Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Ripicipi

#5001 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

tlr

#5002 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tlr »

Gledajući Donalda, govor tijela, riječi koje bira i kako ih izgovara sve sam sigurniji da Donald zapravo živi u nastavku Apprentice - reality showa, koji sada gleda ni manje ni više cijeli svijet.

Ne znam da li ima bolje odbrane od ovakvog lika od ignorisanja odn. odbijanja da se ova osoba uopšte tretira kao neko vrijedan poštovanja. Nije Dodik postao što jeste, jer su ga mediji i ljudi ignorisali, nego su prenošenjem imbecilne retorike otvorili mogućnost da njegova retorika bude sve imbecilnija, glasnija i opasnija. Svaki dolazak Donaldu na noge će samo jačati njegov prenapuhani ego i dodatno ga činiti još više samouvjerenim = odriješiti mu ruke.

U suprotnom, budu li drugi političari i obični ljudi pristali učestvovati u šou - ego će mu toliko porasti, sve dok jednog dana, vidno uznemiren ne tweetne poruku "you are fired!" i pritisne crveno dugme,

Ne znam je li kome promaklo da se lik na inauguraciji proglasio Messengerom (poslanikom).
Ostade samo nejasno od koga tačno ... i kome ovaj poslanik šalje poruke?

Možda je zato najbolje zatvoriti ovu temu i raditi na stvarima koje su zaista bitne, ne obazirući se na DJT

Image
Last edited by tlr on 22/01/2017 15:37, edited 3 times in total.
insomnia78

#5003 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Vraćaj Kocobo
Nero Histrion

#5004 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nero Histrion »

Ripicipi wrote:

Mozda ga zato Dodik toliko gotivi, sto laze, i to na fatove, sto bi se reklo ... laze cim zine, i da ne trepne, laze uvjerljivo i laze iz ubjedjenja, laze iz milosti, laze da prezivi i td. i td. Svaka slicnost s D. Ćosićem slucajna je. :P
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5005 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image

sve gola fHukara... čHeellli evo ovi su anti-establišment :mrgreen:
seln

#5006 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote:
Banksy wrote:
... desničari, homofobi, mizogini, rasisti, rusoflili, srbofili, islamofobi, katolibani, globalni turbofolkeri, ukratko, zadnji ološ i šljam.
Tip izgleda kao gomila govana koja govori, prolet par exemple i opet se nadje neka budala koja vjeruje da ce uraditi nesto pozitivno.
Taman tako.
Image
Banksy

#5007 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Banksy wrote:... desničari, homofobi, mizogini, rasisti, rusoflili, srbofili, islamofobi, katolibani, globalni turbofolkeri, ukratko, zadnji ološ i šljam.
Šta će ti kulturna preferencija prema ruskoj kulturi (rusofilija) u ovoj rečenici?
Rusofilija (kao i bilo koja druga ''filija'') je sklonost, naklonost, simpatija prema Rusiji i Rusima u svakom smislu - kulturološkom, političkom, naučnom, povijesnom, bilo kojem drugom smislu, a kako je poznato da su, zbog simpatija koje Trump i Putin gaje jedan prema drugom, rusofili vrlo skloni novom američkom predsjedniku, nije mi baš najjasnije šta me pitaš i koja je poenta pitanja.
Banksy

#5008 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

TLR wrote:
Gledajući Donalda, govor tijela, riječi koje bira i kako ih izgovara sve sam sigurniji da Donald zapravo živi u nastavku Aprentice - reality showa, koji sada gleda ni manje ni više cijeli svijet.

Ne znam da li ima bolje odbrane od ovakvog lika od ignorisanja odn. odbijanja da se ova osoba uopšte tretira kao neko vrijedan poštovanja. Nije Dodik postao što jeste, jer su ga mediji i ljudi ignorisali, nego su prenošenjem imbecilne retorike otvorili mogućnost da njegova retorika bude sve imbecilnija, glasnija i opasnija. Svaki dolazak Donaldu na noge će samo jačati njegov prenapuhani ego i dodatno ga činiti još više samouvjerenim = odriješiti mu ruke.

