prije godišnjeg :-D

Znam ih ja isto sto su govorili nikad ne bi motor prodali, pa kod prvog djeteta vozili pet šest puta u sezoni, kod drugog djeteta prodali :mrgreen:
Point.

#5025 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Point. »

Malo je bezveze da neko ko još nema djece govore ovima što imaju šta i kako. Život se definitivno promijeni kad dobiješ dijete a samim tim i godišnji. Većinom gledaš da je djetetu dobro.
Post Reply