U suprotnom, budu li drugi političari i obični ljudi pristali učestvovati u šou - ego će mu toliko porasti, sve dok jednog dana, vidno uznemiren ne tweetne poruku "you are fired!" i pritisne crveno dugme,

Vrlo tačno.
Pandakonda

#5009 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Može li mi neko reći gdje to mi muškarci dobijamo besplatne brijace ? :D

Image
dale cooper

#5010 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Image

:thumbup:
Challenger__

#5011 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Banksy wrote:
Challenger__ wrote:
Banksy wrote:... desničari, homofobi, mizogini, rasisti, rusoflili, srbofili, islamofobi, katolibani, globalni turbofolkeri, ukratko, zadnji ološ i šljam.
Šta će ti kulturna preferencija prema ruskoj kulturi (rusofilija) u ovoj rečenici?
Rusofilija (kao i bilo koja druga ''filija'') je sklonost, naklonost, simpatija prema Rusiji i Rusima u svakom smislu - kulturološkom, političkom, naučnom, povijesnom, bilo kojem drugom smislu, a kako je poznato da su, zbog simpatija koje Trump i Putin gaje jedan prema drugom, rusofili vrlo skloni novom američkom predsjedniku, nije mi baš najjasnije šta me pitaš i koja je poenta pitanja.
Apsolutno netačno, to je prije svega kulturna preferencija. Nema pitanja jer onaj tvoj bizarni spisak je upravo proizvod "Trumpovog pogleda na svijet".

Od njegovog se razlikuje samo po spisku, a ne po suštini.
Sanjarko

#5012 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

pici wrote:https://pbs.twimg.com/media/CyhppsLXAAAWUFL.jpg

Uvest ce im basic income.
Daj Boze, da uvedu.

Al nest cisto sumnjam.
Jbg crnjak sam, stalno.
Banksy

#5013 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Banksy wrote:
Challenger__ wrote:
Apsolutno netačno, to je prije svega kulturna preferencija. Nema pitanja jer onaj tvoj bizarni spisak je upravo proizvod "Trumpovog pogleda na svijet".

Od njegovog se razlikuje samo po spisku, a ne po suštini.
Apsolutno netačno. Je li prije svega ovo ili ono, nije bitno jer je sve to, zajedno - i kultura i jezik i narod i država i politika, povijest, sve.

Spisak je bizaran onoliko koliko su bizarne kreature koje taj spisak i grupe sačinjavaju, a koje se svakodnevno sami deklariraju kao ''Trampofili'', pa je moje bilo tek da ih pobrojim.

Ne znam gdje je zapelo, ali vidim da jeste, stoga, da ne duljimo, pozdrav.
Challenger__

#5014 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

Ukratko, svi oni koji čitave kulture i narode stavljate na kojekakve crne liste, želim vam reći:

"Vi ste Trumpovi, Trump je vaš".

_______

Pozdrav i tebi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5015 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

dale cooper wrote:Image

ova usra i sefa i stanicu

samo jos jogu nije spomenula...
Sanjarko

#5016 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Banksy wrote: Rusofilija (kao i bilo koja druga ''filija'') je sklonost, naklonost, simpatija prema Rusiji i Rusima u svakom smislu - kulturološkom, političkom, naučnom, povijesnom, bilo kojem drugom smislu, a kako je poznato da su, zbog simpatija koje Trump i Putin gaje jedan prema drugom, rusofili vrlo skloni novom američkom predsjedniku, nije mi baš najjasnije šta me pitaš i koja je poenta pitanja.
Ma uredu imat simpatije ono bili kumunisti itd. iako i nisu bili to.
Al imat simpatije prema autokrati, i pokretu Nashi. :-)

Jbt pokret Nashi nista drugaciji od ovih svih Naci, Faci itd. pokreta.
Ko Hitlerova omladina.

Uredu saradnja itd. al velicat sve to, nidze veze.
Dobar covjek bi bio na vlasti nesto vremena i trazio bi nekog mladzeg da ga zamjeni, a jednako sposobnog.

Imamo ne filije nego kultove licnosti.
Evo dokaz Dodik, Covic, Bakir... nastavi niz.

Sve stare prdonje ko da nema nikog Mladog i Sposobnog da ih zamjeni.
I Tramp je stari Prdonja.

Samo Obama malo mladzi predsjednik bio.
Inace u svijetu je to tako, stare prdonje svuda na vlasti.
tlr

#5017 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tlr »

Donald Trump Tito
by Boris Dežulović
Image

Samo jedan čovjek u povijesti uspio je tako ujediniti Hrvate i Srbe kao što je to ovih dramatičnih historijskih dana uspio Donald JohnTrump.

Pa sve da su prije pedesetak godina postojali internet i slobodni demokratski izbori, ni Josip Broz ne bi na njima dobio toliko hrvatskih i srpskih glasova koliko ih je na internetskoj stranici Worldwide Vote pred američke izbore dobio Donald Trump, za kojega je na tim internetskim ‘izborima’ glasalo preko osamdeset posto Hrvata i čak 93 posto Srba.

Najprije je beogradski Nedeljnik pred izbore objavio senzacionalni intervjuu s budućim američkim predsjednikom, koji je za taj tjednik ocijenio kako je ‘bombardiranje Srba, naših saveznika u oba svjetska rata, bila velika greška’, priznavši da su ‘Srbi vrlo dobri ljudi’. Srpski mediji odmah su podsjetili kako je Donald Trump prošle godine kod Larryja Kinga izjavio kako su ‘Clintonovi napravili kaos na Balkanu i Kosovu’. ‘Pogledajte što smo napravili Srbiji zračnim bombardiranjem, a ti isti Srbi su u Drugom svjetskom ratu spašavali američke pilote’, rekao je tada Trump. ‘Ispričavam se Srbima za sve pogreške američke politike i ove obitelji.’

Hrvati su uzvratili nekoliko dana kasnije, podsjetivši na Trumpov intervju uglednom njemačkom Der Spiegelu, u kojemu se izravno založio za hrvatski entitet u Bosni i Hercegovini. ‘Treba suzbijati širenje Rusije i na druge načine, na primjer davanjem potpore onima koji su ugroženi od njene politike, Alavitima, Armenima, Kurdima ili Hrvatima u Bosni i Hercegovini’, rekao je Trump za Der Spiegel, pojasnivši kako je ‘glede Kurda ili bosanskohercegovačkih Hrvata nužno osigurati njihovu političku teritorijalnu ravnopravnost, dakle stvaranje posebnih teritorijalnih cjelina’.

Ispostavilo se kasnije – toliko očekivano da se nitko nije ni uznemirio – kako Donald Trump nije dao nikakav intervju za Nedeljnik, kao što ni kod Larryja Kinga nije spominjao bombardiranje Srbije, niti u Der Spiegelu Hrvate u BiH. Čak ni on ne može izmišljati i lagati koliko mogu Hrvati i Srbi, koji su tako, s velikim očekivanjima, Trumpovu pobjedu u izbornoj noći proslavili kao da je sam Josip Broz Tito lično ustao iz groba u Kući cvijeća, protegnuo nogu i uzjahao bijelog konja, pa projahao Zagrebom i Beogradom.

‘Pratio sam izbore celu noć i presrećan sam što je Tramp pobedio. Srce mi je kao Zlatibor! Videćemo kako će se njegova pobeda odraziti na Srbiju, ali sada je važno da je onu karakondžulu Hilari bacio u septičku jamu’, odmah sutradan ujutro požurio je svoje oduševljenje s čitateljima Informera podijeliti četnički vojvoda Vojislav Šešelj, dodavši potom za Kurir kako je ‘od početka podržavao Trampa, zato što je protiv otuđenih centara moći, globalističkih i zavereničkih krugova’.

‘Čestitamo, gospodine predsjedniče! Ovo je pobjeda prave Amerike i poraz trulog političkog establishmenta! Gdje ste sada, ‘hrvatski’ ljevičari i liberali?! Ovo je i poraz onih koji su cijelo vrijeme gurali glavu u pijesak i vrištali protiv čovjeka koji će sigurno donijeti promjene. Pobjeda Donalda Trumpa je poraz za mnoge u Hrvatskoj. MAKE AMERICA GREAT AGAIN! GOD BLESS DONALDTRUMP! POBJEDILE SU PRAVE VRIJEDNOSTI!’ dirljivo složan sa Šešeljem ejakulirao je po Facebooku ugledni ustaški aktivist Velimir Bujanec.

‘Pobjeda Donalda Trumpa je trijumf demokracije nad ljevičarskim terorom’, vrištao je Milan Ivkošić u Večernjem listu. ‘Šiptari u panici: Amerika staje uz Srbiju!’ vrištao je beogradski Kurir. ‘Trump, saveznik Hrvata u pravom trenutku’, vrištala je Višnja Starešina u Slobodnoj Dalmaciji. ‘Trampe, Srbine!’ vrištao je s naslovne stranice Kurir.

‘Pobjeda Donalda Trumpa je pravi lijek za globalnu pošast političke korektnost i istinski melem za anacionalne, ateističke, parazitske lijevo liberalne gmizavce koji sprječavaju i usporavaju izgradnju nacionalnih država utemeljenih na deset božji zapovijedi’, egzaltirano je na svom Facebook profilu cvrkutao i zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Glasnović. ‘U tom smislu pobjeda Donalda Trumpa poruka je i hrvatskoj Predsjednici i Vladi RHda dolaze promjene dosadašnje paradigme međunarodne politike’, dodao je ugledni hrvatski komentator Tihomir Dujmović.

‘Siguran sam da Donald Tramp može da okrene novi list američke spoljne politike prema Srbiji ako hoće’, složio se lider srpskog ultranacionalističkog pokreta Dveri i poslanik u Skupštini Srbije Boško Obradović, izražavajući sućut premijeru Aleksandru Vučiću zbog njihove podrške Clintonovoj. ‘Mi se, za razliku od mnogih, nismo mešali u izbore, jer je to njihova unutrašnja stvar’, odgovorio je već sutradan Aleksandar Vučić, ‘ali moj prijatelj Rudi Đulijani dobiće veoma važnu funkciju, a on je jedan od prvih koji je podržao Beograd na vodi!’

Rudy Giuliani?! Pih. Hrvati imaju američkog biznismena Billa Rančića, Hrvata koji je bio prvi pobjednik Trumpova realityja ‘Pripravnik’ i na kaminu ima zajedničke fotografije s američkim predsjednikom. Rančić?! Pih. Srbi imaju biznismena Bogoljuba Karića, već trideset godina dobrog Trumpova prijatelja. ‘Moj prijatelj Tramp već je najavio mogućnost da se sa Vladimirom Putinom sretne u Srbiji’, povjerio se Karić beogradskom tabloidu Alo. U Srbiji?! Pih. ‘Jedva čekam da Trumpa dovedem u Hrvatsku, to moramo dogovoriti’, istog je dana u Jutarnjem listu odgovorio hrvatski biznismen Vladimir Kraljević, već više od četrdeset godina Trumpov najbliži prijatelj: ‘Rasplakao sam se kad sam čuo da je moj prijatelj Donald pobijedio. Sam protiv svih, a ipak je uspio!’

Utrka je postajala dramatična. Imamo li što s Melanijom, jel’ netko jebo Melaniju? ‘Melanija me molila da je probijem!’ javio se velikim, masnim naslovom u tabloidu Alo drugi jedan srpski biznismen, Dan Tana, pojasnivši ispod sitnim slovima kako je zapravo htio da kaže kako je Melaniji pomogao da se probije. ‘Trumpa nikada nisam upoznao, ali njegovu ženu jesam, i to pre dvanaest godina u Ljubljani. Znala je za moje kontakte sa ljudima iz Hollywooda, ali sam joj objasnio da se manekenska karijera gradi u Milanu, Londonu i Njujorku. Poslušala me, otišla u Njujork i tamo se posle tri godine udala za Trampa.’

I to je sve? Pih. Istina, ni s Hrvatima nije bilo ‘probijanja’, ali je bilo ‘ručnog rada’. ‘Hrvatski ‘ručni rad’ s Melanijom stiže u Bijelu kuću’, ekskluzivno je dojavio Jutarnji list, objašnjavajući ispod sitnim slovima kako je ‘lijepa manekenka iz slovenske Sevnice postala još ljepša prije dvadesetak godina, zahvaljujući hrvatskom estetskom kirurgu dr. Siniši Glumičiću’, u čijoj je zagrebačkoj klinici ‘njezina prirodna ljepota dobila dodatni šlag nakon povećanja grudi i ispravljanja nosa’.

Fak! Hrvati su prvoj dami dirali sisu! U srpskim redakcijama proglašena je uzbuna. Imamo li šta? Išta? Imamo. ‘Čuvala sam Trampove sinove Donalda Džuniora i Erika. I zamislite, za svaki rođendan mi je davao hiljadu dolara’, ekskluzivno se Kuriru ispovjedila osamdesetpetogodišnja Milka Milisavljević iz Grocke, ‘baka Milka’ koja je kao dadilja kod Trumpovih radila punih osam godina. ‘Donald je mnogo dobar i vredan, nije džangrizav, to je čovek koji ima veliku dušu. Mnogo voli Srbiju, srpski narod i srpske žene. Želela bih da ga pozovem da dođe u Srbiju, priredila bih mu lep, pravi srpski ručak ovde kod mene’, rekla je baka Milka, ispričavši potom na televiziji kako je Trumpovoj djeci pjevala ‘Metar moga sela, Amerika cela’.

‘Druže Trampe narandžasta lica, kad ćeš opet doći do Užica?’ Na potezu su Hrvati. Imamo li što dalje? Išta?

Gdje je onaj sa svinjskom glavom?

Preuzeto sa Novosti
dale cooper

#5018 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Black swan wrote:

Spomenula je sve one stvari koje smetaju novome predsjedniku i njegovome potpredsjedniku.
Mislim da je Trumpov VP Mike Pence još gori od njega. Školski primjer katolibana čiji je san
zabrana abortusa i gaženje ženskih prava.
seln

#5019 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Black swan wrote:

O svega nabrojanog, tebi samo "american" nije mrsko.
insomnia78

#5020 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Muslimanka koja se vanbracno kituje [emoji23][emoji23][emoji23]
animals

#5021 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

Kakvesu ovo konstrukcije ovdje..
Trump Srpski i Hrvatski a protiv Bosnjaka..
Niti je Srpski a jos manje Hrvatski..
a ne vjerujem da ima nesto protiv Bosnjaka..
a sto se Bosnjaci solidarisu sa svim muslimanima ovog svijeta ,to je druga prica..
i sad se ubise od pisanja pojedini forumasi kako je on na strani Srba i Hrvata..
jest al u k..
hillbill

#5022 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hillbill »

insomnia78 wrote:Muslimanka koja se vanbracno kituje [emoji23][emoji23][emoji23]

hocs reci da se tvoje ne kitiju.......a ne bi trebale......koliko ja znam
Ripicipi

#5023 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

insomnia78 wrote:Muslimanka koja se vanbracno kituje [emoji23][emoji23][emoji23]
Zacudjujuce za tebe da tako sirovo razmisljas.
insomnia78

#5024 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

hillbill wrote:

hocs reci da se tvoje ne kitiju.......a ne bi trebale......koliko ja znam
Iz Cikaga moje znas ti dobro koje?
Ne znam koji kurac onda ljudi isturaju pripadnost nekakvoj religiji uopste. Djeluje glupo
Sanjarko

#5025 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
pici wrote:https://pbs.twimg.com/media/CyhppsLXAAAWUFL.jpg

Uvest ce im basic income.
Daj Boze, da uvedu.

Al nest cisto sumnjam.
Jbg crnjak sam, stalno.
Jel stvarno nek misli da ce Oligarsi sa bilo koje strane uvest Basic Income i slicno.
Bit ce ko Neron, svirat ce frulu dok Rim gori.
Iako ovo za Nerona je sve laz, cova nit je sviro frulu, nit harfu nit ista dok je Rim gorio, i spasavo sirotinjske kvartove od vatre.
Pa ga i za to optuzili da je to radio da izgradi palatu novu.
Pustio i staru da izgori sa Rimom, da bi izgradio novu na izgorenim Sirotinjskim Kvartovima.
Post Reply